Sluchátka pro iPhone (nejen) do 1000Kč?

Odpovědět
eXell
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Sluchátka pro iPhone (nejen) do 1000Kč?

Příspěvek od eXell »

Tak to se velmi pleteš, že Apple In eary jsou to samé co originální pecky vsazené do špuntů. Vždyť je to uplně jiná technologie založená na 2 měničích oproti jednomu u pecek. Mám je tady vedle sebe a určitě zní líp. Mluvíš doufám o druhé generaci, tedy modelu MA850G/A?
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010

Merfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Merfi »

To ale nemyslis vazne vsak?Aj stary SE k750 s standart sluch.hra neporovnatelne lepsie ako moj iph4 s orig hf.O novsom tel ako x10 uz ani nehovorim.
Koli tomu,aby to bolo lepsie som kupil Koss iSpark,ale vazne to nieje ziadna vyhra.Teda dovtedy kym to nieje pripojene na iph.
Basy ako tranzistor,ked prepinas equalizer,tak je to doslova ako nejaka China za 3e

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Apple In-Ear (ty novější) se v recenzích vcelku chválí.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Colpeas
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Colpeas »

Jóóó, tak to už nevím, zkoušel jsem je vcelku dávno (a ještě k tomu nebyly moje), tak ani nevím, co to bylo za model. V každém případě silně pochybuji, že by jejich cena odpovídala kvalitě podávaného zvuku.

EDIT: podle designu to byla pravděpodobně 1. generace. Ale stejně: v tomhle odvětví jsem ztratil i Apple důvěru a takto drahá sluchátka si raději vyberu od firmy, která se tímto druhem audiotechniky přímo a primárně zabývá.

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB

*BlueMan

Příspěvek od *BlueMan »

Tak jsem včera zakoupil tyhle http://www.alza.cz/philips-oneill-speck ... 228459.htm. A musím říct že jsem vcelku nadšen z toho jak hrajou. Vyladěné výšky i basy, nádherný zvuk. Za tu cenu prostě parádička. Za delší dobu budu kupovat Monster Beats Solo HD bílé, tak těch litovat rozhodně nebudu ;)

Merfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Merfi »

Ja uz som skusal 2 druhy,ale zatial silne sklamanie.Uz mam dojem ze z iph4 normalny zvuk ani nevylezie.Aj na Koss iSpark bolo pisane,ze ma dobre basy a vuladeny zvuk,ale ee.Ak rozmyslate nad kupou,tak zabudnite.
Skoda.ze sa to neda odskusat pred kupou :o

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

To si ale musíš koupit normální sluchátka, a ne Kossy ;-)
  • iPhone 6s

thiefik
Host
Host

Příspěvek od thiefik »

ty aplle in ear dvouměničové jsou za tu cenu opravdu dobré podle toho co píší na audio fórech

Merfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Merfi »

@eRiper
Tak prezrad ake su to tie normalne :wink:
Pretoze tie Kossy hraju super..len nie vtedy ked ich mam vo svojom iph4

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Záleží na tvém cenovém stropu.
  • iPhone 6s

krankenwagen

Příspěvek od krankenwagen »

Ja odporucam sluchadla A-Jays One. Krasny zvuk, nie prebasovany ako napr. u Kossov. Maju ale jedno minus, a tym je to, ze nemaju ovladanie, tym padom je pocuvanie pesniciek na iPhone dost neprakticke. Cena 24,90? ;)

macodk3
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od macodk3 »

Dnes som mal v datarte možnosť vyskúšať betas by.dre a poviem len že nebudem mať pokoj kím si ich nekúpim :D
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G

lopikol

Příspěvek od lopikol »

Nekupujte jays sluchátka. Po 14 dnech se začala tlačítka loupat a zvukový projev je taky otřesný. Takže jdou na reklamaci.
http://www.jays.se/products/earphones/a-jays-four.html

Merfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Merfi »

@eRiper
Lakomec niesom,ale samozrejme by ta cena nemala previsovat cenu novej mp4.
Predpokladam,ze ak som skusal 1x orig,2x neorig./cca 35e ks a na mojej neznackovej mp3 hraju fantasticky,tak to bude nekvalitou zosiku na iph4...
Netvrdim,ze niesu ziadne sluchadla,ktore dokazu vycarovat nieco normalne aj z mojho iph,ale ak take su a mas ich testnute,tak to napis,urcite potesis viac ludi a nielen mna.

