TomTom [AppStore] - diskuze o aplikaci

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
hercous

Re: TomTom [AppStore]

Příspěvek od hercous »

Podle mě v TT hlasové upozornění překročení rychlosti nastavit nejde :(

Golf> Noo tak to vypadá opravdu pěkně, přesně to mi v TT zatím chybí.

Golf
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Golf »

Když už jsi to nakousnul, tak proč to vlákno o této navigaci rovnou neuděláš? Už jsem jej rovnou stvořil tedy já.
A mimo jiné špatně čteš, bude i Evropa... Stačí si přečíst specifikaci.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dodulo

Příspěvek od dodulo »

aha tak sorry za mylne info :), ale toto je skor potesujuca sprava, avsak nepotesujuca je ta, ze dalsia navi, ktora vyuziva Navteq mapy :? a neurobil som zvlast vlakno preto, lebo som si myslel, ze tato aplikacia bude len pre USA a Canadu no mylil som sa :D a nechcel som ho zbytocne vytvarat ovsem ak bude europska verzia tak to vlakno zmysel ma :)
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Golf

Příspěvek od Golf »

Aby ti nebylo líto, že se u TomToma - vlastnícího TeleAtlas, (NavTeq patří zase Nokii) - nic neděje, tak malá ochutnávka toho, co se chystá:

Zobrazit video na http://youtu.be/czmNwe-vito
Kód do fóra: [youtube]czmNwe-vito[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
[youtube]yTb2EBGiVJ8&NR[/youtube]

TomTom Western Europe je už ve verzi 1.2! A zde jsou pro názornost viditelné změny:

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dodulo

Příspěvek od dodulo »

v AppStore verzia 1.2

What's new

AWARD-WINNING NAVIGATION EXPERIENCE
- Improved search and route summary screens

DETAILED, UP-TO-DATE MAPS
- FREE updated map from v8.30 to v8.35
- Updated points of interest database

IQ ROUTES? TECHNOLOGY
- Updated IQ Routes? database with millions of new measurements

ADVANCED SAFETY FEATURES
- Added Advanced Lane Guidance in both portrait and landscape mode
- Added Text-to-speech in English UK, French, German, Italian, Spanish, Dutch
- Added Help Me! emergency menu
- FREE updated Safety Cameras database
- Added customizable audio warnings for Safety Cameras and legal speed limit

DESIGNED AND OPTIMIZED FOR THE IPHONE AND IPOD TOUCH
- Added iPod player support

COMPATIBILITY
- Added support for original iPhone and iPod touch (all models)

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

dodulo píše:
COMPATIBILITY
- Added support for original iPhone and iPod touch (all models)

No tak to jsem celej napnutej, jak bude TomTom 1.2 kompatibilní s iPhone 2G. Předpokládám, že asi do té míry, že půjde nainstalovat, spusit a bude možné si na něm připravit trasu.

V lepším případě by mohl spolu s originálním TomTom držákem i navigaovat...

No a v nejlepším případě, ale to je spíš takové moje zbožné přání, by mohl umět kominikovat s externími GPS moduly. No, trochu jsem to po ránu s tou fantazií asi přehnal...

OT: Pro mody: nevím, jak moc jsem se prohřešil citací předchozího příspěvku, ale reaguji jen na jeho menší část, tak to snad tolik nevadí. V případě, že ano, citaci neprodleně smažu 8)
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

elka

Příspěvek od elka »

Samozřejmě, že komunikuje s externím modulem. Pomocí roqyBT (viz jiné vlákno).

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

No to jó, sám to takhle bez nejměnších problémů používám. Jen jsem trochu filosofoval nad tím, jak asi bude nový TomTom kompatibilní s iPhone 2G. RoqyBT je super věc, ale kdyby tu komunikaci s externími moduly zvládal přímo TomTom, vůbec bych se nezlobil :wink:
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

Golf

Příspěvek od Golf »

Bohužel, u nás je to realita, jinde ve světě ale zase až tak ne...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

elka

Příspěvek od elka »

Tak jestli je to to, co myslím, že to je, tak je TomTom opět zpátky :-)

Obrázek

Odpoledne to vyzkouším v provozu.

hercous

Příspěvek od hercous »

Vylepšení ve verzi 1.2 jsou příjemné. Jen tedy to ovládání iPodu je dost slabý oproti Navigonu. Taky přechody při prehrávání hudby a spuštěné navigaci nejsou plynulé jako u Navigonu. :?
Ale jinak opět velký krok kupředu :)

Myslíte, že půjdou nějak customizovat ty varování na radary a překročení rychlosti?

