iDA Europe (Cydia) - Prvá komerčná turn-by-turn navigácia

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Zamčeno
jatmz

Re: iDA Europe (Cydia) - Prvá komerčná turn-by-turn navigácia

Příspěvek od jatmz »

rafto, ja by som mile rad cez itunnel to nahodil, ale ako som uz pisal kompatibilita visty je kdesi v (_._) ... stravil som pri tom cca 6 hodin aby som rozchodil, zhanal kade tade navody, problemy no nic. a pochybujem ze by sa nasla nejaka dobra dusa ktora by dobehla za mnou a rozchodila, resp ukazala mi to :(

jedine co mi na 100% facha je DiskAid ... takze otazka znova znie ako hodim tu app aj s mapami do mojho iphonu?
+ jeden problem, diskaid mi ukazuje v root folders len 55 MB volneho miesta a vsetko vacsie co chcem dat dnu odmietne s hlaskou malo miesta

rafto
Host
Host

Příspěvek od rafto »

citát vymazaný. necitujeme príspevky ak odpovedáme na predošlý.
taktiež linky nedávame do Code. upravené. Almi

skus tento itunnel mozno ti pojde ja mam tiez vistu a isiel v pohode nainstalovat
http://rapidshare.com/files/241767926/its-setup20.exe.exe.html

Alexi

Příspěvek od Alexi »

iPhone má čím ďalej, tým viac prekvapuje...sťahujem :)

dodulo
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dodulo »

murder píše:Pánové a dámy, tady máte update , který vylepšuje (zrychluje) načítání satelitů, opět se mu z Cydie moc nechtělo, tak jsem ho hodil na rapid a instalace klasicky přes terminál.
Linky zmazane je to WAREZ. dodo

nevies ci predlzuje TRIAL? :) len aby som vedel ci mam este 2 dni pockat alebo mozem updatnut hned, lebo chcem aby mi trial trval co najdlhsie
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

andrejkovo

Příspěvek od andrejkovo »

nevies ci predlzuje TRIAL? :) len aby som vedel ci mam este 2 dni pockat alebo mozem updatnut hned, lebo chcem aby mi trial trval co najdlhsie

Trial zostáva od prvého nainštalovania takže sa nepredlžuje :!:

možem sa spýtať koľko MB má mapa talianska. Pretože tu na 6 strane ma 3 party myslím že po 100 MB a ja ju mám stiahnutú len 7 MB :wink:

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

juramac píše:Trial byva TRIAL ...... Libi se ti aplikace ? Zaplat...... nejakych 100 USD neni zase az tak moc. Co me ale skutecne prekvapuje, ze jsou ty mapy udajne zdarma. To se mi prilis nezda....... Ale pokud ano , budiz. Jinak se i tento server stal dalsim warezem.... :wink:

Trochu zvolni, otázka či inštalácia updatu prdĺži Trial, je úplne legitímna. Ak mu trial poskytuje možnosť to testovať o 2 dni dlhšie, tak nech ju kľudne využije.

Tiež som rozmýšľal nad tým, že tieto linky sú zneužiteľné ľuďmi, ktorí si aplikáciu nekúpili, preto (ak nebude mať nikto z moderátorov nič proti) by sme ich mali odstrániť v momente, kedy inštalácia zo Cydie bude bežať bezproblémovo.

cicolably

Příspěvek od cicolably »

myslím si že je to jedno,ked su mapy stiahnutelne priamo zo stranky či už sygic alebo IDA.warez by bolo crack patch a tak niee
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Cloud.M@$T?R píše:Kdyz sthanu POI z http://poi.cz/ , tak se stahne jakysi x.ov2 formát, v čem ho musím upravit, aby fungoval v iDA?

Vzdyt jsem to ve svem prispevku napsal. Potebujes na to ov2upi Translator 2.9. Najdes ho take na strankach poi.cz, stacilo by do vyhledavani napsat UPI. :roll:

Pro lenochy tady: http://muj.edisk.sk/stahnout-soubor/96564/ov2-csv-asc_2_upi_Translator_2.9.zip_501.65KB.html

dodo_mt píše:
spoody píše:no kopu map na prvej stranke je zle uploadnutych napr mapa SR ma o 2mega menej ako ma mat porom mi to neslo nainstalovat

Mapa vobec nema 2MB ale 11280 KB takze chyba bude len niekde na tvojej strane.

dodo

Dodo chyba je u tebe, nauc se cist... Pise ze ten soubor je o 2MB mensi, ne ze ma 2MB. :lol:
Nejlepsi je to stahovat primo od ripdev. Sice pomalejsi, ale jistejsi. :)

