T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Cuting ten problem nema = problem neexistuje.
A ostatni - proc se neprestehujete napriklad? Nebo proc nezmenite zamestnavatele? Vzdyt je to prece tak proste! :fool: :o A taky nas rozhodne nepodpoří, protoze co kdyby mu tam ty prepinace neco zpusobily?
P.S: v Praze je BLAZE. A vsechno dookola je jen samy les a houby (kdyz rostou).
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Marthin
iPhone expert
iPhone expert
Příspěvky: 1238
Registrován: pon bře 09, 2009 11:42 am
Verze iOS: iOS 9
Jailbreak: ne
Bydliště: Frýdek Místek

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Marthin »

Další možnost je zakoupit sim kartu jiného operátora, třeba zahraničního, který přepínače podporuje! :lol: :P
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 2259
Registrován: úte čer 07, 2011 8:45 pm
Verze iOS: iOS 10
Jailbreak: ne
Bydliště: Praha

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od cuting »

Clon píše:Cuting ten problem nema = problem neexistuje.
A ostatni - proc se neprestehujete napriklad? Nebo proc nezmenite zamestnavatele? Vzdyt je to prece tak proste! :fool: :o A taky nas rozhodne nepodpoří, protoze co kdyby mu tam ty prepinace neco zpusobily?
P.S: v Praze je BLAZE. A vsechno dookola je jen samy les a houby (kdyz rostou).


Cuting ten problém opravdu nemá a nechápe, co ostatní řeší. Výdrž baterky ? Zase až tak strašný rozdíl mezi 3G a E myslím není. A LTE ? Ano, to žere baterku někdy až extrémně, proto já osobně mám LTE vypnuté , zapínám ho vyjíměčně někde venku, když ani E neběhá nijak rychle . A párkrát jsem se již u Vodafonu setkal i s tím, že na telefonu byl jen puntík - GPRS . A právě tam šlapalo LTE výborně. Ale za cenu té extrémní spotřeby baterky.
Mezi E a 3G je ale spotřeba - rozdíl , podle mých zkušeností minimální a smysl nějakých dalších přepínačů kromě LTE jsem opravdu do dnešního dne nepobral . Tak se na mne nezlobte :wink: Jinak, houby rostou i ve stromovce a mnoha městských parcích, jen je potřeba znát místa. Našel jsem krásné křemenáče i v areálu vinohradské nemocnice v trávě 2 metry od lavičky ... :wink:
 Apple hračky 

speedman
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 348
Registrován: pát kvě 13, 2011 12:05 pm
Verze iOS: iOS 11
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od speedman »

cutting: tvoje skúsenosti tu nikoho nezaujímajú. Natvrdo by som ti nastavil LTE a po čase by si možno pochopil o čo ide. O možnosť voľby. Lebo univerzálne nastavenia sú nanič.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Ja se stehuju do Prahy! Tipnul bych si, ze i iP 5 tam chyti LTE (1800 MHz) :-) To neni v republice skoro nikde (ale aby tak v Praze chybelo).
A houby tam rostou i v parcich, takze na co behat nekde do lesa (smerem k Morave treba).
Mimochodem - nerikalo se, ze LTE budou strkat na pokryti vesnic? To uz i Praha je vesnice? Čeho se jeste dockam ?
Cuting: ale neboj, my se na tebe nezlobime ;-)
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

next751
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 743
Registrován: ned kvě 26, 2013 1:57 pm
Verze iOS: iOS 10
Jailbreak: ne
Bydliště: Ano

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od next751 »

Cuting ty si to nepochopil. Baterku zere v tedy, ked mas zapnute 3G a chytas len 2G. Telefon sa stale snazi vyhladat 3G a to vyhladavanie je zrut.

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

cuting: jeste me tak napada - ty pises ze ti to na LTE zere baterku "extremne" a tady http://gsmweb.cz si zase pochvaluji, ze cely den na LTE jim baterku usetří proti 3G. Mozna to bude o sile signalu.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Arcane
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 586
Registrován: pát kvě 14, 2010 6:42 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ano

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Arcane »

že na cutinga ohledně tohole stále reagujete :unknown: Už mnohokrát v různých topicích psal že to nechápe a ani po vysvětlení ostatních si to nenechal vymluvit a stále nechápe. Spíš to není o nechápavosti ale o postoji.
Naposledy upravil(a) Arcane dne stř pro 10, 2014 5:21 pm, celkem upraveno 1 x.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik
Příspěvky: 2350
Registrován: pát bře 30, 2012 5:37 pm
Verze iOS: iOS 10
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Jadro »

