petrE70 píše:Ale ty porad hledas duvody proc to neni potreba. Tak jinak . Nepotrebujes iphone muzes mit telefon ,mp3 prehravac,fotak,netbook atd to vsechno v batohu a udela to stejnou praci. Ano iphone + platebni karta = iphone s NFC
nehladam ziadne dovody. Pre seba nejake mam.
PYTAM SA PRECO to tak silno chces. Ci je to uz tak rozsirene, ze len vytrcim mobil a je zaplatene, kde kade alebo ako sami hovorite, tak o tri roky to uz bude takto.
Ja si viem predstavit, co potrebujem, co nepotrebujem v tom vysnenom svete, kde NFC maju vsetci aj majitelia mobilov aj protistrana, vsetky obchody, kina atd. Lenze jedine, co sa pytam je, ci je to TERAZ uz tak alebo je to len taka predstava, ze by to tak byt niekedy mohlo.
Pytam sa stale a stale a znova:
ako to je s rozsirenim NFC v republike. Bez kecov o tom, ake by to mohlo byt. ake je to TERAZ. Nielen ze v kauflande to maju. Ci sa naozaj tym plati, ci s tym nemaju problemy, ako casto sa plati atd. atd.
Jednoducho ci ta technologia je skutocne zivotaschopna alebo je to len mrtvy kon na ktorom sa nam tu snazite jazdit alebo presviedcat, ze mame aj my nasadnut. JA to neviem ako to je, nezaujima ma to tak velmi, pretoze som nikde vo svojom okoli nepostrehol nic, ziadnu zmenu.
vidim len POS terminaly na platobne karty a ze je to uz prakticky vsade, takze kartu uplatnim URCITE.
A potom som uz len vysvetloval, ze moj subjektivny pohlad je, ze ani mi to nepride prilis prakticke lebo mobil nemavam prilis poruke a nerad ho aj vytahujem na verejnosti, aby nikto nevidel, kde ho mam (zlodeji). Zaroven mi voci postupu akym platim kartou nepride platenie NFC o nic jednoduchsie aj to som popisal, takze stale sa ma snazis presvedcit ake je to fasa ale ked to zhrniem, tak okrem svojho presvedcenia ake je to fasa, som sa nedozvedel vobec nic.To nemyslim ironicky alebo utocne na teba, jednoducho mi uz dajte nejaku rozumnu odpoved, ci je to DNES pouzitelne a to slovo myslim tak ako PLATOBNE karty. Bez kecov o tom, ako by to mohlo byt ale este nie je ale ked to bude bude to fasa a taketo zvasty, to nepotrebujem pocuvat, ja som celkom dost inteligentny nato, aby som si vedel predstavit ako funguju bezkontaktne platby a aku infrastrukturu to priblizne musi mat, aby to fungovalo. Lenze ide o to ako to prijal svet a nakolko je to exoticka vec, ze ked pridem ku kramku a chcem zaplatit, tak ma ten cloviecik za pultom nepochopi atd, atd. rozumies mi alebo nerozumies?
naco mi teda vysvetljes nejake idiotiny ako mp3, laptop mobil v batohu? ja batoh nenosim. ano ja rozumiem, ze mobil s nfc je platobna karta. Ale to koniec koncov moze byt aj mobil bez NFC.
A jeste dodam kdyz to budou lidi vyzadovat platit bezkontaktne tak velci obchodnici budou muset tu technologii pouzit.
takze teraz sa to neda nikde pouzit? no a sme doma. srat na taku technologiu. naco ju cpat do mobilov, naco si ju mam ja platit aby som ju tam mal, pani vy ste fantasti :-) uz som vam to napisal vyssie
ak je NFC zivotaschopna, tak sa presadi a potom pride cas, aby bola aj v telefonoch. Pochopte to uz. Nikto to neurobi tak ako si to vy predstavujete, ze najprv sa pristroje vybavia NFC cipmi, sice budu nahovno ale budu. A potom sa podla vas vraj obchodnici prebudia a zacnu mat citacky na NFC? svatapanamaria.
nie. obchodnici urobia to, co im vyhodne ponuknu banky. banky im dealuu pos terminaly. obchodnik nechce ZIADNE naklady naviac. POS terminaly dostavaju zvyhodnene od bank. Roky !!!! ROKY !!! trvalo naucit ludi platit platobnymi kartami. Ved uz sa prebudte :-)
Kvoli piatim nadsencom NFC sa to nikomu neoplati robit. A vidite, ze asi ani Applu.
Pokecame o tri roky. Ved som vam napisal, ak je to zivotaschopne, rozsiri sa to. A
Le musi na plyn slapat ten, kto ma na NFC postaveny biznis model. Chapete? Ten, kto na tom naozaj zarobi. Za nim chodte a jemu pistite, ze to chcete. Len aby ste vedeli: nie je to obchod vo vasom meste, su to banky a kartove spolocnosti.
Nech si oni trapia hlavy ako to rozsirit.
Pane, nikto nezaspal, nikto totiz nema dovod tu technologiu zahrnut a supportovat ju, vybavovat jej problemy v ramci zaruky. Mobilni vyrobcovia jednoducho nerobia propagandu novym veciam najma ak z ich prevadzky maju ryzu uplne ine firmy (rozumej banky). Pochopte to uz konecne :-)))