Scanner vizitek - Snabiz [App store]

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
invader

Scanner vizitek - Snabiz [App store]

Příspěvek od invader »

Tak jsem dnes otestoval tuto aplikaci a rád se s vámi podělím o své dojmy. Podle autorů by se mělo jednat o scanner vizitek založený na metodě OCR. Měl jsem kdysi Sony Ericsson P990i, kde podobný program byl, s tím rozdílem, že FUNGOVAL. Sám jsem ho používal dost často a člověku opravdu ušetřil práci, proto jsem se unáhlil k tomu, že jsem si pořídil výše zmiňovaný program. Pro případné zájemce uvedu, že stojí 3,99?... což není zrovna málo. Celý test trval ne více, než pět minut a program šel z telefonu pryč. Po nafocení tří, myslím, že vcelku dobře čitelných a standartním písmem vytištěných vizitek, a to ještě na bílém podkladě, jsem dospěl k závěru, že tvůrci tohoto programu mají ještě co dopilovat. Poté, co vizitku přímo v programu vyfotíte, se objeví hláška "Processing image...", pod kterou naštěstí autoři nezapoměli připsat, že to bude trvat déle než 15 sekund (v reálu je to asi půl minuty). A výsledek? Přidám pár screenshotů a nemusím snad komentovat ;-)

Obrázek

Obrázek

PS: Jak by řekl Jaromír Hanzlík ve filmu Slavnosti sněženek: No nekup to, když to bylo tak levný ;-)

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Scanner vizitek - Snabiz [App store]

Příspěvek od guzmen »

Programatori sa mozu postvit aj na hlavu keď foťak nevie urobiť makro :-)

Šak s tej fotky to neprečitam ani ja nie ešte program.
Obrázek

Takže tento program by bol možno dobry na plagáty, ale vyzitky určite nie (jedine s neakou
úpravou optiky :-) ).
Naposledy upravil(a) guzmen dne stř bře 04, 2009 10:52 am, celkem upraveno 2 x.
Obrázek Iphone 2G 16GB, Fw. 3.1 JB O2.sk
Obrázek MacBook pro 13" 2011 intel SSD 80GB Lion 10.7.2 + Apple remote

invader

Příspěvek od invader »

to guzmen: Já jsem zkoušel daleko čitelnější vizitky s větším písmem, na takovou jsem si ani netroufnul ;-) Jen nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu?

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od guzmen »

Chybu udelali soudruzi v Cupertinu keď do iphonu osadili takyto foťak. V NDR by určiťe takúto chybu neurobili :-).
Obrázek Iphone 2G 16GB, Fw. 3.1 JB O2.sk
Obrázek MacBook pro 13" 2011 intel SSD 80GB Lion 10.7.2 + Apple remote

buzzfuzz
Host
Host

Příspěvek od buzzfuzz »

no po par testoch absolutne nepouzitelny soft, isiel po 5 minutach prec. skusil som asi 10 vizitiek, na 8 si ani neskrtol a na dvoch sa mu podarilo aspon schomolit meno.
Pani co to pustili do obehu to netestovali ? alebo maju vyzitky iba v blacK a vo formate A4.
iPhone 5s | iPad air | aTV 2 jb | Macmini | iMac 27

Diablo

Příspěvek od Diablo »

Já věřím, že by to teoreticky mohlo fungovat .... Ale musel by to někdo odzkoušet ještě na tom Speciálním Pouzdru od Griffinu, které má to zabudované Makro sklíčko

viz http://www.griffintechnology.com/products/clarifi , s ním jsou fotky textu podle věeho mnohem kvalitnější a pak by to ten program mohl snad i poznat.

shauriq
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shauriq »

no ja to len okomentujem takto: veci ako sygic ci xgps ktore su premakane do detailu do appstore nepustia... a taketo piiii*oviny sa tam valaju po stovkach

branok
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od branok »

Tiez som niekde cital (dokonca mozno pri popise tej aplikacie, alebo na ich stranke), ze to funguje s tym Griffin obalom s makro sklickom. Ale potom vo fore som cital, ze nejaky uzivatel to v pohode nahradil lupou (s 3 sklami - 5, 10, 15 x zvecsenim). Neviem, ktore konkretne pouzival, ale idem to skusit, objednal som si nejake lacne lupy, tak vyskusam.
MacBook Pro, iPhone 5S, iPhone 4 FW 7.0.3 NonJB, iPhone 2G FW 3.1.3 JB

Yreg

Příspěvek od Yreg »

Keď už píšeš recenziu, mohol by si si aspoň prečítať opis aplikácie od výrobcu predtým, než začneš kydať.

* IMPORTANT *
Please note that if you want to take sharp (and usefull!) pictures of businesscards, you do need a special lens in front as the iPhone is currently not capable of taking sharp pictures with its own lens. We suggest the Clarify from Griffin Technology.

http://appshopper.com/business/snabiz

invader

Příspěvek od invader »

Výborně :D A nebylo by potom lepší koupit jiný telefon. Tam si vizitku naskenovat a jako hotový kontakt si jí odeslat na iPhone? Od vývojářů celkem dobrý krok, ale snad trochu zbytečné pracovat na programu pro zařízení jehož hw to nebude samo o sobě schopné provozovat, ne? Už se těším na nějakou hru pro iPhone, která nebude fungovat bez externího joysticku :lol: Můj bývalý Sony Ericsson P990i, který byl na trhu o tři roky dříve než iPhone 3G, zvládal skenování vizitek i bez lupy. Já osobně si myslím, že v tom to není. Poslal jsem si do iPhonu přes iTunes vizitku nafocenou foťákem. Byla dobře čitelná a ostrá, dokonce s dost velkým písmem. A výsledek? Úplně stejná sbírka náhodně volených znaků ascii kódu. Myslím, že až jednou vyjde na trh iPhone páté generace s foťákem 8MPi a 3x optickým zoomem, tak se vývojáři tohoto programu budou vymlouvat snad jen na to, že vizitka nebyla navržená v programu Corel Photo Paint X3 :wink:

Cyclope
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cyclope »

Souhlasím.
Jen mi prostě připadá sprostý chtít za to 3.99?. Ovšem.. koupě je na každém z nás, takže kdo nechce, nekoupí, nebo? :wink:

Odpovědět