OT: je to jako kdyz vsude psal, ze si koupi 6ku u operatora kvuli dotaci, prestoze nema s penezi problem :-)
Ma asi potrebu jednu myslenku prezentovat napric forem :-D

next751
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 743
Registrován: ned kvě 26, 2013 1:57 pm
Verze iOS: iOS 10
Jailbreak: ne
Bydliště: Ano

T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od next751 »

Jadro to si pamatam :D

Proste bude stale tocit len svoje

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1069
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od rallydavid »

To téma teda zase zvrhlo úplně někam.... :Bravo:
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 2259
Registrován: úte čer 07, 2011 8:45 pm
Verze iOS: iOS 10
Jailbreak: ne
Bydliště: Praha

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od cuting »

O.T. Jste zbytečně nervozni hoši . Vyjádřil jsem JEN svůj názor k tématu. To se nesmí ? :) Že je ten názor proti vašemu přesvědčení, to je již jen a pouze váš problém. Možná by stálo za úvahu, abyste se šli projít . I když houby teď moc nerostou.... :wink:
Pro mody : Promažte to, včetně mého názoru, aby zde nebylo zbytečné smetí. Diky. :)
 Apple hračky 

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik
Příspěvky: 2350
Registrován: pát bře 30, 2012 5:37 pm
Verze iOS: iOS 10
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Jadro »

Ono by nevadilo, ze vyjadris svuj nazor, kdybys ho necpal dokola vsude ;-) to nic ve zlem, jen kdyz uz to ctu po pate, tak je to trochu nuda ;-)

Ja osobne s tim problem bezne nemam, ale zazil jsem, co to umi. A fakt to zere baterku "pred ocima". Jedine co pomohlo bylo, vypnout 3G. Navic jak se to prepinalo, resp. se iP porad snazil pripojit ke 3G, pak to padlo a tak furt dokola, tak ve finale nebyl signal zadny. Sice to ukazovalo signal, ale nedalo se ani volat, ani odeslat zpravu...

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Obecně - mohly by ty přepínače být na škodu?? Pochybuju. Tak ať tam jsou a každý ať si s nimi pak dělá co chce (třeba nic). V čem je problém?????????????
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Tony1
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 3123
Registrován: sob črc 12, 2008 6:18 pm
Verze iOS: iOS 11
Jailbreak: ne
Bydliště: Jihomoravák

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Tony1 »

Clon píše:No ja myslim, ze jestli nic nezmeni jeden, tak pet taky ne. :-(
Vlakno bylo precteno 508x. Kdyby to kazdy cetl 10x, tak je to 50 lidi. 25 prispevku byt mohlo. U kazdeho operatora.

EDIT: zajimavy poznatek u te prepinaci utility od Tonyho1 - nainstaloval jsem to i na iOS 7 a funguje. Ale dneska jsem zapnul iPad na mobilni data a koukam jenom E. Tak si rikam, co se deje? Zkusim to prepnout tou utilitou. A ejhle - ona nikde. Proste se ztratila. Tak jsem ji ted stahnul znova a vypnul 2G. Doufam ze se to nebude stavat bezne :(
Stalo se to taky nekomu?


Tak toto jsem ještě nezaznamenal jinak tvůj postup byl správný, prostě nainstalovat znovu. Možná je to iPadem já jsem zkoušel vše jen v iPhone.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1069
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od rallydavid »

Mě to také funguje spolehlivě na iPhonu.
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Takze dneska cerstve zpravy primo ze zivota.
Drive jsem mel iP5 pouze bez mobilnich dat. Dost casto se vyskytuji na miste, kde to se signalem operatoru proste vubec neni slavne. Ale bez datove sim jsem nikdy nezaznamenal zadny problem a vzdycky jsem byl na prijmu (dovolal jsem se taky).
Po vymene SIM za kartu s aktivnimi mobilnimi daty ale nastaly problemy (na tomto danem miste).
Vzdy jsem mel na telefonu Žádná sluzba (byl jsem nedostupny a nikdo se mi nedovolal).
Ale se starymi telefony typu Nokia, HTC HD2, dvousimkovy Ťamťung - se vsemi jsem se dovolal v pohode a mely plny nebo skoro plny signal.
Na radu uzivatele Tony1 - za coz mu zde ze srdce dekuji!!! - jsem pouzil nasledujici postup:

EDIT: před prvním použitím této utility doporučuji napřed udělat zálohu telefonu pro případný restore s obnovou - v případě jakéhokoliv neúspěchu - viz. pár příspěvků níže !!!!!!!!!!!!!

