iPhone a iOS 13 - jak posílat fotky jako přílohu?

Máte iPhone chvilku? Jste tu nový? Nevíte kam dotaz zařadit? Potřebujete poradit? Tak všechno sem.
Odpovědět
DenyKr
Host
Host

Příspěvek od DenyKr »

Ahoj všem,

možná blbý dotaz, ale nenašel jsem, že by to kdokoli kdekoli řešil..
Na iOS XX až 12 jsem vždy v aplikaci Fotky vybral 1-5 fotek a poslal je sobě na mail - vždy se to odeslalo jako přílohy v mailu (ideál).
Od slavného iOS 13 se mi to ale začalo odesílat přímo do textového pole e-mailu v plném rozlišení, což když si pošlu třeba 5 fotek o rozlišení 4.000px * XX, navíc, jde-li fotky stáhnout pouze pokud dám "odpovědět" a pravým tlačítkem, spolu se zadáním nového jména fotky, je musím jednu po druhé ukládat, je to pěkně na 2 věci..

Poradí mi prosím někdo co udělat, aby při sdílení fotek mailem můj iPhone vše zase posílal jako přílohy mailu tak, jako dříve?

Děkuji předem za rady. :good:
iPhone 12 Pro Max Gold, 256GB
iPad Pro 10.5" Space Gray, 64GB, Wi-Fi + Cellular

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Re: iPhone a iOS 13 - jak posílat fotky jako přílohu?

Příspěvek od mirmo80 »

A z akého účtu na aký účet si poslal fotky? Pretože ja som práve vyskúšal poslať 5 fotiek z gmail mailu na iný gmail mail a bolo to v poriadku. Resp. v iPhone sa fotky hneď ukázali, no cez PC boli ako príloha.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

DenyKr
Host
Host

Příspěvek od DenyKr »

No čistě ze svého účtu na svůj účet - pro mě nejrychlejší způsob jak dostat fotky z mobilu do pc :)

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Toto som tiez takto robieval. Teraz to robim tak, ze fotky upnem na onedrive.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

DenyKr
Host
Host

Příspěvek od DenyKr »

No je to možnost, ale nemám to rád - na pc pak musím na disk, či onedrive, aj., což běžně nedělám, nemám důvod, zatímco Outlook používám denně a automaticky se mi po startu Windows zapíná.
V mailu to pro zálohu nechávám, nevadí mi to tam, zatímco cloud se plní a pokud za něj nechci platit, musím to pak ještě 2x mazat (složka + pak koš). Proto je pro mě ten mail nejvíce komfortní, no spíše nevím co se změnilo.
Vím, že po aktualizaci na iOS 13 se mě to jednou při tom odesílání mailu zeptalo, jestli to chci poslat nějak formou odkazu na iCloud, či co, protože je možné, že se mail pro velikost neodešle. Já tady klikl že OK a od té doby už se mi obrázky neposílají jako příloha a to ani po odinstalaci a opětovné instalaci aplikace.. Tak nevím co s tím :(

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Toto ma apple strasne na prd. A nepomaha ani robit to opacne? Tj. nie vybrat a zdielat, ale novy mail a vlozit foto.

Jirka_S
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jirka_S »

Pošlete si ten mejl s fotkami aplikací Spark, půjdou jako příloha.

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Ako toto urobi aj Outlook mail. Lenze zaberat si v mobile dvojnasobne miesto dvoma mailovymi klientami, len preto aby som poslal prilohu ako prilohu, tiez nie je ziadna slava.

DenyKr
Host
Host

Příspěvek od DenyKr »

Přesně, zkoušel jsem všelijaké mailové aplikace a stejně jsem vždy skončil u té originální.
Jinak bohužel, ani vložení přílohy přímo přes aplikaci na tom nic nemění, nedá mi to ani na výběr a automaticky se to hodí přímo do textu..

Jirka_S
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jirka_S »

Spark používám právě jen pro tento účel, není to často, v tel. mi zabírá něco přes 200 MB, zanedbatelné.

DenyKr
Host
Host

Příspěvek od DenyKr »

Standardní cesta nikoho nenapadá? Mi přijde nesmysl, že by to nebylo kde nastavit..

havran66
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od havran66 »

Já tedy vyberu 1-5 fotek, dám sdílet mailem, vyskočí okno jakou velikost mám poslat(malá, střední, velká, aktuální) a do Outlooku na PC na jakýkoliv jiný účet než Microsoft to přijde jako Email s přílohami. Na hotmailu se mi obrázky zobrazí v těle zprávy. Takže chyba je asi na straně Microsoftu.

Jirka_S
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jirka_S »

Když se fotky či jiné soubory zazipují, tak přijdou taky jako příloha, ale to asi neřeší vaši situaci.

DenyKr
Host
Host

Příspěvek od DenyKr »

havran66 píše:Já tedy vyberu 1-5 fotek, dám sdílet mailem, vyskočí okno jakou velikost mám poslat(malá, střední, velká, aktuální) a do Outlooku na PC na jakýkoliv jiný účet než Microsoft to přijde jako Email s přílohami. Na hotmailu se mi obrázky zobrazí v těle zprávy. Takže chyba je asi na straně Microsoftu.

No tak jsem to měl taky - až do iOS13, od té doby je to v těle zprávy :(

Jirka_S píše:Když se fotky či jiné soubory zazipují, tak přijdou taky jako příloha, ale to asi neřeší vaši situaci.

