iPhone FM Transmitter

Odpovědět
dhbikes

iPhone FM Transmitter

Příspěvek od dhbikes »

Vcera na Iphone.cz byl zverejnen FM Transmitter (pro nektere znamy, pro nektere ne).
Nabizi se otazka pro ty, kteri zkusenost maji. Klady / Zapory
Za sebe mohu rici ze za cenu 25 dolaru se o tom jeste da uvazovat.Pro ty kteri v aute namaji CD nebo jejich radio nepodporuje MP3 je to mooozna dobre.Obcas ale slysim silny sum a ruseni.

paul.digi

Příspěvek od paul.digi »

No za 25 dolaru je to zadarmo :wink: .
Tady jsem nasel neco podobneho http://www.1m.cz/detail/6672/iphone-car ... ansmitter/

ale neni tak peknej :(

spachal_tmp
Starý pes fóra :)

Příspěvek od spachal_tmp »

Ahoj, clanek i diskuzi mam na svedomi asi tak trochu ja, takze par informaci. Ta cena je vcelku OK, ale zase tak uzasna neni. Staci se podivat na eBay a nechat si vyhledat "iphone fm transmitter" ( http://search.ebay.com/search/search.dl ... category0= ) a uvidite kolik link vam vypadne.

Vetsinou to jsou adaptery do cigaretoveho napajeni a s jednoduichym stojankem do auta. Ale i podobne moduly jake jsem uvedl za iphone.cz, ale treba jen za polovicni cenu ( http://cgi.ebay.com/New-LCD-FM-Transmit ... otohosting ).

Ma uz nekdo 'FM prenasec' a pokud ano, jake jsou zkusenosti ?

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Používám na motorce FM ale na iPodu 4 generace. Docela to funguje, je na nic když projíždíme někde kde na té frekvenci je nějaké rádio, trošku to tím pádem ruší, také samozřejmě je o dost větší spotřeba baterie. Pokud se bavíme tedy o přehrávání MP3 pomocí radia :wink:

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

spachal_tmp píše:Ma uz nekdo 'FM prenasec' a pokud ano, jake jsou zkusenosti ?

FM transmitter nedoporucujem. Mozno existuju aj nejake superkvalitne ale rozdiel vo zvuku pocuje aj hluchy.

Osobne by som chcel nieco ako Connect2, lenze tam som zistil, ze s pripojenim iphone ma toto zariadenie este problemy, snad to odstrania.

Connect2 je skatulka, ktora sa da pripojit k niektorym tovarenskym autoradiam resp. aftermarket a simuluje CD changer takze je mozne napr. ipod ovladat z autoradia a z volantu.

bohuzial nemam ziadnu istotu, ze iphone spolu s tym bude bezchybne fungovat.

podobne riesenia mozno este existuju ale este som sa nedopatral.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

gardens
Host
Host

Příspěvek od gardens »

Bez transmitteru si iphone / ipodu nedokazu predstavit, hudbu posloucham prevazne v aute a pouzivam k iphonu novy smart transmitter od griffinu... kvalita zvuku super. Jinak leta uz pouzivam k ipodu taky jeden od griffinu, je to ten jak se pripojuje shora, je ze vsech nejkvalitnejsi, kvuli nemu stale mam ipod photo (3.gen).

paul.digi

Příspěvek od paul.digi »

Nemas nejakej odkaz na ten smart transmitter?
Dik

EDIT: Je to tenhle? http://www.griffintechnology.com/products/itripautoss

MartyM
Host
Host

zkusenost

Příspěvek od MartyM »

uz dva roky pouzivam FM transmiter s ipodem a ted jsem k nemu pripojil iphone a funguje uplne bez problemu (ikdyz hlasi ze to prislusenstvi nepodporuji :-), zvuk naprosto cisty, zatim jsem narazil jen v miste prejezdu mezi nemeckem a rakouskem u rosenheimu (dalnice z mnichova do insbrucku), v rakousku si musim preladit frekvenci (tady i v nemecku pouzivam 107,9)

haasteren

Re: iPhone FM Transmitter

Příspěvek od haasteren »

