GPS a jeji funkcnost

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
couplu
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

GPS a jeji funkcnost

Příspěvek od couplu »

Zdravim mam takovy dotaz, nikde jsem se toho nedocetl, ale jak funguje GPS na iPhone 3G, bude fungovat klasicky v aute bez internetu?
iPhone 4S 16GB
iPod Shuffle 1 512MB
iPod Nano 6 8GB -> iWatch
MacBook Air 11,6" 64GB, model 2010

ls8
Starý pes fóra :)

Re: GPS a jeji funkcnost

Příspěvek od ls8 »

Zatim ne. Viz. odkaz "Co iPhone neumi".
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

couplu
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od couplu »

Jj ja sem si to myslel, praveze sem cetl tvuj popis app co iP neumi... Kamos ma prave iP 2G a chce 3G a zjistuje, jetli mu to k necemu bude..
iPhone 4S 16GB
iPod Shuffle 1 512MB
iPod Nano 6 8GB -> iWatch
MacBook Air 11,6" 64GB, model 2010

pacholek

Příspěvek od pacholek »

urcite bude, ja spoleham na to ze pujde opet stahnout mapa z google map do iphona offline verze :)

Menyhart

Příspěvek od Menyhart »

Hmm, dnes som vybalil iphone 3G. Mám menší problém, ktorý mi síce atyp odôvodnil (btw. vďaka za pomoc).
Problém je nasledovný: Zapol som google maps, dal som zamerať svoju polohu, ale iphone ma nedokázal zamerať, správa sa ako bez GPS funkcie.
Odôvodnenie atypa: Nemám vloženú sim card- a zameranie je závislé na nej.
CHcel by som sa Vás opýtať, či máte ten istý ,,problém" a či vás vie iphone zamerať i bez vloženej sim

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

zamerat ma vie, ale nevie si nacitat mapy, na to potrebuje bud mobilnu siet, alebo aspon byt pripojeny na web cez wifi

DDX

Příspěvek od DDX »

Docela do hloubky se GPSkou v iPh3G zabývá recenze na serveru iLounge - http://www.ilounge.com/index.php/review ... gb-16gb/P3 . Podle všeho to vypadá na "pouhé" upřesnění polohy při vyhledávání nejbližšího Starbucks...

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

To ono potrebuje internet na to aby zistilo kde som?Ja som si myslel,že si stiahnem offline mapy a ono mi to bude ukazovať kde som bez pripojenia na internet.

kramla

Příspěvek od kramla »

to je docela blby ze to nefunguje jako normalni navigacia.... snad pri dalsim FW to bude vylepseno.... a upraveno.... je to skoda protoze iPhone 3G tu GPS zabudouvanou má.... :!: :?: :|

Menyhart

Příspěvek od Menyhart »

Mojím prvým problémom je, že ma zamerať nedokáže.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

kramla píše:to je docela blby ze to nefunguje jako normalni navigacia.... snad pri dalsim FW to bude vylepseno.... a upraveno.... je to skoda protoze iPhone 3G tu GPS zabudouvanou má.... :!: :?: :|

GPS sice má, jenomže nevyužívá principu TomTom, ale Google Maps. Není to tedy taková navigace, jakou známe (včetně hlasového navádění). Řekl bych, že je dokonce nutné stálé internetové připojení na to, aby to jakž takž ukazovalo, kde se právě uživatel nachází. Ale někde jsem také četl, že by to mělo navigovat i s pomocí offline map.

kbenes

Příspěvek od kbenes »

Beavers píše:
kramla píše:to je docela blby ze to nefunguje jako normalni navigacia.... snad pri dalsim FW to bude vylepseno.... a upraveno.... je to skoda protoze iPhone 3G tu GPS zabudouvanou má.... :!: :?: :|

GPS sice má, jenomže nevyužívá principu TomTom, ale Google Maps. Není to tedy taková navigace, jakou známe (včetně hlasového navádění). Řekl bych, že je dokonce nutné stálé internetové připojení na to, aby to jakž takž ukazovalo, kde se právě uživatel nachází. Ale někde jsem také četl, že by to mělo navigovat i s pomocí offline map.

