Ano, opatrně, a vypnout telefon ! Dal jsem na to tři kapičky a mačkal jsem to špejlí, ať to prstem nerozmatláš. Víc se mi místo kontaktolu zamlouvá ten izopro... Někde to tu někdo psal , je asi bezpečnější, protože se vypaří.
Edit: Izopropylalkohol je také znám pod názvy Isopropanol, IPA, 2-propanol, Izopropylalkohol.
Dal jsem Edit o příspěvek výš. Jen chci dodat, že je to na tvé riziko. Já to provedl a tel. je naprosto ok. I po dlouhé době. Kolik to je ? Asi čtyři měsíce odhadem. Pořád je tlačítko jako nové. A to mi přestalo tehdy fungovat úplně ! Fakt jen lehoučce zmáčnu a reaguje bez jediné chybičky. Nikde žádná známka po čemkoli.
Skusim sa opytat par ludi (resp. pockam) na ich skusenosti ako dlho cakali. Ak mi vymenia iPhone za novy pridem o moznost dat tam iOS 4.2.1 a 4.3.3 pretoze nebudu SHSH a to je nevyhoda :/ Dakujem velmi za rady, uvidime, este ani sam neviem ako sa rozhodnem
No ale ten autorizovany servis je v Cesku, ze ? Ja som zo Slovenska a bojim sa, ze budem dlhsie bez telefonu; Ale mam este 3GS takze asi to reklamujem...
Měl jsem ten samý problém - home tlačítko někdy reagovalo, někdy ne. Kalibrace vůbec nepomohla, tak jsem to dal to na reklamaci a uznali mi to. Za 4 dny mi dovezli nový telefon
Přesně tak, naprosto stejný problém, dáno v rámci záruky do Vodafone, oprava v Britexu, pak vše naprosto funkční. Navíc musím jen pochválit rychlost Britexu, i když někteří mají zkušenosti negativní, já nikoliv !!!
potvrzuji stejný problém u nového iphone 4s.Zkusil jsem kalibraci a musím uznat, že mírně se stisk opravdu zlepšil. Už i pociťuji typický "click" neboli před tím vůbec nebyl slyšet stisk tlačítka HB.
Každopádně mám ho jen pár dní od vodafone,tak ho tam zkusím odnést výměnou kus za kus. Nevíte jestli mě nevypalkujou a budu muset čekat na klasický reklamační proces?
Tak trik s Isopropylalkoholem zabral perfektně!!! Paráda. Talčítko sice už němá typický "cvak" zvuk, je teĎ takový tupější, ale funguje asi o 300% líp:)
Koupil jsem lahvičku za 60Kč, nanesl jednu kapku na vyplý tel (pokryla celý HB) chvíli jsem špejlí mačkal a potom radši prstem trochu utřel - zdálo se mi toho nějak moc. Po chvilce zapl a vuala!
Děkuji za supr nápad:)
iPhone 4s 64GB black iOS 7.1.2 iPad mini black, 64GB + cellular iOS 7.1.2 iPad mini retina space grey, 32GB + cellular iOS 8.0 Macbook Air 11", i5, 128GB SSD, 8 GB RAM Hackitnosh custom build (2012), i5-2500k, Radeon HD 6870 1GB, 16GB ram, 120GB SSD, 1TB 7200HDD Seagate, ML 10.8.3