[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek
Odpovědět
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: iPad - k cemu a pro koho ?

Příspěvek od rony »

ceny prislusenstva su prijatelne. O tuto cenu mozes usetrit, ak ich potrebovat nebudes :-) diky za tie ceny.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

AberF

Příspěvek od AberF »

ja sem byl rozhodnut koupit Macbook Air (1799$), ale po konferenci kde ani nerekl zda, jak a kdy mu poskytnou upgrade sem se rozhodl pro iPad (829$ - pro mne jedina prijatelna verze), ale dnes mi prisel od naseho dodavatele it techniky nabidka na predobjednani 11" netbooku Alienware kde cena startuje na 799$ tak zacinam velmi seriozne premyslet nad Alienware s hackintosem. Kazdopadne patrim mezi "jablkem posedle" ;)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Vie sa uz PRESNY datum zahajenia predaja iPadu v U.S.A.? (na DEN presne)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Ano, 3G model s kamerou by daval smysl: chces videokonference, porid si 3G, at je muzes delat kdekoli jako volajici i volany. Kamerka by byla vlastne naproti v mistech, kde zezadu bude ten plastovy kousek s antenami.

Proc ma GPS jen 3G verze: jde asi o jeden komunikacni chip a antenu.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

rony píše:Vie sa uz PRESNY datum zahajenia predaja iPadu v U.S.A.? (na DEN presne)

Podle tohoto zdroje by to mělo být 31.3.2010
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

havrilko
Host
Host

Příspěvek od havrilko »

Každopádne si ho kúpim hlavne do školy. Teraz maturujem a veľmi sa mi to hodí či už si spaviť z poznámok knihu a hodiť si to do iPadu ako knihu. S písanim poznámok určine nieje problém pretože aj teraz píšem na 6. Predmetoch poznámky cez iPhone a potom si to pošlem na mail a vytlačím.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

pises poznamky v iphone? uff. som nadsenec ale to uz je aj na mna moc :-) ako si kreslis prasiatka na okraj? :-)

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

havrilko:

:mrgreen: Tak to je iPad pro tebe jako stvořený. :mrgreen:

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

havrilko:

no jestli letos maturuješ a jestli ještě pořád platí, že maturity probíhají v květnu, tak to už toho moc nenapíšeš, když iPad bude v USA nejdříve v březnu, u nás potom i déle.
I když co já vím, třeba půjdeš na VŠ a tam ho na přednáškách ještě užiješ tak jak píšeš. Já tahal poznámkový blok a propisku :-) a v kapse Philips Fizz :-)
Sám jsem na to psaní hodně zvědavý - jak se na tom bude psát, když to člověk bude muset držet v ruce, jak se na tom bude psát, když to bude položené třeba na klíně nebo na stole. To mě hodně zajímá a chtěl bych si to vyzkoušet.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

havrilko
Host
Host

Příspěvek od havrilko »

Áno jasne že som myslel aj na výšku teda aspoň dúfam že má tam zoberu :-)))

Paly
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Paly »

Konecne krasne vysvetlenie o Flash a preco ho Apple nechce: http://superapple.cz/2010/02/chrani-app ... uje-flash/

EDIT: nieco na pobavenie: http://www.dsl.sk/article.php?article=8707 zevraj vacsina ludi iPad nechce a nepotrebuje :D som zvedavy kolko iPadov sa preda za prvy tyzden predaja ;)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Osobne mam na svem MBP problemy s Flash uz nekolik let, velmi casto flash spadne, nekdy i nekolikrat denne ,kdyz se na nektere strance objevi, a musi se cela stranka opakovane reloadnout. Takze pokud je tato chyba znama, Adobe na ni byl upozorneny a nic nedelal, pak se nedivim Jobsovi, kdyz hodne natvrdo prohlasil, ze lide v Adobe "jsou lini ,neschopni a neochotni resit problemy" A uprimne, me osobne Flash urcite zase az tolik nechybi a velmi brzy v souvislosti s HTML5 pujde tam, kam patri...doplnte si sami....

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Další vtípky :-)

Obrázek

Obrázek
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Tea:

Je to stejné jako u iPhonu, takových bylo a ještě bude. Něco podobného se dá vymyslet prakticky na každé zařízení...