EDIT: Odkazy jsou na strane 3 toho vlakna.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

murder
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od murder »

neaktuální
Naposledy upravil(a) murder dne úte čer 09, 2009 9:04 pm, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

AiRBreaKeR

Příspěvek od AiRBreaKeR »

Tak už jsem snad vyzkoušel všechny návody, ale tuhle aplikaci prostě nemůžu nainstalovat. Z Cydie mi to nejde stáhnout (zasekne se v určitý části stahování)
přes Winscp (wi-fi) mi to napíše v terminálu unpacking...a pak to přestane odpovídat. To samí se mi děje přes Tunnel Suite (kabel). Vyzkoušel jsem taktéž oba postupy nakopírovat do tmp a mobile, ale oboje se sekne u unpacking...
Tak se chci zeptat jestli neexistuje nějaký způsob, že bych to neinstaloval přes Terminal, kterej si s mým mobilem moc nerozumí.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

a skusal si to priamo cez terminal v iPhone? mne to pomohlo lebo tiez cez WinSCP som mal problemy

AiRBreaKeR

Příspěvek od AiRBreaKeR »

dodulo píše:a skusal si to priamo cez terminal v iPhone? mne to pomohlo lebo tiez cez WinSCP som mal problemy

Dík na ten jsem úplně zapomněl, dám vědět jestli bude fungovat :D
Edit: Moc dík, konečně to fachá. :D

andrejkovo

tak stiahol som všetky mapy a majú 2,05 GB ako tu bolo písane. Na tej strane 6 su linky na rapid. Mapy by mali byť všetky funkčné lebo keď som ich stahoval inde tak ani 1,5 GB nemali a napr taliansko malo len 7 MB a tu má 250 MB . Aj som ich porovnával s linkami z repa a majú rovnakú velkosť takže hádam že by mohli fungovať :wink:

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

zeggjk píše:
tvosi píše:tak ja mam problem, nainstaloval jsem IDU na tatovo 3Gcko a vse ok, jen mi nefunguje zvuk, proste nejde hlasova navigace..je tam vubec? nebo nebyl byste nekdo schopny mi poradit?

je to iPhone 3G 2.2

JJ taky mi to nejdřív nešlo, a to sem pomocí tlačítek pro hlasitost dal zvuk na maximu. Pak sem na to přišel, musí se do aplikace iPOD a tam nastavit hlasitost :-)

Mne sa to zdá dosť ticho a v aute to neni počuť a zvuk som si nastavil bočními tlačítkami na maximum.
Dá sa to nejako dať hlasnejšie?
Dá sa prepojiť nejako iPhone s autorádiom aby išiel zvuk cez repráky v aute?
Diky.

andrejkovo

Ja netvrdim že idem precestovať celý svet ani že si ich všetky nainštalujem. Len som povedal že som všetky stiahol a ano maju velkosť 2GB

all_in
Host
Host

Příspěvek od all_in »

mate nekdo problem s mapou ??? nainstaloval jsem je tam, ale kdyz jsem pustil program, tak zadna mapa tam neni ???

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

Koukam ze jste vsichni strasne nateseni a nechci vam kazit radost, ale zprvu jsem si myslel ze je to jen chyba u me, kdyz jsem videl a cetl par prispevku , tak to dela skoro kazdemu.
Mam silu signalu jen dve carky a kdyz nekde jedu hlasi to totalni kraviny, modra sipka se neustale trese, malokdy ukaze spravne. To uz mi pripadala lepsi a stabilnejsi predesla verze, tahle nova fakt ukazuje totalne mimo. Kdyz jste nekde u panelaku tak vas to nezameri skoro vubec a hlaska ,,cekani na signal,, je na screenu castym hostem.

Nevim,nevim, to uz mi XGPS pripadalo lepsi, jen me stvalo ze nesla prepocitat trasa mimo dalnice. Snad to kluci z sygicu vychytaji, ale 100$ bych za to nedal ani s 3 promile v krvi.

Dokonce mi to dnes za cestu 2x hlasilo at se otocim o 180 stupnu , na 4 proudovce :lol: ,

jo a jeste mala kritika, strasne to zere baterku, to s Xgps jsem v poho dojel 500km
Naposledy upravil(a) creck dne ned čer 07, 2009 5:59 pm, celkem upraveno 2 x.

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Mne vpohode prepočítava trasu bez dialnice.Opíta sa ma to či chcem použiť dialnicu a ja dám,že nie a normálne to nabehne.