Sakra, ted nejak nechapu...
Znamena to, ze proste provozovat offline navigaci jako na zarizenich napr. od HTC neni mozne (TomTom by musel mit pripojeni k netu?)...
Hledal jsem, ale jsem z toho opravdu zmatenej :cry:

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

co je na tom k nechapani?
TomTom = mapa nahrana na karte a pristroj si ji z ni cte
iPhone = mapa se stahuje z i Internetu, takze je potreba se k nemu pripojit

iPhone neni autonavigace, ale pouze orientacni sranda, se kterou se da vyblbnout napr. kdyz chcete ukazat kamaradovi kde jste a jak se k vam dostane a pod.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Nejprve musí být vyvinut (prý už se na tom pracuje) SW TomTom specielně pro iPhone. A pak si ho uživatel musí zaplatit a nebude to zřejmě nic levného. Zatím navigace GPS na iP nejede pod SW TT.

Tomasoo7

Příspěvek od Tomasoo7 »

Jáá jsem viděl video jak 3G s navigací funguje .. a fungoval hodně moc přesně... A myslím si,že to akorat funguje je tak ze aby navigovalo tak to internet nepotřebuje protože to hleda družice ale aby to stahlo mapy (google maps) tak to internet potřebuje .. takže nejspíš stačí najít danou lokalitu a zapnout vyhledávání družic

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Myslíš na offline mapě?

Menyhart

Příspěvek od Menyhart »

Prosím, neviete mi pomôcť?...iPhone ma nedokáže lokalizovať a mám prístup na internet.

Lumir

Příspěvek od Lumir »

ked ste vo vnutri budov, necudujte sa ze vas nevie lokalizovat. to nevie ani ine gps predsa

geoRG77
Host
Host

Příspěvek od geoRG77 »

Zatím jsem taky moc nepochopil, proč to někdy zaměří polohu z GPS (pulzující kolečko) a někdy jen z BTSek (zaměřovací kříž jako iP1 s přesností +/- autobus :D ). A to i venku.

Kiwisek

Příspěvek od Kiwisek »

No, prijde mi to tu trochu zmatene, mozna by stalo za to rict si, jak se veci maji.

iPhone ma Location services, tyto ma uz od verze 1. Nevim presne jak urcuje polohu, ale tusim, ze podle operatora, potazmo IP adresy. Presnost urceni polohy je obvykle +/- stovky metru. Aby location services fungovali, musite byt pripojeni na net. Urceni polohy se pozna v aplikaci Maps modrym koleckem s carkami (ala zamerovac).

iPhone 3G ma GPS, ktera umi urcit polohu presne, tj. obvykle cca +/- 5m. Aby GPS fungovala potrebuje dobry vyhled na oblohu. Spatny vyhled na oblohu znamena spatne zamereni, pripadne zadne. GPS zpresnuje stavajici location services a v aplikaci Maps to pak ukazuje modrou kulicku na svetle modrem pruhlednem kolecku, ktere definuje presnost. GPS nepotrebuje k urceni polohy pripojeni k netu. Tj. pokud pustite Maps a urci se poloha podle GPS, objevi se vam kulicka na sedem ctvereckovanem pozadi.

Location service vyuziva ruzne aplikace. Zakladne Maps, nebo treba fotak. Dalsi lze koupit v App Store. Je tam spousta hracek na ukazovani rychlosti apod. Rozumnych aplikaci zatim moc neni. Pro Geocaching je trochu zajimavy Geopher Lite a autor slibuje zlepseni.

NAVIGACE at uz automobilova nebo outdoorova zatim pro iPhone neexistuj. Verim, ze se casem neco objevi.

