iOS 7 a Iphone 4

Fireangel
Host
Host

Re: iOS 7 a Iphone 4

Příspěvek od Fireangel »

eXell píše:Jak to tak pozoruji, tak jsem snad jediný, kdo je s iOS 7 na mé 4ce spokojený. Pokles rychlosti nezaznamenávám, naopak například spouštění fotoaparátu je mnohem rychlejší. Nejvíce mě potěšily vylepšení Safari, přechod zpět přetažením plochy od okraje displaye je rychlé a efektivní. Stejně tak záložky. Že nebude fungovat pohyblivá plocha jsem věděl, takže to nehodnotím. Co mě naopak zklamalo je počasí, čekal jsem že alespoň zde animace poběží. Také jeho špatná integrace do notifikační lišty... Celkově jsem ale spokojený, výborný update pro tak starý telefon. :)

Mně se ios 7 na ip4 taky líbí, trošku bojuju s upomínkama a kalendářem, ale to je chyba na straně uživatele, to se poddá ... maličko rychleji ubývá baterka, ale to se mi stávalo i s předchozí verzí ios, občas to na pár dní žralo víc a pak to zas bylo ok .....
Měla jsem pár dnů, spíš hodin, kdy jsem chtěla celý iphone vzít a zahodit, když přešel počáteční afekt, uznala jsem, že to není chyba apple, ale microsoftu :D

Stáhla jsem nové iTunes (11, prostě teď ty nejnovější), protože ios 7 je vyžadoval ..... jelikož se mi dřív už dvakrát sekl celý iphone při stahování ios přes iTunes, nové verze jsem stáhla odděleně (iTunes v pc a ios přes wifi v telefonu).
Ios 7 se mi nechtěl stáhnout, protože v telefonu bylo málo místa v paměti ...chvilku jsem promazávala po jedné fotky, videa ..... pak mě to přestalo bavit a smazala jsem komplet hudbu, která zabírala asi šest giga, s tím, že až stáhnu nový ios, přes iTunes hudbu obnovím.
Ios 7 jsem stáhla, nainstalovala... nové iTunes taky ...iphone připojila kabelem a hele, error, iphone nelze připojit :%) Nepomohlo nic .... mám XPčka. V mém ntb se iphone prostě s iTunes nespáruje, co jsem našla, je to nějaká chyba v usb či co ....
Každopádně přítel (díkybohu za něj, nevzteká se a přemýšlí) můj iphone nějak připojil k iTunes ve svém notebooku přes jiný uživatelský účet, zazálohoval, takže nastavení, aplikace, fotky .... mi v telefonu zůstaly, přišla jsem akorát o vlastní vyzvánění a sms tóny, protože ty jsou v mém pc (není problém to tam časem přetáhnout ) a zlobí teda hudba, do knihovny iTunes mi tam přetáhl hudbu ze svého pc, ale zlobí synchronizace, nejdřív to ukazovalo jen 3 kroky v sync a hudba se v ip neobjevila, pak to teda nějak někde ( :oops: ) nastavil a v synchronizaci už se ukazovaly jednotlivé skladby, nicméně tři čtvrtiny skladeb v telefonu jsou šedé ("neaktivní"), nejdou rozkliknout a nefungují ...natažené v ip to je, ale nejde to pustit, přehrávač je automaticky přeskakuje .... pohrabeme se v tom ještě o víkendu, někde je chyba, ale nemyslím si, že by to bylo v ios nebo iTunes...
Můj notebook je úplně zabitý, vzhledem k jeho stáří a os uvažuji o koupi nového.....
Plus teda nejsem schopná na nových iTunes "vytáhnout" data z aplikací, konkrétně vytvořené vyzv. tóny, dřív se vedle seznamu aplikací ukazovala tabulka, ze které se tóny dala zkopírovat do pc, teď je tam jen seznam, resp ikonky apps a nic z nich vycucnout nejde (rozuměj - neumím). Ale to už je do jiného tématu.
Tak :)

soumrak
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od soumrak »

vzhledem k tomu, kolik lidi tady s kalendarem bojuje, tak si opravdu nemyslim, ze to je chyba na strane uzivatelu :)

jinak zkus hudbu spravovat manualne, treba to pomuze (misto synchronizace zaskrtnes manage manualy)