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Já jsem to psal pár stránek zpátky, že nemá cenu kupovat pořád dokola kupovat dokola sluchátka kolem 1000 Kč. Nakonec jsem se rozhodl do toho praštit a koupil Sennheiser IE 7 ve slevě za 2800 Kč. Peněz nelituju, naopak.
  • iPhone 6s

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak jo, nekterym zde uz budu urcite pripadat jako blazen, ale ja to sem napisu. Dopredu upozornuji, ze je to muj osobni nazor a ze u kazdeho je to individualni, kazdy totiz prehravany zvuk vnimame jinak a kazdy hlavne od nej ocekavame neco jineho. Nekdo ma radsi cisty projev s vice vyskami a mene basy, nekdo zase ma rad vice basu a stredu, na vyskach mu tak nezalezi atd. Navic kazdy posloucha jiny typ hudby a kazdy druh hudby ma jinou charakteristiku sveho projevu. Takze to pisu dopredu, aby nedochazelo k hadkam.

Delala jsem test s temi mymi sluchatky Sennheiser MX980, u kterych si myslim, ze se mi uz podarilo za nekolik tydnu intenzivniho poslechu zajet. Mam doma vice zarizeni, takze mam moznost porovnat. Hudba, u ktere porovnavam je metal, takze slozena hudba z vice nastroju: basova kytara, dve elektricke kytary, klavesy, do toho bici, zpev a nejake ty efekty navic. Vybirala jsem kapely, ktere maji mastering v poradku. :) Navic veskerou hudbu mam v lossless kvalite, tedy zadne mp3. Uroven hlasitosti na vsech zarizenich cca stejna, ekvalizery vypnute.

Zde jsou vysledky:

iPod Touch 1. generace - zvuk z toho jde dynamicky, od basu az po vysky, je vyvazeny, avsak stredy jsou trochu zkreslene, ne vsak moc, neni to nic zavazneho, co by narusovalo dojem z celkoveho poslechu, navic projev zpevu ve stredovem pasmu je super. Vse je navic pekne vyvazeno, projev je tam, kde presne ma byt. Celkove me zvuk z tohoto zarizeni hodne bavi, je takovy plny, neni plochy, je vyvazeny, zabavny, hodne si ten poslech hudby uzivam, ma neco do sebe, cim me ucaroval. Zde mam pocit, ze mi kapela hraje primo u ucha.

iPod Touch 3. generace - zde je zvuk plochy, neni tak dynamicky, na druhou stranu stredy jsou vice detailnejsi a nejsou zkreslene, vysky jsou uchazejici, nejsou agresivni, nejcistsi vsak taky nejsou. Jde zde slyset vice detailu ve stredovem pasmu, stereo efekty jsou rozdelene pekne do kazdeho toho kanalu, avsak ty stredy nejsou vyraznejsi nez zbytek. Chybi take trochu ta spodni cast spektra, tedy basy, nejde o to, ze by tam vubec nebyly, ale opet nejsou vyraznejsi nez zbytek, stejne jako stredy, proto celkove zvuk zni jako plochy (proste nic z toho spektra nevystupuje vic, nez ten zbytek, je to v jedne linii vsechno), ale na druhou stranu zvuk je prokresleny a cisty a svym zpusobem i vyvazeny ve vsech spektrech. Ale i tak z toho vseho mam pocit, jak kdyby kapela na me hrala z dalky, nejspis to bude diky te slabe dynamice. Poslech me ale bavi, diky tomu detailnimu a nezkreslenemu projevu.

iPhone 3GS - tady dynamika je, neni to ploche. Ale spise na me hodne rve stredove pasmo, ktere je az moc vyrazne, bohuzel na ukor toho zbyleho spektra pasma. Stredy jsou detailni, ale jsou zaroven i zkreslene a to dost. Zvuk diky tomu celkove neni tak cisty. Zni mi to trochu jako plechovky.

iPad 1 - Zvuk neni plochy, vyraznejsi basy a stredy, detailni zvuk, trochu zkresleny, ale ne tak jak u 3GS, chybi mi vysky. Proto to celkove zni dute, ale ne zkreslene.