Doufam, ze jsem neco nezmastil, kdyztak mne nekdo opravte ;-)

scenic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od scenic »

No ved uz TU a TU a TU je vidiet ze sa nieco chysta a ze by casom mohla byt plnohodnotna navigacia aj pre nase iP.
iPhone 4S 16GB iOS 5.1.1 JB Orange
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1

Lejci

Příspěvek od Lejci »

Jenom mi nejde do hlavy proc Steve prohlasoval ze Iphone nebude mit dost silnou antenu na Turn by Turn. Ale snad dockame ...

rodier

Příspěvek od rodier »

tak ja nevim ale kdyz jsem v dome, tak se GPS nechyta.. ani za 10 minut to nic neudela.. wtf? proste porad kolecko se toci na mape.. a nic

Diablo

Příspěvek od Diablo »

Jasne ze kdyz ses v dome tak nechytnes svoji pozici :D :D :D ..... GPS bere signal ze satelitu a na to potrebujes mit vyhled na oblohu, je to stejne jako se satelitnim radiem apod. v tunelu GPS take vypadava .

wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

Lejci: To Jobs nikdy nerikal, to bylo zminene jen v jedne recenzi NYTimes nebo koho, ale nebyla to zadna zarucena informace, Apple to pozdeji myslim i dementoval..

Bonifac22

Příspěvek od Bonifac22 »

Zdravim,
navigace mi v provedeni jakem je prijde ok - hlavne jsem necekal nic jineho, vzdyt se o tom vsude psalo, jak to bude uz hafo casu dopredu...

Jinak napr. z vlastni zkusenosti: jel jsem Ml. Boleslav po dálnici do Prahy nekam za Krč. Funguje naprosto v pohode, presnost prekvapive dobra, vetsinu jsem jel na satelitni verzy (pekny obrazce z ptaci perspektivy obcas ty pole, sjezdy a najezdy atd...) sledoval jsem presnost u sjezdu atd., dalo by se rici ze +/- modry puntik to stihal fakt presne i pri vetsim priblizeni... (rozhodne pro me dostacujici).

Jedine co jsem nejak nepobral, proc nikde neni moznost zaskrtnout aby tel. po case nezhasnul...teda krome toho ze to zmenim v nastaveni, ale to mi prijde dost nestastny, protoze regulerne chci aby se zamykal (treba po dvou minutach automaticky), ale kdyz zpustim navigaci, tak chci aby zustal v provozu... Jestli nekdo vi jak to jde obejit - budu rad za info - treba jsme to prehlednul.

A ohledne "plnohodnotne navigace", muj nazor je, ze se rozdhone dockame a jako treti stranu bych videl asi TomToma... ten uz neco smolil driv - tak treba se konecne s Apllem dohodnou a bude. I kdyz se domnivam, ze v ramci zachovani konkurencniho boje se ukazi dalsi spolecnosti, ktere nam mapy nabidnou :wink:

stZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od stZ »

Mozna nenabidnou.... uz nevim kde jsem to cetl, ale udajne apple dava podepisovat vyvojarum, ze nikdo nebude vyvijet plnohodnotnou navigaci. Muzes pak spekulovat zda ma nekdo exclusivitu nebo je to nad moznosti iphonu.... ja se priklanim k prvni variante, ikdyz je mi to fuk na navi v aute nebo externi to nikdy mit nebude.... jako doplnek, kdyz jdu pesky a neco nemuzu najit by to asi bylo fajn.
12 Max

rehakmartin
Host
Host

Příspěvek od rehakmartin »

Tak jsem to včera zkusil z Prahy do Opavy. Když jedete po naplánované trase, displej nezhasíná. Jenom se mi zdálo že spotřebu baterie při GPS+GPRS není schopna uživit ani autonabíječka. Navíc se mi pár lidí při nonstop stahování map nedovolalo. Na druhou stranu musím říct že i když si navigace neumí přepočítávat trasu, rozhodně je použitelná. Když nepoužijete online mapy, dá se i tak držet trasy (určitě dobré pro roaming). Už aby byl ten TomTom :wink:

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

No aby bol ten tom tom,som zvedavý aké budú ceny.

