Pri akych % baterky je najlepsie zacat nabijat?

Ballin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pri akych % baterky je najlepsie zacat nabijat?

Příspěvek od Ballin »

pri ip 4s mam taky dojem ze sa vybija ako svina. no a tym padom sa mi nechce cakat 2 hodiny stale kym sa dobije tak rozmyslam ze pri 25% ho budem nabijat .. cool ? :Search: :Bravo:
Pro krásu těla naletí člověk na ošklivost duše.

Étienne Bonnot de Condillac

Midnight
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: pri akych % je najlepsie nabijat ?

Příspěvek od Midnight »

http://www.zive.sk/ako-sa-spravne-stara ... fault.aspx

:) oplati sa precitat. Ale ked cchces vediet len to tak potom :

1. Nabíjajte častejšie, pokúste sa zabrániť úplnému vybitiu batérie

Cize je na tebe ci 20 ci 30%. V podstate by si nemal ist do nizkych percent ako takych 5 a mozno aj 10%.
Macbook Air 2013 i5,128GB SSD, 4GB
iPhone 5S&5S 16-32GB White & White
iPod Classic 160GB Black
iMac 27" i7,2TB,ATI,12GB RAM
iPad Air 32GB Wifi + LTE

Pisa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Pisa »

Kdyt si o tom samem mel nedavno topic, kde jsem zi psal ze je nejlepsi ho nabijet skoro tuhej a jednou za cas nechat vybit a od nuly...

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

typ bateriek v iPhone nema moc rad, ak je na minime. Takze nabijat VZDY, ked mozes.

Zrozumitelnejsie: Je lepsie ak zacnes nabijat na 70% ako ked sa snazis vycucavat to na 10 percentach kym to ide.

Ano, je tu este vela ludi, ktori si nevedome nicia baterku tym, ze zbytocne cakaju na nabijanie az ked je baterka skoro prazdna. iPhone ma nastastie taky rytmus vybijania, ze staci ho strcit pred spanim na nabijacku a je velka sanca, ze do vecera ste v pohode.

Cim dlhsi cas je baterka na nizkom nabiti, tym viac sa kazi. Preto niektori mame baterku v dobrej kondicii kludne aj po vela rokoch a ini sa cuduju ako je mozne, ze po dvoch rokoch je vyslahana ako vajecny bielok.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Pisa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Pisa »

Ahaa :D tak tady jsem cet vice mene co napdal Ronny http://www.[BULVAR: odkazujte na jiné zdroje]/2012/03 ... -zarizeni/ docela zajimave.

Jinak jak si psal o tom niceni, mam ji 2roky a delam nabijeni treba od 5% do 100 tak funguje naprosto paradne, treba i 4-5dnu, rekord mam 8dnu s 10hod vyuzitim.

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ja mam denne pouzivany iPhone z r. 2007.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Ballin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ballin »

No fajn to mozem navijat lazdu hosinu xD amoze sa zlepsit vydrz ? Aja mam stary iphone 3g a tam som nabijal hoci jako len teraz sa chcem starat o novy iphone xD battery doctor je fajn :) ten aj napise ze kolko krat som nabijal a akym sposobom - full cycle atd

A ty mudry s iphone 4 som ti nerozumel ronny to napisal jak pan ;-)
Pro krásu těla naletí člověk na ošklivost duše.

Étienne Bonnot de Condillac

Nikolka

Napájení - ovlivnuje stav baterie?

Příspěvek od Nikolka »

Krásný podvečer přeji,

chtěla jsem se zeptat. Jelikož vlastním iPhone4S a aspon pro mě je to drahá investice. Jestli časté proměnné nabíjení zenhodnocuje jeho baterii. Myslím tím například, když se mi vybije mobil ze 100% na 16% a ja ho nabiji z 16% na 50% má to nějaký vliv? Když to tak řeknu lajcky "nekazí" se mi mobil? Omlouvám se za formulaci, ale jinak to nedokáži vysvětlit :D

Děkuji mnohokrát

Pisa
iPhone expert
iPhone expert

Re: Napájení - ovlivnuje stav baterie?

