Dobrý deň, mám starší iPad Air 2 ktorý bol plne funkčný, následne bol uskladnený do krabice a do skrine z dôvodu nepoužívania. Po asi 3/4 roku by našiel svoje využitie ako tablet pre dieťa no po vytiahnutí z krabice nejde zapnúť. Predpokladám že po dlhodobom vybití batérie bohužial zdochla. Nechal som ho niekoľko dní na nabíjačke, ani Home Button a Power Button naraz nič nerobí.
Urobil som si prieskum výmeny batérie v okolí a autorizovaný servis 150€ a viac a neautorizovaný 70€. Podla bazoša ten tablet nemá hodnotu ani 100€ tak sa to moc neoplatí, na internete sa dá zohnat batéria od 10 do 25€, to by som bol ochotný dať. Viete mi poradit na aké batérie si dať pozor, či nie sú nejaké čínske šmejdy, prípadne odkiaľ objednať?
Možno by som ocenil nejaké rady aj v rozoberaní, mám napozeraných X videí, najzložitejšia čast vyzerá nahrievanie okrajov obrazovky, stačí fénom alebo teplovzdušnú pištol? Treba dávať pozor na teplotu aby som neprehrial a neodpálil displej?
V podstate je to starý tablet, keby ho náhodou pokazím hnevať ma to nebude, batériu objednám až ked sa mi podarí bez poškodenia odmontovať tú starú aby som nemal v prípade poškodenia doma zbytočnú batériu. Takto nefunkčný je úplne k ničomu, aspoň sa ho pokúsim opraviť, ak sa nepodarí nevadí ale som celkom šikovný verím si že to zvládnem ale určite sú tu odborníci čo rozoberajú iphony skoro denne a vedia dať nejakú radu na čo si dať pozor.
Za každú radu vopred ďakujem
Výmena batérie doma - iPad Air 2 16gb
Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek
-
- Host
-
- iPhonefil
Re: Výmena batérie doma - iPad Air 2 16gb
Keby si tu tento dotaz polozil cca 3-5 rokov skor, urcite by ti poradili odbornici ako mike-biker alebo Tony. Najma Tony vedel fakt z praxe co ako robit a hlavne co nerobit.
Dnes uz neverim ze sa toto vlakno rozbehne ako to bolo kedysi. Ale mozno motyka vystreli .
Dnes uz neverim ze sa toto vlakno rozbehne ako to bolo kedysi. Ale mozno motyka vystreli .
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
- rony
- Klub čistého iOS
Ja by som si aj tipol, ze uz na nom nepojde vacsina webstranok, aplikacie takmer ziadne a podobne.
Tieto veci ak v nich nevidite najblizsi rok vyuzitie ani na to, ze ho priebezne nabijate, tak je lepsie obraztom oredat
Tieto veci ak v nich nevidite najblizsi rok vyuzitie ani na to, ze ho priebezne nabijate, tak je lepsie obraztom oredat
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Mírně pokročilý
Výmena batérie doma - iPad Air [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji638]][emoji640][emoji6[emoji640][e
Ale půjde. Používám ho na dovolených a v lázních hlavně pro sledování IPTV a jiných streamovacích služeb. I aktualizace chodí jak pro iPadOS tak pro aplikace. Webové stránky se mi zobrazují korektně.
Mám i iPad 2 Mini který nahradil domácí info panel, počasí z Meteo stanice atp.
Mám i iPad 2 Mini který nahradil domácí info panel, počasí z Meteo stanice atp.
Honza.Mac
iPhone 11 128GB
iPad Air 2 64 GB
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/1TB SSD OWC
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 8TB WD Red
iPhone 11 128GB
iPad Air 2 64 GB
- rony
- Klub čistého iOS
Ja som na podobnom ipadiku mini uz nemal ani apple homekit.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
- Mírně pokročilý
Re: Výmena batérie doma - iPad Air [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji638]][emoji640][emoji6[emoji64
Mini 2 používám jako domácí infopanel, přes Apple Homekit nic neženu. Fakt nejsem iOvce a vím že existuje plno Opensource řešení. V mém případě Home Assistant + Sonos + Zigbee. Je příjemné přijít domů a vidět tento infopanel.
iPad Air 2 dostal update a jak jsem psal výše vše mi funguje.
iPad Air 2 dostal update a jak jsem psal výše vše mi funguje.
Honza.Mac
iPhone 11 128GB
iPad Air 2 64 GB
iPhone 11 128GB
iPad Air 2 64 GB