Bonifac22

Příspěvek od Bonifac22 »

@rehakmartin: Jak bylo napsano: "Když jedete po naplánované trase, displej nezhasíná."

Tak jsem to vcera testnul, naplanoval trasu, sedl do auta dal start, vyjel... a po minute byl displej vypnutej (tu minutu mam nastavenou).

By me opravdu zajimalo, jak se Ti to povedlo...

Carabei

Příspěvek od Carabei »

casem se urcite plnohodnotna navigace objevi, je otazka kdy, je mozne ze treba s novym fw, kde by mely byt upravy co se tyka gps, prijde i nova licencni smlouva.

ale co se tyka soucasneho stavu, kolik mobilu(i smartphouny a komunikatory) vam nabidne navigaci hned po vybaleni z krabice a to s moznosti pouzivat kdekoliv ve svete? krome iphonu snad jen htc touch diamond, ale tam jsou jen lokalni mapy pokud se nepletu.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

siska

Příspěvek od siska »

A ako je to "dátovo náročné". Nemerali ste koľko MBytes sa prenesie pri tom online GPS - bude stačiť 1GB paušál?

scenic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od scenic »

Carabei píše:ale co se tyka soucasneho stavu, kolik mobilu(i smartphouny a komunikatory) vam nabidne navigaci hned po vybaleni z krabice a to s moznosti pouzivat kdekoliv ve svete? krome iphonu snad jen htc touch diamond, ale tam jsou jen lokalni mapy pokud se nepletu.

Napriklad: Nokia, HTC, SonyEricsson. Proste vsetky velke znacky (myslim tym ich chytre telefony), aj ked na druhej strane treba si to zaplatit, inak je to rovnake ako u iPhone, len mapy bez navigacie (cest vynimkam). Ale bohuzial na iPhone neexistuje moznost "zatial" kupit si navigaciu.
iPhone 4S 16GB iOS 5.1.1 JB Orange
iMac 24" 2.8GHz, 4GB RAM
iPad 32GB WiFi 5.1.1

rehakmartin
Host
Host

Příspěvek od rehakmartin »

Tak jsem to pro jistotu zkusil znovu. Nezhasíná, jinak mám displej taky na minutu.

Bonifac22

Příspěvek od Bonifac22 »

A nemas nahodou standartne nastaveno aby nezhasinal? Jinak fakt nevim, protoze me to proste zhasne i kdyz trasa je naplanovana i kdyz neni... a jakej mas FW, jestli to neni tim?

Lejci

Příspěvek od Lejci »

Me taky zhasina....

BlazingUFO
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od BlazingUFO »

mam problem, nenajde mi moju polohu kym sa nepriopojim na wifi edge alebo 3g, potom uz to ide aj bez toho ale kym sa nepripojim tak to proste nejde, moze mi ukazovat ze hlada aj 10 minut ale nenajde
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO

pacholek

Příspěvek od pacholek »

odzkouseno i venku ?

Spilmer
Host
Host

Příspěvek od Spilmer »

Dle oficialniho prohlaseni (bohuzel si nepamatuji zdroj, ale nebylo to "jedna paní povídala") je již připravena navigace TomTom pro iPhone 3G bohužel společnost Apple odmítla jeho umístění na Appstore do doby než "vypustí" svoji verzi navigaci bez nutnosti neustálého stahování map. Neberte toto prosím jako flame 8)
iPhone 3G O2 => JB 3.1.2

dEaTHMagNetiC

Příspěvek od dEaTHMagNetiC »

Jen by me zajimalo jakto ze se mi mapy nacitaj i bez internetu(3G,wifi) ,vcera sem jel mimo Prahu a mapy se mi celkem v pohode nacitali a gps az na obcasny zpozdeni a nepresnost slapala v pohode ,tak me zajima pres co se to pripojuje ? nejsem v tomhle znalec tak se ptam ,napadlo me napr GPRS .

Odpovědět