[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek
Odpovědět
2L8
iPhone expert
iPhone expert

Re: iPad - k cemu a pro koho ?

Příspěvek od 2L8 »

Takze pokracuem zo starej temy este tu, takze kopia: :wink:
Colpeas: presne tak, ked som pozeral video z Keynote, tak ti ludia boli skoro stale ticho a vyzeralo to tak, ze cakaju aj na produkty pre iPhone. A ni poriadne netlieskali :/ Takze moc ich to az tak nezaujimalo. Ale boli ocakavania ... Snad apple pride ochvilu s nejakou novinkou aj pre iPhone, lebo nerad by som bol, keby teraz pchali veci len do iPad. A vsetko sa tocilo iba okolo neho. Je zaujimave aku taktiku ma Apple, ke napr. pri kontaktoch mate vlozit fotku cloveka, alebo ODFOTIT (take picture). Takze co z toho vyplyva? dali si zadne vratka, aby prezentovali o par mesiacov iPad s kamerou .. a nasledne tam strcia aj telefon a bude ... Ale kto bude nosit velke hebedo v taske, ked mozeme mat pohodlne iPhone vo vrecku?
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

ygy
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ygy »

absolútne s tebou nesúhlasím .
na keynote uvádzali že to je produkt medzi iphonom a macbookom. takže tam nikdy nebude telefón. Možno to apple iba nedomyslel alebo odvolal front kamerku na poslednú chvílu, to ma mrzí asi najviac lebo zvyknem byť dosť často v zahraničí a zvyknem skypovať s rodinou tak , aby sme sa navzájo videli. takže dúfam že na to bude nejaké príslušenstvo :wink:
ja si myslím že iphone dosiahol takmer dokonalosti pri 3gs a neviem čo by sa dam dalo ešte dopĺnať . HW postačuje . maximálne vačší foťák .ale načo ?
apple sa bude teraz snažiť pretlačiť na trh s ipadom (a s tou cenou sa reku aj pretlačí ) a keď sm videl na Stevovi ako ako ho vychvaloval (čo on nezvykne )
tak si myslím že má výziu veľkého potencionálu .
len jediné čo mi vŕta hlavou je ako do toho iPadu dostanem keynot-y ktoré mám už rozrobené z macu ? že by apple povolil nejakým spôsobom povoli mass storage memmory ? alebo akým spôsobom mám z iPadu vyťahovať rozrobené dokumenty ?
alebo to bude riešiť nový iTunes ?

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Tak potom tam spackali trosku ten FW, alebo ho narychlo nahodili a nedoladili, lebo nemoze byt predsa na zariadeni tlacidlo, urobit forku, ked ju nemas cim urobit :)
Takze Apple si dava zrejme nacas a robi taktiku tipu - po troske budeme pridavat, aby sa nam hrnuli peniazky. Proste aj na iPhone, budu takto robit - najprv pridaju lepsi fotak, iny desing neskor .. a tak to pojde dalej a takto nalakaju zasa dalsich ludi. Ako keby nemali uctu k zaciatkom a proste ich len vyhodili a prestali sa starat o ne. No neviem to presne vysvetlit, ale chapes .. :wink:
Dalej ma hned napada, ci sa bude dat iPad jailbreakovat. to by bol potom dost velky pokrok, ale kedze je to ten isty OS, tak si myslim, ze onedlho bude aj tam JB. Co bude fakt dost dobre, potom toto zariadenie ma uz vacsi potencial a vyznam. ale aj tak, ziadna mechanika, mass storage, fotak, kamera .. skoda no. zostavam u iPhone. Aj ked iPad vyzera velmi pekne. ale ja si myslim, ze iba fakt maniaci a nadsenci Apple si ho kupia, ale neprekona to predaj iPhonov.
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

ygy

Příspěvek od ygy »

ak myslíš túto fotku -> Obrázek
tak to nieje foto z iPadu ale z nového SDK :wink:
a k tomu vývoju , to sa nazýva obchodná taktika a stou bohužial vela neurobíme .
ale niektorí si myslia ža práve iPad iphone prekoná , možno nie hneď ale časom určite. Vela luďom iphone nevyhovuje , majú vela mailov denne tak idú do Blackbary, potrebujú dobrú organizáciu času idú do nokie a tak ďalej a tak ďalej. Ale v iPade je o niečom inom , možno nie teraz ale ako sa biznis s knihami časopismi rozbehne tak apple kvôli displayu nechá všetkých súperov zasebou . ovládanie celého domu, web browser, filmy hry , kalendáre a to všetko za 499 dolárov :shock:

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

nerobil som unahlene zavery. Fakt, ze hned uviedli priklady prislusenstva znamena, ze bude dalsie. Takze bude trebars aj kamera. Otazka je v tom, ze to ten OS musi vediet ovladat (to ja neviem, ci a ako na to, kedze je to aj zalezitost firmware). Podla mna sa snazili ten stroj okresat na danu cenu, takze slo prec skoro vsetko, co nepotrebujes k tomu, aby sa ten stroj vobec dal pouzivat (klavesnica, USB, SD, kameru nepotrebujes nepretrzite - jasni kandidati na prislusenstvo).

uz ma unavuje spekulovat nad tym, mne je vsetko jasne. Pride do predaja, kupim si to. Bud ho budem pouzivat alebo nebudem.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

ygy presnejsie toto, tu je to cele: http://www.macblog.sk/novinky/kamera-v- ... -3109.html
Tak mala tam byt kamerka, ale neboj, oni to daju v dalsej generacii si myslim :)

Juramac

Příspěvek od Juramac »

No tak JB bych necekal tak rychle. Doposud neni poradne ani na soucasny OS ,a Apple urcite vsem fandum JB pripravuje hezka prekvapneni v OS 4 :wink: A co se tyka doplnku, tech bude, jako maku, urcite i nejaka mini iSight kamerka. Ale to vse az na novy OS, ktery to musi podporovat. Me osobne daleko vice, nez neci ksichtiky zajima, jak to bude s tiskem z aplikaci, treba z iWorks a v blizke budoucnosti i dalsich. No, uvidime. Verim, ze OS 4 ,na kterem to bude vsechno stat,bude vcetne novych aplikaci a reseni predstaveny do konce brezna , tesne pred zahajenim prodeje iPadu.

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

ja se tesim, az bude hack, bude se dat s iPadem volat, bude hack na poradny multitasking - pro me jen na IM, a bude to mega super stroj...
a koupim ho stejnak... protoze to je proste suprovy :D
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

ygy

Příspěvek od ygy »

jura ja naopak čakám že jb bude čo najskôr :D nie preto aby som mohol kradnúť ale preto aby som stiahol nejakú app aby neboli na tokom obrovskom displayi len 4 ikonky . neviem prečo ale hrozne ma to irituje :P ďalej nejaký lock kalendár aby som využil veľký lock screen. a nejaký multitasking. .a budem úplne najviac na svete šťastný

r.a.c.e.k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od r.a.c.e.k »

Taky si pockam az se zacne iPad prodavat a nekdo se ujme breaku ( kdo asi? .))
Multitasking v podobe backgrounderu me dokonale vyhovuje.
Muj osobni nazor, proc do nej apple nesel u iPhonu ani u iPadu je ten, ze pristroj jako takovy je omezeny jak ramkou tak vykonem CPU. Multitask u IM, mejlu atd vyresil lisacky a to PUSHem ( kterej me osobne nevyhovuje ). 2 a vice narocnych aplikaci najednou by mohlo pristroj polozit a to by pak bylo narku ze strany uzivatelu ze to je pomalej kram atd atd. Takhle to dela v jeden cas svoji praci tak jak ma a bez cekani. Jak iPhone, tak iPad jsou pristoje pro obycejny uzivatele kteri nemuseji mit poneti o necem jako je velikost ramky, vykon cpu atd a takovej uzivatel snadno zahlti oboje a pak breci ( zkusenost od uzivatelu PC kterym obcas opravuju, stavim PC atd ). Od Applu chytrej zpusob jak tomu narku zamezit. Od autoru Backgrounderu chytre reseni jak to uzivatelum, kteri vedi co delaji, umoznit.