Fireangel
Host
Host

Příspěvek od Fireangel »

No, mně spíš u kalendáře trvalo, než mi došlo, jak si zobrazit celý měsíc, což už vím :)
Ale stejně se v něm špatně orientuji, třeba jsem dost často dělala tohle: Vím, že něco bude ode dneška za pět týdnů, šup, pětkrát šoupnu týdenní kalendář do strany a mám datum, které potřebuji. Ono to teď jde i tady, ale nějak divně a já se nechytám, fakt to neumím popsat a vysvětlit, v čem je vlastně problém :)
Je to, na rozdíl od ostatního, takové ..... neintuitivní :)
Ohledne hudby - do telefonu se natahla prave az v tom "manualnim modu", předtím to neslo vůbec, manualne to udelalo vyse popsane ....
Jinak tedy po necelem tydnu pouzivani ios 7 na ip 4 jsem spokojená, zásadnější problém nemám, dokonce bych řekla, že mi teď telefon méně zamrzává, ne že by to teď nedělal vůbec, ale dřív se mi často sekala písmenka u zpráv, rozkliknuté aplikace .... na pár vteřin se to seklo a pak ok, teď se mi to zdá trochu méně časté :)
A home button je vyčvachtané taky pořád :D

Nothing147
Host
Host

Příspěvek od Nothing147 »

Tak co iOS 7.0.2 já cítím o chloupek změnu k lepšímu co se týče plynulosti na ploše atd .... :) Dojem velmi pozitivní

From Tapatalk

Shwollo
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Shwollo »

som jediný komu sa zdá, že baterka sa vybíja o dosť rýchlejšie? (a to mám všetky somariny povypínané)

branok
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od branok »

V standby stave mi vydrzi o 10 - 20 % dlhsie, pri pouzivani su tie animacie mozno trochu narocnejsie. Celkove som spokojny ...
MacBook Pro, iPhone 5S, iPhone 4 FW 7.0.3 NonJB, iPhone 2G FW 3.1.3 JB

Nothing147
Host
Host

Chtěl bych se zeptat jak je to s bluetoothem. Nedaří se mi spárovat můj iP 4 s iPhone 5. Je to tím, že od iOS 7 mají iPhone 5 AirDrop a iPhone 4 ne ? Zdá se mi jako když iPhone 4 nemá AirDrop tak jako kdybych byl pro ostatní zařízení neviditelný ....

From Tapatalk

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Ja som chcel vyskúšať s bratom AirDrop s jeho iPadom 3 a BT má vôbec nenájde, ani jeho. To čo má byt? Veď sú to zariadenia od Apple a aspoň tie by mali fungovať, čo sa týka posielania cez BT!
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

AirDrop na ip4 nejde.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Ale na IP 5 a iPade 3??!
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

iSaryk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od iSaryk »

Ne, iPad3 neni take podporovan, bohuzel.
iPhone 5S 32GB SG, MacMini 2010, iPad3 32GB, AppleTV3

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

2L8 píše:Ale na IP 5 a iPade 3??!

A všiml sis co je tohle za topic? A to máme byt pak jasnovědci mezi kterými zařízeními to děláš? Když každy čeká že to bude mezi ip4 a ipadem.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

No áno aj na IP4 to isté. ;) brat má aj ten a nejako nič moc.

davidtomes
Host
Host

Příspěvek od davidtomes »

Mě se to líbí já jsem spokojený, nejdřív šok, ale přijde mi lepší, jen se mi to seká

David

frantod
Host
Host

Příspěvek od frantod »

... Tak zmena k kepšiemu, je to plynulejšie, ale pociťujem rylchkehší úbytok baterie ako u 6xx. Keď bude čas skulsim restore a nechám sa prekvapiť :)
* iPhone 5s Black 16Gb, iOS 8.1.1
* iPhone 4 Black 16Gb, iOS 6
* iPhone 4 Black 16Gb, iOS 7 /chyba, už by som neupgradoval :(
* iPad 16Gb Wi-Fi, iOS 4.2.1,
* iPad Mini 16Gb Wi-Fi, iOS 7
* iMac
* Macbook Air 2013

cisa75
Host
Host

Příspěvek od cisa75 »

Velmi dlouho jsem nedělal upgrade iOS na svém iPhonu a chtěl bych to nyní udělat na iOS 7, kdy už téměř nebudu potřebovat JB (SB settings jsou na iOS 7 passe a biteSMS snad nějak oželím). Ale nevím, jestli tento dotaz nepatří spíš do sekce o JB. Kdyžtak mě tam odkažte.