1. Zapnout mobilní data (pokud nebyly zapnute)
2. Použít utilitu GPP 3to2 = Patch (= přepnout 3G síť na 2G) - zdroj ke stazeni zde: http://unlockpro.ru/nano4g (odkaz otevrit v Safari a dat nainstalovat).
3. Vypnout mobilni data

Po tomto "chvatu" mi naskocil na iP5 PLNY signal a v pohode slo volat!
Tato utilita vlastne nahrazuje zde ve vlaknu vzpominane prepinace 2G/3G/LTE - ty prepinace, jejichz vyznam nekteri zdejsi uzivatele dodnes nechapou, na co by mohly byt dobre.
Pri pripadnem zapnuti mobilnich dat v tomto stavu sice muzete cekat jedine EDGE, ale DOVOLATE SE!!!
A kdyz jsem mel plny signal, i to EDGE bylo jakš takš pouzitelne.

A jen tak mimochodem - iPhone 6+ dopadl na tomto miste naprosto stejne jako iP5.

Jeste jednou timto dekuji uzivateli Tony1 :-)
Naposledy upravil(a) Clon dne ned pro 28, 2014 2:14 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2928
Registrován: stř srp 08, 2012 1:00 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: Poprad

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od mirmo80 »

Chlapi a ako sa toho zbavit? Chcel som skusit co to robi a teraz sa z 2G neviem prepnut nikam. App som uninstal.
iPhone XS, iPhone 8, iPhone SE, iPad mini 4, iPad Air, iPad 2, AW 3 42/38mm, ATV 4K 64 GB

jan.vrkoc
Host
Host
Příspěvky: 30
Registrován: pát zář 19, 2014 7:30 pm
Jailbreak: ne
Bydliště: Brno, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od jan.vrkoc »

Ahoj, podařilo se ti to odstranit? Pokud ano dam instal taky

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2928
Registrován: stř srp 08, 2012 1:00 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: Poprad

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od mirmo80 »

Nie. Urobil som restore a obnovu.
iPhone XS, iPhone 8, iPhone SE, iPad mini 4, iPad Air, iPad 2, AW 3 42/38mm, ATV 4K 64 GB

Tony1
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 3123
Registrován: sob črc 12, 2008 6:18 pm
Verze iOS: iOS 11
Jailbreak: ne
Bydliště: Jihomoravák

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Tony1 »

Pánové ta aplikace slouží za přepínač který chybí v nastavení, tak že je třeba ji v iPhone ponechat a pokud chcete 3G či LTE tak prostě otevřete aplikaci a kliknete na dolní tlačítko a to přepíše plist a aktivuje 3G pak stačí zapnout data pokud teda máte posuvník vypnuté.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2928
Registrován: stř srp 08, 2012 1:00 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: Poprad

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od mirmo80 »

A ktorú verziu, prosím ťa, inštalovať? V1, alebo V2?
iPhone XS, iPhone 8, iPhone SE, iPad mini 4, iPad Air, iPad 2, AW 3 42/38mm, ATV 4K 64 GB

Tony1
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
Příspěvky: 3123
Registrován: sob črc 12, 2008 6:18 pm
Verze iOS: iOS 11
Jailbreak: ne
Bydliště: Jihomoravák

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Tony1 »

Instalace V1 je přes webové rozhraní, V2 je ipa soubor třeba pro uložení samo že jde instalovat taky. Oba jsou stejné jen rozdílná instalace.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

Marky1980
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 316
Registrován: čtv pro 11, 2008 3:45 pm
Verze iOS: iOS 10
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Marky1980 »

Na iOS 8.2 beta mi to upravilo geniálne. Ide mi už len Edge alebo LTE keď ho zapnem. 3G zlikvidovalo úplne, či apku vypnem, zapnem alebo odinštalujem. Na pôvodné nastavenia pomáha len restote bez obnovenia zálohy

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Tak mi to nedalo a po vašich různých negativních ohlasech jsem učinil pár pokusů.
Tony1 mi poradil, že oproti iOS 7.1.1 by příjem signálu na 8.1.2 mohl být lepší a možná utilitu nebudu ani potřebovat.
Nahodil jsem tedy na iP5 a iPad Air 8.1.2 a udělal ZÁLOHY.
Vydal jsem se do svého zakletého místa s mizerným signálem.
Oproti předchozím dnům bez signálu, kdy bylo vlhko a mlhavo bylo slunečno a větrno, tudíž mlha žádná. Nevím jaký vliv má počasí na šíření signálu.
Už při cestě do onoho místa se mi dřív stávalo, že se signál ztratil úplně - tentokrát jsem dojel s jednou čárkou až na místo a šlo volat.
Takže netuším, jestli za to může počasí, nebo 8.1.2 - doufám, že to druhé :-)