Golf

Příspěvek od Golf »

hercous píše:Ahoj všem,
umí TomTom pro iPhone navigaci v jízdních pruzích? Ve srovnávací tabulce .........což mi tedy není úplně jasné :?

Ještě stále se najde někdo, kdo chce tvrdit, že TT neumí navigovat v jízdních pruzích??? Ve verzi 1.2 realita....

Obrázek Obrázek Obrázek

hercous > ovládání iPodu z aplikace má TT po Navigonu jako druhý, nikdo jiný to zatím nenabídnul. Je fakt, že není možnost vybírat z databáze co se má přehrávat, na druhou stranu má zase ovládání hlasitosti TT podstatně jednodušší. Tak si vyber... Nikdo není dokonalý... A plynulé ztlumení má pouze Navigon, a věř nebo ne, při častém střídání hlášek, např. v Praze na Starém městě, to zase takový nedostatek není, Navigon v tomhle případě zase působí až rušivě/zpožděně. Asi pro tenhle způsob mají nějaký důvod. V běžném provozu (hláška jednou za čas) je to ale příjemnější, to je pravda. Jednoduchostí a přímočarostí ovládání TT fakt nemá konkurenci, což je fakt, který kdekdo nedokáže bez emocí překousnout, chybičky ale jsou všude...

A ještě jedna věc, Navigon se snaží a pár aktualizací měl, TT přišel vlastně poslední a v prodejích se drží velice statečně (s náskokem v čase - dva měsíce, během dovolených!!! - vede Navigon, všichni ostatní, byť na trhu dříve, jsou hluboko za ním), tohle je druhá aktualizace za krátkou dobu, snad v tom budou pokračovat (nakonec těch 30 mil. iPodů a iPhonů 2G je dostatečná motivace...)

Edit: zná někdo jinou navigaci pro iP, než TT, která na vlastní ploše zobrazení navigace nemá jediný rušivý element? (informační, ale hlavně dostatečně velký a zakrývající kus plochy mají více či méně všechny navigace, vyjma TT = realita...)

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

hercous

Příspěvek od hercous »

No tak TT umí navigaci v jízdních pruzích od poslední verze, tedy 1.2. Můj dotaz jsem psal v době verze 1.1, kdy v menu bylo jen "Předvolby jízdních pruhů HOV". :wink:

Co se týče ztlumování při přehrávání hudby, tak když jsem to dnes odpoledne chvíli zkoušel, tak je fakt, že při řízení tomu člověk nevěnuje tolik pozornosti, takže toto mínus si u TT mažu :)

Jen ještě jedna výtka - proč TT nezobrazuje diakritiku? Jak je to na jiných TT navigacích?

elka

Příspěvek od elka »

Tak 1.2 otestována v provozu. GPS enhanced nijak zvlášť neovlivňuje přesnost. TomTom (plus roqyBT) se chová v zatáčkách tak, jak jsem tu už několikrát popsal i v této verzi :-/

dodulo

Příspěvek od dodulo »

to elka: GPS enhanced mal zmiernovat to "klzanie" v zakrutach ? alebo ako to mam chapat? :) co je to za funkciu ak ju poznas mozes ju prosim vysvetlit ? :)

mna by este zaujimalo kedy mi bude ukazovat take pekne obrazky :D ( myslim tu navigaciu v jazdnych pruhoch ) :P

lykarian
Host
Host

Příspěvek od lykarian »

No, asi budu za lamičku. Můžete mi někdo prozradit jak upgradovat TT1.1 na TT1.2 ? 8GB,No JB TT z AppStore?