iPad + jailbreak + backgrounder = jdu do nej :)

_tomik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od _tomik »

..nebudu sem psát dlouhosáhle zda iPad ano či ne (snad mi to bude odpuštěno)..k iPadu jsem se vyjádřil v již zamčeném vláknu o OS 4.0 :lol: který se....nekonal :D ale nemůžu si odpustit tento obrázek... :lol: který vlastně i můj názor na iPad vystihuje..
Obrázek
edit.:
zdroj
Obrázek iPhone 3G; iPhone 4; iPhone 5s;iPhone 6s;iPad 2
Obrázek MacBook Air 13"(2012), iPhone 8+, AW Sport, iPad(2017), aTV 4K
Obrázek R.I.P. SJ

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

nerozumiem tomu obrazku, vsetci predsa vedia, ze to nie je telefon. chcel by to byt vtip ale trochu na inej kolaji ako som :-)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

bob123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bob123 »

ja si nemuzu pomoct, ale me to pripomina star trek :-)) chvilku na tom neco delas, polozis to, a druhy den se k tomu zase vratis ...
iPhone 2G 4GB
iPhone 4 16GB Vodafone
iPhone 5 16GB Vodafone
iPhone 6 16GB Vodafone
Macbook pro 13" (mid 2009) Snow Leopard
Macbook pro 13" 2016
Apple AirPort Extreme
New iPad 16GB Wifi

ygy

Příspěvek od ygy »

Velice známý a populární novinář Walt Mossberg měl možnost vyzpovídat Steva Jobste po uvedení iPadu. Mimo jiné Steve Jobs také prozradil, že iPad dokáže přehrávat hudbu 140 hodin na jedno nabití! ( Všimněte si, jak je Walt Mossberg ? velice zkušený novinář šťastný a nadčený po setkání s Jobsem)

v [url=http://[BULVAR: odkazujte na jiné zdroje].cz/]zdroji[/url] je aj viedo ako to sám Steve prehlásil :wink:

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

A ví někdo, jestli má OS 3.2 iPadu plnohnotné Bluetooth (umí přijímat a posílat uživatelské soubory)?

Diskuse typu: "pán A se při pohledu na iPad usmál a pán B zase uprd", mi přijdou poměrně neplodné. :)
Naposledy upravil(a) Zahradník dne sob led 30, 2010 10:12 am, celkem upraveno 1 x.

ygy

Příspěvek od ygy »

skôr nie ako áno

Hnykda

Příspěvek od Hnykda »

Chybí mi volba: Jsem nadšený, nekoupím si ho :shock: :|

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Pre mna ano. Naozaj velmi pekne a uzitocne zariadenie pre mna. Ci si ho vsak kupim neviem podla financii kedze momentalne idu vsetky do damu... :)

Dizajn uplne v pohode nevadia mi ani tie hrube okraje jednoducho su tam preto aby sa necapkalo po displaji a aby sa dalo vlastne s displejom pracovat. Vobec mi nevadi rozsierenie displeja flash a neviem ake este vytykane veci. Co mi chyba a bolo to tu myslim aj spomenute su urcite profily! Ak toto apple nedoriesi tak to bude skoda. Predsa len ma domacnost viacej celnov a kazdy by chcel mat ten svoj homescreen ci uz s vlastnymi app alebo mail uctami so svojimi zalozkami v safari. Dalej co mi chyba je urcite predna kamera pre skype hovory. Mne osobne ani tak nie ako tym co Skype videohovory pouzivaju dost casto. Dalsia vec ktrou by som privytal su USB porty teda aspon jeden. Len priklad: Pridem na navstevu a chcem si od kaarata staiahnut alebo nahrat fotky k sebe... Na toto by bolo urcite usb rozhranie super.
Ano maju by nejake redukie do apple slotu ale budem predsta tahat so sebou hluposti kable? :) Nie nebudem nechce sa mi.