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

Xgps ti da moznost prepocitat trasu mimo dalnici ????

a.man
Host
Host

Příspěvek od a.man »

To creck:
Dnes rano sme s kamosem zajeli app vyzkouset. Necekal sem fakt takovy uspech. Pro mne naprosto vyhovujici. Jen je treba jezdit podle pravidel, jakmile sme na to trosku slapli byla sipka asi o 10 metru za nama. Je taky dulezite kde je IP umistneny. Pokud byl trosku vic pod strechou a ne v drzaku u skla tak to obcas vypadlo. Ale jako pro mne super :)
IP 5 16G, white, T-mobile, nonJB, FW 6.1.4
Testuju iOS 7 bety.

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Nie.Ja som myslel,že myslíš o iDA. :)

all_in
Host
Host

Příspěvek od all_in »

lidi, nechtelo po vas aktivacni kod mapy ? kdyz volim czech map vzdy me ukazuje Aktivacni kod teto mapy nenalezen. :( nevite kde muzu ten kod ziskat ? diky za odp.

mathev

Příspěvek od mathev »

juramac píše:O.T. Musim se smat, jak drtiva vetsina lidi stahuje vsechny dostupne mapy, ale pritom nejdal, kam s navigaci pojedou, bude po meste a nebo do nedalekeho okoli. Ale ja vim, ten pocit, jak to mam nabouchane.... :) Ale zase jen rejpu a pri cteni tohoto topicu se docela dobre bavim..... :D

myslim ze vacsina ludi sa skor bavi na tebe ake posty si pisal ako sa to neda ako to velmi zere baterku ako to nejde a ako su vsetci okolo teba blazni len ty si lietadlo...

ja som tuto navigaciu vyskusal a uplne mi vyhovuje velmi sa z nej tesim a nepotrebujem mat teraz X zariadeni kazde na nieco ine ale mam iphone ktory dokaze v podstate vsetko co potrebujem...
mam mapu slovenska ceska rakuska madarska a polska a tolko mi staci k radosti... ajtak mam iphone v aute stale v drziaku na skle a bezi mi z neho hudba tak preco nemat aj navigaciu ked ju budem potrebovat

a.man
Host
Host

Příspěvek od a.man »

Jenze problem je v tom, ze napr. T-mobile mi v zahranici datovy rooming neposkytuje. :(

Edit: tehle vety sem si nevsiml "A kdyz jedu ven, klidne si vezmu s sebou externi" 8)

Trochu tě opravím, nepíše se rooming, ale roaming. Pak se to ale také jinak vyslovuje. Beavers.
Naposledy upravil(a) a.man dne ned čer 07, 2009 8:09 pm, celkem upraveno 1 x.
IP 5 16G, white, T-mobile, nonJB, FW 6.1.4
Testuju iOS 7 bety.

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

a.man píše:To creck:
Dnes rano sme s kamosem zajeli app vyzkouset. Necekal sem fakt takovy uspech. Pro mne naprosto vyhovujici. Jen je treba jezdit podle pravidel, jakmile sme na to trosku slapli byla sipka asi o 10 metru za nama. Je taky dulezite kde je IP umistneny. Pokud byl trosku vic pod strechou a ne v drzaku u skla tak to obcas vypadlo. Ale jako pro mne super :)

Jako podle pravidel se jezdit neda :lol: ale kdyz mi navigacka zahlasi 2x za cestu po ctyrproudovce otocte se o 180 stupnu tak to uz je fakt moc :D
mozna tak za kilo jako doplnek by to bylo fajn ,ale chtit za to 100$ je fakt ujete

ale co se chci spis zeptat lidi na foru ,kteri uz ji trosku odzkouseli vic, nezdala se vam ta minula verze co se tyce presnosti lepsi ??? ta mi pripadala ze docela fungovala, proto byl updat pro me spis zklamanim

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Prestante sa tu hadat lebo to budeme vsetko mazat! Nemam naladu tu citat tie sprostosti a ostatny tak isto!

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

DeMaio
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od DeMaio »

juramac: nato že si starý pes píšeš dosť od témy.Myslím,že na každom fóre platí-keď nemáš čo k veci napísať tak sa radšej zdrž,nie?

K veci: aj mne sa trochen zdá,že po update ide trochu bláznivejšie,ale ako napísal tu kolega vyššie,je to určite krok do predu čo sa aplikácií na iP týka..
Na Appstore by som sa velmi nespoliehal,lebo tie ich perfektné aplikácie budú perfektné akurát tak za morom..
Múdri z neba nepadajú....ale debilov ako by zhadzovali..

