iPhone 7 a 7 Plus - reakce a zkušenosti

Odpovědět
Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Re: iPhone 7 a 7 Plus - reakce a zkušenosti

Příspěvek od Metalgirl »

Mě se takhle občas zasekne foťák na iPhonu 6S taky, nebude to spíš nějaká SW vada?
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Vitezslav2
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Vitezslav2 »

Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli existuje nějakej způsob,jak na iPhone7 otestovat vybíjení baterie?Zdá se mi,že se nějak rychle vybíjí.Díky za info.
iPhone XS Max 256GB
iPad 2019 32GB WIFI
Apple Watch Series 5 Nike+ 44mm

Jazi
Host
Host

Příspěvek od Jazi »

Vitezslav2 řeším ten samí problém výdrž baterie padá dolu celkem rychle v pátek ve 21:30h odpojeno od nabíjení a dnes ráno 35% a to telefon jen leží na stole
na apple podpoře mi otestovali baterii prý je v pořádku a mám buď počkat na update iOS a nebo poslat do servisu :-(

Může zde prosím někdo napsat jaké máte výdrže iPhone 7 128GB Díky

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

Mozna to bude nejaka vadna serie protoze lidi se spatnou baterkou na 7 je celkem dost co tak pozoruju.

Renik
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Renik »

Ja už kvôli syčaniu dosť premýšľam, že 7 predám a pojdem na 6S :-/
MacBook Pro Retina 13” 2016 | 2 GHz Intel Core i5 | 8 GB 1867 MHz LPDDR3 | 256 GB SSD | Intel Iris Graphics 540 | MacOS Sierra
iPhone X 256GB Space Gray
Apple TV 4 64GB

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Mam 7 od piatku a vyzera, ze je vsetko ok. Baterka zda sa ze drzi a sycanie nepocujem ziadne.
Pri com to pocut najviac?
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Ja ho mám (7black) už 5 dní a som veľmi spokojný. Prešiel som zo 6-ky. Nesyčí - výdrž je o cca 30-40% lepšia (normálne restore zo zálohy som urobil). Novy HB je skvelý - aj to ako cez Taptic engine reaguje jemne systém na medzné stavy. Podobne som nadšený z forcetouch displaya. Aj farba je perfektná. Plus sa mi páči display - farby kontrast - netuším čo presne, ale celkový dojem.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

Jazi
Host
Host

Příspěvek od Jazi »

Já nastavoval jako nový iPhone, dnes jsem v 11h sundal z nabíječky a 8% fuč a to jsem tam vypnul co se dalo, zítra odnáším na reklamaci tak jsem zvědav jak uspěji

ipho4S
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od ipho4S »

Jazi pockaj ešte týžden nech ma baterka nejaké cykly nabíjania za sebou a potom vyskúšaj výdrž..

Odoslané z SM-G935F pomocou Tapatalku
iPhone 8 plus 256GB

Vitezslav2
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Já jsem ho byl dneska reklamovat,sice nebyli moc příjemný,ale vyměnili mi ho za jiný kus. Tak uvidím.
iPhone XS Max 256GB
iPad 2019 32GB WIFI

jeenik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jeenik »

Taky zpocatku kdyz aktivuji nový iP, tak se synchronizuji napr fotky apod. a to taky z baterky neco uzere. Tak to chce fakt par dni.

Vitezslav2
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Tak jsem ho dnes první den po výměne testoval a v tuto chvili mám ještě 55% baterie. Je to znatelnej rozdíl a to jsem si s ním dneska opravdu hrál jestli všechno funguje.
iPhone XS Max 256GB
iPad 2019 32GB WIFI

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

Vitezslav2: kde jste ho kupoval a menil? Me ho v iStylu vzali jen na reklamaci a uz cekam 14 dni, tzn. vic dni je telefon v reklamaci nez dni, kdy jsem ho mel :(

Edit: omlouvam se za podpis, mam ted iphone 4S a zapomnel jsem to vypnout.

Vitezslav2
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Ja ho mám s Alzy. Výměna byla v rámci 14 denní lhůty. Ale jak říkám, prodavač byl docela nepříjemnej,že jsem si ho objednal sám.
iPhone XS Max 256GB
iPad 2019 32GB WIFI

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

Aha, takhle, jasne no, nekteri jsou fakt mimo no.

flatliners
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od flatliners »

Rad bych se zeptal nejakeho narocnejsiho posluchace,jak je na tom sedmicka oproti 6s se zvukovym vystupem do sluchatek pres redukci?diky ;)
Metal/HC/Punk
iPhone 6s Plus 64GB+Westone 4R
MacBook Pro Retina late 2013

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Ja nevidim pokles kvality. Ale ja nie som narocny
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

ssslnieckooo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ssslnieckooo »

Ani ja nevidím rozdiel, ale tiež sa nepokladám za audiofila. Počúvam klasicky spotify. Len mne osobne tá redukcia strašne vadí :-( Je to nevzhľadné, nepohodlné, pravidelne to zabúdam, keď idem von. Mám z toho len nervy. Asi ma Apple fakt donúti kúpiť nejaké bt slúchadlá, inak ma z toho porazí.
Apple MBP with TouchBar 15" 2016  Apple iMac 27" 2013  iPhone X 64 GB Silver  iPad Pro 12,9 Gold Wi-Fi  iPad mini 4 16 GB Gold  Apple Pencil  Apple Watch Nike + 42 mm