Příspěvek od Pisa »

Tady se nedávno probíralo něco podobného a jsou tam i hezké články týkající se baterky atp.. ;) viewtopic.php?f=27&t=60107

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

viac sa bateria nici aj je blizko nuly s kapacitou a snazis sa ju este "vyuzit" a oddalujes nabijanie. Jednoducho ho vecer strc na nabijacku, rano je na 100% a cez den dobijaj podla potreby cojaviem ak zistis, si na 50 % a vies, ze ti to do vecera uz nevydrzi.

Nikolka

Příspěvek od Nikolka »

Děkuji Vám, btw ...ano to je jasne, ale kdyz hraju hry prijdu a mam 20% a chci aby mi vydrzela ve skole zase na hry tak musim nabit len na 50% protoze skolu bych nestihla kdybych cekala na 100% :P

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

POZNÁMKA MODERÁTORA:

Slouceno do existujiciho tematu....

Pisa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Pisa »

http://www.[BULVAR: odkazujte na jiné zdroje]/2012/03 ... -zarizeni/

"Zařízení však můžete také opětovně dobíjet, pokud tedy každý den vybijete 20% a opět 20% nabijete, dojde k dosažení jednoho nabíjecího cyklu opět až po pěti dnech."

Takže je to v celku jedno, několik let ti to prostě vydrží, pokud nebude nějaká technická závada :D

Nikolka

Příspěvek od Nikolka »

Děkuji mnohokrát

Miso
Host
Host

Příspěvek od Miso »

Ja osobne to nabíjam vždy medzi 15% - 20%. Rovnako som nabíjal aj svoj starý iPhone 2G, ktorý má momentálne v rodine už tretieho majiteľa a myslím, že sa používa cca 5 rokov. Pritom stále vydrží nabitý aj 4 dni.
iPod Nano 3gen. 4GB
iPod Nano 6gen. 8GB
iPad 2, 16GB, WiFi, Black, iOS = 5.0.1, JB (Absinthe)
iPhone 2G, 8GB , FW = 3.0, JB (Redsn0w)
iPhone 4, 16GB Black, iOS = 5.0.1, JB (Redsn0w 0.9.10b2), Orange

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Tento typ baterií (Li-Ion, Li-Pol) je vhodné nabíjet kdykoli i několikrát za den, hlavně nenechat vyždímat, to jim nesvědčí vůbec. A hlavně z toho nedělejte vědu, jakékoli vědecké postupy při jejich ošetřování stejně nikdy nebudete mít čas dodržovat a baterka stejně tak jako tak odejde do věčných lovišť, až jí skončí uvažovaná životnost, kterou i tak nikdo nedokáže určit. Všechno jsou jen teorie, o kterých bylo napsáno již mnoho odborných knih. 8)
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.

Tony
Host
Host

Dotaz k nabíjení iPhonu 5

Příspěvek od Tony »

ahoj,
chtěl bych se zeptat k nabíjení iPhonu 5 vím ,že se to tu píše ale každý píše něco jiného. iPhone nabíjim každý večer ( dám do nabíječky a vytáhnu ráno ) pokaždé s baterkou 0-20% protože přez den hraju hry+wifi a dozvěděl jsem se že ios 6.0.2 má problémy s baterkou.A chci se zeptat dělam to správně?? Protože někdo psal že by se nemělo takhle nabíjet. Děkuju za odpověď.

sloučeno do existujícího tématu, iTukan

Cyclope
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cyclope »

Je to putna, jen je nezdravé nechat baterii kleknout úplně. Koneckonců tady nahoře je o tom spousta informací.

rumex

Příspěvek od rumex »

Nazev tematu mi pripomina otazku: Kdy mam chodit čůrat? když se mi chce, když je to akutne nutny a nebo když už je po?

