[diskuze] Rasismus + problemy soucasneho sveta
-
- Starý pes fóra :)
Re: [diskuze] Rasismus + problemy soucasneho sveta
Jak píše watterman, nikdo nepomůže.. Jenomže to není problém jenom s cikánama. Ono i když tě budou například mlátit (nebo obtěžovat apod) normálně "běloši" tak lidi většinou jen projdou kolem a dělají jakoby nic. Nechtějí si přidělávat problémy.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
-
A to je ta LAHOSTAJNOST o ktorej som hovoril! A sice trochu o niecom inom ale sa mi tu na fore paci ze ci stary ci mlady ci slovak ci cech! Pokial je vsetko vramci slusnosti tak je tu snaha pomoct jeden druhemu a poradit! A to sa mi na tomto fore velmi paci!
OT: asi od polky textu!

OT: asi od polky textu!

iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda

Mno 1. nejsem čech, sem cizinec, tak to znám z vlastšní zkuenosti, ale někteří lidi sou fajn a maj mozek i srdce a dokážou pomoct. Jinak, cigány bych neřešil, všici víme co sou zač a co dělají..
Já si myslím, že hlavním globálním problémem je oteplování a vše co s tím souvisí
Romové nejsou globálním problémem..

-
ZEDJUNIOR: ted uz jsou kdyz se stehuji kam to jde 

FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
Cigani su problem celej Europskej Unii. V snahe zamedzit ich stahovaniu do statov s vyssou zivotnou urovnou (vyssie socialne davky) machri z Bruselu vymyslaju regionalne fondy na ich zaclenenie do spolocnosti formou vzdelanosti.
podla mna len preto aby nemigrovali tak ako to maju uz z ich folkloru.
Krasny priklad rozpravky (pohadky) SK a CZ vlastne ako vsetky slovanske su na motive cestnost, odvaha, pohostinnost. Jano ide vyslobodit princeznu a pritom pomaha chudobe. Ciganske rozpravky su o tom ako Cigansky Vajda odrbal gazdu o kona, alebo ako cigansky huslista ukradol krcmarovi palenku a neprislo sa na to ...
Dalsi priklad je ich erb: koleso z voza na zelenom podklade s hornym modrym pasom co je hned na prvy pohad kocovny styl zivota a takychto prikladov je vela. Osobne si myslim ze na zaclenenie do spolocnosti mali uz dost rokov cca 60 a moc sa im do toho nikdy nechcelo. (hovorim celkovo, cest vynimkam ktore aj osobne poznam)
Ja byt v parlamente hnet si natvrdo presadzujem zakon regulujúci porodnost a aby to nebolo diskriminancne tak taky ze na prvy porod matky jej dat matersku vo vyske 200% materskej na druhy porod sucasne platnu sumu a na treti uz len 60% sumy na stvrty a dalsi porod uz nic (preto porod lebo sa mozu narodit napr. dvojicky) toto by zabezpecilo slusne vyzitie slobodnej matky s jednym dietatom a nemnozily by sa bandy nezletilych ciganov.
No a druhy krok by bolo odoberanie socialnych pridavkov napr: nechodi dieta do skoly ? dole penaze. Bol obcan (nie cigan to by bolo diskriminancne) viackrat zadrzany a priestupkovo rieseny napr. za drobne kradeze ? dole penaze ......
takychto veci by som mohol popistat na dve strany
za cca 10-15 rokov by bolo po ciganskej problematike.
No neviem som rasista ? ja o sebe vyhlasujem ze som antiparatizitista.
No a na zaver najhorsia veta co mi moze cigan povedat : DOBRE RANO SUSED !!!
podla mna len preto aby nemigrovali tak ako to maju uz z ich folkloru.
Krasny priklad rozpravky (pohadky) SK a CZ vlastne ako vsetky slovanske su na motive cestnost, odvaha, pohostinnost. Jano ide vyslobodit princeznu a pritom pomaha chudobe. Ciganske rozpravky su o tom ako Cigansky Vajda odrbal gazdu o kona, alebo ako cigansky huslista ukradol krcmarovi palenku a neprislo sa na to ...
Dalsi priklad je ich erb: koleso z voza na zelenom podklade s hornym modrym pasom co je hned na prvy pohad kocovny styl zivota a takychto prikladov je vela. Osobne si myslim ze na zaclenenie do spolocnosti mali uz dost rokov cca 60 a moc sa im do toho nikdy nechcelo. (hovorim celkovo, cest vynimkam ktore aj osobne poznam)
Ja byt v parlamente hnet si natvrdo presadzujem zakon regulujúci porodnost a aby to nebolo diskriminancne tak taky ze na prvy porod matky jej dat matersku vo vyske 200% materskej na druhy porod sucasne platnu sumu a na treti uz len 60% sumy na stvrty a dalsi porod uz nic (preto porod lebo sa mozu narodit napr. dvojicky) toto by zabezpecilo slusne vyzitie slobodnej matky s jednym dietatom a nemnozily by sa bandy nezletilych ciganov.
No a druhy krok by bolo odoberanie socialnych pridavkov napr: nechodi dieta do skoly ? dole penaze. Bol obcan (nie cigan to by bolo diskriminancne) viackrat zadrzany a priestupkovo rieseny napr. za drobne kradeze ? dole penaze ......
takychto veci by som mohol popistat na dve strany
za cca 10-15 rokov by bolo po ciganskej problematike.
No neviem som rasista ? ja o sebe vyhlasujem ze som antiparatizitista.
No a na zaver najhorsia veta co mi moze cigan povedat : DOBRE RANO SUSED !!!
Stalo se mi pouze jednou, že jsem viděl roma, který mluvil inteligentně a hlavně- choval se jako člověk. V ostatních případech .. no však to znáte. Mě osobně tato problematika vadí. Nemám zájem žít ve společnosti, abych se bál projít parkem aby mě tam nějaký gadža neokradl (kamaráda už takto okradli a policista pouze řekl, že je to na něm zda to chce nahlásit nebo ne. A že prý když to nahlásí tak oni je stejně nemůžou zavřít a oni si pak na něj někde počíhají a zmlátí ho) Nechci ,aby si romové mohli dělat co si zachtějí. Kdyby nebyli líní, mohou jít do práce jako každý normální slušný člověk a vést klidný život.
-
- Administrator
tak co mládenci ? co říkáte na Janov
? názory sem