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

A preco to nemas vzdy nasadene? Ja od kedy redukciu mam, som ju dole nedal. Len ked potrebujem pouzit sluchadla na iPade.

ssslnieckooo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ssslnieckooo »

Inak posledným updatom sa mi vyriešil tu popisovaný problém s fotoaparátom. Veľa som skúšala ten nový portrétový režim a zatiaľ žiadny zásek. Tak dúfam, že to tak aj zostane. K tomu režímu, som veľmi spokojná, keď sa s tým človek naučí robiť, výsledné fotky stoja za to.

Lebo nemám len jedny slúchadlá. Doma počúvam na ATH-M50x, no keď idem von, tak mám iné slúchadlá. Preto to pravidlne hľadám a mám z toho čím ďalej viac nervy.
Naposledy upravil(a) iTukan dne čtv říj 27, 2016 7:36 am, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nedělej doubleposty
Apple MBP with TouchBar 15" 2016  Apple iMac 27" 2013  iPhone X 64 GB Silver  iPad Pro 12,9 Gold Wi-Fi  iPad mini 4 16 GB Gold  Apple Pencil  Apple Watch Nike + 42 mm

LUKY18
Host
Host

Příspěvek od LUKY18 »

Zdravím, plánuji koupi iPhone 7 32GB a chci se zeptat kolik paměti je k dispozici.
Momentálně mám 64GB, tak nevím zda si připlatit za 128GB.
Díky za odpovědi :)

Ladin
Host
Host

Příspěvek od Ladin »

TO LUKY18: jen nadhodím jeden postřeh s pamětí...na serverech proběhla zpráva že verze s 32GB je mnohem pomalejší než 2 dvě ostatní...což se asi nejspíš souvisí s tím, že na 32 GB stačí pouze 1 čip a proto není možné paralelně ukládat data na více čipů a zvýšit rychlost zápisu... nicméně otázkou je jak to v praxi poznáš...testy byly prováděny tuším na ukládání 4K video pro jeho editaci....

cleo.25.gr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cleo.25.gr »

Systém ti zaberie tak ako na 64 +\- pár MB. Na tvojom mieste by som sa zameral koľko máš voľného miesta v tej 64 a podľa toho zistíš či ti stačí 32. Môj názor je že radšej väčšiu pamäť. Takze 128. Osobne mám 256 a keď som odchádzal z domu tak som si tam dal toľko veci že mi to na 2 týždne stačilo a ešte mi ostalo miesto na fotky a videá.

Sleduj http://spravodaj.madaj.net/
iPhone X

LUKY18
Host
Host

Příspěvek od LUKY18 »

TO LADIN: Díky za rychlou odezvu :)
Vlastnost 32GB verze, kterou jsi napsal, už znám a myslím, že to pro mě není tak důležitá. Videa moc nenahrávám a žádný velký přesuny neplánuji.
Spíše mě zajímá kolik volného místa má 32GB verze, aktuálně totiž využívám 36,31GB, ale myslím, že těch 28GB by mi stačilo.

TO cleo.25.gr: Díky za tip :)

EDIT: Takže co jsem počítal, tak by měla 32GB verze mít k dispozici po zapnutí 27-28GB.
Jestli ho někdo má, tak bych rád aby mi to pro jistotu potvrdil. Díky

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

Tu je videjko, ktore ukazuje skutocne vykonove rozdiely medzi iPhone 7 32GB a tym istym modelom s vacsou pamatou: https://www.youtube.com/watch?v=qW2-TIbcTIg
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme

h4Wk
Host
Host

Příspěvek od h4Wk »

Kapacita na 32GB je presne 27,83GB. Co se rychlosti tyce tak to taky nijak neresim.

Co se tyka kvality reprodukce pres 3,5mm redukci tak ja opravdu slysim rozdil, zkusil jsem pouzit stare EarPods z iP5S pres redukci a nove, ktere maji lightning a rozdil tam je co se cistoty repdukce tyce, )hlavne vysky, ale muze to byt i nejakou vyrobni zmenou reproduktoru. Poridil jsem ted BT sluchatka Marshall Major II a pri srovnani pres kablik napriklad s vystupem z Macbooku je rozdil propastny, na iphonu je podle jednoho clanku utlum pres redukci okolo 4,5dB(A). Jeste to budu zkouset na iP5S, ale co se tyce BT prenosu hudby, tak zde je to perfektni, proto jsem taky poridil BT verzi, jelikoz to je asi nejrozumnejsi volba v pripade iP7.

LUKY18
Host
Host

Příspěvek od LUKY18 »

Díky všem! :)
Půjdu do 32GB..