Hore som spomenul veci kotre zatial nefunguju na iPade. Veci o ktorych neviem ci funguju a chcel by som aby fungovali napisem teraz. :)

Urcite si neviem predstavit kopirovat fotky z a do iPadu proste u mna je to nepriatelne chcem mat fotky na jednom mieste a chcem sa dostat na ne z kazdeho zariadenia v dome. Teda pre mna osobne to bude nejake centalne ulozisko dat (server, NAS) kde bude vsetko a pre kazdeho... Neviem ci podporuje iPad nejaku smabu alebo nieco podobne na zdielanie. Ak neude toto tak mi je iPad na nic. Nechcem mat fotky len na nete...

Urcite by som chcel aby sa dali ovladat domace zariadenia TV, Reciver a hlavne multimedialny prehravac. Moj Xtreamer ma moznost ovladania cez ip adresu ale daju sa ovladat len zakladne veci play, stop, next.... ale nie vyberat si filmy a priamo si ich pozerat v ipade a ak sa mi paci tak prehrat... Proste multimedialny ovladac. :)

Moje vyuzite iPadu by bolo asi taketo ako som napisal vyssie plus prezeranie Webu. Nic Viac od neho nehcem. Cital som uz vseliake nazory ako kazdemu vseto chyba a nic to nevie ale iPad vie to pre co je urceny. Pridem domov lahnem precitam postu prezriem web, fotky spustim film a bodka nic viac... niekto by vsak chcel aj aby mu dokazal ohrait polievku....

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Paly

Příspěvek od Paly »

Profily? :D teraz mi to tuklo ked to napisal dodo. Cena iPadu bude $499 toho najlacnejsieho. Myslim, ze v amerike to bude najmenej aby kupili rodicia detom iPad, myslim, ze v jednej rodine budu mat aj 3-4 kusy iPadu. Toto je politika Applu, nie urobit uzivatelske ucty a predat jeden iPad :D

Povedzte mi, kto z vas poziciava svoj iPhone frajerke, mame, sestre, bratovi? Ja urcite nie! Kto z vas pozicia svoj iPad uz spominanym? Ja urcite nie. Zamyslite sa nad tym.

Taky iPad aky je mi vyhovuje. Urobi sa nan jailbreak ;) a vsetko co potrebujem, co tam neda Apple si tam dam sam :) Sikovni programatori urobia vsetko
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

v suvislosti s tymi okrajmi mam otazku, ci snimace pohybu prstov su aj na nich. Asi nie su. Je to podla mna chyba, pretoze to by ovladanie hier o dost zlepsilo.

dodo: ja uz teraz mam webovy ovladac mojho popcornhour - vratane zobrazovania nazvov filmov a pod. Nastastie pch je webovy server :) takze okrem play stop mam viac moznosti :)

profily chybaju to je pravda, len mne chybat nebudu :)

trumpetka

Příspěvek od trumpetka »

Jsem zvědav, co na to konkurence... Wir7 pokud bude mít multitouch a všechny věci, po kterých většina hlasitě volá, může solidně zamíchat trhem...
PS: kde je konkurence, tam bývá i vývoj... :D

ygy

Příspěvek od ygy »

microsoft už tablet predstavil . ale nieje ničím zvláštny . normálne na ňom behá Win XP . konukurencia bude to je isté , ale konkurencia nikdy nebude mať app store a itunes store

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Paly: mna nezaujima co bude v amerike ale tu ;) Viem ze 500eur nie je vela ale kupit 2-3 ludom do jednej domacnosti iPady by bolo asi drahe... Preto user manger by bol ako stvoreny. Nepotrebujem mat v nom nic intimne co potrebujem skchovavat pred manzelkou alebo detimi.... pre mna je iPad iba zobrazovadlo netu fotiek a ovladanie videe nic viac. V podstate klasicke papierove noviny za skolom :)

Rony: ja zatial mam len ovladac ale ze pripravuje sa tak som zvedavy...
Obrázek Obrázek
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

dodo: to je pekne ale len to simuluje fyzicke dialkove ovladanie :) co je samozrejme ok. ale je to len virtualne takze neda sa to ovladat naslepo, co je dost vazny problem :) a aj chyba vsetkych co taketo virtualne DO robia. Treba trochu iny pohlad.

lenze je tu este pohlad taky ako mas cojaviem v itunes na pocitaci. Vidis skor katalogy medii a vyberas si medzi nimi. Takze mas iphone/ipad ako SUCAST multimedialneho zariadenia - dalsia pomocna obrazovka, ktoru mas poruke. nechcem to moc rozpisovat.

ale to je uz offtopic.

