Shazam vám pomůže najít jméno písničky

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

Obrázek Obrázek

Občas někde v obchodě slyšíte melodii či písničku a rádi byste zjistili, jak se jmenuje? Stačí pustit Shazam, nahrát přes něj kousek písničky do iPhona a aplikace vám najde jméno písničky. Navíc vám dá možnost si ji vyhledat na YouTube či koupit na iTunes (jen pro uzivatele s aktivnim zahranicnim uctem)..

Tudle funkci melo uz nekolik mobilnich telefonu (napriklad SonyEricsson co si tak vybavuji) a vzdycky jsem ji chtel. Podle recenze na DownloadSquad si aplikace pocina velice dobre a aplikace dokazala rozpoznat pisnicku ve vetsine pripadu.. Dokonce i na rusne ulici, kde pisnicka hrala z externiho repraku druheho iPhonu!

A to nejlepsi? Shazam je dostupny na AppStore uplne zdarma!

zdroj Downloadsquad

Alternativou k tomuto softu by mohla byt Midomi, recenzi jsem ale zatim nehledal. Je take dostupny zdarma.. uf, uz abych mel iphona s fw2.0 :)

p.s. snad mam na tydle prispevky spravnou sekci

edit drsny: vcelku asi jo, doplnil jsem ti nejake obrazky, aby to bylo vic popisem

watterman

Re: Shazam vám pomůže najít jméno písničky

Příspěvek od watterman »

Asi to nebude podporovat české písničky, že? :)

stope

Příspěvek od stope »

By mě zajímalo jak to funguje (a nechce se mi to teď v práci hledat :lol: )...

watterman

Příspěvek od watterman »

Že by to převáděla řeč na text a poté se po podobných slovech podívala v textech písní?

Potřebuješ k tomu WiFi, ne? :)

stope

Příspěvek od stope »

No já přemýšlím, jak vměstnat nějakou rozumnou databázi do iPhone, ale pochybuju že to půjde bez online komunikace s nějakým serverem...

mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mike0007CZ »

Stejnou aplikaci jsme my "starsi" uzivatele uz meli moznost pouzivat Jmenovala se Listen od Erica Sadun a diky licencnim pravum fungovala jen as 14 dni
Program si navzorkuje par vterin pisnicky a posle ji do databaze Gracenote Umi i ceske pisnicky
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9

wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

mike uz odpovedel, ale pokud chcete vedet trosku vic, tak treba tady
Sony Ericsson TrackID: zdarma vyhledá téměř jakoukoli skladbu

ta aplikace v iphonu bude fungovat podobne, az na to, ze oni maji svou databazi.. drive to "prodavali" tak, ze jste ve statech zavolali na tel. cislo, nechali ho poslouchat skladbu a ono vam to vyplivlo nazev pisnicky.. ale todle reseni pro iPhone je precijen lepsi :)
Stránky Shazam

dalsi aplikaci je sluzba Midomi, ktera ma i sve netove stranky..
staci neco zazpivat nebo zkusit melodii a ono vam to rozpozna, co je to za pisnicku..

LooK
Host
Host

Příspěvek od LooK »

Jestli jsem dobre cetl na strankach tak by mela tato aplikace byt zdarma pouze na 30 dni, kazdopadne je to super vec :)
iPhone 16GB 1.13 OTB - 1.14 + ZiPhone 2.5c - 2.1 from Whisky - 3.1.3 (redsnow)
iPhone 5 32 GB White
iPad 4 32 GB White

watterman

Příspěvek od watterman »

Vypadá to, že Midomi je na tom lépe :)

wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

Tak jsem testoval Shazam a Midomi a Shazam mi vychazi jasne lepe.. staci mu kratky usek a pisnicky trefil vicemene vzdy.. zatimco Midomi obcas melo problemy ikdyz jsem nahral opravdu dlouhy usek..

ceske pisnicky ani vaznou hudbu to ale moc nedava..

Diablo

Příspěvek od Diablo »

tak jsem chvili testoval a rozpoznava to prakticky jen Pop/Rock/Rap apod.
Jak uz tu nekdo psal treba vazna hudba vubec , nebo Techno / Trance / Hardstyle bez sance :D , ani jednu Techno pisnicku ( zkousel jsme i hodne zname ) mi to nepoznalo ale jinak je to moc pekne a jeste ke vsemu zdarma .