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

ssslnieckooo píše:Len mne osobne tá redukcia strašne vadí :-( Je to nevzhľadné, nepohodlné, pravidelne to zabúdam, keď idem von. Mám z toho len nervy. Asi ma Apple fakt donúti kúpiť nejaké bt slúchadlá, inak ma z toho porazí.

Radim se do klubu... Jsme na vikend v JC, vzal jsem si s sebou svoje oblibena sluchatka a co jsem nechal doma? Samozrejme, ze tu zkokote*ou redukci :-)

Vitezslav2
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Jo uplně tě chápu.Ten chbějící konektor má svoje nevýhody.
iPhone XS Max 256GB
iPad 2019 32GB WIFI

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Nastesti mam s sebou aspon EarPods, poslouchat muzu. Ale moje oblibene Sony MDR-1R lezi v krabici a jsou mi v tuhle chvili na nic...

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Chápem, to ma nenapadlo, že niekto môže mať viac slúchadiel. Potom je jasné, že to človek môže zabudnúť na tých druhých a je naštvaný.

Raiton10
Host
Host

Příspěvek od Raiton10 »

Otázka pro ty co mají normální černou, jak vám drží barva u lightning prortu? Mně telefon došel ve čtvrtek a dnes jsem si čistě náhodou všiml, že tam mám malý vlasový škrábanec, který jde sice vidět jen pod určitým úhlem, ale je tam. Nevím teda jestli tam byl už od výroby nebo jeslti jsem ho tam udělal já.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Nevidim nic podobneho, ale je pravda, ze kabel i sluchatka tam davam opatrneji nez driv. Na druhou stranu prave u sluchatek se mi podarilo uz nekolikrat, ze mi konektor sjel, presto zatim dobry

Matka
Host
Host

Příspěvek od Matka »

Ahojte. Chcela by som sa opýtať tých čo majú iPhone 7 128gb či nepozorujete problém s nepresnosťou GPS. iPhone používam už od 5s. Každý víkend chodíme von so psom a mamou a púšťame si zo srandy aplikáciu Runtastic. U iphone 6 a 6s som si zvykla, že som mala o 200-300m viac ako ona s jej xperiou, ale iphone 7 mi každý víkend urobi rozdiel aj 1km, dnes to bolo dokonca 1,6km. Pozorujete niekto podobný problém? Podľa záznamu na mape by som musela chodiť z jednej strany cesty na druhu vkuse(vid foto). Uvažujem že telefón vrátim v dvojtyzdennej lehote, aj keď neviem celkom presne ako to funguje(kupovala som v datarte cez eShop s osobným odberom) lebo nemám chuť dávať nový telefón na reklamáciu. Ďakujem za vaše reakcie
Obrázek

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Ja používam Runkeeper a nevšimol som si žiadne významne odchýlky pri štandardnej trase.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Pokud to je ze srandy, pak bych to tak bral a neřešil. Ony tyto aplikace mají problém s pomalým pohybem. Nejpřesnější, co jsem zatím používal, je Strava.
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

jeenik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jeenik »

Asi ani nejde tolik o aplikaci, ale o přesnost GPS, záleží kde jdete, v lese, mezi domy? Máte iPhone v kapse? Nebo v ruce, při chůzi s ním tedy máváte s pohybem ruky vpřed a vzad? Atd atd. GPS chip snímá s určitou (ne)přesností, klidně +-10 metrů, kterou ovlivňují právě zmíněné okolnosti. Záleží na algoritmu, který signál zpracovává, např SIRF čipy to mají prý vymyšlené nejlépe. Nejhorší je právě ten pomalý pohyb. Zkus iP namontovat na helmu a stejnou trasu projeď na kole. Uvidíš ten rozdíl. Se stejným problémem se potýkají např. majitelé Garmin hodinek.

Matka
Host
Host

Příspěvek od Matka »

Telefón bol vo vrecku, ako vždy a chodíme po otvorenej ploche(žiadne koruny stromov nad nami). Mna skôr zarazil ten rozdiel na 3km vychádzke. So 6s a žiadnym starším iphoneom mi to až taký rozdiel nespravilo, vždy aj pri úplne pomalom pohybe to bolo do 0,5km). Uznavam že pri tej rýchlosti môže byt odchýlka.skusim budúci víkend ako sa to bude chovať. Zatial Vám ďakujem za rady :)
Inak som so 7spokojna

Kokotii
Host
Host

Příspěvek od Kokotii »

Zdravím, mám iPhone 7, kupoval jsem první den zahájení prodeje v Německu. Nefungují mi frekventovaná místa (u položky frekventovaná místa v nastavení se často objevuje fialová šipka polohových služeb, což značí využívání polohových služeb pro tutu funkci, nicméně v historii nejsou žádné záznamy) , myslel jsem si že by to mohla vyřešit aktualizace ios 10.1 která vyřešila jiné problémy ale tento jediný setrval. Máte někdo stejný problém případně radu, jak ho vyřešit. Díky...

TheSalko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od TheSalko »

Matka, iba zo srandy skus vypnut pred vychadzkou rezim LTE (4G). Daj si ho na 3G.
Na 6S bol isteho casu problem, ze LTE rezim sposoboval nepresnost navigacie.

Odpovědět