Apple Watch - dostupnost, reakce, zkušenosti

Odpovědět
Julek
Administrator
Administrator

Re: Apple Watch - dostupnost, reakce, zkušenosti

Příspěvek od Julek »

to já také, jen 2 dny je dobrej výkon :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

sidlas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od sidlas »

Tak nakonec sem ji je koupil taky dlouho se vahal mezi sportama a tou drazsi verzi nakonec sem vzal 42mm sporty cerna na cernou a prvni dojmy sou super.
Iphone 6 128gb 8.4 Jailbroken + Ipad mini retina 32GB Wifi

War
Host
Host

Příspěvek od War »

Nechci být jenom nositelem špatných zpráv, ale IOS9 a Apple Watch pro mě znamenalo ztrátu Siri. Dle Internetu potvrzuji postup - Zrušit párování/ Znovu spárovat bez obnovy ze zálohy a Siri opět funguje, nicméně by si to mohli trochu líp odladit, soudruzi.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ja som upgradol i5s na ios9 a aw zostali a siri stale zije.

dobra sprava:

aw prichadzaju do Rakuska

http://appleinsider.com/articles/15/09/ ... rk-sept-25

takze prichadzaju frikulini :) uz sa nebudem citit neviditelne lebo nikto netusi co to mam na ruke :)))
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Já na AW používám, pouze diktování a to mi funguje i po updatu iOS, takže za mě vše funguje a je ok.

Obrázek

Nikolaw
Host
Host

Příspěvek od Nikolaw »

Ahoj chtěla bych poradit nebo povzbudit uvažuji o koupi apple whats sport nejsem moc dobrá angličtinářka a mám obavy abych hodinkám porozumněla dále jsem se chtěla zeptat jestli při sportu měření tepové frekvence je přesné. Je důležité mít ochranné sklíčko? Jsem fanoušek Applu ale chci vědět jestli se to za tu cenu opravdu vyplatí

krwell
Host
Host

Příspěvek od krwell »

S angličtinou si hlavu nelámej, ovládání je hodně intuitivní a jednoduché. Co se týče přesnosti, tak nemůžu podle ničeho srovnávat, takže v tom ti neporadim. Co se týče sklíčka, tak já hodinky používám bez jakýkoliv ochrany. Koupil jsem si od Spigenu pouzdro a když vím, že budu dělat něco, u čeho by hodinky mohli utrpět nějaký škrábanec, tak pouzdro dám na hodinky a mám klid. Jinak dělám v servisu a už jsem několikrát zavadil o regál nebo něco podobného a sklíčko je pořád bez škrábanců. Jinak já jsem byl zvyklej od doby co jsem měl Samsunga S5 na Gear Fit a hrozně jsem si zvykl na notifikace, a podobný věci a co jsem přešel na Apple, tak jsem dlouho hledal nějakou náhradu a nakonec jsem se rozhodl pro Apple Watch a nelituju

trminek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trminek »

Měření tepu je přesné v závislosti na druhu sportu. Obecně bych řekl, že u chůze, běhu, eliptickýho trenažéru a podobně je to přesné dostatečně. Ale například u posilování to měří hodně nepřesně. Podle mě je to ale dáno tím, že na zápěstí měřit tep při posilování moc nejde. Jinak co se týče přesnosti měření vzdálenosti jsem nejvíce spokojený. Mám teď iphone v servisu a šel jsem s endomondem na androidu. Když jsem přišel domu endomondo ukázalo 4.00 km a hodinky 4.01. Ta přesnost je opravu někdy až překvapivá. Musím ale uznat, že takto přesné je to až poslední dobou, nejspíše se to naučilo pohyb dle iphonu a GPS. Jinak mám na skle folii, která je přesně do krajů. Není prakticky znatelná a absolutně nenarušuje vzhled. Jinak ale bych při nákupu doporučil mírný doplatek a rovnou si koupit apple care +. Není to nákladné a dá se tak vyřešit případná destrukce hodinek bezplatnou výměnou za nový kus.