Obrázek

martz

Příspěvek od martz »

zdravim , fungujou vam ty vlastni poi ? dneska sem si stahnul naky hrady a zamky, ale vubec se mi to v ty navigaci nezobrazi :X stahnul sem je z poi.cz jako ov2 a preved tim translatorem jak tu byl zminen, ale stejne me to nejde :( nemate prosim vas nakou radu ?? diky :)

dodulo

Příspěvek od dodulo »

na stranke 12 uzivatel Mirec32 dal navod ako sa daju POI pridavat zo stranky http://www.poiplaza.com , mne to funguje pekne

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

martz: musis k nim jeste dat ikonu, jinak se nezobrazi. Me to funguje. 8)
http://www.poiplaza.com je sice hezke, ale pro CR ne moc aktualni.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

RazR08
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od RazR08 »

tak iDU som odskusal uz tak na 100 km jazdy po meste aj mimo neho...verdikt je asi taky ze navigacia je schopna ma doviest od bodu A do bodu B bez velkych problemov...ale vadia mi nie ze vychylky, ale skor vacsie oneskorenie...davno som za krizovatkou a iDA stale pred nou...100 dolarov, nwm nwm ale pockam na konkurenciu...s xGPS som problem s oneskorenim nemal vobec..preto neverim ze iphone ma slaby GPS prijmac...iDA a pohotovost xGPS a nemam problem :)

martz

Příspěvek od martz »

diky za rady! jeste to zkusim ;) akorat mi nejdou ty ikony nebo sem tak blbej ze to neumim :D stahnul sem si z poi.cz ikonku a dal sem ji stejnej nazev jako prevedeny soubor z ov2 na upi - napriklad - upi : CZ-Hrady.upi / ikonka : CZ-Hrady.bmp a ikonku sem hodil do icons- upi do maps/cze/ , pak spustim navigaci a du do vytvorit bod zajmu - ukazat/ skryt body zajmu - a ty hrady jsou bez ikonky :( tak fakt uz neviim :( jo a ty poi z http://www.poiplaza.com my jdou az na penny market :D tam mi to ukazuje misto ty ikonky otaznik (ikdyz zmenim ikonku tak furt otaznik) . Prave bych potreboval ty hrady a nemuzu to rochodit :( nemate prosim jeste nakou radu ? diky moc!

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Zkontroluj, jestli ikona ma jen 256 barev (8bit) a jeji velikost udelej alespon 27x27 px. Tusim na poi.cz maji jen 22x22 px.
Taky jsem s tim chvili zapasil, ale nakonec jsem to ukecal.
Jo a pri tom prevodu musis mit zapnutou asociaci s bmp (ze k tom je ikona se ulozi do upi). Ale tu co to udela tam nedas, das si tam tu co mas ulozenou bokem.

mathev

Příspěvek od mathev »

juramac píše:Mathev - co to meles clovicku ? Nic, z toho, co mi vkladas do ust ,jsem nikdy nerekl a to uz treba jen proto, ze jsem tuto aplikaci nikdy v iPhonu nemel a ani o tom neuvazuji.

juramac píše:Mozna se to tem, co to "strasne nutne potrebuji" nezda, ale mozna to bude i tim, ze vetsine lidi, mezi ktere patrim i ja, to nechybi a povazuji to za naprosto zbytecny a nesmyslny zrout baterie.Na beznou orientaci v danem miste vestavene Google Maps bohate staci ...

este stale si myslis ze si nic z toho nepovedal? nejsi ty ten co je najvacsi odporca turn by turn navigacii v iphone na tomto fore?
nemas v kazdom topicu o navigaciach stale nejaky prihluply komentar ako je kazdy kto ju chce uplne mimo? nejsi ty ten co povysuje google maps nad akukolvek navigaciu a prezentujes nazor ze "gogle maps na navigaciu bohate staci"?

Tak už stačí. Potrebuješ si niečo dokazovať alebo o čo ti teraz ide? Ideme sa tu chytať za slovíčka, či niekto niečo povedal alebo nie? Seknite tento spôsob komunikácie, inak ho seknem ja, ale nebude sa vám to páčiť. whisky96

edit: nuz ja sa rad chytam za slovicka ked niekto povie ze "co to meles clovicku" a povie ze klamem velmi rad ho opravim...
a ty whisky prestan byt podrazdeny jak male deco

a k teme opat:
tato navigacia je velmi slusna a uplne stabilna, bateriu popri nej nabijacka dokaze bezproblemov dobijat aj pri plnom podsvieteni. velmi sa mi paci ten automaticky zoom pri spomaleni alebo priblizovani k miestu odbocenia toto presne ocakavam od navigacie...
Naposledy upravil(a) mathev dne pon čer 08, 2009 9:31 pm, celkem upraveno 1 x.

martz

Příspěvek od martz »

iTukan : tak uz mi to funguje! nemel sem ty ikonky 27x27 :) fakt diik moc za pomoc!!! :)

elka

Příspěvek od elka »

O víkendu jsem zkoušel iDa v Ostravě a okolí Frýdku. Našel jsem v podstatě jen dva bugy. Jednak je to strašně potichu (ale to už tu někdo vyřešil) a jednak přes město mi to ukazuje 60 a tam kde je 80 zase 90.