OT:

Jestli opravdu Windows 7 Mobile budou bez multitaskingu, flashe a aplikace se budou instalovat pouze přes MS MarketPlace, to se budu smát a jsem zvědavý, jak to ti všichni "kritici" budou reagovat. :) Ale to tady nepatří..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

prijmu to za svoje a zacnu to propagovat ako vyhodu. Ako inak?

Alebo este hulanova metoda, popru svoju podporu systemu WM a zacnu vychvalovat nieco ine. Hned ako im to niekto daruje.

Golf

Příspěvek od Golf »

iPad: 10 důvodů proč (ne)koupit tablet od Apple
Celkem užitečný článeček, včetně dost trefného názoru na tu bezmeznou antipatii versus nekritickou sympatii, cituji:
...Apple všem konkurentům opět dokonale vypálil rybník. Zatím co všichni šli cestou zmenšování stávajících PC i s jejich OS ? apple zvětšil telefon .-) a s tím co už iPhone, appstore prezentuje a umožňuje je to genialní tah...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Hnykda

Příspěvek od Hnykda »

Nesouhlasím s názorem že iPad je zvětšený iPhone, promiň :P.
V tom článku se vůbec nezmiňují o stabilitě a rychlosti která je dle mého velmi velmi důležitá - ze všeho nejdůležitější, a přesto multitasking a flash berou jen z pozitiv..., a pokud vím, multitasking základních aplikací funguje-proto tedy jak je v článku že opisování něco ze safari do iWork se musí furt zapínat a vypínat je dle mého trošku hloupost, iWork bude nutné zapnout a vypnout ale safari nikoli.

Golf

Příspěvek od Golf »

Neprominu, je to slovíčkaření a trocha nadsázky, to jsi asi nepochopil... Netvrdím (a ani autor těch slov) že iPad je zvěšený iPhone, nebo že by se jen zvětšil iP, jde jen o to, že Apple na to šel obráceně než naprostá většina konkurence. Jinak stabilita a rychlost (i např. oproti zázraku od Googlu Nexus One, který na rozdíl od 3GSka na 600 MHz běží na 1GHz) je snad u iP naprostý standart, u kterého se snad ani nemá cenu pozastavovat...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Voojtaa

Příspěvek od Voojtaa »

Nevím no... Já jsem právě ten, pro koho je iPad zbytečnost. Vždy, když vidím nějakou novinku, která se mi líbí. okamžitě mi v hlavě probleskne, na co bych to využil, co je na tom dobrý atd. Když jsem si prohlédl video s představením iPadu, v hlavě mi nic neproblesklo a naopak musím přemýšlet, k čemu by mi to bylo dobrý a jak bych to využil. Doteď jsem na to ale bohužel nepřišel :-( Na práci mám notebook. Na hry XBOX. Na internet do obýváku iPhone mě booohatě stačí. Mimochodem tento příspěvek píšu z iPhona z obýváku :-D Na internet do školy mám taky iPhone (popřípadě notebook). Na dovolenou si taky raději vezmu notebook (ty 2 kila navíc už mě nezabijou. Na dovolenou stejně nejedu s batůžkem na zádech). A takhle bych mohl pokračovat do haleluja... Prostě já nejsem schopnej dát 12 tisíc (nebo kolik to stojí) jen za větší displej přístroje, kterej doma mám. Nezlobte se na mě, ale iPad prostě JE velkej iPhone. Jak tady psal havrilko, že by si ho koupil do školy, nevím no. Abych si koupil věc za dvanáct tisíc na to, abych si do toho psal poznámky? Ale je to samozřejmě jeho věc ;-) Kdyby v iPadu bylo normální OS X, neváhám a koupím ho. Pro mě je to prostě zbytečnost a nenechám se unýst skvělou reklamní kampaní, která vám hustí do hlavy, jak skvělej iPad je a jaký ohromný využití to má. Ano má, ale proč to kupovat, když přístroj na naprosto stejné funkce mám doma? Nedokážu si ani představit, dát iPad jako náhradu PC třeba nějakému důchodcovi. iPad sice má super ovládání, ale představte si, že naučíte pracovat babičku na iPadu s internetem, ona uvidí v televizi, že se může na prošvihnuté díly Rady ptáka luskutáka dívat na internetu, babička celá nadšená letí na nova.cz a hle už vám volá jaktože jí to video nejde a proč a jak atd... A co jí řeknete? Babi, máš na to blbej přístroj...

