Zdravím, chtěl jsem si rozšířit znalosti jazyků o xcode a popříadě něco naprogramovat na iPhone. Jde mi o to, jestli ho rozchodím i na PC nebo musím mít nutně MAC, jak mi tvrdil prodejce v iStyle ? Děkuju za odpověď a případné rady
Ano potrebujes Mac. Xcode nie je jazyk ale iba vyvojove prostredie, jazyk je Objective-C. Mozno existuju nejake neoficialne sposoby ako to rozbehat na Windowse ale ak to aj ide bolo by to ako skrabat sa pravou rukou za lavym uchom
Základy C/C++ a OOP jsou naprostou nutností pro vývoj iOS aplikací. Pokud zvládáš toto, stačí se naučit jen syntax Objective-C a jeho specifika. A ano, potřebuješ Mac.
Pozri, MacOS X sa da virtualizovat, virtualne stroje bezia aj pod windows. Ked to chces len vyskusat, aj to je cesta. A ked si potom kupis Mac, bude spokojny aj Apple.
Abych řekl pravdu s tou virtualizaci to neni tak jednoduché, aspoň moje zkušenosti jsou že ani jednou se mi to nepovedlo. A naistalovat jako normalní OS vedle windows mi rozbilo počitač. Nevyděl bych to tak ružově.
S hackintoshmi ani ja nemam dobre skusenosti a virtualizovat je legalne len Liona na Lione, na inych systemoch sa to musi robit cez rozne upravy, ktore malokedy funguju spolahlivo.
Staci ti na zaciatok napr. mac mini, napr. starsi, ten by ti niekto mohol predat pomerne lacno. Aj tak musis investovat este do vyvojarskej licencie atd.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods