Bible (hledám)
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Mírně pokročilý
Re: Bible (hledám)
A neslo by ju niekde stiahnut v PDF formate,potom si uz len dat do iPhonu nejaky PDFreader z Appstoru,natiahnut ju don a pozerat ju tak?
new iPad wifi 32gb
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g
iPad wifi 3G 32gb
iPhone4 32gb
iPhone 3GS 16gb
iPhone 3G 8gb
iPhone 2g
No to je celkem problém. Při takovym množství textu
Jde mi taky o rozdělení podle knih, hledání veršů etc...

-
- Moderator fóra
Přesně tak nebo jako ebook a vložit to do stanzy..Zkoušel jsi online katalog ebooků, který tady už někdo zveřejňoval?
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
-
- Mírně pokročilý
bible (dokonce i kralická) je na palmknihy.cz v epub formátu, takže Stanza a hodit do DCIMu.
Samotná aplikace v CZ neexistuje a existovat nebude (s 99% pravděpodobností).
Samotná aplikace v CZ neexistuje a existovat nebude (s 99% pravděpodobností).
-
- Senior uživatel
Pouzivam app Bible ( hned prvni co mi Appstore najde - ikona s nazvem Holy Bible) Je v ni CZ Bible kralicka a muze se stahnout jako offline - jedine minus je, ze nazvy knih jsou v EN
-
- Mírně pokročilý
Asi delam neco s tim offline stazenim spatne, protoze kdyz dam v Holy Bible Offline Translations, tak tam tu kralickou nevidim. 

-
- Mírně pokročilý
Stanza - Palmknihy . Jsou tam všechny
-
- Senior uživatel
to pegancr:
delas to spravne, momentalne tam neni, proste jim to nekdy (nekdy docela dost) blbne. Ted ji tam maji jen v online verzi. Divne je, ze jsem si ji stahnul a taky mi zmizla. Je to sice free, ale i tak by jim to nemuselo takhle blbnout.
delas to spravne, momentalne tam neni, proste jim to nekdy (nekdy docela dost) blbne. Ted ji tam maji jen v online verzi. Divne je, ze jsem si ji stahnul a taky mi zmizla. Je to sice free, ale i tak by jim to nemuselo takhle blbnout.
Našel jsem tam akorát nějakou Mantis Bible Study, která má ke stažení zdarma českou kralickou. Bohužel. Všechno je to jen kralická. Např. ekumenický překlad by byl ideální (radši nemluvím o jeruzalémské bibli či překladu pro 21. století, to bych opravdu uvítal) 

-
- Host
1,
2, OT
3, Všechno je to free.
Citace smazána. Necituj příspěvek, který je bezprostředně před tvým. Přečti si pravidla. Příště smažu celý takový post, je to pro mě rychlejší, než ti to upravovat a vysvětlovat ti pravidla. Beavers.

2, OT

3, Všechno je to free.
Citace smazána. Necituj příspěvek, který je bezprostředně před tvým. Přečti si pravidla. Příště smažu celý takový post, je to pro mě rychlejší, než ti to upravovat a vysvětlovat ti pravidla. Beavers.
Podle mě právě naopak. To že bible nezůstala puze na papíře ale je i v elektronické formě třeba pro iP už o něčem svědčí. 

Tenhle topik mne inspiroval a koupil jsem si za 2,39? tohle:
http://itunes.apple.com/cz/app/czech-bible-3-versions/id328890480?mt=8.
Aplikace obsahuje BRK Bibli, Ekumenickou Bibli, CEP Bibli vše v češtině.
Místy je to docela zajímavé čtení.
http://itunes.apple.com/cz/app/czech-bible-3-versions/id328890480?mt=8.
Aplikace obsahuje BRK Bibli, Ekumenickou Bibli, CEP Bibli vše v češtině.
Místy je to docela zajímavé čtení.