Přesto jsem učinil pokusy s utilitou na obou hračkách.
Závěry jsou asi takové:
Na iPhonu 5
Po stažení utility a jejím použití - přepnutí do 2G - signál byl a data byly Edge - jak jsem čekal.
Po opětovném vypnutí utility ale ......... ŽÁDNÁ SLUŽBA!!! Pomohlo naštěstí zapnout a vypnout LTE přepínač - signál naskočil, a pak už se drželo E. Několik pokusů dopadlo vždy stejně.
Po dosažení signálu 3G se ale telefon přepínal tak nějak jako by se mu nechtělo - zpomaleně (dlouho to trvalo než se chytil na 3G).
Zavítal jsem na jiné známé místo a jel známou trasu.
Po odjezdu z onoho místa na 3G to asi po 1 km spadlo na plný signál E a drželo se to hodně dlouho, i v místech kde normálně bývám na 3G. Až těsně před cílem, kde je nedaleko vysílač TM, se to chytilo na 3G.

Závěr - utilita jaksi taksi s obtížemi funguje, ale lépe bude se bez ní asi minout. Minimálně pokud její nasazení nebude nutné.


Na iPadu Air:
Na místo "bez signálu" jsem dojel a měl jsem jednu čárku LTE (O2). Stáhnul jsem utilitu a použil - přepnul do 2G. Chytilo to E.
Ale po opětovném přepnutí do 3G pomocí utility UŽ ŽÁDNÝM ZPŮSOBEM NEŠLO VYVOLAT ŽÁDNÉ PŘIPOJENÍ - POŘÁD BYLA ŽÁDNÁ SLUŽBA!!!!! Nepomohlo žádné přepínaní kamkoliv! Jedině zase na 2G na E - jinak prostě VŮBEC NIC!!!! Učiněno asi 20 pokusů.

NAVÍC JSEM OD TÉ DOBY UŽ ANI JEDINKRÁT NEZAHLÍDL LTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - i když jsem byl v dosahu na místech, o kterých vím 100% že tam LTE je.

Po příjezdu domů jsem udělal na obou hračkách restore z DFU - a na iPadu Air chytím jednu čárku LTE (nestabilní) - i když jsem uprostřed města a LTE se tu prakticky nevyskytuje.

Závěr: zdá se že utilita nefunguje na každé hračce stejně, respektive do 2G funguje 100%. Ale cesta zpět je silně diskutabilní. Zkoušel jsem pak ještě utilitu na iP6+ a tam funguje vcelku korektně oběma směry. Nevím ale jak s LTE, to jsem nezkoušel, jelikož bych musel přehazovat SIM a telefon není můj............ :-( atd.
Znovu opakuji - jestli chcete zkoušet, udělejte si napřed zálohu!
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1069
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od rallydavid »

Zajímavé, také pozoruji to co ty na iPadu. Mám 5s a funguje mi to celkem dobře, ale když dám disable patch a zapnu/vypnu v nastaveni tlačítko lte, tak nic, jako by vubec nic nedělalo a lte jsem od te doby neviděl. Bohužel jsem si neudělal zálohu a co jsem tak pochopil, když dam disable patch a odinstaluju aplikaci tak se do původního stavu už nedostanu. Je to tak ne?
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Mě se do původního stavu nepodařilo dostat. Na Airu vůbec, na iPhonu na půl. Spíš mi to přijde, že ta appka něco přepíše, aby ses dostal na 2G, a něčím (bohužel svým) to zase přepíše když chceš zpátky. Ale zřejmě je to něco jiného, než tam bylo původně.
Jediné co fakt pomohlo bylo restore.
Já si poprvé taky zálohu neudělal. Ale měl jsem v plánu konečně přejít ze 7.1.1 na 8.1.2 - tak jsem zabil dvě mouchy jednou ranou.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1069
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od rallydavid »

Semi-restore (kvuli zachovani JB) mi v tomhle asi tezko pomuze co?
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Mám obavy že asi ne. A mluvíš o iPadu 3 7.1.1 jak máš v podpisu? Ten přece LTE nepodporuje, tak to asi mluvíš spíš o 5S - pak jdi jednoznačně do 8.1.2 a udělej JB dokud to jde. Já už asi JB dávat nebudu. Já dával 8.1.2 na iP5 a nevidím problém.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1069
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od rallydavid »