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Páni - krátka otázka na AW:
Všetky edície (šport, watch) sú z hľadiska sw rovnaké?
Napr rovnaké ciferníky, atd...?
Ďakujem
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

gulii
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od gulii »

Všechny jsou totožné - vyjma Hermes edice, ta má pouze své ciferníky.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

trminek píše: Jinak mám na skle folii, která je přesně do krajů. Není prakticky znatelná a absolutně nenarušuje vzhled.

link na fólii, pořád hledám to pravé

Obrázek

amdatlon1
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od amdatlon1 »

Slovenský Telekom má ale 10ks 38mm space gray sport na sklade, telefonoval som s nimi, keďže som prejavil predbežný záujem, bohužiaľ edíciu Apple Watch a hociaké 42mm nemajú.
iPhone 6S Space Gray 64GB iOS9(od 10/2015) Telekom
Macbook Pro Retina L 2013(3/14)
iPad Air silver (12/13)32GB
iPhone 6 silver 16GB iOS8
iPhone 5S silver 16GB iOS7(od 11.13-10/14)
IPHONE 4S 16GB (10/11-10/13)
IPHONE 3G 8GB (6/09-10/11)

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Tak som nakoniec predvcerom neodolal a kupil jedny AW. Zatial len sport 42mm cierne. :) Uznavam, ze na mna plati apple marketing - chcel som ich, len preto, ze vyzeraju lakavo - najma na obrazkoch a najma Hermes.
Mam ale jednu otazku. Zatial som nepochopil aky je rozdiel v tomto:
V aplikacii watch v iphone mam vsekcii polozku Hlasenia a tam su niektore aplikacie (systemove alebo ine) uvedene. Rozumiem tomu tak, ze si tam mozem nastavovat hlasenia z tych apiek na AW. Ale dalej je zoznam (casto krat aj rovnakych aplikacii) a tam je mozne si nastavit identicke veci ako v Hlaseniach. Aky je medzi tymto rozdiel?
Resp. da sa to chapat tak, ze tie aplikacie neuvedene v hlaseniach je mozne "instalovat" aj na AW a tie v hlaseniach iba ponukaju hlasenie do AW? Ci je to inak?
Diky

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Tazko jednoducho odpovedat, lebo to skor zavisi ako velmi chces byt otravovany.

Obecne by som tomu nechal volny priebeh, zistis v priebehu mesiaca ktore appky z iPhonu ta posielanim notifikacii do AW rusia.

Da sa spravit (a citaj cele vlakno, niekde to popisujeme), ze napriklad:

1. notifikacie su len v iPhone a AW mlcia
2. nechas to default, vtedy vresti to, co je "zive", teda ak je iPhone v klude, notifikacie idu primarne do AW (vreskot + vibracie), k mas v ruke iPhone, tak vresti vibruje on.

Mas totiz appku od appky ine poziadavky, napr. ja som mal CNN appku aj v AW ale zistil som, ze mi staci aby mi posielala len notifikacie, takze z AW som ju vymazal, nastavil som v iPhone notifikacie aby mi nenaskakovali na lockscreen iphonu (lebo zasa az tak nepotrebujem aby mi vrzgal iPhone) ale chcem, aby mi blikli na AW.

Naopak, u VIP skupiny v Mailoch chcem, aby ma ZARUCENE otravovali.

Nechaj si mesiac na vyladenie svojho rezimu, az potom ti bude vsetko jasne.

Posledna tvoja otazka: ano. AW zobrazia VSETKY notifikacie z iPhonu, ak chces a prave v AW appke si to mozes pripadne vypnut lebo trebars nechces notifikacie z hier :)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Jasne, nastavit si len to co chcem. Tomu rozumiem. Ani som si na zaciatku neklikol - ze automaticky vsetko instalovat do AW. Vyberam si sam.
Len mi nebolo jasne uplne, preco su niektore apky zobrazne aj v hlaseniach s rovnakymi vlastnostmi a aj v zalozke moje hodiny s rovnakymi prepinacmi.
Plus neviem ako docielit napr pri zvoneni (prichadzajuci hovor), ze ak drzim mobil v ruke, hodinky uz nemusia nic robit. Resp. mam nastavene v apke AW na iphone, pri telefone, ze nevydavat zvuk - ani pri zvoneni a aj tak vydavaju. Sice len prvy krat ciknutie...
Avsak casom sa to podda urcite.

btw. este jedna drobnost - som niekde cital, ze v osw 2.0 veida spolu komunikovat aw a iP aj cez wifi. Nastavi sa to nejako samo? Lebo v aw neviem najst nikde zmienku o wifi.