Zwick: Jde spíš o tu mobilitu a pohotovost. Že bych ji v iPodu studoval, to asi nee, ale když něco potřebuju najít, taková aplikace se hodí...
Jirkus: Díky za tip, asi si to tam taky obstarám
Jirkus: Díky za tip, asi si to tam taky obstarám

Doporucuji nejnovejsi preklad a to Bible21stol. preklad s prihlednutim k puvodnim jazykum - Hebrejstina, Aramejstina, Rectina - Link: http://www.bible21.cz/preklad_bible/bible21 Zde je mozno stahnout ZDARMA v nekolika formatech, PDF verze jsou rozdeleny, pripadne navstivit Link: http://online.bible21.cz/ , stahnout cely WEB, nebo v Safari ulozit, jako WebArchiv, do iPhone dostat pres programy typu Air Sharing...atd a tak si pohodle cist.
Proc ne jine preklady:
Ekumenicka - jazykove zastarala (sic!) a dik ekumene neuveritelne kompromisni.
Kralicka (puvodni vydani) - jazykove naprosto zastarala, plna vecnych chyb, diky tomu bez Slovniku A.Novotneho nepouzitelna Link: http://www.cb.cz/praha2/bib_slovnik_novotny.htm
Proc ne jine preklady:
Ekumenicka - jazykove zastarala (sic!) a dik ekumene neuveritelne kompromisni.
Kralicka (puvodni vydani) - jazykove naprosto zastarala, plna vecnych chyb, diky tomu bez Slovniku A.Novotneho nepouzitelna Link: http://www.cb.cz/praha2/bib_slovnik_novotny.htm
Díky ti
Aspoň tak, když ne v aplikaci. Překlad pro 21. století se dost hodí 

Na této stránce dole: http://cb.cz/praha2/bib_slovnik_novotny.htm
-jsou 4 aplikace na mobilu. Anglická KJV, Česká CEP (ekumenický překlad), Česká BK (kralický překlad) a Česká 21 (současný překlad 21.stol.) Vyhledáavč jednotlivých veršů je součástí aplikací.
-jsou 4 aplikace na mobilu. Anglická KJV, Česká CEP (ekumenický překlad), Česká BK (kralický překlad) a Česká 21 (současný překlad 21.stol.) Vyhledáavč jednotlivých veršů je součástí aplikací.
-
- Host
to jirkus: jde v té tvé aplikaci hledat? Jako že si zadáš třeba: M 3.13 atd?
Jasně že v nich jde hledat. Jak podle citací (např. Matouš 2:11) tak i pomocí vyhledávače jednotlivých slov, a to buď v celé bibli a nebo jen v některé z bibl.knih.
Problém je, že je to aplikace pro mobily ve formátu *.jar a já nevím, zda je kompatibilní s iPhone. Ale třeba je. Chce to stáhnout si ji a zkusit, jestli s ní umí iPhone pracovat.
Problém je, že je to aplikace pro mobily ve formátu *.jar a já nevím, zda je kompatibilní s iPhone. Ale třeba je. Chce to stáhnout si ji a zkusit, jestli s ní umí iPhone pracovat.
Bishop píše:to jirkus: jde v té tvé aplikaci hledat? Jako že si zadáš třeba: M 3.13 atd?
Aplikace umí vyhledat jenom M 3. Na číslo odstavce (verše) musíš dojít ručně.
-
- Host
Používám PocketSword. Zdarma staženo z appstore. Najedete do "More"->"Downloads"->"CrossWire 1"->tlačítko obnovit->znovu "CrossWire 1"->"Biblical Texts"->"čeština" a můžete instalovat překlady Kralický, Bible 21, Ekumenicky i KMS(tenhle má akorát Nový zákon, ostatní jsou full). Funguje suprově, akorát nemá vyhledávání.
kryspin photography / kryspin.cz
a není to ztráta času, zdravého myšlení a zdravých názorů ?
.........církev obchoduje s něčím, co ještě nikdy nikdo neviděl.
PROSTĚ NEBRAT A HLAVNĚ: !!! N E P O D P O R O V A T !!!
Ale viděl,když zabrousíme trošku do minulosti tak co takové prodávání odpustků 

