USB nabíječka nenabíjí ani v jiným autě

Odpovědět
Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

USB nabíječka nenabíjí ani v jiným autě

Příspěvek od Pantani »

Četl jsem tu podobný topic, ale tam někdo ulomil nějaký piny. Já neulomil žádný...

Koupil jsem nabíječku na 12V, která má jednu USB díru, měla by dávat dokonce 2A a strčil do ní USB orig kabel od iPhonu, který normálně používám k sychnronizaci a nabíjení doma. Nabíječka svítí, iP se však nenabíjí.
Zkusil jsem tu samou nabíječku v jiným autě se stejným kabelem a iP se taky nenabíjel. Ale přes klasickej USB kabel jsem nabíjel s tou nabíječkou HP iPaq! Takže vlastní nabíječka funguje.
Zástrčka na 12V v mým autě taky funguje, protože nabíjí autonavigaci Dynavix, kterou občas použiju.
Může mi někdo říct, co dělám blbě?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: USB nabíječka nenabíjí ani v jiným autě

Příspěvek od rony »

ta nabijacka nie je vhodna pre iphone. musi tam mat nejaky obvod, ktory iphonu povie, ze JA SOM TA SPRAVNA NABIJACKA.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

presne, iPhone potrebuje spesl nabijecku, ktera ho podporuje, protoze pri nabijeni musi mit jiste napeti na datovych pinech...
coz bezne USB nabijecky samozrejme nemaji...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Aha, tak to je ta chyba! :evil:
A můžete mi říct, co používáte? Našel jsem tu odkazy na jednoho Belkina, jinak celkem nic...
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

cernakus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cernakus »

Můžeš ještě zkusit hamu pico cl. Je iphone kompatibilní, je ještě menší než belkin a najdeš ji v každém Globusu. Jinak nabíječek kompatibilních s iphonem je fakt hafo, zadej do google třeba "nabíječka CL iphone" a můžeš vybírat (případně změň na ipod, budeš mít více odpovědí)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ja som moju kupil v aplle obchode ale ked pohladas na dealextreme.com, mozno trafis spravnu. mna stala asi 10 eur ak pamatam...
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

na dealu za 7USD nebo tak nejak.. no problemo...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Ta Hama Pico CL vypadá použitelně, zkusím ji, moc díky za tip!
Jinak musím říct, že tohle mě silně zklamalo (slabý slovo) - na jednu stranu se Jobs chlubí tím, že dodržujou standardy, pak použijou standard USB s drobným "háčkem" :evil:

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Pantani: tato "malickost" je ale uz niekolko rokov pomerne znama vec. Z pohladu vyrobcu je to ochrana voci poskodeniu ale celkom rozumiem vyhradam.

michal.lom
Host
Host

Příspěvek od michal.lom »

Já si myslím, že to nebude o něčem speciálním v nabíječce. Koupil jsem dvě CLka na benzině, každý je jiný, u žádnýho nebyla ani zmínka o iphonu a jedna nebíjí a druhá ne (myslím ajfouna). Jinej telefon, myslím že nokii, nabíjí obě dvě...

Prostě jedna nemá přesný napětí který ajfoun potřebuje - 5V - stačí desetinka voltu rozdíl a elektronika ajfouna to nepustí.

Kdyby muselo bejt něco speciálního v CL kvuli ajfounu, tak by to muselo bejt ve všech počítačích co maj usb, a to fakt asi nebude...

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No já měl štígro u místního prodejce, že měl něco, co na iPhona fungovalo, dává to dokonce 1A, takže to stíhá i při vyšším odběru. Na druhou stranu to ale hodně blbě drží v CV zástrčce a jen při jemným pohybu USB konektoru v zástrčce to ztratí kontakt a přestane napájet iPhone. Aspoň že iP v takovým případě pípne. Jinak jsem spokojen.

Odpovědět