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

OT: o tom neviem a ani som nepocul :) u tohoto prehravaca...

dodo
Apple Magic Mouse

vernius
Host
Host

Příspěvek od vernius »

Je to krásný. Cena super. Chci to. A na co bych to používal?
možnosti:
a) cestuji často (autem)
b) cestuji často (hromadná doprava)
c) jsem v práci/doma pořád
x) chci to na filmy, ukazování fotek..... (můžu patřit do a) b) nebo c)

pokud jsem a) nebo c) tak je to zařízení zbytečné. Na cestách mám smartphone a doma/v práci PC. Vytáhnout v autě tohle, budu k smíchu nebo pláči všem navíc nevím, na co by mi to na cestách bylo (když mám kvalitní smartphone). Doma nemluvě.
pokud jsem b) tak je to zařízení na 99% zbytečné protože wifi skoro nikde není a těch pár míst to nevytrhne. 3G by mohlo být klidně všude, ale na co bych potřeboval 3G netbook, notebook, tablet, když na maily mám smartphone?
pokud jsem x) a za tyhle funkce, který nepotřebuju jsem ochoten dát 10000,- tak je to zařízení pro mě

existuje malé procento (promile) lidí (skupina x), kteří tohle koupí, ale pro mě a 99,99% lidí tohle fakt není.
jsem vyznavač kombinace pc a smartphone. až budu chtít víc, pořídím netbook, a do něj win7. je to přece jen míň svázaný pravidlama, který znám z iphone - koupil sis u nás hw? kup si i všechno ostatní, seš náš otrok. u telefonu se to dá přežít, ale dál je pustit nechci.

pozn.: jako čtečka knih je to nepoužitelný, protože je to aktivní display a číst na tom stovky stran knih(y) se rovná žádosti o zkažený oči

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Čtečka knih to asi taky nebude. Nechtěl bych být škarohlíd, ale už vidím ty frajery, co si většinou čtou jenom obrázky z časopisů, jak si objednávají (a platí :)) knížky z appstore v angličtině. :)

Takže to vypadá zase jenom na ty HRY. On je totiž veliký rozdíl mezi malou hrou za třičtvrtě dolaru a e-bookem za deset dolarů :)

PS: Není nad to, uvelebit se do pohodlného otomanu, nalít si sklenku něčeho dobrého a vzít si do ruky poctivou knihu (movitější mohou ještě přidat třeba stylový krb). :)

PS2: Pokud máte přítelkyni, musíte to rozumně kombinovat. :)

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Tak zaciname zrejme asi eru startreku :D No mna tiez trosku irituje ten dock v iPade, predsa su velmi daleko od seba ikonky. Ak by v novom OS pre iPhone bola moznost otaania displeja v SB, tak dock by bol podobny ako na iPade - ikonky hrozne od seba.

kosmonaut
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od kosmonaut »

Paly píše:Profily? :D teraz mi to tuklo ked to napisal dodo. Cena iPadu bude $499 toho najlacnejsieho. Myslim, ze v amerike to bude najmenej aby kupili rodicia detom iPad, myslim, ze v jednej rodine budu mat aj 3-4 kusy iPadu. Toto je politika Applu, nie urobit uzivatelske ucty a predat jeden iPad :D

Povedzte mi, kto z vas poziciava svoj iPhone frajerke, mame, sestre, bratovi? Ja urcite nie! Kto z vas pozicia svoj iPad uz spominanym? Ja urcite nie. Zamyslite sa nad tym.