Ale docela me prekvapilo jak rychla je ta akce kdy jim odeslu tu informaci oni prohledaji svou Library a poslou me info o pisnicce zpet , puvodne sem myslel ze tahle operace bude trvat relativne dlouho ale je to hodne rychle.

Edit : tak konecne to poznalo nejakou "Elektronickou" Pisnicku :D , vyborna app.

jenicekk

Příspěvek od jenicekk »

jede jen na 2 fw nebo i na starsich verzich? jen na appstoru?

wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

jen na appstoru a jen na fw 2.0 a vyssi..

salam

Příspěvek od salam »

Uz tam neni, stahli ji. :(

fales

Příspěvek od fales »

Je tam, ted na ni koukam. Nejspis je jenom na US store...

Diablo

Příspěvek od Diablo »

Jinak pro Moderatory tento Topic je ve spatne sekci ....
Shazam neni aplikace pro stary Firmware.

Almi
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Almi »

Máš pravdu.
Dík, presunuté :wink:
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

salam

Příspěvek od salam »

fales píše:Je tam, ted na ni koukam. Nejspis je jenom na US store...

Fakt? To me nenapadlo, ze nekde budou mit jen neco. Tak se prepnu a stahnu to holt z US store.

wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

Na ty databazi, co ma Shazam, docela pracuji bych rekl.. ted uz mi to docela v pohode poznalo i spoustu CZ pisnicek, driv to kabaty vubec nebralo, ted uz mi je to identifikuje, jen mi to neukazuje obrazky alb, ale to je pochopitelne..
Midomi stale tyto pisnicky "nedava"..

sem slysel v obchodaku nejakou ceskou pisnicku, zkusil jsem to a vyhodilo mi to nejakeho Marka Ztraceneho - ani ja nikoho takoveho neznam :D

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Táto aplikácia beží asi cez net,čo?Kolko to môže tak sťahovať?Použitelné je to asi viac na GPRS ako na wifi lebo to je len niekde.

hrom33

Příspěvek od hrom33 »

nevite nekdo jak se to da stihnout z cz store? je to pouze na us a na cz to neni. tuto aplikaci bych chtel. nechapu proc je rozdil v nabizenych aplikaci mezi us, cz a dalsima store...

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Jedine registraci take na US

benedy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od benedy »

Dobrá aplikace,fakt jo!Spokojenost nadevše.

robertk

Příspěvek od robertk »

Opravdu vyborna vec, hlavne vyuziti v jinych oborech si dovodu velmi dobre predstavit (odposlechy atd.) :-)

nuny
Host
Host

Příspěvek od nuny »

Mohl by mi někdo poradit s problémem jak dostat do necracknutého iphona nějakou aplikaci (např.Shazam), která není na CZ appStore, ale je na US appStore ? Zkusil se zaregistrovat do US - zjistil jsem, že registrace musí být na jiný email - pak jsem narazil na to, že to nevezme žádnou evropskou platební kartu - následně jsem totéž zkusil do GB - tam jsem taky narazil na problém s platební kartou (české ITUNES vezmou mojí internetovou kartu ihned). Nakonec jsem se zaregistroval do USA bez karty alespoň pro FREE aplikace, aleč objevil se další problém. Aplikaci z USA v pohodě stáhnu a nainstaluju, ale ITUNES poznají, že jsem připojen pod jiným emailem a oznámí mi, že nejprve odinstalují všechnyx aplikace, které jsem si nainstaloval z CZ ITUNES.
Takže buď můžu mít ty , které si nainstaluji z reegistrace v USA pod jedním emailem anebo ty druhé,které mám koupené přes CZ ITUNES pod jinou registrací. Jak udělat to, abych měl oboje ?
Díky za radu.
Iphone 4 (16GB) s JB + new Ipad 4G (64GB) = oba O2
Přechod z WinMobile na Apple byl jako výměna Fabie za Ferrari.
Oboji začíná na F ale tím podobnost končí.

nuny
Host
Host

Příspěvek od nuny »

No tak nevím, kdekdo tu píše , že si to klidně stáhl z US APP a nakonec nikdo ???
Iphone 4 (16GB) s JB + new Ipad 4G (64GB) = oba O2
Přechod z WinMobile na Apple byl jako výměna Fabie za Ferrari.
Oboji začíná na F ale tím podobnost končí.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Pokud jsi na někoho takového narazil tady na fóru, tak ho oslov přes PM. Nemusí tu být každý účastník stále a pročítat právě tvoje netrpělivé žádosti.
A pokud chceš něco dodat ke svému příspěvku, tak používej tlačítko Upravit a svůj příspěvek edituj.

xax

Příspěvek od xax »

I na US AppStore se dá registrovat a platit českou kartou, jen to není jednoduché.

