iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky
-
- Mírně pokročilý
Re: iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky
ale oni tam pisu ze nevedia v com je problem a novy soft by tento problem mohol vyriest. Niekto kto uz ma v iP 4, 4.1 soft by to mohol skusit.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
-
- Starý pes fóra :)
samson010 píše:Sedrik123 - s diodou a oranzovymi dotkami som to riesil dost dlho, cital fora atd, vyzera to na hardware chybu, dokonca to niekto aj reklamoval na apple fore, takze software to pravdepodobne nezlepsi.
tak takéto niečo absolútne nepozorujem. Fotky mám bez akéhokoľvek žltého nádychu.
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
-
- Mírně pokročilý
Sedrik123 píše:Po týdnu užívání:
- microSIM - u VF mi udělali prý "clon" mojí staré simky, ale nebyli schopni mi do ní předat kontakty z té původní (i když mi to operátorka slíbila) - ale co, s tím se dá žítCo je ale horší je to, že microSIMka nepřijímá bankovní zprávy. Pokud teda máte konto u Reiffky (eKonto původně od eBanky) a používáte mobil pro přístup, pak si starý telefon chvíli nechte. Dneska jsem volal VF a prý se mi do 4 dnů ozvou co s tím.
- proxy senzor - naprosto bez problémů.
Novou simku si musis jit osobne do banky na pobocku kde jsi si zakladal ucet aktivovat, otazka 5 minut ... banka slape jak hodinky
iPhone 2G 4GB
iPhone 4 16GB Vodafone
iPhone 5 16GB Vodafone
iPhone 6 16GB Vodafone
Macbook pro 13" (mid 2009) Snow Leopard
Macbook pro 13" 2016
Apple AirPort Extreme
New iPad 16GB Wifi
iPhone 4 16GB Vodafone
iPhone 5 16GB Vodafone
iPhone 6 16GB Vodafone
Macbook pro 13" (mid 2009) Snow Leopard
Macbook pro 13" 2016
Apple AirPort Extreme
New iPad 16GB Wifi
Asi opat zla otazka ale nie som si isty. Ak mam spustenu nejaku aplikaciu, napr. hru. uzatvara sa vsetko Home buttonom alebo to je len na domovsku stranku a aplikacia bezi v pozadi???
Edit: Scorpi: cize ak mam napr. hru a nie je v nej exit a dam home, vypne sa hej?? Len akurat nejde od zaciatku ale tam kde som ju vypol. Na pozadi nefici???
Edit: Scorpi: cize ak mam napr. hru a nie je v nej exit a dam home, vypne sa hej?? Len akurat nejde od zaciatku ale tam kde som ju vypol. Na pozadi nefici???
Naposledy upravil(a) Ricco dne úte zář 07, 2010 11:38 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Mírně pokročilý
ak stlacis jeden krat home, skoro vsetky aplikacie idu na pozadie. Stlac dva krat home a dole sa ti zobrazi vsetko co bezi na pozadi. Podrz dlhsie aplikaciu a mozes ju z pozadia odstranit.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
-
- patron iPhone.cz
To není úplně přesně pravda. Na pozadí běží pouze aplikace, které to umí, např. TomTom.
Jinak ostatní pouze spustíš v místě, kde si ji ukončil, takže se nespouští od začátku.
téma promazáno. toncek
Jinak ostatní pouze spustíš v místě, kde si ji ukončil, takže se nespouští od začátku.
téma promazáno. toncek
-
- patron iPhone.cz
Prostý dotaz. I když je to možná věcí FW, je už nějakým způsobem možné zvětšit si písmo v SMS zprávě a změnit font v poznámkách? Jsem stará slepucha a když nemám u sebe brýle, jsem často nahraný. Chci si iP4 hodně brzo pořídit a toto by mi fakt pomohlo. Díky za info.
Iphone 3G/16GB, orig od Vodafone, FW 4.2.1 JB untethered; Iphone 4/32GB, orig od Vodafone, FW 5.0.1 JB redsn0w_win_0.9.10b2; iPad 32GB 3G verze EU, FW 5.0.1 JB redsn0w_win_0.9.10b3; iPad 64GB 3G verze US, FW 5.0.1 JB - redsn0w_win_0.9.9b8 + Corona
-
- Senior uživatel
Filosof - teraz som to skusal, mozes si nastavit velkost pisma v spravach atd, na dost obrovske
tak isto tam mas aj lupu, aj to je fajn