Alek13
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Alek13 »

Pozor! Pri 21% :)
iPhone 3GS
iPad 2
iPhone 4S
Macbook / 2010 / SSD / OS X 10.9.
iPhone 5

Tony
Host
Host

Příspěvek od Tony »

ahoj,ještě dotaz ovlivňuje stav baterky počet her a aplikací? co se týče rychlosti vybijení myslim.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Tony: Ty si stejně nenecháš poradit. Pokud si nedokážeš vybrat z toho, co tu je napsáno, tak je veškerá pomoc marná. Podle tvého uvažování stejně nikomu neuvěříš. Dělej si to tedy, jak chceš.
EDIT: Jeden dotaz lepší než druhý. Tomu druhému navíc chybí logika. Kdybys měl doma 50 žárovek nebo jednu, kolik zaplatíš dodavateli energie? Asi podle toho, kolika žárovkami budeš svítit.

Tony
Host
Host

Příspěvek od Tony »

to že tady už je topic s baterkou jsem si nevšiml , muj topic a příspěvek byl přesunut sem a já si to už přečet.A tou druhou otázkou jsem se chtěl zeptat jestli neovlivňuje baterku počet apliací a her co jsem si stáhnul.

EDIT:

Beavers, jsem od rána registrovany a neměl jsem čas hledat to téma neviděl jsem ho tu tak jsem si založil nové které mi bylo přesunuto do tohoto o kterém jsem nevěděl tak nevidim důvod me ponižovat.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

pocet cyklov a potom prevadzka na hrane prevadzkovych teplot.

viac si sleduj, aby si nesmudlal mobil do mrtva. Ziadne idem si zahrat hru ked mas 11 percent baterky. Radsej aha, mam 60 percent, dam to nabijat.

Tony
Host
Host

Příspěvek od Tony »

děkuju za radu to jak jsi napsal jsem zatim dělal hodněkrat že jsem večer měl ještě 15 % třeba tak jsem si řekl že budu ještě hrát.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Tony píše:...Beavers, jsem od rána registrovany a neměl jsem čas hledat to téma neviděl jsem ho tu tak jsem si založil nové které mi bylo přesunuto do tohoto o kterém jsem nevěděl tak nevidim důvod me ponižovat.

Mě vůbec nezajímá, jestli tu jsi od rána nebo už 3 roky. Právě proto, že jsi zde krátce, bylo tvou povinností nejprve hledat, zda se tady tvůj "problém" již neřešil a pokud opravdu nic nenajdeš, pak teprve se ptát. A to vše by ses dočetl v pravidlech, která jsi byl také povinen při registraci si prostudovat. Nic tě v tomto neomlouvá a na ty zmínky o nějakém ponižování pro příště raději zapomeň. A tím, že ti bylo tvoje založené téma přesunuto sem jsi zbytečně zaměstnal jednoho moderátora.

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

Teorií o správném nabíjení těchto typů baterií je skutečně mnoho. A jak tak čtu, tak se každému osvědčuje něco jiného. Takže přidám i svoji vlastní zkušennost. iPhone/iPad nabíjím už léta až když kapacita klesne pod 10-20% (poslední dobou spíše pod 10%) a čas od času ho nechám, dle doporučení Applu, vytřískat do nuly. Nejdéle jsem měl iPhone 3 roky a i po té době vydržel jako na začátku. Kamarád nabíjel jak a kdy se mu zachtělo, po roce už pozoroval pokles kapacity a po dvou letech musel kupovat novou baterii. A teď si vyberte ;-)
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Ano, a jak píšeš správně, jsou to pouhé teorie. Odborné kruhy tvrdí to, že můžeme dodržovat zásady nabíjení baterií (rozuměj: akumulátorů Li-Ion, Li-Pol) jak chceme, baterie nakonec stejně odejde v době, kdy to nejméně čekáme. A proto: vykašlete se na recepty a nabíjejte, kdy je vám libo. Jediné, co platí, nevyždímat baterku do minima pod limit, kdy již začíná působit ochrana proti nabíjení.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Viktor: nie je to "podla kazdeho nejako inak", uz sme tu mali tyzdne plamennych debat az sem konecne niekto prisiel s faktami (cize nielen kecal do prispevku ale ukazoval zdroje). V iPhone su baterky, ktore NEZNASAJU uplne vybitie, to je zakladny fakt. Z neho sa odvodzuje to, co piseme vyssie tj. nabijat VZDY ked treba. Povedal by som, ze najhorsia situacia by bolo skladovanie vypnuteho mobilu s uplne vybitou baterkou. Aspon mne sa dva roky skladovany mobil uz nepodarilo poriadne ozivit (baterka fakt odisla lebo som ho nechal vybit)