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Mnozi lide si kupuji ruzne veci nejen na to, aby je pouzivali na praci, ale treba pro radost, ze je to potesi jednoduchosti, privetivosti apod. Priklad - naprosta vetsina lidi pouziva svuj domaci (ne pracovni) pocitac pro web,postu a zabavu. A ne kazdy z nich chce znat vselijake slozitosti domaciho pocitace. Chce se podivat na web, postu, na koukatelny film, fotky,precist si knizku, poslechnout muziku apod. A NIC VIC. Nezajimaji je pro ne slozite programy na grafiku, videa apod. Chteji se doma a nebo na cestach bavit, ale iPhone/iPod je pro ne prilis maly a neprakticky. A prave takovym lidem je iPad urceny. Ne,jako hlavni pocitac,ale jako velmi prijemny doplnek na zabavu, na cesty apod.Nemusim chodit daleko-mam ve firme 7 macu, doma dalsi 2, ale prave iPad bude idealni hracka pro mou zenu, ktera presne odpovida vyse popsanemu profilu potencionalniho uzivatele iPadu. Chce se bavit, rada foti a chce se chlubit fotkami znamym, chce se obcas pripojit na web atd. A urcite ji prave takove zarizeni udela i velkou radost, libi se ji. A o tom to cele je.

lukasm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukasm »

Naprostý souhlas s Juramacem. iPad je určen pro specifickou skupinu lidí, pravděpodobně se nerozšíří jako iPhone, ale pro mojí přítelkyni je to jasná volba.
New iPad 4G 64GB, iPhone 5 64GB White

Golf

Příspěvek od Golf »

Juramac píše:..... Chteji se doma a nebo na cestach bavit, ale iPhone/iPod je pro ne prilis maly a neprakticky. A prave takovym lidem je iPad urceny. Ne,jako hlavni pocitac,ale jako velmi prijemny doplnek na zabavu, na cesty apod......

A co skutečnost, že bude k mání za velice rozumnou cenu i word, excel a powerpoint? To už je zase trochu víc, než jen zábava, ne? :wink:

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Juramac

Příspěvek od Juramac »

to ano, ale ver, ze prave to vetsinu potencionalnich uzivatelu zase az tak moc zajimat nebude, mozna par obchodnich cestaku na presentace. Ale bezne uzivatele asi ne :)

dodulo

Příspěvek od dodulo »

este taka mala otazocka, bude sa dat iPad pripojit k projektoru? teda pripojit pojde, ale asi len klasickym AV kompozitnym kablom aky sa pouziva na iPhone?
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Voojtaa píše:Nevím no... Já jsem právě ten, pro koho je iPad zbytečnost. Vždy, když vidím nějakou novinku, která se mi líbí. okamžitě mi v hlavě probleskne, na co bych to využil, co je na tom dobrý atd. Když jsem si prohlédl video s představením iPadu, v hlavě mi nic neproblesklo a naopak musím přemýšlet, k čemu by mi to bylo dobrý a jak bych to využil. Doteď jsem na to ale bohužel nepřišel :-( Na práci mám notebook. Na hry XBOX. Na internet do obýváku iPhone mě booohatě stačí. Mimochodem tento příspěvek píšu z iPhona z obýváku :-D Na internet do školy mám taky iPhone (popřípadě notebook). Na dovolenou si taky raději vezmu notebook (ty 2 kila navíc už mě nezabijou. Na dovolenou stejně nejedu s batůžkem na zádech). A takhle bych mohl pokračovat do haleluja... Prostě já nejsem schopnej dát 12 tisíc (nebo kolik to stojí) jen za větší displej přístroje, kterej doma mám. Nezlobte se na mě, ale iPad prostě JE velkej iPhone. Jak tady psal havrilko, že by si ho koupil do školy, nevím no. Abych si koupil věc za dvanáct tisíc na to, abych si do toho psal poznámky? Ale je to samozřejmě jeho věc ;-) Kdyby v iPadu bylo normální OS X, neváhám a koupím ho. Pro mě je to prostě zbytečnost a nenechám se unýst skvělou reklamní kampaní, která vám hustí do hlavy, jak skvělej iPad je a jaký ohromný využití to má. Ano má, ale proč to kupovat, když přístroj na naprosto stejné funkce mám doma? Nedokážu si ani představit, dát iPad jako náhradu PC třeba nějakému důchodcovi. iPad sice má super ovládání, ale představte si, že naučíte pracovat babičku na iPadu s internetem, ona uvidí v televizi, že se může na prošvihnuté díly Rady ptáka luskutáka dívat na internetu, babička celá nadšená letí na nova.cz a hle už vám volá jaktože jí to video nejde a proč a jak atd... A co jí řeknete? Babi, máš na to blbej přístroj...