Golf

Příspěvek od Golf »

Musel bys mít verzi WE, pro EE zatím není. S JB určité možnosti jsou, ovšem mimo pravidla tohoto foŕa...

hercous > to nebylo myšleno osobně na tebe (ty pruhy), ale pár dotazů tu v minulosti bylo a bohužel jsem si v tu chvíli prostě "vybral" tebe :wink: Jinak ta diakritika, to nezobrazování - je to poslední, co mi vadí. Horší je spíše to zpracování prostřednictvím např. kontaktů, tady má TT co dohánět oproti Navigonu. Na jiných TT je to taky.

dodulo > ukazuje to ty "pěkné obrázky" pouze ve verzi 1.2 a to na dálnicích...
Naposledy upravil(a) Golf dne pon lis 23, 2009 7:35 am, celkem upraveno 1 x.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

lykarian
Host
Host

Příspěvek od lykarian »

>golf : děkuji, doufám, že to nebude trvat :-)

Srovnám-li Garmina 250 Nüvi co používá žena
a TT co mám v IP já, tak jsou zhruba nastejno
tedy co se týče uživatelnosti a přesnosti. U Garmina
Jsem nedávno platil za mapy09 asi 1,6k tak jsem zvědav
co bude chtít TT;-) zdar

himmerf

Příspěvek od himmerf »

Chtel bych se zeptat,jestli kdyz si koupim obe aplikace Eastern i Western Europe,tak jestli spolu umi spolupracovat a udelaji celek.Nebo na Rozvadove budu prepinat aplikace? :-o

Predem diky.

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

Budes prepinat.

Bill

Příspěvek od Bill »

To je věc, která mě na mapách tomtoma štve - musí se přepínat :( a nejde tak naplánovat trasa od nás do německa. Prostě se to nespojí a máš dva tom tomy v iP.

burina
Host
Host

Příspěvek od burina »

Tak ani v nejnovějších mapách TomToma řady 840.2562 není ještě zakreslen nový most přes Labe u Litoměřic.

Je pravda, že most už stojí, ale ještě se přes něj nejezdí. :D

Obrázek

Most je asi uprostřed obrázku.

Obrázek

ls8

Příspěvek od ls8 »

himmerf píše:Chtel bych se zeptat,jestli kdyz si koupim obe aplikace Eastern i Western Europe,tak jestli spolu umi spolupracovat a udelaji celek.Nebo na Rozvadove budu prepinat aplikace? :-o

Predem diky.

Kéž by TomTom dostal rozum a vydal verzi aplikace s mapou střední Evropy:
Obrázek
http://www.tomtom.com/products/maps/sel ... ?D=2&M=378
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

michalmc
Host
Host

Příspěvek od michalmc »

to:sysel
Já na navigaci používám Navigon. Tam hovory v landscape přijímat jdou. Nevím však, zda u Tomtoma je problém. Nemám odzkoušeno.

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od killerGBU »

Dnes jsem najezdil dost km s novým TT (WE 1.2) a musím říci, že oproti WinMo je to chudý příbuzný. Věci které mi chybí asi nejvíce:

- není mapshare
- nelze upravit spodní lišta (některé údaje odebrat, nebo přidat)
- normální cestou není možné přidat vlastní POI
- u vlastních POI nelze přidat upozornění (např. radary)
- neumí automaticky přepínat noční a denní schéma
- překreslování mapy při prohlížení nepříjemně problikává

+ rychle se spouští, včetně fixace GPS
+ přehledné rozhraní
+ slušná hlasová navigace
+ rychlé odezvy aplikace

stále je co zlepšovat

Golf

Příspěvek od Golf »

Předně bych rád upřesnil to, že tyhle "vlastnosti" jsou od verze 1.0 a jsou přes 1.1 až po 1.2 (která stále oficiálně není pro EE), srovnání s WM tu už xkrát bylo, ale u něčeho se zastavím

- normální cestou není možné přidat vlastní POI: Co to je normální cestou? Nahraji do adresáře s mapou soubor POI plus ikonu, a je to tam, jinak se to jinde přeci ani neděalo...