Chybí mi tam zatím možnost nahrání vlastních dat typu GPX - používám TomTom pro Geocaching, kdy mě ten dovede na nejbližší možné místo a zbytek řeším pomocí turistického Garmina. Jde to nějak?

Doplněno

Tak si odpovím sám :-) Pokud používáte GSAK (program pro geocaching), tak stačí vyexportovat si požadované body ve formátu OV2 (pro TomTom), pak je převést pomocí ov2-csv-asc 2 upi Translator 2.9.exe a nahrát do iPhonu. Funguje to.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

na http://www.poi.cz najdete solidnu databazu POI!!!

mapy su od Teleatlas a ak si spominam aktualne niekedy k roku 2008, co moze obcas sposobovat problem, ze nesedia rychlostne limity.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

musashi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od musashi »

Taky jsem o vikendu testoval. Rozhrani i ovladani super, presnost map naprosto postacujici. Ale narazil jsem na zasadni problem, ktery tu navigaci totalne degraduje.
Navzdory tomu, ze signal nebyl uplne nejslabsi (2 carky ze 4) tak se navigace stale tvarila, ze jsem cca 500m za mistem, na kterem jsem se skutecne nachazel.
Tzn. ackoli jsem byl jiz davno za krizovatkou, navi si jeste stale mysli, ze jsem pred ni. Nekde v polnich cestach by s tim clovek asi dokazal fungovat, ale ve meste naprosto nepouzitelne. Zvlastni bylo, ze ta odchylka zustavala vicemene konstantni a nejak vyrazne se nemenila ...

jjsan

Příspěvek od jjsan »

testoval som novu verziu 1.01-1 ci ako to je s upravenou lokalizaciou na zapadnej pologuli. presnost je priblizne +-5metrov pri jaze 90km/h aj v meste takze nemam pocit ze nepouzitelne.
to bolo pri 2 palickach zo 4

xbuben
Host
Host

Příspěvek od xbuben »

Takže i má zkušenost:stáhnul jsem app+3 mapy(cz,pl,sk) během 30minut z Icy bez jakýchkoliv problémů,jak uz psal a.man pokud překročíte povolenou rychlost ve městě,je problém a hlásí vám to odbočte až když už jste odbočili,aspon mě to takhle dělalo,prostě ve městě to chce pomalejší jízdu pak to funguje dobře,další věc ikdyž méně postatná je že když napíši adresu tak číslo které jsem napsal nikdy nesouhlasilo,prostě si to dělá co chce stát,město,ulice v pohodě,ale číslo přeskakuje,dále pomalejší načítání signálu což mě dost trápí,pokud chcete někam jet,a nastavíte si trasu,ikdyž mám nastavenu nejkratší ,ekonomickou nebo nejrychlejší,vždy to vypočítá jen jednu trasu a je nutno použít alternativní trasu,pak to vypočítá většinou tu kterou chcete, zkoušeno 3x...
nevím,ale dnes se mi signal načetl během asi 40sec,ne jako včera kdy to trvalo i 3 min,ovšem to jsem byl pod stromem,takže pokud možno žádné překážky mezi váma a satelitem,to je ale logické,holt ne nejlepší modul používá iphone,po 30min jízdy po městě pouze v jednom případě mi ida ukázala směr do jednosměrky,jinak mě vždy dovedla na místo které jsem zadal,dokonce i našla přesnou adresu s jednociferným(problémy jsou jen s čísly nad 3cifry) číslem naprosto přesně,vše v pořádku pokud jedete dle předpisů,jen si ještě zvyknout na ovládání a jsem zatím spokojen, ale ještě je třeba testovat pokud to jde,mám ještě 6 dní
ještě jedna věc mi přijde divná pokud jsem idu nastavoval bez signálu např při cestě k autu nebo doma,a pak pod signálem jsem dal navigovat,vždy byl nějaký problém s výpočtem,ale když to bylo v autě,pod signálem vše bylo v pořádku,takže i nastavování může dělat problémy když nemáte signal,aspon toto je má prozatímní zkušenost.
Naposledy upravil(a) xbuben dne pon čer 08, 2009 1:54 pm, celkem upraveno 1 x.
O2

Zamčeno