Takze zaver, nejvice se mi libi zvuk z iPodu Touch 1 generace, cisty zvuk s krasne hlubokymi basy, ne vsak zasahujicimu do stredoveho pasma, dynamicky. Pote iPod Touch 3. generace se svym detailnim a prokreslenym projevem, bohuzel plochym. Potom iPad 1 diky zajimavemu zvuku stredo basu, bohuzel chybi vysky a nakonec iPhone 3GS, ktery mi subjektivne zni nejhure diky moc vyraznym plechovkovym stredum.

A proto dle toho vybirejte sluchatka, ktera zvyrazni tu danou cast pasma toho daneho zarizeni. Napriklad me zvuk lepe na iPodu Touch 3. generace zni lepe se Sennheisery MX 760, ktere vice basuji, bohuzel tato sluchatka oproti MX 980 zkresluji. Ale zvuk je s nimi z iPT 3. generace prijatelnejsi, jelikoz ten zvuk udelaji trochu dynamictejsim.

Pro me pak je nejlepsi kombinace iPodu Touch 1. generace a MX 980tek. To je super zazitek tato kombinace.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Dadly
Host
Host

Příspěvek od Dadly »

lopikol píše:Nekupujte jays sluchátka. Po 14 dnech se začala tlačítka loupat a zvukový projev je taky otřesný. Takže jdou na reklamaci.
http://www.jays.se/products/earphones/a-jays-four.html

to ze mas spatnou zkusenost ti sice nikdo nebere, ale ja mam taky a-Jays Four a nemam s nima jediny problem, nic se mi neloupe a zvuk je velice kvalitni takze tenhle vylev neberte vazne....samozrejme ze kazdemu sedi neco jineho, ale napsat ze je zvukovy projev otresny a nekupujte Jays, muze jenom trubka.
Macbook Air 2011 i5 1,7GHz, 4GB, 128GB SSD, OS X Mavericks
iPhone 5 32GB CZ 7.1.2 JB

patofbc

Příspěvek od patofbc »

Máte skúsenosti s týmito sluchátkami ?

Sú lepšie ako tie originál k ipodu ? ...
A prečo každý hovorí že originál sú zlé ? ... mne sa ne zdá žeby mali nejaky zly zvuk. Či to som ešte nepočul hudbu cez kvalitné sluchátka ? :D

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Je to zvláštní, jak se podobají designově sluchátkům AKG 324P. Pokud mají i takový zvuk, tak není co řešit.

Spíš bych řekl, že se podobají Sennheiserům CX300 :) TommyS

Také pravda. Bea.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.

Merfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Merfi »

@patofbc
Mas pravdu.Jedine co im viem vycitat je to,ze tlacia.Ale ipod prehrava hudbu nepomerne lepsie ako iph a ja som hladal sluchadla,co by si vedeli poradit s nekvalitou-neschopnostou iph4.Velmi dobre to tu popisala Metalgirl.Ten plechovkovy zvuk trha usne bubienky

cicolably
Starý pes fóra :)

Příspěvek od cicolably »

patofbc - nečakaj lepší zazrak ako maš teraz,to sa len podobá na tie nemecké CX300 :D
merfi - tam bude problém niekde inde ako na iPhone4
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Merfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Merfi »

jj asi viem..Byt menej narocny a necakat od 900e zariadenia ziadne zazraky :evil:

Colpeas
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Colpeas »

*BlueMan píše:Tak jsem včera zakoupil tyhle http://www.alza.cz/philips-oneill-speck ... 228459.htm. A musím říct že jsem vcelku nadšen z toho jak hrajou. Vyladěné výšky i basy, nádherný zvuk. Za tu cenu prostě parádička. Za delší dobu budu kupovat Monster Beats Solo HD bílé, tak těch litovat rozhodně nebudu ;)

Pak se tedy budeš muset rozloučit s výškami...