Ty jo, udivuje jak moc mám skoro vše opačně než ty, holt lidé jsou (kupodivu) různí :-)
- nemám rád notebooky, všechno je na nich špatně, na práci chci desktop!
- hry jsem nikdy nehrál a naučil mě to až iPhone hlavně díky hrám založeným na dotykovém ovládání jako FlightControl spíše než předělávky her s šipkami na obrazovce. Takže je asi jasné, co bude pro mne ideální herní zařízení...
- na internet v posteli mi je ta plocha iPhonu opravdu malá, přesto ji používám raději místo velkého počítače.
- takhle dlouhý text, cos napsal, navíc s diakritikou, bych opravdu na iPhone nedal.
- na dovolenou zvažuji každý gram, chodím po horách, 2 kila mě skutečně zabijí a jedu s takovým trochu "větším" baťůžkem.

Velkej iPhone? Jo i ne! Základ systému ano, ale aplikace na iPadu se rychle rozjedou, budou na větší ploše i výkonu mnohem složitější a s většími možnostmi.

Dávám ti za pravdu, že iPad stejně jako iPhone nemá smysl bez počítače vedle, už kvůli zálohování, synchronizaci nebo restore.

P.S. OT - tvoje ikonka je sice "roztomilá", ale kdybych si ji nemohl ve Firefoxu zablokovat, tak bych kvůli tomu blikání před očima nemohl tvůj příspěvek vůbec přečíst...
Naposledy upravil(a) cheer dne stř úno 17, 2010 10:51 am, celkem upraveno 1 x.

Golf

Příspěvek od Golf »

Juramac > v tomhle s tebou zásadně nesouhlasím, ať se na to kdekdo kouká z různýho úhlu pohledu, tak tady Apple míří přeci jen trochu výš, než jen na tu "zábavu", možná zpočátku zjednodušeně ano, ale je tam podstatně větší potenciál.
Já sám osobně tak trochu hledám důvody proč si iPad pořídit, ale pokud se časem pár těch "proti" změní v "pro" (Flash není vůbec rozhodující, stejně tak multitasking - pokud bude vše opravdu běhat svižně), tak nevidím jiné řešení do budoucna, třeba u druhé nebo třetí generace, do toho jít. Placka velikosti cca A4 a váhy něco přes půl kila a možnosti přibližující se notebooku v kanceláři či doma v obýváku jsou dost lákavé, a to i po pracovní stránce...
"Souboj" cheer versus Voojtaa to jenom dokazuje, jak je vše relativní.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Golf : Ale to je prece samozrejme, ze mame kazdy rozdilny pohled na vyuziti , bylo by naopak spatne, kdybychom jej meli vsichni stejny. :) Ty v tom hledas vice pracovni vyuziti na urovni notebooku, ja naopak zabavny doplnek prave k tomu jiz stavajicimu notebooku. Ty sve zduvodneni, proc ano, teprve hledas, ja v tom mam jiz jasno. Jisteze potencial aplikaci a tim i vyuziti se bude dale zvysovat, nakonec, mrkvesoft uz udajne dela na baliku World pro iPad, ale osobne si skutecne myslim, ze tech, co budou iPad vyuzivat pracovne, bude vyrazna mensina. Urcite to budou obchodni cestujici na presentace, s tabulkami, fotkami, videem apod. Ale vice bude tech, kterym ani dnes tyto pracovni zalezitosti a moznosti mnoho nerikaji a budou radi, ze maji v kabelce a nebo v male tasce prijemnou placku pro zabavu, kterou doma nabiji energii, hrami, filmy , knizkami apod. a treba na dovolene nekde na hotelu se juknou na web.... Ale jinak, myslim, ze urcite nejsme v rozporu, jen mame kazdy jine osobni priority a pohledy na vyuziti. :)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Vyuzitie najdes aj ked potrebujes stroj k praci. Pretoze kupou iPadu nezahadzujes ostatne zariadenia. Z tohto vychadzaj, ze Apple chce, aby si ludia, co uz MAJU jeho vyrobky kupili DALSI. Nechce NAHRADIT ktorykolvek iny svoj produkt.