- u vlastních POI nelze přidat upozornění (např. radary): Radary jsou extra (a pokud máš legální verzi, tak tam jsou :wink: i s upozorněním!) a na rozdíl např. od Navigonu nebo CoPilota není problém s jejich aktualizací (pravda, jsou ale jen fixní, ale pro jiné státy existuje varianta "premium" a tam je jich více)

- neumí automaticky přepínat noční a denní schéma: A komu ta automatika vyhovuje? Mě osobně tedy ne, automatiky u iGO, Navigonu a spol. to zrovna logicky a podle mých potřeb nepřepínají, navíc TT to má naprosto jednoduše (oproti ostatním) vyřešené, otázka dvou dotyků na display. A pokud se mýlím, tak mě opravte, copak na WM byla automatika?

- překreslování mapy při prohlížení nepříjemně problikává: Co to je? Něčeho takového jsem si nevšimnul ani za pár měsíců používání... A "zoomování" mapy při prohlížení oproti Navigonu je asi 10x rychlejší...

+ slušná hlasová navigace: Tady bych se celkem i hádal, protože Terezu TT naprosto pos..al, plno hlášek je neúplných. Já osobně jsem to vyřešil tak, že jsem si hned vedle místo Dánských hlasů dal svoje (Eliška bez "ocásku" je místo Terezy podstatně dokonalejší).
Naposledy upravil(a) Golf dne úte pro 08, 2009 9:11 am, celkem upraveno 1 x.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od killerGBU »

Golf:

- pokud vím tak bez JB tam ty body nenahraješ, ne?
- u mě, když chci posunou náhled mapy, vždy problikne to pískové pozadí a potom se až načítá posunutá mapa
- od verze 5 jezdím podle Miroslava, takže jsem si již zvykl na "jeho termíny a výrazy"

nejsem si jist, zda vůbec někdy bude mapshare pro Iphone, protože zatím to pro všechny zařízení TT řešil před TTHome. Na rozdíl od ostaních platforem by se tedy musela udělat (povolit) OTA aktualizace, nebo spouštět iTunes a potom nějakou speciální verzi TTHome.

Osobně jsem za TT rád, protože se mi podle žádné jiné navigace nejezdí tak dobře. Ale je vidět, že iPhone (stejně jako WM) není core business pro TT, to jsou stand alone navigace.

Golf

Příspěvek od Golf »

Nebyl bych si tak jistý, že to bez JB nejde... Pár lidí tu už zmínilo DiskAid, nebo jak se ten program jmenuje, umazávají si tak např. zbytečné mapy v Navigonu. Ale asi jsou "lakomí" se s ostatními podělit o zkušenosti a možnosti (párkrát jsem se ptal, bez odezvy)... Já všechno zkoušet nemusím :wink:
To probliknutí - malichernější důvod jsi nenašel? Třeba diakritika z kontaktů, to je problém, ale tohle snad ani nemůžeš myslet vážně...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dodulo

Příspěvek od dodulo »

mapy u Navigonu ide odstranit, ked sa dostanete do stromovej struktury iphonu do private/var/mobile/application/xxxxxxxxxxxxxx/navigon.app vymazete subory prislusneho typu ( napr. Austria.map - mapa Rakúska ) najjednoduchsie ako sa dostat do iPhonu samozrejme JB je podla mna T-pot a aj najrychlejsi na prenos, je potrebne mat nainstalovane SSH, pri TomTom a CoPilot odstranenie map neni mozne aspon o tom neviem kedze mapy su spojene v subore cline.dat ( u CoPilot ani nvm ) aspon myslim :P jednoducho sa daju vyhodit mapy zo Sygic-u, iGO, Ndrive...takisto som sa nestretol s navodom ako do Navigonu dostat POI co napr. do TomTom nie je problem ...

Golf

Příspěvek od Golf »

Asi jsi úplně nepochopil, o čem ta debata byla... Že jdou odmazávat mapy, které jsou v jednotlivých souborech nebo adresářích je jasné (nakonec i v tom souhrnu o navigacích to mám ošetřené), a s JB to je víc než jasné.
Ale jde o originální instalace, bez JB. Pár lidí tu zmínilo možnosti přes ten DiskAid, ale už nikdo nepotvrdil další, dohrání či přepsání něčeho, funkčnost atd....