-
- patron iPhone.cz
Ale v poznámkách to myslím nešlo, nebo už to taky jde?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
- Klub čistého iOS
Tak baterie se spravila. Vydržela 2 dny a to se mi u 3G nikdy nepovedlo. Doba použití necelých 8 hodin. A teď jedna otázka, když vypnu 3G na noc nebo kdykoliv, tak se sice vypne ale po zapnutí už nenaběhne, naběhne až po restartu iPhonu. Je to iPhonem, či iOS, či sbsettingem, přes který to vypínám? Dělá to někomu taky?
iPhone 7 128GB Black, iOS 10.4 nonJB O2
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
iPad Pro 10,5 64GB LTE Silver iOS 11.3.1 nonJB T-Mobile 10GB
Apple TV 4K 64GB, tvOS 11 with Kodi
PC 8700K 5,2GHz, SSD 960 Pro 1TB + HDD 2TB, DDR4 32GB, GTX 1080Ti EVGA Hybrid
-
- Mírně pokročilý
sluchátka z iphone 4 nefungujou (respektive ovládání hlasitosti) na 3G
ak mam zapnutu wifi ale nepripojenu (nezobrazuje sa ani ikonka) zere baterku lebo vyhladava nonstop alebo je wifi ako vypnuta??
-
- Moderator fóra
zere baterku 

- rony
- Klub čistého iOS
davidek z latriny dostal ajfouna
davidek dostal novy ajfoun
http://www.latrine.cz/iphone-4-cos-mi-to-steve-proved
akurat, ze netusi, ze titulky do videa netreeba vpalovat ale zapuzdrit v kontajneri. a video nemusi byt mov ale moze byt m4v mp4 ale to su nepodtatne detaily, co nic nezmenia.
komentujte jeho text...
http://www.latrine.cz/iphone-4-cos-mi-to-steve-proved
akurat, ze netusi, ze titulky do videa netreeba vpalovat ale zapuzdrit v kontajneri. a video nemusi byt mov ale moze byt m4v mp4 ale to su nepodtatne detaily, co nic nezmenia.
komentujte jeho text...
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Moderator fóra
bohuzel uz neni mozne pridavat komentare
by me zajimalo, co tam vsechno bylo, kdyz to uz zakazal 

Pantani píše:Ale v poznámkách to myslím nešlo, nebo už to taky jde?

Nastavení (položka velký text) funguje jak pro SMS tak i pro poznámky.
-
- Moderator fóra
Zajímalo by mě jak se chová wifi, zda zůstavá připojené i po zamčení telefonu, protože když mám telefon zamknutý a zmáčknu home button, tak téměř okamžitě se ikonka z 3G změní na wifi - za tu sekundu by podle mě iPhone znovu spojení navázat nedokázal.
Pár věcí ještě k baterce. Snažil jsem se ji "zformátovat" a nyní je výdrž více než slušná podle mě. Nejsem žádný power user. Denně max. 5 - 10 minut hovoru, 5 - 10 SMS, 1 hodina mp3, cca 30 minut internet (3G). Nabíjel jsem v sobotu večer a dnes mám 27% baterky, takže u mě spokojenost.
Pár věcí ještě k baterce. Snažil jsem se ji "zformátovat" a nyní je výdrž více než slušná podle mě. Nejsem žádný power user. Denně max. 5 - 10 minut hovoru, 5 - 10 SMS, 1 hodina mp3, cca 30 minut internet (3G). Nabíjel jsem v sobotu večer a dnes mám 27% baterky, takže u mě spokojenost.