Ak sa s pochopenim tohto umyslu dostanes dalej, tak zistis, ze AK len tak bezcielne alebo s cielom behas po webe, tak uz je to len otazka "mam peniaze na to". A vtedy to kupis a URCITE vyuzijes, pretoze VZDY aj doma aj v jednej miestnosti s pocitacom mas chut chytit do ruky zariadenie, ktore vie zobrazit webstranky. U mna je to s iPhone. No a ked si hovoris, ze iphone ti staci, tak si doma. Uz je to opat len otazka - ma to vacsiu obrazovku a mam nan peniaze? Pretoze garantujem, ak ho budes mat a ak teda webujes len tak zo zabavy a robievas to aj na iphone, tak to na ipade robit budes :-) Len preto, ze s desktopom sa blbo lezi v posteli, obcas si laptop uz lenivy otvarat a mrvit sa s nim na sedacke.

Nejake dalsie moznosti typu "idem niekam robit prezentaciu" - to uz su len doplnky a iba dodatocne dovody ku kupe. Zaroven staci v tom zariadeni vidiet nejaky potencial, kam by sa mohlo ubrat, pretoze vsetko zavisi na aplikaciach ake vzniknu.

iPad je vyslovene zariadenie pre ludi, ktori neriesia jeho cenu a uz maju doma vcelku siroky sortiment roznych dalsich zariadeni. Rozhodne to nie je vec, ktoru si clovek kupuje ako jedinu, ktoru vlastni.

Chapem, ze je tu par ludi, co si kupili iPhone a ani ich nenapadlo, ze aj ten vyzaduje uzke prepojenie k pocitacu a vyhybaju sa synchronizaciam a vsetkemu co prepojenie s pocitacom ponuka. Takym ludom je tazko vysvetlit, ze domaca LAN je skvela vec a tak tu tiez mame rozne blbe otazky ako "nazdielat" na ich laptope internet pre ich iphone, ked VACSINA z nas ma doma router a oni ziju este casoch, kedy im ISP dotiahol kabel az k ich jedinemu kompu doma.

Apple proste postavil zariadenie, ktore je doplnkom k ostatnym veciam, ktore ponuka

Hnykda

Příspěvek od Hnykda »

Rony to trefil na hlavičku. Tohle mi běhalo v hlavě ale nedokázal jsem si to zformulovat. Proto jsem výše psal že odmítám pojetí iPadu jako zvětšení iPhonu(i když to tak teoreticky je, nikoliv prakticky).
S tímto názorem souhlasím. Při pomyšlení jak mi doma na AirPort Extreme letí 16 MB net, na kterej je napojenej Desktop Mac pro domácnost, můj osobní MBP na "vyšší práci", iPhone jako mobil a na to všechno koukám z iPadem v ruce a vybírám si doplňky do obýváku, se začínám třást :D .
Jen ta cena (né že by v porovnání s jinými byla levná :D )

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Zatím jsem do tohoto topiku pouze psal, proč bych iPad nechtěl.

Na všechno, co dělám vždy najdu nějaké lepší "řešení", ať už je to iPhone nebo notebook.

Přemýšlel jsem tedy, proč bych si ho koupil...

A jediné v čem vidím určitou přednost iPadu je hraní her.

Je to jenom můj názor, ale myslím si, že pokud se iPad v této oblasti neprosadí, bude to mít s odbytem dost těžké ...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

to iste je s hrami je aj u iphone/touch - oba sa predavaju kvoli hram v takom neuveritelnom mnozstve. Je to presne ta ista situacia ako ked si pred casom NEMANAZERI kupovali "manazerske" telefony (a manazeri s nimi nevedeli pracovat). Apple u iphone nesiel cestou predstavit namakany mobil pre manazerov len preto, ze to vie internet, aplikacie. Urobil ho pre zabavu.