Já bych právě viděl iPad jako celorodinné zařízení. iPhone je něco jiného - je osobní protože je to mobilní telefon - brána k nějaké konkrétní osobě. Ale iPad je, podle mého názoru, pro celou famílii. Už jen tím, že je docela velký = méně mobilní (nestrčíš ho do kapsy u kalhot a nevytáhneš cestou do práce/školy), si ho přestavuju položený v obýváku nebo v kuchyni na stole, jako digitální pojítko celé domácnosti. Kdo ho zrovna potřebuje, tak ho uloví a udělá co potřebuje.
Za tímto účelem by se nějaké přepínátko profilů hodilo..
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Jirkus: Nespechej. Je jen otazka casu, kdy se objevi i spousta ceskych knizek. Je to novy zacinajici trend a verim, ze ceska vydavatelstvi si tento kseft nenechaji uniknout. Ale jinak souhlas, papirova knizka ma a verim ze i bude mit stale neco do sebe :wink:

Lukas1107

Příspěvek od Lukas1107 »

pro cteni knizek(beletrie) je stejne vhodnejsi E-ink technologie

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

pozrite, eink = fajn. Ked vsak nechces samostatnu eink citacku ale chces aby to vedelo naraz viac veci, tak co urobis? proste si sam vyberies. co a v akej kombinacii.

mimochodom prave som cital ako ludia reagovali, ked Steve Jobs uviedol iPod pred deviatimi rokmi.

je to velmi podobne reciam ake maju ludia ZAKAZDYM. Len cas ukaze ako HLBOKO sa mylili.

http://www.stumbleupon.com/su/19JDUi/ga ... -ago-w/r:f

Jedno vsak uz nejde upriet, iPod zasiahol svet a je to najuspesnejsi mp3 prehravac. Nakolko su teda reci okolo iPadu len recami?
Myslim aj tie pozitivne nielen negativne. Netreba mat ziadne definitivne rozsudky, pretoze RAZ zoberieme vase vyhlasenia vazne a obuchame o hlavu :-)

Viem o pripadoch, kde sa to iste stalo panom ostro odsudzujucim iphone a teraz mazu obrazovku svojho :-)

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

toncek píše:Vesměs už tady vše padlo. Libí se mi názor Petra Máry, a to že toto je zařízení je o OBSAHU, nikoliv geekovská hračka!
Chtěl bych oponovat tomuto nyní zde rozšířenému názoru. Přehrávání médií všeho druhu není to, co dělá toto zařízení jedinečné a užitečné.

Proč já chci iPad, přesně vystihli v tomto anglickém článku:
"We feel the most promising aspect of the iPad is that there is now a relatively inexpensive full-sized multi-touch platform that is open to a massive audience of developers."
Volně přeloženo: Nejdůležitější na iPadu je to, že nyní tu je relativně levná celoobrazovková multidotyková platforma otevřená velké komunitě tvůrců aplikací.

Za mne: To nesmírně příjemné, přirozené, plynulé a intuitivní multitouch ovládání iPhonu je to, co mě k němu přitáhlo a dodnes mě na něm baví. Jen to ještě konkurence neumí. Právě to chci na větší obrazovce iPadu a časem doufám i ještě větší ploše.
Obsah - neobsah, iTunes - neiTunes...
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ved to si neodporuje. vsimni si a zamysli sa co teraz predstavuje iphone/touch/ipad. Konzumacia obsahu podporena vhodnym pristrojom. Neponukli na trh "prazdne" zariadenie, ktore si po kupe musis "pretvorit/dotvorit" ale mas uz k dispozicii zdroje s obsahom - itunes store (ja viem, u nas nie), appstore... prave to je to, cim sa odlisuje od vsetkych napodobenin. Geek si tieto veci skor ci neskor dotvori aj sam na comkolvek. Ale geekovia nevyrabaju predaje. A ukazuje sa, ze geekovia casto nemaju ani pravdu vo svojich usudkoch sa mozu fatalne mylit. Tak ako sa mylili v pripade toho ipodu (vid. vyssie), iphonu a o ipade tiez nerozhodnu geekovia s recmi o SD kartach, multitaskingu, USB a pod.