Jj mluvím o 5S. Já bych rád zůstal na 8.1 právě, ty novější co jsem tady četl na fóru žerou víc baterku.
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Máš tam 8.1? Ty hlášky o baterii já beru s rezervou. Stačí málo a všechno vypadá jinak.
A k čemu ti bude delší výdrž baterie, když ti nepojede třeba to LTE? To raději nabiju častěji (tedy i kdyby to byla pravda).
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Arcane
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 586
Registrován: pát kvě 14, 2010 6:42 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ano

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Arcane »

nežere více baterku...spotřeba baterie je pro každého subjektivní

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1069
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od rallydavid »

No mě příjde už tak výdrž na 5S tragická, tak nechci nic riskovat, když vidím ty příspěvky.

Navíc ta verze neumí nic navíc oproti 8.1.
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x

Arcane
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 586
Registrován: pát kvě 14, 2010 6:42 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ano

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Arcane »

když zmenšení velikosti systému asi o 300MB neřikáš nic navíc... :)

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1069
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od rallydavid »

Jo to by se mi u 16ky mohlo hodit :) , ale zase to tam všechno nahazovat znova od DFU a nejistou vydrží :unknown:
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x

Arcane
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 586
Registrován: pát kvě 14, 2010 6:42 pm
Verze iOS: iOS 8
Jailbreak: ano

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Arcane »

řikám ti, že výdrž je čistě subjektivní :D já zase říkám, že výdrž je na mém 5S lepší jak na 7.1.2.

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Máš 16ku? Tak to tam toho zase tolik nemáš :-)
A nebo - nemáš starší zálohu? Já zálohuju tak 1x měsíčně. Zálohu odkopíruju jinam, aby se mi nepřepsala a můžu jich mít kolik chci.
A výdrž nebude diametrálně odlišná, neboj. budou to jen drobné. Třeba se ti taky bude zdát vyšší. Já si nestěžuju.
Mimochodem - výdrž na iPadu - to je věc!!! :-)
A jinak, ačkoliv někteří píšou, že používají i zálohu s JB, já vždycky nahazoval zálohu jedině bez JB. A to je asi pro mě největší důvod, proč už JB asi dávat nebudu. Pořád mě v něčem brzdí a musím se na něj ohlížet. Asi záleží, jak kdo využívá ty tweaky. Někdo bez nich nemůže být.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1069
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od rallydavid »

rallydavid píše:Pro JB uzivatele:
Nezkousel nahodou nekdo neco jako tohle:
http://youtu.be/K0X6TrYMdGs ?
Ciste teoreticky by to melo byt neco podobneho, co by pak vlastne udelala ta aktualizace operatora ne?


Pro JB komunitu: Tak pánové, odhodlal jsem se to zkusit a prohlašuji žese mi to podařilo! :)
Viz foto:
http://i.imgur.com/flbObzf.png?1
http://imgur.com/flbObzf
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x

Clon
iPhonefil
iPhonefil
Příspěvky: 2684
Registrován: stř črc 11, 2012 4:29 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od Clon »

Blahopřeju!
Ale mě by hlavně zajímalo - jestli nebo jak ti funguje připojování do 2G/3G/LTE sítí reálně. Tedy ne teoreticky jako ta předešlá utilita, při které už jsem LTE nezahlídl např. Můžeš říct, že ti všechno maká? Připojíš se na síť kterou chceš? Nebo tam máš jen "nefunkční" přidané přepínače?
Ale o LTE jsi psal, že už jsi ho neviděl taky, tak jestli jsi neudělal restore, tak se ti situace nejspíš nezměnila, ne?
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1069
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: T-Mobile CZ a O2 CZ přepínače 2G/3G/LTE

Příspěvek od rallydavid »

Ano funguje to korektně! Když změním technologii tak se normálně přepne "vypadne=jako důkaz, že se to opravdu změní" signál a přehodí se.
Jsem v místě 2G,3G i 4G a vždy mi to ukáže maximálně tu verzi co si zvolím.
Udělal jsem restore (nechtělo se mi, ale napsal jsem i na tu stranku, kde se tamta utilitka stahovala a ptal jsem se jak to odinstalovat. Řekli mi, že te jde jen přes restore, takže je to pěknej balast a radši jsem to dal pryč idkyž se mi nechtělo přeinstalovávat).

Pokud by někdo chtěl mohu poskytnout původní (pro případnou obnovu) i nově mnou upravený soubor, takže by stačilo jen překopírovat přes iFile :wink:
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x

Odpovědět