Omezení na registraci pouze pro US se dá obejít US adresou a aktivací bez karty. Pro tenhle způsob, musíš někde na netu sehnat "voucher" na bezplatné stažení hudby z iTunes a pak tě to nechá zaregistrovat jako Američana bez karty.

Co se týká CZ platební karty, já to po mnoha nezdarech dokázal jako obyvatel Švýcarska s platební kartou schovanou za jejich verzi PayPalu (ClickAndBuy).

Bylo to maso, ale nakonec se zadařilo a včera jsem úspěšně zakoupil první aplikaci.

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

jen tam maj nejak moc out of stocku

veruszka

Příspěvek od veruszka »

Zdravím, ať se snažím sebevíc nejsem schopná najít Shazam na českém AppStoru (žádný div) a nepodaařilo se mi obejít UK nebo US.. jak se vám Shazam podařilo stáhnout? ituneshop žel asi přetal existovat .. Děkuju za pomoc

ivane

Příspěvek od ivane »

veruszka: Shazam dokazes stiahnut zdarma z US appstore. Staci si tam vytvorit account a uvidis, ze je tam viac aplikacii, ktore v SK/CZ appstore ani neuvidis.

juramac: Shazam bodoval jednoduchostou a moznostou offline nahravania s tym, ze az bude clovek pripojeny moze tagovat. Midomi to nedokazalo, az teraz verzia 2.0.0 (premenovana na "midomi Ultra" za 2,39?).
Teraz je to uz len o tom ci je clovek ochotny platit alebo nie (ovsem, ludia co midomi stiahli zadarmo predtym su zahojeny :) ).

Keby sa len dala v shazam prehravat otagovana pesnicka tak si ho necham natrvalo.

ivane

Příspěvek od ivane »

Odkaz na itunes store v shazame uz nieje. Takze ani ziadne prehravanie.

A k tym platenym aplikaciam.. Ludia ich zacinaju coraz castejsie riesit, ale ak robi co ma tak tych par grosov nikoho nezabije. I ked uviest cenu aspon informacne nicomu neuskodi :) .

Vlado42

Příspěvek od Vlado42 »

Na druhem pc jsem si vytvoril US ucet bez karty na itunes tam jsem pripojil Iphone stahnul Shazam a nainstaloval pak jsem zas iphone prihlasil na svuj ucet v CR na notasu a nainstaloval puvodni aplikace vse bez problemu akurat ty puvodni aplikace se musej nainstalovat pres app v mobilu pres itunes to nejde kdyz jsou dva ucty

rohe
Host
Host

Příspěvek od rohe »

No mě se taky konečně SHAZAM povedlo dneska nainstalovat, chtěl jsem to kvůli dcerce a když jsme to odzkoušeli, fakt jsme nechápali, že to tak parádně funguje! :lol:

Jelen50
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jelen50 »

Nevím jestli je normálně za prachy, ale teď je zdarma.

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Mel jsem drive Shazam, ale nyni pouzivam SoundHound (drive Midomi) , jevi se mi lepsi, ale to je samozrejme ciste subjektivni. Shazam je v pouzitelnem zakladu zdarma, SoundHound je za smesnych 5 dolaru. Jen nazor a tip....... :wink:
http://itunes.apple.com/us/app/soundhou ... 72998?mt=8

tomas524

Příspěvek od tomas524 »

skusal som to ide tto celkom dobre len musite byt pripojeny na wifi 3G lebo onoo to musi porovnat :shock:

paswaro

Příspěvek od paswaro »

midomi mi prijde lepsi ale jeste jsem moc shazam netestoval

sakal_dv

Příspěvek od sakal_dv »

ja som si to stiahol a je to super...testoval som ho asi hodinu a 100% sa trafil na všetko...akurat že neberie sk pesničky... :(
ale inač spokojnosť... :D

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Já mám radši Midomi (SoundHound), nedávno vyšla nová verze

a poznalo mi to i Kryštof, Elán, ...

:arrow: http://www.7luke.com/portal/iphone/jak- ... iphone.php

Odpovědět