Stojim si za tym, ze pokial by ti niekto do izby polozil iPad, tak pre CAST cinnosti, ktore si robil na pocitaci ci iphone najdes vyuzitie aj pren. Vsetko je na zaciatku - musi sa prelomit pociatocny otaznik "na co to budem pouzivat" u ludi, ktori este nevidia priklad ostatnych. Tam nedokazem ani ja konkretne odpovedat ci je to ok. Mozem len odvodzovat - ma to os podobny iphone, ma to dotykovu obrazovku z iphone atd. Cize v tomto to bude urcite dobre. Oproti laptopu je to operativnejsie. Tieto veci si zvazim a proste zostava iba otazka investicie :-) Vsade je uzka viazanost na to, ci naozaj pouzivam doma desktop/laptop/iphone na puhu konzumaciu obsahu.

Ja som nan zo vsetkeho uvedeneho zvedavy - niekolko rokov som vazne uvazoval o netbooku predtym o UMPC ale vzdy som nejasne tusil, ze mi na oboch nieco vadi (taka tarbavost, neohrabanost pri pouzivani oboch).

Je iste, ze doma uz nebudem neustale davat pozor, ci mam oba iphony poruke kvoli webkam a facebooku :)

Mame moznost si to zariadenie vyskusat - aspon VSETCI, ktori mozeme vyhodit par stoviek (euro) na to, aby sme sprostredkovali svoje pocity ostatnym :-)

ygy

Příspěvek od ygy »

ja práve to hranie hier úplne odsudzujem :P na app store som utratil nie málo peňazí a keď sa obzriem spatne tak skoro všeky aplikácie som spustil pár krát (a aj to povačšine v prípade že som chcel ukázať čo iphone "dokáže" ) a viac som ich nezapol. postupom času som sa na to vykašlal . ( jediné čo používam denne je facebook a shazam ) ja by som využil iPad hlavne na internet , kontakty , uložisko fotiek a možno aj čítanie kníh , aby som sa zdokonalil v angličtine .. keď tu bola polemika či iPad je alebo nieje zvačšený iPhone tak ja si myslím že zvačšený je , čo je v konečnom dôsledku jeho najvačšia výhoda ...

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

To jsi mě překvapil, chápu, že někoho hry prostě nebaví, ale proč to odsuzuješ? Co je špatného na zkrácení si cesty do a z práce ve vlaku "maštěním" Flight Control? Zkusil's to někdy - žádné zabíjení a boje, jen záslužné "zachraňování" letadel :-) Stálo to hodně málo, hrál jsem to já i dcerka nesčetněkrát, vracím se k tomu vždy po čase snad víc než rok.

Už se těším až budu "šmrdlat" upgradeovanou verzi s mnohem víc letadly na 9,7".
Naposledy upravil(a) cheer dne stř úno 17, 2010 10:49 am, celkem upraveno 1 x.

Juramac

Příspěvek od Juramac »

Spousta lidi nakupuje aplikace, ktere pak nevyuziva. Casem ale vetsina pochopi, ze ne vsechny app a hry clovek "potrebuje" a omezi se. Osobne mam je 3 obrazovky- zakladni-vybrane hry (z kterych hraju obcas jedinou, ostatni tam jsou jen pro deti) a pak jednu s doplnky, jako je navigace, IM+,a par drobnosti. Ale znam i takove, co maji obrazovek 10 .... A k nicemu... :wink:
Ale odsuzovat hry, to je nesmysl, naopak , je to skvele pro hracicky a na iPadu to bude teprve "hlina" .... :wink: dovedes si predstavit treba Bugdoom a nebo Monkey Ball na iPadu? :) vis , kolika lidem to ucaruje? A to nejen hracum ale i prihlizejicim...... :wink:

BlaCKBloOD

Příspěvek od BlaCKBloOD »

Mam iPhone, kupim si iPad a aj iPad2. iPad3 uz nexcem. :roll:

Obrázek

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Kazdy, co sem ESTE A ZNOVU pastne obrazky tohto typu, tak vyhra BAN. Niekde v inej teme na tomto webe sa pastuju rozne vtipky, fory a ine sprostosti a HLAVNE - dajte si pozor, OBVYKLE s nimi prichadzate STRASNE neskoro a uz sme ich 10x videli.

