OmniFocus - vše k této GTD aplikaci - nápady, synchronizace

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
Filosof
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

OmniFocus - vše k této GTD aplikaci - nápady, synchronizace

Příspěvek od Filosof »

Ahoj zakládám toto téma, kde by se dalo probírat vše kolem této aplikace a věci jen s ní související, protože mi připadá jako správná, ikdyž možná trošku složitá volba. Vím, že tu je vlákno o GTD, ale toto by mělo sloužit těm co se už rozhodli právě pro OmniFocus pro výměnu zušeností (čekám, že Whisky96 k tomu bude mít co říct).

Já používám kombinaci pro iPhone a iPad se synchronizací přes jejich synchronizační server Omni Sync Server a spokojenost. Na iPhone jsem neměl volbu pro nastavení synchronizace přes Omni Sync Server. Stačí ale z iPadu v nastavení Sync Setup použít volbu Send Sync Settings via Email... a poslat si na iPhone. Na iPhone už jen otevřeš ten mail a kliknutím na zaslaný link se ta konfigurace iPadu aplikuje na iPhone. Bacha, přepíše to databázi v iPhone!!! Od této chvíle jsou obě zařízení stále synchro. Služba je zadarmo a netřeba mít účet na jiných, placených serverech.

Jem Windows user, tak samozřejmě brečím po synchronizaci s nějakým desktop klientem, třeba Outlookem, Thunderbirdem (OmniFocus pro Win prý nebude)... I webové online nahlížedlo by moc pomohlo. Sice se píše cosi o možnosti zálohy databáze na "libovolný" WebDav server, ale z toho nejsem moudrý. Nevím, zda je to jen záloha, nebo jestli by se s tím dalo normálně dělat z PC Win. Jinak na fóru výrobce vyloženě žádá, aby se na jejich email ozývali lidi, kteří chtejí synchronizaci Outlooku, protože jinak nevědí, kolika lidem to chybí a nemá to patřičnou prioritu při vývoji. Už jsem tam psal, přidejte se...

Těším se na veškeré tipy a podněty k používání OmniFocusu.
Iphone 3G/16GB, orig od Vodafone, FW 4.2.1 JB untethered; Iphone 4/32GB, orig od Vodafone, FW 5.0.1 JB redsn0w_win_0.9.10b2; iPad 32GB 3G verze EU, FW 5.0.1 JB redsn0w_win_0.9.10b3; iPad 64GB 3G verze US, FW 5.0.1 JB - redsn0w_win_0.9.9b8 + Corona

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Re: OmniFocus - vše k této GTD aplikaci - nápady, synchroniz

Příspěvek od kotelník »

škoda, že se tento topic vůbec nerozjel, rád bych si ho pročetl a zvážil investici... :(
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

Odpovědět