Jo a este - ako mozem niekomu poslat napr. tep, ci tie rukou kreslene blbosti? /resp. treba mat niekoho s aw v kontaktoch a potom sa takato moznost spristupni?/

Dakujem.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Notifikacie su totalne zo vsetkeho, co notifikuje aj iPhone.

Ak su appky instalovatelne do AW, mas ich tam potom este zvlast a zvlast si tam nastavujes parametre appiek, ani nie notifikacii.

u prichadzajuceho hovoru to naozaj zvoni na oboch, mozes len prisposobit toto:

1. stlmis pipanie AW
2. stlmis aj vibrovanie AW

ak oboje vypnes, potom AW nebudu vrieskat ale potom NIKDY!

mozes este

3. zmenit zvonenia iPhonu a spoliehat sa na varovania prichodzich hovorov ciste na AW.

Je to obcas matuce ale proste zdvihni hovor tam, kde ti pride vyhodne v dany moment, toto uz AW nevie rozlisit, kedy ti pride lepsie hovorit cez AW a kedy cez iPhone.

To cez wifi nijako nenastavujes. Staci aby iPhone POZNAL danu WiFinu a uz do nej bol teda PRIHLASENY.

Tep posles tak, ze si das do toho Friends kruhu iekoho, kto ma AW. A potom hodinky vedia, ze on ma AW (ak si to on spravne nastavil).

Precitaj starsie prispevky, tam riesim ako skusat kreslenie, tep a taketo veci.

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Dakujem.
Tie hovory som vyriesil tak, ze pipanie na AW mam nastavne na polovicu alebo menej.
Co sa mi ale obcas stava je to, ze namiesto mobilu mi prichadzaju upozornenia na aw. Asi to dava logiku, ze s rukou stale hybem a mobil je vedla polozeny na stole, ze to chape, ze sa hram s hodinkami... Uvidim.
Avsak zatial som spokojny. I ked viem, ze to nepotrebujem :D.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ano, presne to je ziaduce spravanie. Cim hybes naposledy, tam ti pride pipanie notifikacie (oni pridu aj do iphonu ale ten je ticho). a opacne, akonahle zacnes pracovat s iphnom, AW zacnu byt ticho. Je to to najlepsie riesenie ake je skoro mozne.

ono to nie je potrebne :) len to ako je vymyslene notifikacie je vlastne lepsie ako bajna androidacka dioda :-)))) lenze vymyslene tak, ze ak nemas cas patlat po mobile aj tak vies co sa deje, takze nemusis po nom patlat :))))

skoda, ze nemaju rezim, ze polozim na stol AW a notifikuju - vtedy totiz uplne stichnu.

nalistuj si moje rady k nastaveniam v starsich prispevkoch z leta.

vrty
Host
Host

Příspěvek od vrty »

Me osobne teda hovory pres wifi nezvoni, hodinky zvoni jen v dosahu BT. Ale aspon na ne neco chodi, ve verzi 1 byli bez mobilu uplne mrtvy, takze posun tam je..

