iOS 18

Odpovědět
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

iOS 18

Příspěvek od rony »

Mame tu iOS 18

A opäť tu máme vec, ktorú sa od tej bandy pseudotesterov nikdy nedozvieme:

Po rokoch, od ios9, beriem na milosť Music.app

- vtedy zrušili ľahké pridávamie skladieb do poradia (play next, play later plus ľahké prehadzovania poradia)

- časom toto sa objavilo v Skratkách ale ostatné gemerácie iOS to pokazili a padalo to ma internal error

IOS 18 má Music.app toto pridávanie priamo v sebe a to nie cez tri bodky a výberom z kontext menu, čo je otravné ak si robite miešaný playlist z knižnice. Tentoraz návrat k rozumu a ide to púhym odfajkávanim skladieb z albumov. Toto oceníte len tí, čo neprehrávate celé albumy ale vybrané skladby.

Aleluja Apple.

ps: ak nerozumiete, čo to presne s Music.app myslím, tak ste v skupine ľudí, čo proste počúvate, čo vám naservíruje Apple Music a nanajvýš si vyberiete nejaký album. V tom nie je nič zlé, ja ostávam v tom, že si tak nejako chcem vypočuť všetko, čo mám v kninžnici a to tak, aby som opakovane dennodenne nepočúval len maličké percento skladieb. Preto si rad skladieb k počúvaniu vytváram "ručne" a všetko, čo vypočujem sa mi samo schováva.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: iOS 18

Příspěvek od pegas »

ad Music app - souhlas rony, já ještě oceňuju konečně kalkulačku na iPadu, jinak to zahrnutí převodníků čehokoliv v ní je dobrá fičura.

Za mě OS 18 na všech zařízeních v pohodě, s žádnými inovacemi nemám problém, akorát se na AW Ultra trochu peru s těmi chytrými sadami, pořád mi nabízí to, co mě nezajímá a ne, co bych chtěl já :-) ale asi musím vyčkat na podporu apek třetích stran.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ano, Kalkulacka je vsak z oblasti, ktora bola silne promovana.

Ja by som uz od iOS a spol. ocakaval jednu vlastnost

Z jedineho zariadenia spustim upgrade OS VSETKYCH mojich zariadeni, kde som prihlaseny mojim AppleID a idealne aj zariadenia v ramci nastavenia Rodina. Pre mna za mna nech to nejde hned naraz a nech si to nejako riadi. No je vyslovene otravne obiehat dvojo Apple Watch, dva iPhony, tri iPady, dva Homepody, mac a mnohi toho mate zarucene viac. Keby to nebodaj upgradlo aj vzdialenejsie zariadenie, nielen to, co mam v dosahu...
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

tak pod to se rony podepíšu

TheSalko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od TheSalko »

Otazka na Music App (mozno priamo na Ronyho). Pocuvam hudbu v aute cez Carplay (albumy, playlisty). Dost pravidelne pocuvaju hudbu aj deti. Maju svoje playlisty. Problem je, ze ked dopocuvaju, chcem sa vratit k svojej hudbe. A to si musim pamatat, co som pocuval, ktory album, ktora skladba, ... proste hladam nejaky system na vratenie sa k svojej rozpocuvanej hudbe.
Nenapada vas niekoho nieco?
Napadlo mi, ze si urobim MOJ playlist, do neho nasukam skladby a keby to vedelo po prehrati skladby odmazat z playlistu, tak by to vyriesilo moj problem. Ale nenasiel som ziadnu taku moznost.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Toto je tazke, multiuser…

Skor by som urobil playlisty im, predpokladam, ze notoricky tocia par svojich veci.

Moj system je zalozeny na tom, ze nemam playlisty urcene k tomu ze sa k nim dobrowsujem a spustim.

Ja mam smartplaylisty, aby mi pri synchronizcii a macos kniznicou vyradovalo nedavno vypocute veci

Takto to robim https://youtu.be/jCUCopsuOJI?si=efq_IwBku-sDcYd1

Mam playlist Recently played. A potom velky playlist “hlavny”, kde je pravidlo exclude songs from playlist Recently playlist.

Dalej mam este sofistikovanejsie intervaly rotacie podla ohviezdickovania ale to je uz vedlajsie.

Nasledne spustenie hrania robim tak, ze zcnem manualne odklikavat skladby ktore sa hodia do =poradia= (poradie je to, co vidis ako “nasledujuce” po aktualne hranej skladbe. Cize na uvod venujem niekolko minut vyberu na radovo 2-3-4 hodiny vopred. Takmer nikdy nepocuvam cele albumy.

Moj ciel je totiz priebezne vypocut vsetko v kniznici. Nemam moc zaujem o doporucovanie, ktore nemam pod kontrolou.

Ked sa vratim k tebe, tak asi nevidim nic nez to, ze oni budu mat svoje playlisty a ty si to budes riadit sebe komfortne.

Ja mam inak auto s infotaimentom (nepouzivam carplay aj ked ho tam mam tak je vyrazne nemotornejsi), ktory vie mat pripojenych viac zariadeni, mam dojem, ze sa mi nan po nasadnuti pripoja urcite oba iphony, zrejme aj ipad zastrceny kdesi v kufri(?), takze tu nemam dilemy.

Hudba ide z jedneho zariadenia a je mozne prepnut na ine a ist hudbu z neho. Sucasne mi nevypne hovory z mojich iphonov ak by nejake prisli. To u carplay nemam istotu ako funguje, mam pocit, ze vie iba jedno zariadenie a nie naraz viac.

TheSalko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od TheSalko »

Vdaka Rony za vycerpavajucu odpoved, nakopla ma novym smerom. Aj to video je super, netusil som o takych moznostiach filtracie.
Zatial som vyskusal toto:
- V iTunes som si vyrobil playlist [src], do ktoreho som chcel hadzat skladby, ktore si chcem vypocut.
- Vyrobil som si SMART playlist, ktoremu som nastavil zdroj [src] a zaroven, nech su v nom skladby, ktore sa nehrali poslednych X tyzdnov.
Myslienka super, na PC to funguje, ale bohuzial takyto playlist sa neda prenasat na iCloud Music, pretoze ak sa SMART PL odkazuje na iny album, tak to nefunguje.
Multiuser by bol asi best of best, ale toto si ja nejako doladim...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ja moc nepouzivam Apple Music, ale teoreticky, nech mas v tom playliste lokalne skladby alebo tie z Apple Music, asi by to malo fungovat
ale len ak sa ti tie cloudove v kniznici zaznamenava datum prehratia -> to sa da overit asi v casti Songs, kde este apple ponechal stlpce tohto typu
(alebo proste das Get info cez prave tlacidlo mysi na takej skladbe, a tam uz hladat pocet prehrati, datum prehratia atd.)

Toto je inak jeden z dovodov, preco mam lokalnu kniznicu a druhy je ten, ze moja kniznica je to, co pocuvam ;-) (nove veci si teda radsej kupim)

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Nepáči sa mi ako aktuálne funguje zmeškaný hovor. Keď na neho kliknem, tak miesto toho, aby sa hneď vytáčal hovor späť, otvoria sa kontakty. Pre mňa úplne nepochopiteľný nezmysel. Dá sa to nejako zmeniť? Ja som nenašiel.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

Odpovědět