LEbo ja tu mam iny priklad: mam tu iPhone z roku 2007. DENNE, DENNE, DENNE zapnuty. Vzdy vecer bez ohladu na to kolko ma baterky ide na nabijacku. Rano ho vyberiem. Spocitaj si to.

Bez ohladu na vsetko, bolo by hlupe, aby iPhone po 3 rokoch znicil baterku. To moze byt v extremnych pripadoch a nikto tu hromadne nehlasi, ze by trojrocne mobily boli kvoli baterke na odpis.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Muzes prosim definovat pojem - minimum, pod limit, kdy zacina pusobit ochrana proti nabijeni?
Ja dobijim kazdy vecer a obcas ho necham vybit pod 10 %. Ale zajimalo by me kde je ten limit, abych ho nepresvih

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

Neviem co stale riesite tu bateriu. Vecer idem spat napojim mobil na drat a rano mam 100 percen vecer idem spat mam 40/50/60 percent neriesim zasa ho dam na drat a je vystarane.
dva roky posluzi aj keby som ho mal na nabijacke kazdych 8 hodin hlavne ze cez den je v pohotovosti cca 12 hod potom mi to je jedno ale niekto asi telefonuje aj zo sna :-)

Edit : tie dva roky som myslel ze obmiename modely alebo znacky.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Na tomto fóru je jen ode mě množství příspěvků, které popisují zkušenosti s životností baterií, ale i o tom, jak zdánlivě mrtvou baterii vzpamatovat. Jen mě nebaví, abych se neustále opakoval (i když to zčásti permanentně dělám).

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

Rony: Pouze jsem popisoval svoji vlastní zkušennost. Nic více a nic méně, tak jsem to také uvedl.
Nicméně, asi je potřeba vymezit pojem "úplné vybití". Co to je? Nechat vybít telefon až do samovolného vypnutí? Tak potom ale nechápu, proč právě toto doporučuje přímo Apple na svých stránkách http://www.apple.com/batteries/iphone.html. Asi by to nedělal, kdyby inženýři Applu věděli, že to baterii škodí. To jaksi nedává smysl. Nebo úplné vybití znamená vysosat do nuly a hodit na půl roku do šuplíku...? Tak pak s tím souhlasím, ale jinak rozhodně ne.
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Pri akych % baterky je najlepsie zacat nabijat?

Příspěvek od rony »

cital som raz taky pribeh...

pani neustale reklamovala auto, v servise uz boli zufali. nicila co prislo, nehovorim len plechy ale aj motoricke casti. jednu situaciu popisali asi takto:

pani notoricky zabudala na benzin, raz jej znova dosiel a potrebovala ist... tak zaradila jednotku a drzala starter...

je vela situacii, na ktore ako inzinier neprides, ze je vobec mozne to zlikvidovat, prave tak a takym sposobom.

Ano, urcite ma iPhone ochranu proti totalnemu vybitiu, urcite pocita so standardnymi situaciami, urcite tie ciselka mozu ist do nuly. A znovu a znovu a znovu a znovu zopakujem, ze sme tu mali cloveka s faktami, ktory nam dokumentoval vlastnosti typov bateriek a opakujem to, co mi utkvelo v pamati: tento typ bateriek ma RADSEJ ak je v plnom nabiti ako na nule.

To je vsetko a nemusime sa tu pomeriavat, kto kam dosti :-) nie je to nevyhnutne.