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
- rony
- Klub čistého iOS
OFFTOPIC: k tym komentarom. To je jednoduche, vacsina starsich blogerov uz neumoznuje komentare. Ked zacnes byt popularny, tak pochopis preco. Medzi 10 citatelmi je istota, ze su vsetci normalni. Zo 100 citatelov sa obcas najde jeden idiot. Pri tisicoch je uz stopercentna istota, ze v komentaroch sa budu prejavovat iba idioti.
NEREAGUJTE NA OFFTOPIC, je to len vysvetlenie. Ak mate chut REAGOVAT na Davidov clanok, tak Zdielajte na Facebooku, komentujte na svojom webe a pod.[b][/b]
NEREAGUJTE NA OFFTOPIC, je to len vysvetlenie. Ak mate chut REAGOVAT na Davidov clanok, tak Zdielajte na Facebooku, komentujte na svojom webe a pod.[b][/b]
-
- Moderator fóra
toncek píše:Zajímalo by mě jak se chová wifi, zda zůstavá připojené i po zamčení telefonu, protože když mám telefon zamknutý a zmáčknu home button, tak téměř okamžitě se ikonka z 3G změní na wifi - za tu sekundu by podle mě iPhone znovu spojení navázat nedokázal.
Ale jo, stihne to.

Při zamčeném telefonu je wifi odpojené.
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan
wi-fi je odpojene pri zamknuti? a kdyz mam zaply push na maily tak mi to pri zmaknuti stahuje pres mobilni data nebo nestahuje nic??
-
- Moderator fóra
jede to pres operatora
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan
- rony
- Klub čistého iOS
Firemne funkcie (exchange a spol.)
neverim dlhorocnym tlchubam a idiotkom, ktori v prvom rade oblbuju neskusenych hlupacikov.
Preto som sa spytal kamarata, ktory sa profesionalne zaobera podporou svojich zakaznikov (nie student, co s batozkom obieha murarom ich rozhrkane PC s uctovnictvom). Pred par rokmi skusal iPhone pre spojenie s Exchange. Teraz sa vyjadril, ze
AKTUALNE je iPhone vyborne firemne riesenie pre manazerov prave v spojeni s MS Exchange a doslova povedal: akoby ho MS programoval (tu podporu v iPhone) a vraj lepsie ako to vo WM.
Potvrdil mi, ze iPhone maju jeho klienti (manazeri) prepojene na firemne MS Exchange a maximalna spokojnost.
Nie je Apple fanusik a ovecka, podotykam
ma iba iPod a moznosti vlastnit cokolvek co prichadza na trh.
Nie je co dodat. Ak budete citat zvasty ludi, ktori sa vo vlastnych nazoroch vrtia bez pohnutia uz roky, tak sa preberte
Preto som sa spytal kamarata, ktory sa profesionalne zaobera podporou svojich zakaznikov (nie student, co s batozkom obieha murarom ich rozhrkane PC s uctovnictvom). Pred par rokmi skusal iPhone pre spojenie s Exchange. Teraz sa vyjadril, ze
AKTUALNE je iPhone vyborne firemne riesenie pre manazerov prave v spojeni s MS Exchange a doslova povedal: akoby ho MS programoval (tu podporu v iPhone) a vraj lepsie ako to vo WM.
Potvrdil mi, ze iPhone maju jeho klienti (manazeri) prepojene na firemne MS Exchange a maximalna spokojnost.
Nie je Apple fanusik a ovecka, podotykam

Nie je co dodat. Ak budete citat zvasty ludi, ktori sa vo vlastnych nazoroch vrtia bez pohnutia uz roky, tak sa preberte

-
- Moderator fóra
Zahradník píše:
Manažer (člověk, který je placený za řízení) totiž ke své práci potřebuje spolehlivý pracovní nástroj a rozhodně nebude ztrácet svůj drahocený čas patláním se s neustálým přeinstalováváním věčně nehotového telefonu.
Tim myslis wm phone nebo neco s androidem?
Naposledy upravil(a) Barberry.pha dne stř zář 08, 2010 10:51 pm, celkem upraveno 1 x.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky
"
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
-
- iPhone expert
ja som si dnes vsimol, ze podobne ako 3G-cko na tej kovovej liste, aj stvorka na lavej strane dole pri konektore USB mi pri nabijani prebija, rukou to necitim ale nahodou som sa dotkol ip laktom a zastipalo to... tak nwm ci iba moj alebo vsetky
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
- rony
- Klub čistého iOS
Autor toho vasho layoutu by uz mal zadat classu post overflow:hidden, v mojej oblubenej teme proiphone sa nic nerozsypava 