Mate nekdo nejakej typ hlavne aby to vydrzelo a trosku vypadalo ty 6in1 co je na ebay vypadsji strasne a mam pocit ze to vydrzi do prvni vetsi diry :)

jenik

Příspěvek od jenik »

zkousel jsem bezne FM Transmittery co se tu prodavaji (pripojeni pres 3,5 Jack) ale kvalitka zvuku nic moc. Ve stredu snad dorazi http://www.bhphotovideo.com/c/product/423503-REG/DLO_009_3031_TransPod_Car_Charger_and.html tak uvidime

drsny

Příspěvek od drsny »

domnivam se, ze s iphonem ti to bude chodit pouze jako nabiecka

Nosac

Příspěvek od Nosac »

já jsem používal nějakou plečku s usbdiskem a nic moc, ale pokud by bylo něco slušného, neváhám

jenik

Příspěvek od jenik »

toz Transmiter dorazil, funkcnost v porovnani s tim co jsem mel drive je neporovnatelna. iPhone tam sedne jak poklicka na hrnec v baleni jsou i 2 redukce na iPod Nano 3 a 2generace

smazány fotky...vystav je sem v menším formátu, už 2x jsme tě o to žádali, po třetí tě žádat nehodlám . Julek

drsny

Příspěvek od drsny »

takze to hraje pres ten dokovaci konektor? na kolik te to vysloi s postovnym?

jenik

Příspěvek od jenik »

jojo hraje to pres docking konektor. S postovnym to vyslo na nejakych 90$

spachal_tmp

Příspěvek od spachal_tmp »

Fotky priste prosim zmensit, at nam to nerozhazuje layout :P, ale i tak za ne diky. Jen dotaz, kdyz uz to je takhle brutalne drahe, umi to pracovat i jako handsfree, tj. je tam nekde externi mikrofon a potlaceni zpetne vazby?

fido_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fido_cz »

Tohle se mi taky libi. Bohuzel mam zasuvku v aute pekne blbe.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Mě omezuje pouzdro.. nechci to vyndavat po každé když to někam připojím ani dock nepoužívám... ty fotky prosím také zmenšit.. nebo je zmizím já a budou zmizelé ..

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

haasteren

Příspěvek od haasteren »

Tak tento tyden jsem bral 3 leven FM z chiny jeden z nich vyhore ihned po pripojeni ostatni dva zatim jedou bez problemu. Kazdopadne jsem radeji sam presel na http://elektro-dvd-audio.nej-ceny.cz/67 ... phone.html

a neda se zvuk vubec porovnat :) a hlavne kvalita zpracovani

jenik

Příspěvek od jenik »

handsfree mod to neumi jelikoz to je urcene pro ipody. Ma to jeste 2 jecky pro AUX in a AUX out nic vic

musashi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od musashi »

A jak jsi spokojeny s kvalitou prenosu? Da se to v aute poslouchat?

jenik

Příspěvek od jenik »

musashi píše:A jak jsi spokojeny s kvalitou prenosu? Da se to v aute poslouchat?

drive jsem pouzival nejaky FM transmiter z makra za 500,- Toto je poslechove velmi dobre (mozna je to i tim ze si clovek vybere presne frekvenci jakou chce a trefi se tak opravdu do volneho pasma kterezto neni v dnesni dobe vubec jednoduche najit)

Tommy Hrablo

Příspěvek od Tommy Hrablo »

http://www.1m.cz/detail/6672/iphone-car-kit-4v1-fm-transmitter/

ten dalkovej ovladac je docela parodickej :-)

ja jsem si poridil

http://www.aukro.cz/item324554241_ipod_iphone_fm_transmitter.html

ale je to ksunt hned druhej den mi zustal konektor v my iDlazdicce:-)

M29

Příspěvek od M29 »

No, v eShopu na http://www.ipod-prislusenstvi.cz jsou 3 modely, pro kazdeho nejaky, odstupnovane podle ceny - 490, 590 a za 690, ten posledni ma dokonce 1GB flash pamet primo v sobe.
Co se tyka dalkovych ovladacu, je to tak na ovladani ze zadnich sedadel, ono se asi ani nic vic neplanovalo :-D

ostris

Příspěvek od ostris »

