czech-english

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
Chrono Leggionaire
Starý pes fóra :)

Re: czech-english

Příspěvek od Chrono Leggionaire »

Apache23 píše:Zatial sa najlepsie ak mas jailbreaknuty iphone osvedcil slovoed slovnik s importovanym synbian slovnikom! Je super a este ti aj nahlas vyslovnost precita! Plus je aj cz-eng aj eng-cz! :wink:

Apache23 píše:....A cez SSH som ho nakopcil to app Slovoed a pekne to frci aj s vyslovnostou! :wink:

Zdravím, nemohl by jsi to trochu rozvést? Sám používám SlovoED (CZ-EN a naopak) v PPC, databáze slovní zásoby je v iPhone i WM ve stejném formátu(soubory *prc). Přímo v iPhone je ten původní slovník (EN-DE) volně ve složce s aplikací. Ty CZ slovníky jsi nakopíroval přímo k tomu původnímu slovníku? Dík
Galaxy Note 20 Ultra 5G Mystic White [QS 865+] | Samsung Galaxy Watch 3 | Galaxy Buds+ White

Vacil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Vacil »

Jo, staci je skopirovat do slozky s App k tem ostatnim.
Sam to tak mam a funguje to :)
iPhone 2G 16 Gb 3.1.2 US (24/4/08), prodán :-(
iPhone 4 32 Gb from Vodafone

Chrono Leggionaire

Příspěvek od Chrono Leggionaire »

dík za rychlou reakci, jdu to otestovat

edit: works perfectly. paráda :)
Galaxy Note 20 Ultra 5G Mystic White [QS 865+] | Samsung Galaxy Watch 3 | Galaxy Buds+ White

Armin

Příspěvek od Armin »

Zdravim, mohl by mi nekdo prosim pomoci?
Konkretne s predvodem souboru trd do tab..

Mam Zakoupen Slovnik Lingea Lexicon 2002 (nejlepsi slovnik co jsem kdy videl)
a chtel bych si ho nahrat i do iphonu, ale bohuzel se mi nedari dane slovniky prevest do .tab souboru.

Vzdy kdyz spustim lingea-trd-decoder.py tak to jen problikne a nic to neudela, zkousel jsem i ten prikaz ktery je v code v kladat to prikazoveho radku, ale nejde mi to :(.

Mohl by mi nekdo pomoci?
Dekuji predem.
Ps.Iphone je skvely telefon a slovnik je posledni vec ktera mi v nem chybi, kez by byl Lexicon slovnik na appstore a ja si ho mohl koupit a nemusel s tim takhle bojovat :(

metuzalem_12

Příspěvek od metuzalem_12 »

Taky prosím o pomoc, mám též legální Lingea lexikon 02, ale nedaří se mi vůbec převést slovníky do koncového formátu. Psal jsem již uživateli ls8, jenže má teď o svátkách jiné starosti než tohle fórum. Najde se tu někdo ochotný, kdo by mi mohl slovníky převést?

ChiLLi_Master
Host
Host

Příspěvek od ChiLLi_Master »

Používám English-Czech dictionary (bez wi-fi)
Sice nepřekladá celé věta jako Free Translator (nutno wi-fi), někdy se to hodí :wink:
Obrázek
iPhone 6,
PS1, PS2, PS3, PS4, PSP, PS Vita

jirkus

Příspěvek od jirkus »

Obecný dotaz:
Dají se do slovníku WeDict Pro nějak naimportovat ozvučená slovíčka? Např. upravené soubory z Lingea Lexicon (viz. návod od ls8)?
Ten slovník už mám koupený a moc se mi nechce platit dalších 20 eur za SlovoEd.

jirkus

Příspěvek od jirkus »

ls8 píše:1/ Z legalne vlastneneho cedecka Lingea Lexicon 2002 (Anglictina) zkopirovat na disk soubor se slovnikem - lg_czen-2.trd, lg_encz-2.trd.

2/ Programem lingea-trd-decoder.py tyto soubory prevest na lg_czen-2.tab, lg_encz-2.tab.

Kód: Vybrat vše

python lingea-trd-decoder.py -o 0 lg_encz-2.trd > lg_encz-2.tab

3/ Vznikle soubory prevest programem stardict-editor.exe do formatu StarDict (.dict + .idx + .ifo) - na karte Compile kliknout na Browse, najit .tab soubor, dole kliknout na Build.

4/ Tyto soubory zabalit do .zip archovu, ten nahrat nekam na web, v programu WeDictPro: Settings - Download Dictionaries, zadat adresu - slovnik se automaticky stahne a nainstaluje.

Dají se do WeDict naimportovat i audio soubory s výslovností?
Mohu se zeptat, které to jsou (viz. obrázek)?

Uprav si velkost obrazkov roztahujes layout fora! ak nie tak ich rovno zmazem. dodo

EDIT: Obrázek jsem zmenšil, ale stále to ještě není ono. Poradí někdo?

SSORG
Host
Host

Příspěvek od SSORG »

Ten převod souboru z lingea slovniku tu sice je popsanej ale ne tak podrobne aby to zvladnul mene zkušeny uživatel pc.
V odkaze na lingea-trd-decoder.py se otevře jen stránka a nic a tak nevim jak by se to mělo rozchodit.
Zkoušel jsem odkaz ,,python lingea-trd-decoder.py -o 0 lg_encz-2.trd > lg_encz-2.tab,, vložit do Pythonu a napsalo mi nějakou syntax chybu.
Najde se někdo kdo by to trochu podrobnéji popsal jak postupovat?
V jménu méně zkušenych uživatelu Diky.

Phill

Příspěvek od Phill »

Taky bych poprosil o nějaký návod step-by-step bo z těch návodů zde nejsem příliš moudrý.. :)

Odpovědět