V současné době mám na iPhonu iOS 5.1.1 s JB.
Doporučujete udělat upgrade přes DFU nebo jen upgrade?
Budu moci pak dát obnovu ze zálohy (aby zůstala hesla, nastavení, dosažená skore a levely hrách, ...)?
Budu se moci v případě nespokojenosti s iOS7 vrátit na iOS 5.1.1, když v Cydii na TSS Centru hned nahoře píše SHSH: iOS 5.1.1, 5.1.1.r1, 6.1.3? Jak to provedu?

Díky za radu.

WebScript
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od WebScript »

Je to trošku OT, ale nevadí :)
Odporúčam spraviť iCloud zálohu (kukni si čo všetko sa zálohuje na iCloud v nastaveniach), bežnú zálohu v PC a cez DFU spravil restore bez obnovy zo zálohy a skúsil nahodiť iCloud zálohu. Ak by sa ti to náhodou všetko neobnovilo, tak môžeš tam nahodiť aj zálohu z PC, čo ale neodporúčam (lebo máš jailbreak a záloha by mohla obsahovať pozostatky, ktoré by mohli/nemuseli spôsobovať problémy na novom iOS)
Ja by som si cez iFaith spravil podpísaný ipsw (ešte pred restore na nový iOS).
Neskôr ak by sa ti iOS7 nepáčil, tak by si vďaka tomu podpísanému ipsw vytvorenému cez iFaith sa mohol vrátiť na iOS5.1.1 (Pravdepodobne by si musel použiť staršiu verziu iTunes na downgrade)
P.S. Zdá sa mi, že saurik písal o zlom algoritme a preto SHSH pre iOS6.X je nefunkčné, jedine, že by si používal TinyUmbrella a zazálohoval si si SHSH keď ešte Apple podpisoval 6.1.3.
iPhone 5 32GB Black iOS7 | MacBook Pro 13,3" 2012 Intel Core i5 4GB RAM | iPhone 4 16GB White

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Frantod: vypni parallax aj lokalizacné služby a aktualizovanie apps na pozadi/obnovu na pozadí, vypni 3G sieť a určite ti vydrží. Ja som najprv tiež používal parallax, je to pekné, ale ako som to vypol, tak baterka mi rapídne viac vydržala. Minule som bol na IP 5 stále 2 dni permanentne stále na méte, hry a tak a 3 dni vydržal. ;)

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Update nechci, ale Apple mi ho nutí už i notifikační ikonkou na ikoně nastavení. Zbavit se toho asi nedá, že? ( bez instalace iOS 7 )
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

Tea: bez jb ne

jan386
Host
Host

Příspěvek od jan386 »

Na iOS 7 jsem přešel rovnou z verze 5. Protože jsem měl Jailbreak, tak přes DFU režim s následným obnovením ze zálohy přes iTunes.

Pár dní jsem si zvykal a vadila mi trhanost některých animací -- zejména vysouvání klávesnice a lišty hledání a taky Ovládacího panelu. Pro zvýšení plynulosti jsem si vypnul efekty průhlednosti. Na iPhone 4 je to stejně jen takový slabý odvar, a podle mne je to výrazná změna k lepšímu. Ta možnost je v nastavení General -> Accessibility -> Increase Contrast. Ještě jsem taky vyřešil problém mírně lagující klávesnice postupem popsaným zde: http://www.gottabemobile.com/2013/09/19/fix-keyboard-lag-ios-7-iphone-4s/. Teď už mi to přijde skoro stejně rychlé jako iOS 5. Žádné extra dlouhé prodlevy např. v aplikaci Telefon jsem díkybohu nepozoroval.