-
- Host
OT: Pánové, trochu mimo téma, ne? Nedělejte chytráky a nechte na každém, v co bude věřit...
Z Bible je mnoho co se ucit a je dobre ji studovat. To tvrdim jako zaprisahly ateista. Jen ve stvoreni sveta je mnoho zajimavych filosofickych nazoru, ktere zahahuji do ruznych filosofickych a nabozenskych proudu.
dvoracekp píše:a není to ztráta času, zdravého myšlení a zdravých názorů ?
...tebe tak akorát

Pravda pravda, tak například já veřím, že dnes půjdu večer na pivo, dám si tak čtyři a taky věřím, že zítra nebudu muset dřív než 9 ráno vstávat 

-
- Moderator fóra
Zanechte toho spamování než se dopálím! A na to nepotřebuji být žádný pánbu.
-
- Host
Snažím se průběžně aktualizovat dostupné varianty Bible pro různá mobilní zařízení na http://www.knez.cz/ptacek/view.php?cisl ... 2006070001
V češtině považuji za nejlepší řešení pro iPhone program PocketSword, případně OliveTree BibleReader (nemá zatím české překlady), případně v ruštině program SuperBible.
Jinak - viz také "Sedm programů pro iPhone správného katolíka" - http://www.knez.cz/ptacek/view.php?cisl ... 2010020002
V češtině považuji za nejlepší řešení pro iPhone program PocketSword, případně OliveTree BibleReader (nemá zatím české překlady), případně v ruštině program SuperBible.
Jinak - viz také "Sedm programů pro iPhone správného katolíka" - http://www.knez.cz/ptacek/view.php?cisl ... 2010020002

-
- Host
trochu to tady probudím 
B21 krásně komplet celá fičí v PocketSwordu i s vyhledávačema knih, kapitol, veršů...
na minulém founu (Nokia) jsem měl rozečtenou Praxis pietatis od J.A.Komenského
kdo četl ví, kdo né tomu doporučuji..
chtěl bych to nějak sehnat či dostat do founu a dočíst..
nějaká rada?

B21 krásně komplet celá fičí v PocketSwordu i s vyhledávačema knih, kapitol, veršů...
na minulém founu (Nokia) jsem měl rozečtenou Praxis pietatis od J.A.Komenského
kdo četl ví, kdo né tomu doporučuji..
chtěl bych to nějak sehnat či dostat do founu a dočíst..
nějaká rada?
-
- Starý pes fóra :)
-
- Suspect
Muzete linknout neco, co vam bez problemu precte ios (voice over)?
Kdyz jsem to zkousel, pripadal jsem si jako pokusny kralik.
Kdyz jsem to zkousel, pripadal jsem si jako pokusny kralik.
-
- Suspect
Jar - neni to java? To na iphone jaxsu, ehm, no vsude jinde i na hloupem telefonu jo.
-
Ne "i na hloupém telefonu", ale "jen na hloupém telefonu". Chytré telefony používají modernější technologie než je dnes už v podstatě mrtvá Java, stejně jako např. Flash.
JAR není formát knížky, ale je to formát aplikace. Pokud budeš mít text v nějakém rozumném formátu (EPUB, MOBI, PDB apod.), existují aplikace pro všechny běžné platformy, včetně iOS, ve kterých to nejen přečteš, ale můžeš vyhledávat, fungují hyperlinky apod.
JAR není formát knížky, ale je to formát aplikace. Pokud budeš mít text v nějakém rozumném formátu (EPUB, MOBI, PDB apod.), existují aplikace pro všechny běžné platformy, včetně iOS, ve kterých to nejen přečteš, ale můžeš vyhledávat, fungují hyperlinky apod.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Mírně pokročilý
"Mrtva Java" je dost silne tvrdenie, vecsina enterprise systemov bezi na nej a vyvoj dalej bez problemov pokracuje.
Ale v kontexte telefonov je uz pasee, to je pravda.

MacBook Pro, iPhone 5S, iPhone 4 FW 7.0.3 NonJB, iPhone 2G FW 3.1.3 JB
-
OT: Po vlně odhalení bezpečnostních chyb "nultého dne" v Javě i enterprise brzy dojde trpělivost.
http://www.darkreading.com/database/the ... /240146361
http://www.darkreading.com/database/the ... /240146361
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013