Ako preniesť video do iného iPhone

Odpovědět
mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Ako preniesť video do iného iPhone

Příspěvek od mirmo80 »

Ahoj, trápim sa s blbosťou. Chcem preniesť časť fotiek z iPhonu A do iPhonu B tak, aby bola zachovaná komplet chronológia plus meta data. Dari sa mi to tak, že neviem preniesť žiadne video.

iPhone A pripojím k Macu, vo Fotkách importujem požadovaný obsah do knižnice. iPhone B synchronizujem z danej knižnice a fotky nájdem v samostatnom priečinku "z môjho macu". Zároveň sa objavujú v rokoch, mesiacoh, dňoch. Po tento bod ok. No nechápem, prečo sa neprenesie žiadne video.

Aktuálne skúšam prenos obsahu z iPhone 14 Pro na iPhone 13. Na iP 14 točím všetky videa k 4K HDR no podľa mňa by nemali mať problém s kompatibilitou. Vyskúšal som ale jedno video vo full hd no bez zmeny. Video sa neprenesie.

Kde je problém, alebo čo robím zle? Príp. postupovať nejako inak?

Skúšal som sync aj do a z priečinka, teda mimo apky fotky, no nepomohlo.
Dík
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Ako preniesť video do iného iPhone

Příspěvek od pegas »

a) sync iCloud nebo
b) přes AirDrop, což chápu, že není kdovíjak handy pro stovky videí, ale za zkoušku by to mohlo stát.

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Cez cloud velmi nechcem.

Ale ten air drop skusim.

Aj ked je to divne, ved vobec sa nemusi jednat o presun dat z jedneho iP do druheho.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

moze inak fungovat aj cez kabel (Airdrop) ale mam pocit, ze jeden z nich by asi mal byt s USB-C

este by som si tipol, ze mac samotny tie videa nejako spracuva v kniznici a preto ti ich neprenieslo, ze este ich nedorobil?

toto si pamatam po problemoch s Photos kniznicou (daval som rebuildy a podobne veci) a potom sync do zariadeni blbol, dlho trval ale po case to vymizlo.

v kazdom pripade Apple naozaj agresivne tlaci do iCloud Photo library.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

To mi nenapadlo vyskusat to s odstupom casu.

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Já už jsem s cloudovými službami roky smířen a za mě spokojenost. Obligátní připomínka k soukromí a bezpečnosti dat mě už nechává v klidu a těžím výhod přístupu k datům z čehokoliv a odkudkoliv (myšleno moje Apple a MS zařízení).

Nicméně zcela respektuji opačný názor ;-)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

mne sukromie v tom nehra rolu.

je to pomale.

ked Apple zrusil full backup z iTunes vcitane aplikacii, tak sa mi restorovanie na novy mobil zmenilo z "par minut a bolo komplet"

na ''este par hodin po akoze skoncil'' sa stahuju aplikacie, data, indexuje sa kadeco, fotky kdesu nie su.

a toto iste cakam, kebyze fakt vrhnem do cloudu 150 gigabajtov fotiek ;-)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

No, musím objektivně uznat, že Google má cloudové služby (fotky a disk) vychytanější a odladěnější.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ak narazas na pomalost, tak tomu nepomoze google, ta pomalost je vlastnost ;-p

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Cloud mi nevadí, no hovorím si načo, keď mám doma 8TB miesta. Nejako som icloud knižnici neprišiel na chuť a nepotrebujem k fotkám online prístup. Plus uvažujem tak, že s apple raz možno skončím, aj keď asi málo pravdepodobné. Ale už som tak opustil flicker, google photos, vimeo... A potom čo s 300 GB fotkami? :) Ani z icloud knižnice nebude ľahké ich dostať.

Ale nenapísal som úplne presne, čo je mojim cieľom, aj keď podstata je tá istá. Nejedná sa o iPhone A a B ale o ten istý telefón. Rozhodol som sa všetky naše iHračky komplet zmazať a nastaviť ako nové. Mám pocit že sa to po mnohých obnovách, pre prechode na nové zariadenia, medzi sebou už všetko nejako hryzie a nefunguje to nejako 100%-tne. Ale máme v telefónoch kopec fotiek, tak do nich chcem vrátiť fotky od 1.1.2023. A myslel som si, že toto je cesta. A na prvú to aj vyzeralo ok, no potom nastal ten problém s videami. Ale ešte som neskúšal sync s odstupom času.

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

@rony Ani ne tak na tu rychlost, jako spíše na vlastnosti, možnosti, uživatelskou přívětivost oněch služeb.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

tak to som vyskusal ;-) a cotijaviem ;-) nevyriesi potrebu platit a to este rychlejsie, nez narazim u Apple cloudu ;-)
vyskusal som na fotky a tak bleskom sa zaplnil...

ale ja hovorim naozaj najma o rychlosti vsetkych cloud rieseni a nezalezi ako rychlu mam linku, proste je to zdlhave.

UI ma nezaujima to ma byt totozne ako prostredie daneho OS a jeho aplikacii, idealne nech ho nevidim. V tom je lepsi Apple nez Google, ktory ma konfrontuje so svojim UI ;-)

spominam na PhotoStream, ten mi najviacej postacoval, keby ho vratili a chceli zan platit, tak ten chcem platit.

honza.mac
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od honza.mac »

Já od té doby co mám O365 vše honím přes OneDrive. 1TB místa pro fotky je přepych. 1x 1900Kč za rok v akci rodinné O365 vyjde levněji než iC+. Rodinné O365 se dají v akci koupit i levněji. Každý rodinný uživatel O365 má 1TB. Každý má pak i účet na mém Synology NASu a pomocí CloudSync si každý synchronizuje své OneDrive účty do složky na NASu. Tuto složku má pak na zařízení (notebook, macbook a.j.) namapovanou jako síťový disk. Nafocené fotky se synchronizují a je možné je třídit a upravovat po focení večer u počítače.
Honza.Mac
iPhone 11 128GB
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/1TB SSD OWC
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 8TB WD Red

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Sikovne riesenie.

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Problém odhalený. Starší telefón (iPhone 8 ) si nevedel poradiť s obsahom z novšieho. Keď som skúsil sync s pôvodným a potom novším, všetko prebehlo 1:1.

Odpovědět