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dodulo

Příspěvek od dodulo »

aha tak sa omlouvam :) bolo uz neskoro vecer a neprecital som si to, s tymto skusenost nemam takze povedat nemozem DiskAid nepouzivam, ale uprimne povedane myslim, ze bez JB to nejde :|

japezz

Příspěvek od japezz »

U TomToma jdou take mazat mapy...stejne jako u vsech ostatnich.

Golf

Příspěvek od Golf »

Tak to bych se celkem nechal poučit, odmáznout z TomToma Eastern Europe třeba Maďarsko, nebo Slovensko...................................

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

japezz

Příspěvek od japezz »

Příspěvek porušoval pravidla fóra a proto byl odstraněn. Pokud se bude situace opakovat, dostane uživatel

Obrázek

ls8

SORRY ! Nevedel sem ze sem napsal tak moc...
Naposledy upravil(a) japezz dne pon pro 07, 2009 10:04 am, celkem upraveno 1 x.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Z TomToma nelze odmazávat jednotlivé země, a instalace kradených map (ať z internetu nebo kopírovaných z jiné navigace) je nelegální, tudíž se zde probírat nebude. :evil:

Golf

Příspěvek od Golf »

Souhlas, bavme se pouze o originále z AppStore a případném odmazání neptřebných map.
Struktura mapy TT je v jednom adresáři a vůbec není zjevné, co je a co není jednotlivý stát či cokoliv jiného (naprosto "nesmyslné" soubory, ale radary jdou poznat). Navigon, iGo atd., mají mapy jako samostatné soubory, a navíc i označené jasně o který stát jde. Pokud je japezz génius, tak smekám...
Pro úplnost bych ještě dodal, že neznám mapu, která by byla určená pouze a jedině pro GO720, mapové podklady TT používá naprosto stejné u různých přístrojů a platforem, dají se podle zařízení od TT zakoupit a pak jde jenom o kompatibilitu mapy a verze TomToma.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

ls8

Re: TomTom [AppStore] - diskuze o aplikaci

Příspěvek od ls8 »

Jde nějak donutit aplikaci TomTom, aby hlasové povely posílala do BT sluchátka, místo do reproduktoru? Když během navigování telefonuju, jdou hlasové povely do sluchátka. Mimo hovor jdou do repráčku, jehož kvalita je dost mizerná.

Golf

Příspěvek od Golf »

Asi jo, ale musí to zařízení (sluchátka) mít ten profil AD2P, či jak se to jmenuje, jako např. některé HF Parroty. A to nevím zda nějaké umí, ale možná někdo poradí :?:

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

ls8

Příspěvek od ls8 »

Včera jsem jel s kamarádem, který používá na iPhonu Navigona, koukal jsem na to, a celou cestu se mi v hlavě honila dokola jedna věta:

SPOILER ALERT

Zlatej TomTom :)

atyp
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od atyp »

Mam pevnou Handsfree sadu na telefonování - pevně zabudovanou v OPEL Antara, funguje super pres Bluetooth. Když mám puštěny TomTom navigaci v iPhone, není slyšet navádění do repráků, ale jen z iPhone! Jakmile nekdo zavolá, navigace automaticky skonci, prepne se hovor do repraku auta, po skonceni hovoru automaticky nabehne iPhone s navigaci a zase jen hlas z iPhone. Nejde nejak pustit hlas navigace do repraku auta kdyz je vse pripojeno pres Bluetooth? Mam tam i pevnou sadu original navadeci system NAVI-100, ale ten nepouzivam v cesku, protoze mapy jsou tam mizerny! Ma nekdo radu jak dostat hlas navigace do repro auta? diky atyp
iPhone2G 8Gb-USA (2-5 2008)
iPhone2G 16Gb-USA (5-8 2008)
iPhone3G 16Gb White-USA (8 2008-7 2009)
iPhone3GS 32Gb Black T-Mobile (8 2009-9 2010)
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb
Apple Watch5 - 44mm Milano

Odpovědět