Reklamace a Britex

Odpovědět
peeeto
Host
Host

Re: Reklamace a Britex

Příspěvek od peeeto »

Telefón mi vrátili s tým , že bateria je ok a doporuculi mi nepouzivat 3g... (v letovom režime pri nepouzivani sa vybije za 24 h)
Neprebral som ho, lebo mi ho vrátili prasknuty pri konektore napajania.

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

a co ti řekl operátor? jak se to bude řešit? pošlou zpět? zajímalo by mě, jak funguje test baterie...mají na to nějaké přístroje zřejmě?
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

peeeto
Host
Host

Příspěvek od peeeto »

Poslali ho naspäť nech to prasknutie riešia , ak ho vymenia vyrieši sa aj problém s vydrzou...

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

a co jsi mel v protokolu?bez znamek opotrebeni ci neco takoveho?

peeeto
Host
Host

Příspěvek od peeeto »

Opreator ho prebral takto odo mna-
"Preberaci protokol - stav : ok"

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

tak to asi dostaneš nový, informuj

kosmax

Re: Reklamace u Britexu s prasklým LCD

Příspěvek od kosmax »

tak Britex, potazmo Iphone je v tomhle podle me pekna mrcha... akorat jsem posilal iphone do servisu, kvuli tomu ze mi zamrzl pri tom kdyz se spoustel budik, a ukazoval mi pak pokazdy jen bilou obrazovku... restore nepomahal... poslal jsem to do O2 (Britexu) a odpoved: oxidace - pry mi spadnul do vody a nebo jsem byl ve vlkhym prostredi, podotykam, ze se nic takoveho nestalo... kazdopadne co jsem tak zjistoval tak ten idikator je pekne citlivej, staci byt u more ani o tom nevite a zcervena... no a pak kdy se cokoliv stane, jako me, tak se ty mrchy na to vymluvej... kazdopadne s temi 5500 (respektive 6900 s DPH) je to pravda. Provedou vymenu za novy a daji zpatky stejny model. A co jsem tak z diskuze s technikem pochopil tak je asi uplne jedno, jestli jde to oxidace a nebo je iphone uplne na kasi....

Paly
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Paly »

Temy o Britexu zlucene! Nabuduce skus najprv hladat kym zalozis novu temu. Dakujem
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Showit

Příspěvek od Showit »

Ja taky čekám na Iphone. Na britexu jsou fotky s oxidaci, ale je tam vidět prasklina která tam nebyla. Na krytu. A ve formuláři mi mam drobné oděrky. To není prasklina. Takže doufám, že to vyhadám na nový Iphone. Jinak už nevim, tohle jejich jednání mě začíná štvát.!

peeeto
Host
Host

Ppi etc

Příspěvek od peeeto »

Jupi , tak dnes som dostal novy telefón,
Uznali mi reklamáciu

Showit

Příspěvek od Showit »

To peeto a tobě telefon neuznali a vratili poškozený? mně ho neuznali kvuli oxidaci a tel se vrati poškozeny, nepřevezmu ho a pošlu ho zpět. V protokolu mam jemné škrábance, přiměřený stáří. Mám se hádat, nebo to nemá cenu? co ty na to...?

McDog

Příspěvek od McDog »

Hadaj sa pokial si v prave

peeeto
Host
Host

Re: Reklamace

Příspěvek od peeeto »

Zhody. Veď hovorím :
Jupi , tak dnes som dostal novy telefón,
Uznali mi reklamáciu

Showit

Příspěvek od Showit »

to markus
Tak když ho tam dám nerozbitý-neprasklý a vrátí se prasklý. Uznám tedy že je tam 1mm růžové barvičky na indikátoru, na te fotce. Ale takhle mi Iphone dodělat, to jsem nečela. Jsem tedy doufám v právu.

peeto
Já vim, ale byla to reklamace reklamace? nebo nová reklamace. říkal jsi přeci, že se ti iphone vrátil poškozený.

McDog

Příspěvek od McDog »

Akonahle sa mi vrati iPhone alebo ina vec z reklamacie tak neprevezmem a reklamaciu musia doriesit do 30 dni ktore uz plynu,ak nedoriesia tak zacnem slusne a pomaly stupnujem a neupustam od svojej pozidavky okamzitej opravy alebo noveho vyrobku

peeeto
Host
Host

Příspěvek od peeeto »

Markus:
mal som problém z vydrzou, pri nepoužívani a v letovom režime vypnute 3g WiFi bltooth GPS gsm , bez jb 3.1.2 restore ako Novy mi vydrzal len 24 hod.
Pri preberaní stav ok , napisali na predajni do protokolu, nevsimli si malú prasklinu pri konektore napajania.
Po týždni mi prišiel neopraveny tel s odpoveďou za bateria je ok a , že mi doporucuju nepouzivat 3g. Neprehral som ho koli tej prasline, po štyroch dňoch mi poslali novy.