Koniec koncov, otazka je od zaciatku blba. Spravajte sa k tomu ako potrebujete a ako vam vyhovuje. Nestane sa nic horsie ako to, ze sa skrati alebo predlzi zivotnost oproti priemeru. Poukazujem vlastne na to, ze z davnejsich obdobi si pamatame ako nas bili kvoli NiMH baterkam ci inym tym historickym, ktore skutocne trpeli zlym rezimom nabijania.

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Jadro píše:Muzes prosim definovat pojem - minimum, pod limit, kdy zacina pusobit ochrana proti nabijeni?
Ja dobijim kazdy vecer a obcas ho necham vybit pod 10 %. Ale zajimalo by me kde je ten limit, abych ho nepresvih

Bežným používaním sa pod ten limit aj tak len tak nedostaneš. To, že sa mobil úplne vybil a vypol neznanmená, že batéria je vybitá pod limit. Elektronika v batérií ju pred tým chráni a preto sa mobil vypne. Musela by takto vybitá ostať nejaký čas v šuflíku. Tu ide o to, že ak sa vybitá batéria nejaký čas nenabije poškodí sa preto, že sa v nej už opätovným nabíjaním nepodarí naštarotvať správne, alebo úplne chemické procesy. A je to nezvratné. Jednoducho nabíjať najneskôr, ak si to mobil pýta a hotovo.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Tohle jsem si myslel a chtel jsem si to potvrdit, diky

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

To je taky důvod, proč svůj starý iPod Touch vytáhnu 1x za měsíc ze šuplíku a kompletně ho nabiji a vypnutý ho vložím do šuplíku zpět. Protože už jednou jak je baterie kompletně vyšťavená, je po ní. Ona normálně má rezervu, když se vybije na určitou hranici, tak vypne iPhone a nedovolí ti ho dál používat, stále ji ještě zbývá nějaká ta %, ale dojdeš domů a nabiješ ji, takže to je v pořádku. Sice se to nedoporučuje dělat takhle často, ale jednou za čas, když se ti stane, že se venku vybije, tak ta baterie to přežije, jelikož se sama chrání, pod určité % ti prostě nedovolí iPhone používat, aby ji nějaká kapacita zůstala v zásobě, než dojdeš domů a píchneš ji na nabíječku. Něco jiného by bylo baterii vyšťavit na těch několik %, strčit do šuplíku a nenabít ji, potom by její kapacita klesla úplně na nulu a došlo by k jejímu nenávratnému poškození.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Ono v praxi záleží na více faktorech, není to jen o cyklech. Mám baterii starou 7 let s 90% kapacity původní. Doporučuji z vlastní bohaté zkušenosti: Baterii dobíjet vždy, když se mi chce a hlavně je třeba a jednou za čas (ca 2-3 měsíce) ji nechat spadnout na 0 a IHNED POTÉ nabít do 100%. :)
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Pozor, na 0 nikdy ne! Baterie má po vybití stále napětí kolem 1V a na toto napětí je nastavena hlídací automatika, aby telefon včas vypnula a nedošlo tak k vybití do nuly a tím ke zničení baterky. Jakmile takový telefon nezačneme neprodleně nabíjet, napětí baterky bude dále klesat samovybíjením, až dosáhne hodnoty, kterou již hlídací automatika nezaznamená. Vypadá to pak, že baterka je zničená, ale ve skutečnosti není. Stačí ji odpojit a na chvíli připojit k nabíječce napřímo. Tím jí dodáme určité napětí a to již je automatika schopna zachytit. Baterku pak znovu připojíme a nabijeme běžným způsobem přes telefon.
Nedoporučuji provádět tento zásah laikům, raději nabíjejte kdykoli se okolo vás mihne nabíječka.

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Tak pár "nových" info o kalibrovaní a "formovaní" batérie

http://www.[BULVAR: odkazujte na jiné zdroje]/2013/01 ... -v-iphone/
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

Zamčeno