-
- patron iPhone.cz
Tak jsem si dle návodu na Gizmodo udělal Field test, což je možnost zjistit jak jste na to s příjmem.
Je třeba mít v iPhone fw 4.1 a potom stačí naťukat kód *3001#12345#*.
Signál operátora se vám změní v číslo.
Pozor! -95 je HORŠÍ signál jako třeba -70, čili čím vyšší mínusové číslo, tím horší signál.
Ťapnutím na signál lze měnit ve Field testu číselnou hodnotu na klasické čárky.
Z testu vyskočíte Home butonem.
Tady jsou mé výsledky v pořadí:
EDGE iPhone položen na stole
EDGE iPhone uchopen za spoj vlevo dole (jako při hovoru)
3G iPhone na stole
3G iPhone uchopen za spoj vlevo dole (jako při hovoru)

edit: test byl prováděn se sundaným bumperem, pokud je nasazen bumper, tak se signál nemění
Je třeba mít v iPhone fw 4.1 a potom stačí naťukat kód *3001#12345#*.
Signál operátora se vám změní v číslo.
Pozor! -95 je HORŠÍ signál jako třeba -70, čili čím vyšší mínusové číslo, tím horší signál.
Ťapnutím na signál lze měnit ve Field testu číselnou hodnotu na klasické čárky.
Z testu vyskočíte Home butonem.
Tady jsou mé výsledky v pořadí:
EDGE iPhone položen na stole
EDGE iPhone uchopen za spoj vlevo dole (jako při hovoru)
3G iPhone na stole
3G iPhone uchopen za spoj vlevo dole (jako při hovoru)

edit: test byl prováděn se sundaným bumperem, pokud je nasazen bumper, tak se signál nemění

Naposledy upravil(a) scorpi dne čtv zář 09, 2010 9:05 am, celkem upraveno 1 x.
-
Také bych také rád postnul svůj poznatek. Pokud máte suché ruce k žádnému úbytku signálu nedochází, pokud však zkoušíte na telefonu pevný úchop, ruce začnou vlhnout a tak dochází k tomu zkratu a ubytku signálu
-
Celkem rozsahla recenze iPhone 4 na Mobilmanii 
http://www.mobilmania.cz/clanky/iphone-4-dabel-mysli-jinak-zkusenosti/sc-3-a-1126080/default.aspx

http://www.mobilmania.cz/clanky/iphone-4-dabel-mysli-jinak-zkusenosti/sc-3-a-1126080/default.aspx
Life sucks. And then you die.
-
- Senior uživatel
uz ma hneva to aky mam problem, mam orange SK a stava sa mi dost casto ze po niekolkych sekundach, minutach, ma druha strana vobec nepocuje a neskor to spadne, signal mam ale normalny, nechapem tomu a uz zacinam byt zufaly, niekto tu pisal ze to je chyba orange, ale na iphone 3G som tento problem za rok a pol nemal ani raz, ach
-
- iPhone expert
samson010: Možná to není Tvůj případ, ale stalo se mi to samé. Problém však nebyl v signálu ale tím, že jsem si uchem zmáčknul na displeji tlačítko "mute".
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
-
- Senior uživatel
hmm zaznamenal som problem s proxi senzorom, ale aby sa to stalo 5 krat a nevsimol som si, tiez sa mi zda ze ak stisnes mute tak to pipne, teraz si uz nie som isty, ale nabuduce ak sa mi to stane dam si sakra pozor ci som nieco stlacil, aj ked si myslim ze skor nie, no snad mas pravdu 

