Ako preniesť video do iného iPhone
-
- iPhonefil
Ako preniesť video do iného iPhone
Ahoj, trápim sa s blbosťou. Chcem preniesť časť fotiek z iPhonu A do iPhonu B tak, aby bola zachovaná komplet chronológia plus meta data. Dari sa mi to tak, že neviem preniesť žiadne video.
iPhone A pripojím k Macu, vo Fotkách importujem požadovaný obsah do knižnice. iPhone B synchronizujem z danej knižnice a fotky nájdem v samostatnom priečinku "z môjho macu". Zároveň sa objavujú v rokoch, mesiacoh, dňoch. Po tento bod ok. No nechápem, prečo sa neprenesie žiadne video.
Aktuálne skúšam prenos obsahu z iPhone 14 Pro na iPhone 13. Na iP 14 točím všetky videa k 4K HDR no podľa mňa by nemali mať problém s kompatibilitou. Vyskúšal som ale jedno video vo full hd no bez zmeny. Video sa neprenesie.
Kde je problém, alebo čo robím zle? Príp. postupovať nejako inak?
Skúšal som sync aj do a z priečinka, teda mimo apky fotky, no nepomohlo.
Dík
iPhone A pripojím k Macu, vo Fotkách importujem požadovaný obsah do knižnice. iPhone B synchronizujem z danej knižnice a fotky nájdem v samostatnom priečinku "z môjho macu". Zároveň sa objavujú v rokoch, mesiacoh, dňoch. Po tento bod ok. No nechápem, prečo sa neprenesie žiadne video.
Aktuálne skúšam prenos obsahu z iPhone 14 Pro na iPhone 13. Na iP 14 točím všetky videa k 4K HDR no podľa mňa by nemali mať problém s kompatibilitou. Vyskúšal som ale jedno video vo full hd no bez zmeny. Video sa neprenesie.
Kde je problém, alebo čo robím zle? Príp. postupovať nejako inak?
Skúšal som sync aj do a z priečinka, teda mimo apky fotky, no nepomohlo.
Dík
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Klub čistého iOS
Re: Ako preniesť video do iného iPhone
a) sync iCloud nebo
b) přes AirDrop, což chápu, že není kdovíjak handy pro stovky videí, ale za zkoušku by to mohlo stát.
b) přes AirDrop, což chápu, že není kdovíjak handy pro stovky videí, ale za zkoušku by to mohlo stát.
-
- iPhonefil
Cez cloud velmi nechcem.
Ale ten air drop skusim.
Aj ked je to divne, ved vobec sa nemusi jednat o presun dat z jedneho iP do druheho.
Ale ten air drop skusim.
Aj ked je to divne, ved vobec sa nemusi jednat o presun dat z jedneho iP do druheho.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
- rony
- Klub čistého iOS
moze inak fungovat aj cez kabel (Airdrop) ale mam pocit, ze jeden z nich by asi mal byt s USB-C
este by som si tipol, ze mac samotny tie videa nejako spracuva v kniznici a preto ti ich neprenieslo, ze este ich nedorobil?
toto si pamatam po problemoch s Photos kniznicou (daval som rebuildy a podobne veci) a potom sync do zariadeni blbol, dlho trval ale po case to vymizlo.
v kazdom pripade Apple naozaj agresivne tlaci do iCloud Photo library.
este by som si tipol, ze mac samotny tie videa nejako spracuva v kniznici a preto ti ich neprenieslo, ze este ich nedorobil?
toto si pamatam po problemoch s Photos kniznicou (daval som rebuildy a podobne veci) a potom sync do zariadeni blbol, dlho trval ale po case to vymizlo.
v kazdom pripade Apple naozaj agresivne tlaci do iCloud Photo library.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- iPhonefil
To mi nenapadlo vyskusat to s odstupom casu.
-
- Klub čistého iOS
Já už jsem s cloudovými službami roky smířen a za mě spokojenost. Obligátní připomínka k soukromí a bezpečnosti dat mě už nechává v klidu a těžím výhod přístupu k datům z čehokoliv a odkudkoliv (myšleno moje Apple a MS zařízení).
Nicméně zcela respektuji opačný názor
Nicméně zcela respektuji opačný názor
- rony
- Klub čistého iOS
mne sukromie v tom nehra rolu.
je to pomale.
ked Apple zrusil full backup z iTunes vcitane aplikacii, tak sa mi restorovanie na novy mobil zmenilo z "par minut a bolo komplet"
na ''este par hodin po akoze skoncil'' sa stahuju aplikacie, data, indexuje sa kadeco, fotky kdesu nie su.
a toto iste cakam, kebyze fakt vrhnem do cloudu 150 gigabajtov fotiek ;-)
je to pomale.
ked Apple zrusil full backup z iTunes vcitane aplikacii, tak sa mi restorovanie na novy mobil zmenilo z "par minut a bolo komplet"
na ''este par hodin po akoze skoncil'' sa stahuju aplikacie, data, indexuje sa kadeco, fotky kdesu nie su.
a toto iste cakam, kebyze fakt vrhnem do cloudu 150 gigabajtov fotiek ;-)
-
- Klub čistého iOS
No, musím objektivně uznat, že Google má cloudové služby (fotky a disk) vychytanější a odladěnější.