Jestli si chces otestovat kresleni a tep, tak si pridej sam sebe do kontaktu a muzes si pak malovat, je to nahodou fajn.. Docela jsem se tomu smal, kdyz jsem to poprve vydel na keynote, ale je to svym zpusobem genialni, proste jsou to takove hodne osobni zpravicky, ale zatim je neni komu psat... Manzelku bych mozna na AW presvedcil, ale museli by stat tak do 3t, za ty penize je proste nechce... :( Jo a jeste chce ty dvoupaskovy Hermes :)
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

tak mozes vykombinovat zlate sporty a ebayom dokupit ten dvojpasik

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Áno. Len trocha sa treba mentálne na to nastaviť. Pri šoférovaní si myslí, ze hodinky stále používam a mobil v dziaku nič neoznámi :-)

Len trocha zo zvedavosti otázka na vás.
Používate funkciu detekcia zápästia?
Normálne to funguje dobre, ale pri práci na PC a šoférovaní to skoro stále svieti.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ano, neriesim ak sa zapinaju

trminek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trminek »

Julek píše:
trminek píše: Jinak mám na skle folii, která je přesně do krajů. Není prakticky znatelná a absolutně nenarušuje vzhled.

link na fólii, pořád hledám to pravé

Mám tuto - verzi strandard - ta druhá je i kousek přes hliníkové tělo...
http://www.bestskinsever.com/apple-watch-skin
Naposledy upravil(a) Julek dne úte zář 29, 2015 1:44 pm, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Díky.

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Ahoj kuci. Priznam se, ze dosud jsem se o tyto hodinky moc nezajimal. Ted ale kamos by je chtel, a proto se vas chci zeptat. Tusite, kdy se vlastne zacnou prodavat v ČR?
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

podla nas dost dlho nie.

avsak nakup z nemecka cez mailbox.de je bezproblemovy, pravdepodobne najlepsi sposob, miesto spekulovania a cakania by ich mohol mat do tyzdna.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

mam to tam lovit a co presne? ako ide predaj iphonov alebo? je tam niekde, ze to prestalo?

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Odkazoval jsem primo na ten konkretni prispevek a kdyz otevru odkaz, tak mi to na nej najede...
Kazdopadne xslide tam pise o tom, ze mu zrusili objednavku iP a  Watch, kterou mel danou pres Mailbox. V tom postu, na ktery jsem daval odkaz, je dokonce vyjadreni Applu, ze mu to zamitli, protoze to mel objednane na dopravni spolecnost a ze si muze zadat novou objednavku na nemeckou adresu.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

mne to najelo na prvu stranku vlakna. Uz chapem. Cize prvy pripad neprijatia objednavky. Divne ci to nesuvisi skor s iphonmi ako s AW.

gulii
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od gulii »

Možná to sem přímo moc nepatří, ale osobně to vidím tak, že to souvisí s iPhonem. Protože před uvedením u nás se to Apple zamlouvalo, protože tehdá si pro něj jezdili stejně jen Ti skalní fandové nebo překupníci. Nyní je situace jinačí, jelikož o tom uvažují i Ti, kteří chtějí jen ušetřit, jelikož je u nás telefon dražší (1700,- nebo kolik ve vlákně psali, tak to už něco je...) A tak to prostě bokli... Můj názor na věc.

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Už ste niekto reklamovali AW kúpené v (Apple store kamennom) Nemecku? Neviete, dá sa to aj bez fyzickej návštevy Nemecka?

vrty
Host
Host

Příspěvek od vrty »

co se ti s nimi stalo?
iPhone 5S 32GB | Watch Sport Grey | iPad Air 2 128GB | MacBook Pro Retina 15" 2014 512GB | Apple TV 1st

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Nejdu nabit. Skusal som vsetko, co som sa docital na apple i a nic nepomohlo. Nic, idem napisat, kde som to kupil ci nahodou neporadia :).

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

aj taku blbost, ze vypnut a zapnut, ano?

mne jeden den zmrzli, polka obrazovky bez dotyku, po restarte ok.

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Jasne, niekoľko krát a tak isto aj hrad reset. Nie som (snáď) úplný blb. :-) Googlil som a niekde na stránkach Apple som našiel tento postup (samozrejme nepomohol):
"1. Turn off the watch (hold side button (while not on charge) and then swipe to power off like iPhone)

Then Reset the watch
1. Hold the Digital crown and the side button and the same time until you see the apple logo

Put on charger and see if it charges.