Showit

Příspěvek od Showit »

Peeto, tak takhle to mám přesně já. Taky si nevšimli praskliny a stav tam mam taky OK, teda male škrabanečky. Akorát mám neuznanej tel kvuli oxidaci, tak snad to tam dopadne taky dobře. Nepřevezmu ho a uvidime, jak se zachovaji. Já ho zase reklamoval kvuli software

McDog

Příspěvek od McDog »

markus.22 píše:Akonahle sa mi vrati iPhone alebo ina vec z reklamacie tak neprevezmem a reklamaciu musia doriesit do 30 dni ktore uz plynu,ak nedoriesia tak zacnem slusne a pomaly stupnujem a neupustam od svojej pozidavky okamzitej opravy alebo noveho vyrobku

Malo tam byt ze ked sa vrati poskodena.Sry
No niekedy ho pojdem zaniest,ale zas nemam nahradny mobil tak to je dost na prd,ak nedaju nahradny v T-Mobile SK

House_MD

Příspěvek od House_MD »

Gil píše:Jeden z obrovských mýtů je, že Britex nesmí rozdelávat iPhone.
Není to pravda. !x12

a jak své tvrzení podepřeš?
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

McDog

Příspěvek od McDog »

Myslim ze tu niekto na fore to mal aj potvrdene mailom od operatora ze nemoze a neviem ci nahodou aj nie priamo od apple.Najblizsie v Holandsku alebo nemecku nie?Ci az v Irsku?

Showit

Příspěvek od Showit »

Tak jsem si šel pro Iphona do O2 a vrátili mi ho z důvodu oxidace neopravený,nevyměněný. Ale kryt byl odchlíplý. Tak jsem udělal reklamaci reklamace a poslali iphone do servisu znova. Ale ve výpisu z britexu už prasklina je zapsaná...:( Myslíte, že mam šanci na nový? Když jsem dával Iphone do O2 v pořádku a je to napsané i v listě.?

McDog

Příspěvek od McDog »

Ja nepochopim jedno:preco vypisujete dalsi reklamacny protokol a dalsich 30dni?Bud okamzite odstranenie zavady alebo novy kus alebo odatranenie zavady do konca reklamacneho konania danej reklamacie.Cize do 30 dni a nie este dalsich 30 dni.Sa tiez nechate na hocico nahovorit od cloveka co s vami riesi reklamaciu

Showit

Příspěvek od Showit »

Takže chyba...a vše je v háji?

McDog

Příspěvek od McDog »

No nie maju dalsich 30 dni na to.....chapes...tebe vlastne tu prvu reklamaciu nevybavili ako mali a ty si s tym napriek tomu suhlasil a urobil si novu reklamaciu

To keby si dovolim ja a prevali sa to tak si to krasne zliznem...a ani by som to neurobil.robia to moji kolegovia a ja uz cakam na stretko zo SOI kedze mam na starosti reklamacie....

Showit

Příspěvek od Showit »

A co jsem měl dělat, když mi řekl, že když nepodepíšu převzetí tak se na něj nemůžu ani podívat. Prostě jsem s tím nesouhlasil. Ale musel jsem. A hned obratem tam psal, že nejsem spokojený. Ale co s tim britex, vždyť za tohle zodpovídá už O2? ne? takže když britex nebude souhlasit a bude si stát za svým, tak jsem já v háji..? A budu to muset řešit s O2, ne?

McDog

Příspěvek od McDog »

On ti nechcel ukazat reklamovanu vec pred podpisom?Okamzite by som volal veduceho a ak nie tak na druhy den alebo este v ten volal na SOI (u Vas COI).
Uz x krat to tu je preberane

Showit

Příspěvek od Showit »

tak teď už je to asi jedno...Takže mi to neuznaj a hotovo..?

McDog

Příspěvek od McDog »

Ale nie ale budes cakat dlhsie....drzim palec aby sa britex ukazal a aj tvoj operator...je to uz o ich komunikacii

Showit

Příspěvek od Showit »

Tak díkys. Budu doufat. Když se britex neukáže, ještě to zkusim na na Operátora. Napíšu jak to dopadlo.

McDog

Příspěvek od McDog »

Jj napis a hlavne si stoj za svojim a nenechaj sa zastrasit...

komar99

Příspěvek od komar99 »

Zdravim, posledny tyzden objavujem na displeji jeden chybny pixel, ktory semtam funguje, semtam svieti na zeleno a semtam na modro. Dost ma to rozculuje. Co ma rozculuje viac je, ze v Orangei mi povedali ze reklamovat to musi prist majitel telefonu, ktory ho bral na pausal. Kedze ja som iphon kupoval odruky, od chlapika co ho ties kupoval odruky, nemam sancu sa s povodnym majitelom skontaktovat.
Takze otazka a prosba znie, ma niekto s takouto situaciou skusenosti, ako postupovat? Druha otazka znie, stava sa casto ze displeju upadne jeden pixel, ktory raz funguje, inokedy svieti na modro alebo zeleno?
Posledna otazka je ohladom reklamacie, vskrate, na co si davat pozor, ci pred odovzdanim telefonu spisovat potvrdenie o stave HW atd atd....?
za akykolvek dotaz budem vdacny.

mathev

Příspěvek od mathev »

pokial mas k tomu iphonu zarucak skus ho priniest priamo do autorizovaneho servisu tam by ti ho mohli prebrat
kazdopadne s jednym vadnym pixelom ti ho asi nevyreklamuju.