No právě, protože to už je zase používání další aplikace pro ZIP :(

DenyKr
Host
Host

Příspěvek od DenyKr »

Jinak zkusil jsem například i aplikaci Gmail a stejný problém (jak to bylo ale dříve nevím). Začínám si říkat, jestli není problém v samotné aplikaci Fotky..

EDIT: tak ani to nepomáhá, zkusil jsem aplikaci Google Fotky a stejný problém.. Začínám být zoufalý...

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

nerozumím vůbec problému, pokud chci fotky z iPhonu na Windows PC, pak Google Photos je nejsnadnější cesty, nebo OndeDrive, iCloud apod
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

DenyKr
Host
Host

Příspěvek od DenyKr »

Znovu píšu..... Cloudové služby nepoužívám. Jejich poslání někam na cloud pro mě znamená extra chodit někam na web, kam běžně nechodím, logovat se a stahovat fotky, které buď hned musím 2x mazat (složka a koš), nebo si musím platit cloud s bambiliónem GB.
Pro mě zbytečné a nekomfortní..

Bohužel, protože telefon používám i k práci, vlivem omezení našeho německého IT musím originální Mail aplikaci používat, protože jinak mi přístupová práva nedovolí zalogovat se na jakéhokoli jiného mailového klienta. A tento Mail prostě evidentně z nějakého důvodu o funkci zaslání fotky formou přílohy přišel..

A tak jsem to momentálně vyřešil aspoň nějakou improvizací v podobě pracovního mailu na originální aplikaci a Gmail v samostatné Gmail aplikaci, která mi aspoň přinese Push, ačkoli s jinou notifikací.. Protože oproti tomu co jsem psal výše jsem zjistil, že Gmail více fotek posílá automaticky jako přílohu a jednu fotku můžu následně jejím označením zvolit jako přílohu taky, ač se defaultně přikládá do textu.

Dokud to Apple zase nedá nějak dokupy, asi nemám na výběr..

Jirka_S
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jirka_S »

Google Fotky jsou zdarma, není třeba platit žádnou cloudovou službu. Do rozlišení 16 Mpx je ani nekomprimuje. A pokud posíláte e-mail, tak se přece taky musíte připojit k nějaké datové síti, stejně tak se můžou odeslat fotky, ne?
Synchronizace se dá nastavit automaticky.

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Lenže všetky cloud riešenia je ako škrabať sa ľavou rukou za pravých uchom. A prečo keď u každého to možné je len zase Apple musí byť "výnimočný" :fool:

No ale kto vie kde bude problém. Keď si pošlem fotky z gmail na gmail účet tak je to ok a sú ako príloha. No ak si pošlem fotky z gmail na svoj pracovný Exchange účet tak sú v tele emailu. Je to potom samozrejme absolútne nepoužiteľné na ďalšiu prácu.

DenyKr
Host
Host

Příspěvek od DenyKr »

A nedá se to u toho Gmail -> práce nastavit? 2 a více fotek se mi teď automaticky přikládají jako příloha, na 1 fotku stačí kliknout a nabídne to možnost poslat jako přílohu.

TheSalko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od TheSalko »

Iba uvaha, nedalo by sa pomocou shortcuts urobit photo->zip->mail ?

honza.mac
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od honza.mac »

MS Outlook for iOS bez problémů.
Pošlu cokoli a kolik chci.
GMail účty, z mobilu na PC/Mac taky fotky zobrazuje jako přílohy.
Honza.Mac
iPhone 11 128GB
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/1TB SSD OWC
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 8TB WD Red

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Ano, Outlook je v tomto fakt dobry a aj som ho pouzival. Nevyhoda je vsak v tom, ze ako apka 3 strany nie je v ponuke zdielania. Tj. chcem poslat fotku, subor, link... neda sa vybrat ze zdielat cez Outlook.

mookie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mookie »

já outlook v nabídce sdílení mám

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Tak zrejme chyba medzi stolickou a klavesnicou ale mam aj ja. Tak asi na chvilku vyskusam znovu Outlook. Viem ze toto mi pred tym vadilo.

honza.mac
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od honza.mac »

Jen dodám že z integrovaných aplikací Apple používám jen Watch a Wallet, Zprávy a Telefon vlastně taky.
Jinak všechny Apple aplikace mám odinstalované i Safari, stejně jako na MacBooku.
Proč ?
Notifikace v Outlooku na iOS je okamžitá a neřeším pseudo push.
A co si budeme nalhávat Apple appky stojí posledních pár let za houno.
Honza.Mac
iPhone 11 128GB
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/1TB SSD OWC
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 8TB WD Red

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

A to je skoda si myslim.
Inak jediny minus ma u mna Outlook za to, ze nejde na AW nastavit notifikacie zvlast na mailove schranky. Iba zrkadlilt iPhone.

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

No tak teraz fakt neviem co je u koho zle. Poslal som si fotky z gmail na firemny exchange sposobom “prilozit prilohu” a cuduj sa svete, fotka je v tele emailu. Ked dam zdielat “cez” tak sa vlozi ako priloha. Pouzil som Outlook.
Kde je teraz chyba? Nerozumiem, nechapem.

Lipon
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Lipon »

Já jsem outlook přestal používat od října, protože si přestal rozumět s Kerio Connectorem, nativní aplikace s ním v omezeném rozsahu funguje - jen se nedostane ke zprávám starším, než říjen. Outlook se nedostane k žádné. Řešil jsem s MS podporou přes týden, každou chvíli byla aktualizace Outlooku, ale pořád nic, pak mi napsali, že mi nemají jak pomoct.
Chyba je asi zčásti i na straně Keria, dřív to fungovalo na obojím.

Odpovědět