BlaCKBloOD - to plati na teba. Opakovany vtip nie je vtipom. Ja rozumiem, ze si to objavil pred 5 minutami a mas pocit, ze si prvy na svete. Ale iba s tym OTRAVUJES a ja to povazujem za offtopic.

ps: neskusaj skakat do mna, ja drzim namierenu pusku (som moderator)

TommyS

Příspěvek od TommyS »

Poprvé když jsem viděl iPad tak jsem si řekl na co to je? Čekal jsem že tam bude nějaky Leopard OS. Ale postupem času a hlavně když jsem viděl přeloženou Keynote (díky Karlu Šebelovy z letemsvetemapple.cz) tak jsem změkl :mrgreen: . Je to opravdu revoluční věc,ale nevím jesli bych zrovna já našel to uplatnění a dokázal to využít :wink: .
Viděl jsem v podcastu ([BULVAR: odkazujte na jiné zdroje]) že i Bill Gates se vyjádřil k iPadu a říkal že neřekl to "wow" jako řekl když se vyjadřoval k iPhonu,ale je nám jasné že aji kdyby se to Billovy sebevíc líbilo tak neřekne že to je revoluční přece jenom to jsou 2 konkurenční firmy.

btw: rony ten ban platí i pro Tea Racera? Ne dělám si srandu nebertě mě vážně :mrgreen:

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

2 TommyS o Gatesovi:
No jasně, že ho iPhone vzal, říká až teď, když je jeho úspěch jasný a chce tím ponížit iPad, v r. 2007 všichni z MS jen říkali, že to není lepší než WM a že je to předražený mobil bez klávesnice...

Jirkus píše:Na všechno, co dělám vždy najdu nějaké lepší "řešení", ať už je to iPhone nebo notebook.
Pro mě je cizí, že skoro všichni tu hledáte užití iPadu mezi mobilem a notebookem. Je to pochopitelné, protože to tak postavil Jobs na představení iPadu a taky díky popularitě Macbooků.

Já hledám využití iPadu mezi stolním počítačem a chytrým mobilem, protože mě v tomto přechodu notebook nevyhovuje - buď je málo mobilní nebo bez výdrže a schopností. Pro iPad najdu mnoho využití, ve kterých bude lepší než desktop i mobil a už mi tu nějak nezbývá využití pro notebook. Chápu, že Jobs netouží si snížit prodej Macbooků a vy nechcete vyhodit svoje nové "milášky" (zvláště pokud vedle něj nemáte doma velkého iMaca), ale já to tak prostě mám!

Showit

Příspěvek od Showit »

Myslím že Ipad je pro mě ideální řešení do školy. Když si tam vezmu notebook, tak je do 2 hodin vybitý. Dlouho jsem čekal na psaníschopné zařízení které by vydrželo celý den v pohotovosti a třeba by se na něm dal i zkouknout film a surfovat na netu. Myslím, že s přídavnou klávesnicí bude Ipad ideální řešení pro studenty, kteří nemusí programovat atd. A stačí jím texťák.

JC_Gucci

Příspěvek od JC_Gucci »

Ja teda mam z tohodle vyrobku velmi rozporuplne pocity. Vlastne si nedokazu predstavit k cemu je... Kdyz mate dotykovou klavesnici na iphone, vyhoda je, ze ho muzete drzet a zaroven psat. Ale podle velikosti ipadu to neni mozny. Takze bud ho budete svirat v jedne ruce a druhou se snazit psat na velke klavesnici, nebo ho musite polozit. Ale kdyz ho polozite na rovny povrch, musite se naklanet nad nej. Pro me je jedno, jaky ma HW SW a co vsechno umi, vyse popsane z nej pro me dela nejzbytecnejsi zarizeni vubec. Vyhazuje vyhodu iphonu - mala velikost, zaroven nema vyhodu notebooku - ze se da rozlozit a stat pred vami jako normalni PC.

Odpovědět