Lidi, myslím to upřímně, pokud máte svoje uši rádi, zbavte se mp3 v nízkých bitratech a kupte si solidní sluchátka, ne Monstery, SkullCandy. Tam se platí jenom za vzhled. Kossy jsou kapitola sama pro sebe...

lopikol

Příspěvek od lopikol »

Colpeas: Tak které jsou podle tebe kvalitní?
Zbavte se mp3... to je výrok. Ještě kdyby to tak šlo. Vše ve FLAC neseženeš.
Klidně bych se vsadil, že z mého playlistu (50mp3 v 320kbps) by si nenašel ani 50% ve FLAC ;) Rád bych jel na FLACu, ale bohužel .. :(

cicolably

Příspěvek od cicolably »

Ale on napisal mp3 v nizkych bitratoch,320kbps od FLAC rozoznas len na aparature za velmi vela ? alebo ak si netopier ako Merfi,ktory sice chce HiEnd ale za 33?.wolfson DAC a cirrus DAC posledny prevodnik,uz nie je taky priepastny rozdiel a aj vystupak ma iP4 kvalitny a dost silny na vybudenie aj 150 ohmovych sluchadiel a ako jeden z mala nemal problem z 13 ohmovymi UltimateEars.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Colpeas
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Colpeas »

@ lopikol: AKG, Etymotic, Ultimate Ears, Klipsch, Shure, a jim podobné. To jsou prostě ověření výrobci. Zařadit bych sem ještě mohl vyšší modely Sennheiserů.

Jinak to, že jsou sluchátka drahá neznamená, že jsou dobrá. SkullCandy jsou toho zářným příkladem - ty si snad může koupit jenom někdo, komu je jedno jak hrají, hlavně ať jsou barevný.

O Monsterech nemůžu říct, že by byly úplně katastrofální, ale:
1. Absolutně jejich výkon neodpovídá ceně
2. ve všem jsou hrozně průměrný, a podáním zvuku se blíží Portám, jenom tolik nechrastí.
3. tzn. duní úplně všechno, a nespraví to nic
4. jsou orientovaný na podobnou skupinu lidí jako výrobky Applu, jenom s tím rozdílem, že Apple věci nejsou jenom hezký, ale výjmečný i po technické stránce
5. k mp3 jich je škoda, používat k FLACu je zločin
6. Prý se snadno rozbijou (to se mým Studiím naštěstí nestalo)

Takže z toho vychází, že jsou dobré akorát pro puberťáky, kteří určují kvalitu sluchátek podle vzhledu, nebo přidaných basů. Ten, kdo o nich prohlašuje, že jsou skvělé, měl by si jít poslechnout něco od značek výše uvedených, samozřejmě v podobné cenové kategorii, protože ty budou vždy podávat nesrovnatelně lepší výkon než monstery.
Já se jich zbavil vzápětí poté, co jsem slyšel hrát AKG K242HD, které stojí půlku toho co Studia, a nelituju toho.

HOWK. Doufám, že tím můžu spor ohledně Beats By Dre ukončit.

Merfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Merfi »

@cicolably
Co z toho co som napisal mas problem pochopit?Pisal som,ze ocakavam HiEnd za cenu 33e?
Pisal som,ze k zariadeniu,ktore stoji cca 900e a ktore je urcene AJ na prehravanie hudby by mohli dodavat kvalitnejsie hf.A pisal som,ze som skusal hf za 33e a ak niekto vie o kvalitnejsich sluchadlach,tak nech napise ake to su a aby neprekrocili sumu novej mp4

Merciphonek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Merciphonek »

chtěl bych se zeptat jak hrají tyto ? Má někdo s nimi zkušenost ? ? funguje to tlačítko?

http://www.alza.cz/koss-ispark-pro-iphone-d134474.htm

Někde jsem se dokonce dočetl že kabel z apple sluchátek se dá připajet k nějakym lepším třeba ke koss nějaky navod by se našel ?

a hadám že tohle je asi fake co ?
http://www.best-apple.cz/na-cesty-do-au ... -ipod.html
> > > iPh0n€ 2G 8 GB UsA JB < < <
> iPh0n€ 3G[$] 16 GB Cz€CH JB <
> > >f0recast, iReb, sn0wbreeze < < <
> > > > > > CFW < < < < < <
> > > > > > Google < < < < <

Martin J
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Martin J »

Fake čoho?

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
iPhone 5S 32GB + iPad Air 128GB + iPod nano 5g 8GB + iPod Classic 80GB
MacBook pro 17' + iMac 21' + MacBook Air

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Ty Kossy nebrat, hrajou jen bassy, bassy, bassy a zase jen bassy. Hlavně tam, kde vůbec být nemají. Dá se říct, že lžou.
  • iPhone 6s

Merciphonek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Myslím originální sluchátek od apple in ear které normálně vidím za 2000 ... oki díky za radu a co tyhle ?

Klipsch Image S2m

Martin J
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Martin J »

To okolo originálnych Apple in-ear sluchatok ani nešlo. A ani to tam netvrdia...

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
iPhone 5S 32GB + iPad Air 128GB + iPod nano 5g 8GB + iPod Classic 80GB
MacBook pro 17' + iMac 21' + MacBook Air

Merciphonek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ajooo sorry...;) jaksi jsem se do toho zamotal ale tak co ty Klipsch Image S2m? ty se mi moc líbí ? neví někdo ?

lopikol

Příspěvek od lopikol »

Colpeas píše:@ lopikol:

Co by si teda doporučil, tak za 2,5T? Raději bych špunty, než ty klapky na uši!
Poslochut budu většinou disko > to co hrajou v rádiu, jako je fajn radio, evropa 2 ...

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Sennheiser IE 7 z headphones.cz. Mají dostatek bassů, takže na disco určitě dobrá volba.
  • iPhone 6s

cicolably

Příspěvek od cicolably »

ja som nakupoval na http://head-direct.com/ ,ak niekto počul o sluchadlach Yuin alebo Hiffiman-HEAD-DIRECT či Soundmagic,vie že to nie su nejaké šmejdy k tomu extra nejaký zosilovač,ak treba (ako som písal iPhone 4 nemá problém ani zo 150 ohmovými slúchadlami),LOD kábel a ideš.stačí pohladať recenzie napr. na http://www.head-fi.org ,alebo sú aj pod jednotlivými sluchadlami.
ja mam RE0 a som spokojný,za tu cenu,priatelke som teraz kupil (diki scorpi) Klipsch 2S,hraju uplne paradne za 33?.
MERFI ako nechcel som na teba zautočiť ale iP4 má fakt uplne v pohode aj DAC aj zosilovač.takže neviem s čím maš problém.
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Merfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Merfi »

jj v pohode,asi som natrafil naozaj na nevhodne sluchadla,skusim vyskusat tie co si sem hodil link a dam vediet

Onygzzer
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Onygzzer »

Já si na kabel od origo sluchadel dodávaných k mému 3G přepájel pecky za pecky z Koss Plug a maximální spokojenost :) Hlavně nedám dopustit na ovládání a handsfree ;-)
Historie: iP2G, iP3G, iP3GS, iP4, iP5, iP7.....

charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od charlie77 »

Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

Colpeas
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Colpeas »

kdyby bylo na výběr pouze mezi těmahle dvěma, asi bych se skřípotem zubů a zavřenýma očima bral CX-300 II.

Pokud bych měl na výběr i jiné, nebral bych ani jedny z nich...

Odpovědět