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Keď ja som si už aj chvíľu myslel, že cigáni nemusia byť tak zlí, ako sa o nich všeobecne hovorí - cca pred tromi rokmi som bol u babky v Liptovskom Mikuláši, a tam je teda tiež pekné ghetto. Spadla mi lopta do Váhu (rieka), išiel som bicyklom popri ňom a hladal som ju. Vtom na mňa zakričali cigáni z druhého brehu, že "tam je". Išiel som si teda pre ňu a bol som spokojný.
O pár dní som sa však kúpal (zase v tom Váhu :)), prišiel tak nejaký 8-ročný zasran (samozrejme "potmavšej pleti") a začal mi nadávať, že čo ti kok*t, čo tu zavadzáš... (ja som mal vtedy asi 13). Nemohol som mu však nič spraviť, lebo by došlo jeho 27 bratov...
Nám, ani našej krajine nepriniesli nič v minulosti, teraz tiež nie a myslím si, že dlho (skôr veľmi dlho) ani nič neprinesú. Skôr sú záťažou či už pre sociálny systém, alebo obyvateľov. Viem o čom hovorím, vedľa nášho domu boli malé pozemky, dva z troch obsadili cigáni. Samozrejme, že domi mali byť už dávno zbúrané, a ani omylom im nepatrili.
Každý deň môžeme počuť v správach "A gde pójdeme, na ulicú? Šak nech sa o nas postarajú" My im dávame byty, vodu, elektriku (alebo si ju sami kradnú) a oni nám akurát tak ukradnú poklop z kanálu kde na druhý deň niekto spadne a zlomí si nohu, na odbyt idú aj značky, a nepohrdnú ani vykrádaním domov (napríklad náš dom 2x).
Česť výnimkám, ale ja už nemám chuť s nimi "spolunažívať", ja ich tu už proste nechcem. Pamätáte si, ako nejaký slovenský minister na Luníku IX vyhlásil, že kto príde vtedy a vtedy tam a tam, tak mu určite zoženie prácu? Prišli dvaja!!!! Iste, určite majú ťažšie zamestnať sa, ale väčšina sa so slovom práca strene možno tak v nočnej more.
O pár dní som sa však kúpal (zase v tom Váhu :)), prišiel tak nejaký 8-ročný zasran (samozrejme "potmavšej pleti") a začal mi nadávať, že čo ti kok*t, čo tu zavadzáš... (ja som mal vtedy asi 13). Nemohol som mu však nič spraviť, lebo by došlo jeho 27 bratov...
Nám, ani našej krajine nepriniesli nič v minulosti, teraz tiež nie a myslím si, že dlho (skôr veľmi dlho) ani nič neprinesú. Skôr sú záťažou či už pre sociálny systém, alebo obyvateľov. Viem o čom hovorím, vedľa nášho domu boli malé pozemky, dva z troch obsadili cigáni. Samozrejme, že domi mali byť už dávno zbúrané, a ani omylom im nepatrili.
Každý deň môžeme počuť v správach "A gde pójdeme, na ulicú? Šak nech sa o nas postarajú" My im dávame byty, vodu, elektriku (alebo si ju sami kradnú) a oni nám akurát tak ukradnú poklop z kanálu kde na druhý deň niekto spadne a zlomí si nohu, na odbyt idú aj značky, a nepohrdnú ani vykrádaním domov (napríklad náš dom 2x).
Česť výnimkám, ale ja už nemám chuť s nimi "spolunažívať", ja ich tu už proste nechcem. Pamätáte si, ako nejaký slovenský minister na Luníku IX vyhlásil, že kto príde vtedy a vtedy tam a tam, tak mu určite zoženie prácu? Prišli dvaja!!!! Iste, určite majú ťažšie zamestnať sa, ale väčšina sa so slovom práca strene možno tak v nočnej more.