Pokud jde o výdrž na baterii, tak mi přijde srovnatelná s iOS 5. Ale detailně jsem to nezkoumal. Takže celkově jsem spokojen.

fantozzi
Host
Host

Příspěvek od fantozzi »

Nevite, prosim, nekdo jestli jde odstranit z ikony "Nastaveni" cislice "1" oznamujici ze vysel novy iOS? Vim urcite ze na iOS7 neprejdu, ale to oznameni mi tam strasne vadi :evil:
Diky za pripadnou radu.

Lemmy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Lemmy »

Tu jedničku skryjes jen pokud mas JB aplikaci ze cydie
Iphone 6 64GB, iOS 8.1.3.

Nothing147
Host
Host

Má tady ješte někdo problém s gmailem, že nepřichází notifikace nového příchozího mailu ?

From Tapatalk

Fifik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Fifik »

Ja mám ten istý problém. Akonáhle mi príde e-mail, tak sa mi prehrá zvuk ktorý mám nastavený na prichádzajúci e-mail a to je všetko.
iPhone 11 Pro Max, iPad Pro, Apple Watch 4 44mm, AirPods Pro, MacBook Air!

Luckyson
Host
Host

Příspěvek od Luckyson »

Ja jsem mel 5.1.1 JB a presel jsem na iOS 7. Jednoznacne chyba. iOS 7 mi nenabizi nic noveho ( mozna je to tim, ze nepouzivam vsechny funkce telefonu.... ), krome brutalniho zpomaleni celeho telefonu. Povypinal jsem na zaklade rad z internetu par veci, ale bez efektu. Zcela zmizela ta lehkost pohybu celym telefonem, ktera byla duvodem vlastnit iPhone. Ted z toho mam Android. A kdybych chtel Android, nebudu si porizovat iPhone, ale rovnou Android. Napr tuhnouci klavesnice napric celym telefonem je neskutecna, pohyb mezi obrazovkami take neni plynuly. Toto Apple fakt podelal. Bud meli iOS 7 poradne odladit i na iPhone 4 nebo ho nemeli vubec pro iP4 vydavat, pripadne nechat moznost downgradu na iOS 6.

A to nemluvim o tom, kolik veci mi tam oproti 5.1.1. JB chybi ze Cydie, ale to je jina pisnicka... kazdopadne by se ale Apple mohl v Cydii inspirovat a kdyz okopiruje funkcionalitu SB Settings, tak treba naplno a ne z toho vyhodit moznost jednoduse vypnout Data, pripadne zapnout Blouetooth behem hovoru apod....

Jsem z iOS7 na iPhonu 4 naprosto zklaman..... :(

Lubo1980
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od Lubo1980 »

@Luckyson: uplne s tebou suhlasim!! Predtym nez som si kupil iP5 som pouzival 4ku s 6.1.3. Manzelka mala nejaky Sony Xperia XYZ (nepodstatne), no telefon hruza. Strasne som sa tesil ze dam svoju 4ku manzelke a aky bude mat super "rychly" tel v porovnani s tym "ex". Tak som spravil update na iOS 7 a katastrofa!! To Sonicko je proti tomu uplne DELO!! A to nevravim radsej o tom, ze ked pustim z ruky moju 5ku a idem sa snazit nieco urobit na tej 4ke.. Cele zle.. Na 4ke nema iOS7 co robit!! V kutiku duse dufam, ze sa s tym bude dat nieco urobit. Ked nie, ten tel je len na hanbu.. Sorry, ale je to tak..

Lemmy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Lemmy »

Luckyson: Byl jsem na tom naprosto stějně jako ty. iOS7 na Iphone 4 u mě byl také naprosto nepoužitelný, už jen ta tuhnoucí klávesnice při psaní, jako tobě žádné vypínání nepomohlo.
Naštěstí jsem měl možnost zálohou SHSH se dostat na 6.1.3 ( 6.1.2 jsem bohužel nenašel, resp .mám jen tu ze Cydie která nefunguje) Takže jsem bez JB, sbsetting mi chybí z důvodů rychlého přechodu do leteckého módu. No ale telefon je rychlej jako iphone :-)
Iphone 6 64GB, iOS 8.1.3.

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Veď letecky mód máš hneď v spodnej lište. ;) stačí prejsť prstom zo spodu nahor a tam máš rýchlu možnosť na letecky mód. ;)

speedman
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od speedman »

On už je na 6.1.3.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.