- rony
- Klub čistého iOS
Ak narazas na pomalost, tak tomu nepomoze google, ta pomalost je vlastnost ;-p
-
- iPhonefil
Cloud mi nevadí, no hovorím si načo, keď mám doma 8TB miesta. Nejako som icloud knižnici neprišiel na chuť a nepotrebujem k fotkám online prístup. Plus uvažujem tak, že s apple raz možno skončím, aj keď asi málo pravdepodobné. Ale už som tak opustil flicker, google photos, vimeo... A potom čo s 300 GB fotkami? Ani z icloud knižnice nebude ľahké ich dostať.
Ale nenapísal som úplne presne, čo je mojim cieľom, aj keď podstata je tá istá. Nejedná sa o iPhone A a B ale o ten istý telefón. Rozhodol som sa všetky naše iHračky komplet zmazať a nastaviť ako nové. Mám pocit že sa to po mnohých obnovách, pre prechode na nové zariadenia, medzi sebou už všetko nejako hryzie a nefunguje to nejako 100%-tne. Ale máme v telefónoch kopec fotiek, tak do nich chcem vrátiť fotky od 1.1.2023. A myslel som si, že toto je cesta. A na prvú to aj vyzeralo ok, no potom nastal ten problém s videami. Ale ešte som neskúšal sync s odstupom času.
Ale nenapísal som úplne presne, čo je mojim cieľom, aj keď podstata je tá istá. Nejedná sa o iPhone A a B ale o ten istý telefón. Rozhodol som sa všetky naše iHračky komplet zmazať a nastaviť ako nové. Mám pocit že sa to po mnohých obnovách, pre prechode na nové zariadenia, medzi sebou už všetko nejako hryzie a nefunguje to nejako 100%-tne. Ale máme v telefónoch kopec fotiek, tak do nich chcem vrátiť fotky od 1.1.2023. A myslel som si, že toto je cesta. A na prvú to aj vyzeralo ok, no potom nastal ten problém s videami. Ale ešte som neskúšal sync s odstupom času.
-
- Klub čistého iOS
@rony Ani ne tak na tu rychlost, jako spíše na vlastnosti, možnosti, uživatelskou přívětivost oněch služeb.
- rony
- Klub čistého iOS
tak to som vyskusal ;-) a cotijaviem ;-) nevyriesi potrebu platit a to este rychlejsie, nez narazim u Apple cloudu ;-)
vyskusal som na fotky a tak bleskom sa zaplnil...
ale ja hovorim naozaj najma o rychlosti vsetkych cloud rieseni a nezalezi ako rychlu mam linku, proste je to zdlhave.
UI ma nezaujima to ma byt totozne ako prostredie daneho OS a jeho aplikacii, idealne nech ho nevidim. V tom je lepsi Apple nez Google, ktory ma konfrontuje so svojim UI ;-)
spominam na PhotoStream, ten mi najviacej postacoval, keby ho vratili a chceli zan platit, tak ten chcem platit.
vyskusal som na fotky a tak bleskom sa zaplnil...
ale ja hovorim naozaj najma o rychlosti vsetkych cloud rieseni a nezalezi ako rychlu mam linku, proste je to zdlhave.
UI ma nezaujima to ma byt totozne ako prostredie daneho OS a jeho aplikacii, idealne nech ho nevidim. V tom je lepsi Apple nez Google, ktory ma konfrontuje so svojim UI ;-)
spominam na PhotoStream, ten mi najviacej postacoval, keby ho vratili a chceli zan platit, tak ten chcem platit.
-
- Mírně pokročilý
Já od té doby co mám O365 vše honím přes OneDrive. 1TB místa pro fotky je přepych. 1x 1900Kč za rok v akci rodinné O365 vyjde levněji než iC+. Rodinné O365 se dají v akci koupit i levněji. Každý rodinný uživatel O365 má 1TB. Každý má pak i účet na mém Synology NASu a pomocí CloudSync si každý synchronizuje své OneDrive účty do složky na NASu. Tuto složku má pak na zařízení (notebook, macbook a.j.) namapovanou jako síťový disk. Nafocené fotky se synchronizují a je možné je třídit a upravovat po focení večer u počítače.
Honza.Mac
iPhone 11 128GB
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/1TB SSD OWC
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 8TB WD Red
iPhone 11 128GB
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/1TB SSD OWC
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 8TB WD Red
-
- iPhonefil
Sikovne riesenie.
-
- iPhonefil
Problém odhalený. Starší telefón (iPhone 8 ) si nevedel poradiť s obsahom z novšieho. Keď som skúsil sync s pôvodným a potom novším, všetko prebehlo 1:1.