If this does not work do the following:
1. reboot iPhone
2. go to apple watch app
3. in the apple watch app got to > general > reset > erase all content and settings
4. wait for watch to erase and reboot to language screen
5. Set up the watch until you see the app bubbles"

Skončilo to pri bode 5, ze pokračovať je možné až po pripojení na nabíjačku. Čo nefunguje, kedže nenabíja.

Tak som rano napísal do Apple store vo Frankfurte kde som to kúpil a dúfam, že sa nejako vynájdu.
Keď nie, budem riešiť potom. Prinajhoršom zájdem osobne do najbližšieho AppStore kde predávaju hodiny a budem reklamovať na mieste. Možno už bude stačiť aj Viedeň.

Edit. Aj mi napadlo pripojiť ich cez ten skrytý USB port. Ale je zakrytovaný a bez poškodenia ho asi neviem otvoriť. Tak to neriskujem.
Tiež som skúsil prehodiť aj nabíjačku (nie kábel). Neúspešne. Este bracho ma AW tak skúsim jeho nabíjačku. I keď neviem, či ta na 38mm bude pasovať na 42mm.

Ono včera pred spaním som ich položil na nabíjačku a šiel spať. Ráno ich beriem a za chvíľu vidím, ze sa nenabili. Tak som laboroval a googlil chvíľu.

Edit2: Tak ma mailom poslali do ... Strohy odkaz na apple stranky s SK supportom, aj napriek tomu ze som im pisal ze na SVK apple nema podporu pre AW.

Edit3: napisal som premium resellerovi do Viedne, ktory poskytuje (aspon podla apple) aj support a servis k AW, ci je to mozne riesit u neho. Uvidime.

phephe
Host
Host

Příspěvek od phephe »

Tak dnes vyšel konečně messenger pro AW

Obrázek Obrázek

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Tak dodam, ze vada je zda sa v nabijacka. Na inej nabijacke sa moje AW dobijaju. Este ma caka reklamacia nejako. Ak to zprocesujem, dam vediet.
EDIT:
Tak ak by to niekoho zaujimalo - kedze asi vsetci tu kupili hodinky v inej krajine ako ziju a teda apple tu neposkytuje podporu pre ne.
Napisal som mail do appstoru, kde som to kupil a vysvetlil, ze mam problem s nabijanim AW a druhy problem - nezijem v nemecku. Odkazali ma na US apple podporu. Este predtym ako som kontaktoval US podporu som si nasiel na strankach apple nejakeho autoriz predajcu s podporou k AW v rakusku/Viedni (pre mna najblizsia krajina s AW podporou). Tam som napisal mail ale zatial mi neodpisali (uz su to 3 dni).
Preto som oslovil US podporu Apple a tu je vysledok (v zasade nic, na co by som neprisiel sam).

Po komunikacii s apple podporou (US) su tieto moznosti:
1. samozrejme ist si to do nemecka do apple storu vymenit
2. to iste ako bod 1, do inej krajiny, kde Apple poskytuje podporu k AW, v mojom pripade je najblizsia Vieden. Staci navstivit vybraneho apple predajcu (bolo by vsak dobre si zistit, ci maju na sklade nabijacku). Ak by nemali, da sa dat vediet Apple US podpore a ta zabezpeci poslanie kablu tomuto predajcovi.
3. vedia vadny kabel poslat na nejaku sukromnu adresu v nemecku, alebo rakusku/lubovolna krajina s podporou AW/. Cize ak ma niekto niekoho v danej krajine, vie mu to tam apple poslat a ten clovek vam to uz nejako doruci.

EDIT2:
Tak som skočil do viedne s pohoda. Akurát musím počkať cca týžden kým príde nabíjačka - resp. nabíjací kábel na sklad. Kedže AW šport majú iný design a takýto sa ako príslušnstvo nepredáva.

lubo188
Host
Host

Příspěvek od lubo188 »

Zdravim chcem objednat dalsie AWsport z apple.de a niekde som pocul ze apple uz na mailboxde.cz nedorucuje vie niekto ako to aktualne je ?

Aparat
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Aparat »

Nemáte někdo na prodej dobíjecí kabel k AW ?

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Daj si inzerat do bazaru.

Odpovědět