Otázak pro uživatele:
Jde v iP nějak vypnout úplně do mrtva net? Mám totiž ještě Kredit a nechci aby mi nějaká aplikace žrala prachy. Prostě něco co zakáže net aplikaci, která ho používá na svůj chod. Třeba u počasí, když budu doma u wifi, tak mi bude aktualizovat informace, ale když potom odejdu z dosahu, aby tam zůstali ty poslední informace a neobnovovali se za lowasky.
jde to?
PS: Co je to PUSH?
Jde v iP nějak vypnout úplně do mrtva net? Mám totiž ještě Kredit a nechci aby mi nějaká aplikace žrala prachy. Prostě něco co zakáže net aplikaci, která ho používá na svůj chod. Třeba u počasí, když budu doma u wifi, tak mi bude aktualizovat informace, ale když potom odejdu z dosahu, aby tam zůstali ty poslední informace a neobnovovali se za lowasky.

jde to?
PS: Co je to PUSH?
-
V!nnetou: Ano, lze: Nastaveni > Obecne > Sit > Mobilni data
Life sucks. And then you die.
-
- Host
Dotaz: Když dam Iphone4 do sleepmodu, tak se mi vypne wifi(pokud nic nestahuju) popřípadě jak to nastavit? Jelikož mám iphone teprve druhý den, tak mu nedám pokoj, ale zároveň si chci již pěstovat "šetřící návyky" baterky. Dík
A nebo neni nějaka jednoduchá aplikace, kterou bych si dal na plochu, která by fungovala jako přepínač wifi on/off (lezení do nastavení je zdlouhavý)
A nebo neni nějaka jednoduchá aplikace, kterou bych si dal na plochu, která by fungovala jako přepínač wifi on/off (lezení do nastavení je zdlouhavý)
-
- Senior uživatel
ak mas jailbreak tak cez cydiu nainstaluj sbsettings, potom uz len potiahnes prst cez hodinky na iphone a vyskoci ti tabulka kde vypnes wifi..
-
- Moderatorka fóra
Promazáno opět od OT nesmyslů. Už po několikáté vás tu žádám, aby jste se tady nevybavovali s hovadinami, ale vy ne. Místo toho, aby jste tu napsali své zkušenosti, tak tu píšete o tom, jak si pořídíte na paušál za 177 Kč, toto je osobní zkušenost s iPhonem 4? No to si nemyslím, že je. Proto se vybavujte ohledně takových věcí v tématu iPhone 4, které se nachází v sekci Vše ostatní.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- iPhone expert
Re: davidek z latriny dostal ajfouna
rony píše:...akurat, ze netusi, ze titulky do videa netreeba vpalovat ale zapuzdrit v kontajneri. a video nemusi byt mov ale moze byt m4v mp4 ale to su nepodtatne detaily, co nic nezmenia.
OT...titulky není třeba ani zapouzdřit v kontejneru, ale mohou být zvlášť. Video může být i jak AVI, tak MKV (720p jede plynule). Aplikace Oplayer (stahuje i přes sambu a FTP). /OT
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
-
- Mírně pokročilý
Jak je to vlastne s maximalnim rozlisenim prez TV out u 4ky ? zvladne 720p ? docela premejslim o zakoupeni kabelu a rovnou me i zajima jestli je nutny mit original nebo kde ho koupit nejlevnejs.
-
- Mírně pokročilý
Ahoj,mám dotaz ohledně volání.Také se Vám při volání stává,že si stěžují valající že se slyší dvakrát?Je to dost nepříjemné,sám jsem si to vyzkoušel,někdo říká že to není vina iphonu ale btesky.Ale tak tomu nejspíše nebude protože jsem vyzkoušel při hovoru si dát sluchátka a ejhle ono to funguje a na druhé straně říkají že už se neslyší a že je to ok.Tak se tedy ptám,mám něco špatně nastaveno,že je hovor ok jen při použití sluchátek?Máte někdo podobné zkušenosti,najde se někdo kdo poradí?Díky
MiniBook Lenovo 1.60 GHz Windows 7
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
Game center:simir77
Twitter: Simir7777
Ipad 16 GB WiFi
Macbook Air
Game center:simir77
Twitter: Simir7777