A když to máte připojeno k tomu transmitteru dá se vam dovolat a přijmat sms?Dnes jsem se ptal v obchodě, kde mají věcičky pro iPod a Iphone a tam mi řekli, že když se to připojí k tomu transmitteru a transmiter na autoradio přes frekvenci, tak naskočí automaticky mod letadlo a nedovolá se vám nikdo, respektivě se z iPhonu stane iPod.
Díky za odpověď...

kubik-kubik
Host
Host

Příspěvek od kubik-kubik »

ostris: sry za ot ale koukej si zmenit ten avatar :x :lol:

masklin

Příspěvek od masklin »

Jojo to je pravda mám transmitter doma a jak ho připojíš tak tě to kopne do plane módu. Nemá to totiž fungovat jako handsfrýčko.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

Potvrdzujem: Ak mas pripojeny transmiter si nedostupny! Tak hovory ako aj sms! (plane mod) :?
Inak kvalita do auta uplne vpohode ak mas dobru frekvenciu nadstavenu aby ta nic nerusilo! Ja som hned kupoval este som ani iphone nemal doma! Doslo mi to zhruba naraz! Podla mna velmo prakticka a malicka vecicka! :mrgreen:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

martin.m

Příspěvek od martin.m »

Pořídil jsem si tento FM transmitter: http://www.griffintechnology.com/produc ... pautopilot - je možné zakoupit v ČR

a zde jsou první dojmy.

1) iPhone 3G se nepřepíná do airplane modu :D , při příchozím hovoru se ztlumí přehrávání hudby a vyzvánění jde z repro autorádia! Samotný hovor již pak pouze klasicky z tel. nebo hlasitý odposlech.

2) funkce SmartScan nefunguje tak jak má, volné frekvence je nutné vyhledat ručně a uložit - k dispozici jsou tři předvolby. Pokud na autorádiu tyto tři předvolby uložím ve chvíli kdy RDS vysílač v FM transmitteru vysílá iTrip - tak při přenastavení předvolby na transmitteru se autorádio samo přeladí :lol:

3) funkce RDS funguje perfektně - zobrazuje se název interpreta i skladby.

4) a to nejdůležitější, ve výchozím stavu je FM transmitter nastaven na nižší výkon - je nutné jít do menu a přidržet na 10 sekund prostřední tlačítko - nápis griffin se posune nahoru - výsledek je mnohem lepší příjem. Doporučuji mít vysílač zavěšený volně v autě - ne položený v přihrádce atp.

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Já mám taky jeden z Dealextreme.com, a zvuk je relativně dobrý, pokud najdete dobrou frekvenci.Další výhodou je, že přez něj jde i iPhone nabíjet v autě. A cena 10 dolarů i s dopravou je opravdu velmi dobrá!!
Tady posílám link:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12752
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

mahmuda

Příspěvek od mahmuda »

Mozna bych sel radeji cestou vysilacu tipu Belkin, jednak jsou univerzalni - pripojuji se klasickym jackem, tak ze muzete pouzivat i jina zarizeni nez IPhone, jednak vam neprepinaji foun do letaciho modu a kazdy se vam dovola a dale treba, kdyz mate sikovne ruce (a trochu znalosti elektroniky), da se kapanek postelovat VF vykon a tim i dosah (tim zmizi problem s hledanim volneho mista ve spektru - pri vzdalenosti od autoradia v beznem voze okolni stanice proste prervete - v autobuse take - ridic se pak divi, ze mu misto dechovky dnes hraji metal). Nevyhoda - neda se tim IPhone napriklad nabijet.

johny03

Příspěvek od johny03 »

tak dneska jsem si pořídil tento transmitter http://www.griffintechnology.com/products/roadtrip a musím říct že funguje skvěle, má funkci smartscan což se hlavně v městech hodně hodí, vyhledá volné FM signály a dá vám vybrat zvuk je krásný čistý podle barvy kontrolky poznáte jak moc máte iphone nabitý bez toho abyste za jízdy šahali vůbec na telefon, sice když připojím tak to zahlásí že to iP nepodpuruje ale všechno běhá parádně, balení obsahuje dalších 6 dokovacích koncovek paráda

Odpovědět