autorizovany servis iphone pre orange je PPI-ETC

Maylie
Host
Host

Příspěvek od Maylie »

Tak jsem dalším uživatelem iPhonu, co zkouší reklamaci u Britexu. Pár prasklin (na rozích, u konektorů) na zadním krytu a odlouplý těsnění u chromovanýho rámečku. Dneska jsem nechala IP u Vodafonu a jsem zvědavá, za jak dlouho mi odpoví a co odpoví...Popravdě podle příspěvků nevěřím ve šťastný konec.
iPhone 3GS white (16GB), fw 4.3.3, cz, JB

pistak
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od pistak »

mathev píše:pokial mas k tomu iphonu zarucak skus ho priniest priamo do autorizovaneho servisu tam by ti ho mohli prebrat

A mas to odtstovane ze ti to zoberu? Das im tam len ten papier od orange a to im bude stacit?

mathev

Příspěvek od mathev »

na tuto otazku opdoviem nabuduci tyzden kedze sa chystam si to overit z prvej ruky

pistak
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od pistak »

Ok, ale určite to sem nápis. Hodi sa to

Maylie
Host
Host

Příspěvek od Maylie »

Do reklamačního protokolu jsem zapomněla dopsat, že kromě mnou napsaných závad je mobil jinak v pořádku. A hlavně, že nemá škrábance na displeji, nejsou zoxidované kontakty a nic mu nechybí. Co mám dělat v případě, že by mi mobil přišel v horším stavu, než v jakém jsem ho tam dala? Například neuznaná reklamace s vysvětlením, že je zoxidovaný a ještě by měl navrch nově škráblý displej. Dá se nějak bránit, když sem doslova nepopsala úplně přesně jak telefon před převzetím vypadal a nemám ani žádné fotky? To, že čidla vlhkosti jsou bílá a nejsou nikde stopy po otevírání mobilu, ani žádné promáčkliny a podobně, to jsem tam napsala, ale nevím, jestli to stačí :(

komar99

Příspěvek od komar99 »

mathev píše:pokial mas k tomu iphonu zarucak skus ho priniest priamo do autorizovaneho servisu tam by ti ho mohli prebrat

Chces tym povedat, ze vypaleny pixel nieje dovod k reklamacii? mal si uz niekedy vypaleny pixel na monitore? je to velmi neprijemne a rusiace. Taketo monitory beru bez debaty naspet na reklamaciu. K tomu pixelu je vadny este home button, ktore nefunguje, pokial sa nestlaci silou. Niekedy ide aj pri beznom stlaceni, no treba najst tuspravnu polohu. Takisto slabsia vydrz baterie. Myslis ze po spisani tychto zavad mi iPhone nezreklamuju?
Este otazka na autorizovany servis, kde sa takyto nachadza, resp. v autorizovanom servise mozu telefon rozobrat, no v Britexe nesmu?

Maylie
Host
Host

Příspěvek od Maylie »

Chces tym povedat, ze vypaleny pixel nieje dovod k reklamacii? mal si uz niekedy vypaleny pixel na monitore? je to velmi neprijemne a rusiace. Taketo monitory beru bez debaty naspet na reklamaciu. K tomu pixelu je vadny este home button, ktore nefunguje, pokial sa nestlaci silou. Niekedy ide aj pri beznom stlaceni, no treba najst tuspravnu polohu. Takisto slabsia vydrz baterie. Myslis ze po spisani tychto zavad mi iPhone nezreklamuju?
Este otazka na autorizovany servis, kde sa takyto nachadza, resp. v autorizovanom servise mozu telefon rozobrat, no v Britexe nesmu?

Reklamaci by ti měli vzít, já mám iphone taky z druhé ruky a reklamaci mi včera přijali. S vadnýma pixelama je problém všeobecně, většinou si výrobci přímo určují počet, se kterýma reklamaci uznávají, někde berou už od jednoho, někde jich musí být víc. Ale je pravda, že na tom mobilu to je horší, když je obrazovka malá, víc si toho všímáš. Zkus to a napiš, jak si dopadl. O Britexu sem slyšela že rozebírat nesmí, že to musí posílat jinam.

blackmanT

Příspěvek od blackmanT »

Takže moje situace je následující.
Přestal mi fungovat home button, tak jsem IP reklamoval - v pohodě do 14ti dnů jsem měl nový. Problém nastal s tím, že nový IP mi vydrží nabitý tak 50% toho původního. Tak jsem ho znovu reklamoval s tím, že mi nevydrží baterie tak, jako u toho původního.
No a z Britexu mi to vrátili, protože mám IP zakoupený v září 2008 (ten původní) a tudíž se na baterii už nevztahuje záruka. Já ale reklamoval vlastně tu novou baterii. Kdyby mi tam přendali tu mojí starou, byl bych spokojenej, ta vydržela OK, ale bůhví, co tam je za šlupku v tom novým.
Dotaz zní. Myslíte, že má cenu s tím něco dělat, nebo na to mají nárok??

Odpovědět