Luckyson
Host
Host

Příspěvek od Luckyson »

Nemate nekdo zkusenost s tim, jestli by to nekdo treba v Apple servisu nedokazal prelit zpet na 6.1.2 ? Treba za flasku nebo i za nejaky poplatek ? :oops:

Protoze toto je fakt spatny.... :(

pablo666
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pablo666 »

To luckyson : určite ti to nikto nedokáže už!bohužial ;-)
iPhone 11 pro 256gb space grey
iMac 21,5 (Late 2012) osx Mojave
iPhone 7 Black 256gb. O2 sk
iPhone SE Gold 128gb O2
Macbook late 2007,13'3 White,3gb ram ,HDD 250gb,OS X LION
iPhone 4S White 32gb iOS 7.1.2 JB-Pangu 1.0.0
iPhone 3GS 16gb iOS 5.1.1 JB Jailbreakme.com

Luckyson
Host
Host

Příspěvek od Luckyson »

To mi nerikej, ze na to nemaji v servisu soft/postup/crack/servisni mod.... :cry:

RadikM
Host
Host

Příspěvek od RadikM »

Tak já mám na iP4 iOS7 od začátku, 1. jsem aktualizoval přes OTA telefon byl použitelný, pak jsem dal ještě jednou obnovit se zálohou (to byla chyba, jelikož se tel. začal hodně trhat). Řekl jsem si, že přeci není možné, aby to neběhalo jak na videjích z youtube, kde to celkem švihalo i na iP4. Přistoupil jsem tedy k razantní změně a uděla jsem obnovu bez zálohy a nastavil tel. jako nový...ano přišel jsem o vše a to co jsem neměl na cloudu bylo fuč. Ale... apps se dají znovu natahat (krom progresu ve hrách), koupená alba taky, kontakty taky. A konečne telefon chodí obstojně, klávesnice nelaguje, obecně přechody sou trošku pomalé ale řekl bych plynulé. Takže za mně, pokud chcete aby to běhalo obstojně, je nejlepší to instalovat načisto bez obnovy ze zálohy. Musím říci, že jsem si na to již zvyknul...a zpět bych se asi už nevracel... stejně není jak.... tak to máme aspoň ulehčené s rozohodáním:-)

pablo666
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pablo666 »

Všetko čo maju v servise nájdeš aj tu ale v tomto prípade to naozaj nejde!bohužial.. :o
iPhone SE Gold 128gb O2

martinservis
Host
Host

Příspěvek od martinservis »

Ahoj už jsem řešil 8ks iphone 4 co se vypli a nešli nahodit ani přes reset pomohlo jen odpojení baterie všechny ios 7 tak kdyby měl někdo takový problém stačí odpojit baterii.

ikena
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ikena »

cisa75 píše:Velmi dlouho jsem nedělal upgrade iOS na svém iPhonu a chtěl bych to nyní udělat na iOS 7, kdy už téměř nebudu potřebovat JB (SB settings jsou na iOS 7 passe a biteSMS snad nějak oželím).

Nech si system 5, je krasne vyladeny na iPhone 4 a je na nej jailbreak.
Vsichni, co rychle presli na ios7 budou mit jen problemy, brzo se jim system zahlti do nepouzitelnosti.

Ja zustavam na 5.1.1, je to system udelany jeste za zivota Jobse.
iPhone 6 Plus 64GB | iPad 3 32GB Wi-Fi

pablo666
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pablo666 »

To ikena : v tomto maš úplnu pravdu čo sa týka tých čo maju iPhone 4 a prechodu na iOS7! A aj to že pokial to viedol Steve tak to malo svoj štýl čo sa teraz úplne meni k problémom ako napr aj najnovši iTunes čo sa týka funkčnosti na win XP.
iPhone SE Gold 128gb O2

numb
Host
Host

Příspěvek od numb »

Jak je to tedka s verzi 7.0.3. Je telefon rychlejsi, kdyz se vypnou ty animace? Nebo to je porad spatny?

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

Na iP4 neboli animacie ani vo verzii 7.0, takze to mas jedno.
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme

Odpovědět