Iphone 7 nefunkční home button

Odpovědět
Jandyss99
Host
Host
Příspěvky: 2
Registrován: pát led 22, 2021 8:34 pm
Verze iOS: Jiný OS
Jailbreak: ne

Iphone 7 nefunkční home button

Příspěvek od Jandyss99 »

Zdravím,

vyměňoval jsem si baterii v iphonu podle návodu, bohužel se mi porařilo narušit flexy kabel u HB. Iphone neoznamoval žádnou chybu. Zjistil jsem to přes diagnostiku v iwantu. Zakoupil jsem tedy neoriginální HB https://www.emobilshop.cz/kategorie/iph ... pet-cerna/ . Po výměně pořád HB nefunguje, a ani telefon nevykazuje žádnou vadu tlačítka. Vše jsem vyčistil lihem, zkoušel jsem restartovat.. A stále nic.. tlačítko je pevné jako skála a nereaguje. Nevíte někdo co s tím? Ještě jsem se dočetl, že je tlačítko velmi citlivé na čistotu v okoli (možná zbytky lepidla po původním tlačítku).Měnil jsem pouze tu baterii na displej jsem vůbec nešahal a nenašel jinou závadu než ten kabel u HB. Předem díky za rady..

Jirka_S
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 298
Registrován: čtv srp 27, 2015 4:01 pm
Verze iOS: iOS 12
Jailbreak: ne
Bydliště: CZ

Iphone 7 nefunkční home button

Příspěvek od Jirka_S »

Kdysi jsem četl, že Apple při výrobě fyzicky páruje jednotlivé procesory a k nim náležící home buttony za účelem zajištění maximálního možného zabezpečení přístroje. Toto bezpečnostní opatření je vykoupeno nemožností tento kus nahradit, aniž by telefon přišel o funkčnost snímače otisku prstů Touch ID.
Je-li tomu tak, a vše nasvědčuje tomu, že ano, vaše snaha o úsporu se tentokrát minula účinkem.

rallydavid
iPhone guru
iPhone guru
Příspěvky: 1094
Registrován: úte čer 15, 2010 10:35 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne

Re: Iphone 7 nefunkční home button

Příspěvek od rallydavid »

No s otiskem prstu uz se rozluc. Ten ti nepujde-ano je to sparovane a nove tlacitko nebude mit otisk. Ale aspon funkci tlacitka by to nove mohlo mit. Jsi si vedom momentu (treba ze jsi o ten kabel zavadil nebo skubnul nebo tak...), kdy jsi mohl pri te vymenene nejak poskodit ten kabel nebo absolutne nemas tuseni?
iP 3G 8 GB-Dead
iP 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GBiOS 7.1.1JB
iPh 5S (2x) 16 GB Black
iP 6S 64 GB-Sold
iPad Mini Retina16 GBiOS 12.5
iP 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GBiOS 13.x
Apple Watch Series 5 W OS 7.x
iPhone X 64 GB iOS 14.x

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3442
Registrován: ned říj 09, 2011 12:39 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: Jesenice
Kontaktovat uživatele:

Re: Iphone 7 nefunkční home button

Příspěvek od mike-biker »

Naštěstí jde použít náhradní Home button, když je porušený i flex u LCD, tak jde vyměnit i ten, případně nový LCD.
iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue. Owner already :)
iPhone 7 32GB RED as secondary unit
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.

Uživatelský avatar
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
Příspěvky: 19431
Registrován: pát pro 14, 2007 12:37 am
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: mám niekde
Kontaktovat uživatele:

Re: Iphone 7 nefunkční home button

Příspěvek od rony »

proste, ked to spocitame, snaha usetrit znamena, ze po spocitani lacnejsie ho vyjde autorizovany servis s originalnymi dielmi? :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3442
Registrován: ned říj 09, 2011 12:39 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: Jesenice
Kontaktovat uživatele:

Re: Iphone 7 nefunkční home button

Příspěvek od mike-biker »

No ale on nikdo nepočítá, že to s odpuštěním zkurví. Každý chce ušetřit a někomu se to holt nepodaří. Já jsem taky začínal a pěkných pár telefonů pokazil.
iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue. Owner already :)
iPhone 7 32GB RED as secondary unit
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.

Jandyss99
Host
Host
Příspěvky: 2
Registrován: pát led 22, 2021 8:34 pm
Verze iOS: Jiný OS
Jailbreak: ne

Re: Iphone 7 nefunkční home button

Příspěvek od Jandyss99 »

Zdravim, ano zjistil jsem, ze jsem porusil i flex kabel ktery vede do displeje ze zakladni desky.. asi nebudu resit.. pouzivam softwareve tlacitko a zatim to staci..mobil pouzivam obcas na mail a telefonovani.. diky za odpovedi

Odpovědět