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Jojo, na to si jeste zive vzpominam, kdyz Jobs predstavil prvni iPod a vsichni se smali, ze to je blbost, ze nikdo kupovat na iTunes nic nebude a dalsi blablabla... A dnes jim vsem ten jejich smich tezce vytuhnul....... :)
Kdyby si chtel nekdo zavzpominat, tady si stahnete krasny dokumentarni film o historii iPodu se slovenskym komentarem :wink:
http://files.me.com/juramac/lrlsxa.mov

trumpetka

Příspěvek od trumpetka »

ygy píše:microsoft už tablet predstavil . ale nieje ničím zvláštny . normálne na ňom behá Win XP . konukurencia bude to je isté , ale konkurencia nikdy nebude mať app store a itunes store

....no ale já nemluvím o archaickým XP, ale o win MOBILE 7. To, že se s tím roztrhne pytel nejen co se founů týče, ale vsadím na to boty, že se s tím pochlubi i v takovýchto tabletech všichni, kdo fušují alespoň trochu do výroby elektroniky.... :D
malý přidavek, sice jsme stále omezeni převážne možností si pořídit na cesty netbooky: malá prezentace toho, co se nabízí:
(a to hlavně ten první)
http://notebooky.idnes.cz/velky-test-je ... yrobci_jza

upozorňuji, že většina už není na XP, ale na nových win7....
Takže iPad musí začít být nabízen ve velkým, aby všem, kdo neco takového chtějí, nabídl se jako první a nedal jim možnost koukat po konkurenci.... :D

Carabei

Příspěvek od Carabei »

Problem WM7 je ten, že zatím vlastně neexistují, no a jejich požadavky až budou uvedeny? Dvoujádrový procesor v telefonu, ne děkuji. Radši 600MHz(3GS), který rychlostí převálcuje i zařízení s rychlejším procesorem.

Pokud WM7 nabídnou po cca 5-8 letech zásadně přepracovaný jádro a ne jen balení balastu na stávající, tak budou použitelné.

Každopádně já raději zůstanu u OS X a jeho derivátu iPhone OS, pracuje jinak, dle mého názoru značně efektivněji, holt unix, takže iPad bude napřed nejen kvůli iTunes a jejím novým částem, ale díky návrhu zařízení jako celek. U Win zařízení jde pořád jen o to, něco co už je narvat do hezké krabičky. Pak to dopadá jak HP Slate, zasmál jsem se, display 16:9, na filmy pěkný, ale to není primární účel, cokoliv jiného je ale trošku problém, vespod je windowsovská lišta a nahoře zase zabere místo rámeček okna(minimalizace, maximalizace, x) a lišta s nějakým menu, díky tomu máme nudli, ve které se něco už zobrazuje, možná by to bylo dobré i na videa, už to skoro vypadá na formát 21:9 :mrgreen:

Vážně si radši pořídím něco, co má nějak omezený systém ale zbytek funguje perfektně. iPad.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

trumpetka

Příspěvek od trumpetka »

Nejsem tu za fanatického fanouška wm. Jen doufám, že je to donutí v iPadu 2 to tam kvůli mě dát.... :lol:
takže Stíve Jobsi, doufám, že sis toto vlákno pořadně přečetl! :lol:
ps: teď vážně- přiznám se, že mě zajímá vše, co se novinek týče. To platí jak pro apple, tak i pro wm mobile 7 po stránce vývoje.... Na wm jako takových jsem zkrátka stejně jako ostatní vyrostl... :wink:

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Rony: no zatial s tym obuchavanim o hlavu este nejaky ten cas pockame nie? :) Podla mna aj tak bude viacej predavanejsi iPhone nez iPad! Ako vzdy Steve rozprava - BOOM. Podla mna to je len chvilkovy osial, ono sa to rozbehne az neskor, ked bude na tom viacej vychytaneho a viacej HW doplnkov a dorabok. Keby som si mal vybrat, tak isto si zoberiem najnovsi iPhone ako iPad. Alebo MacBook ,ale ipad rozhodne nie.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

2L8: a o com inom ako o "pockajme, uvidime" hovorim? :-)

Odpovědět