iGO MyWay, iGo Primo
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
- rony
- Klub čistého iOS
Re: iGO My way - navigácia (AppStore)
scorpi: chcelo by to oba telefony v priblizne v rovnakych podmienkach, tj. oba bud zapnutu EDGE/GPRS, rovnake obaly (moznost rusenia) rovnaka poloha na okne. Nevyhnutne nechat oba mobily 5-10 minut pri stojacom aute nech si nacitaju vsetky mozne veci z GPS. pokial mozno nenechat mobily v rukach ale mat ich napevno.
Je mozne, ze kazdy sw sa inak vyrovnava s pomalou jazdou, co podla vsetkeho iphone nejako dodatocne kompenzuje zmatenie GPS ak clovek stoji (proste prestane menit polohu). Je celkom mozne, ze si prave taketo pravouhle krizovatky dopocitavaju autonavigacie naslepo podobne ako si dopocitavaju prejazdy tunelmi tak, ze pri posledne znamej polohe pokracuju dalej nezmenenou rychlostou.
Je mozne, ze kazdy sw sa inak vyrovnava s pomalou jazdou, co podla vsetkeho iphone nejako dodatocne kompenzuje zmatenie GPS ak clovek stoji (proste prestane menit polohu). Je celkom mozne, ze si prave taketo pravouhle krizovatky dopocitavaju autonavigacie naslepo podobne ako si dopocitavaju prejazdy tunelmi tak, ze pri posledne znamej polohe pokracuju dalej nezmenenou rychlostou.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- patron iPhone.cz
No dá se říci, že v podstatě ta první část ve tvém příspěvku byla splněna. Oba iPhony byly na palubovce se stejným "výhledem" na protiskluzné podložce, oba bez jakéhokoli obalu.
Jediný rozdíl byl v modelech. Já 3GS, synátor 3G.
Evidentě se iGo při pomalé jízdě orientuje hůře než Navigon. Ale je to pouze můj vlastní feedback. Třeba jiní uživatelé mají kladnější zkušenosti.
Jediný rozdíl byl v modelech. Já 3GS, synátor 3G.
Evidentě se iGo při pomalé jízdě orientuje hůře než Navigon. Ale je to pouze můj vlastní feedback. Třeba jiní uživatelé mají kladnější zkušenosti.
-
- Host
Ja som tiež včera konečne skúšal iGO, ale tiež ma dosť sklamal. Je nejaký dost spomalený. Už som dávno za zákrutou a on sa ešte ani nezačal otáčať. Pri Navigone s týmto nie je žiadny problém. Takže po skúsenostiach: Sygic, Navogon a iGO zatiaľ pre mňa víťazí Navigon. Sygic je dost pomalý, iGO je extra pomalý ... Navigon= skoro Real Time Navigation
, síce ma raz poslal niekam, kde sa ani autom nedalo prejst...

-
- Starý pes fóra :)
Tak tady jsou mé osobní poznatky ze zhruba třídenního používání Navigonu a iGO vedle sebe (mimochodem, Navigon nabíhá oproti iGO o dost rychleji, a to i na stejném iPhonu), nemusíte s nimi souhlasit, ale jako vodítko pro nerozhodné to může být:
Mapy
Jednoznačně vede Navigon s Navteqem, iGO má mapové podklady východní Evropy od regionálního dodavatele (západní Evropa je ale Navteq), neaktuální, ale čas od času překvapí (Zlíchovský tunel směrem od Smíchova na Barranďák oproti Navigonu umí, akorát jej nepochopitelně ukazuje cca 150 m dopředu, Navigon chvíli tápá). Plánování tras má iGO oproti Navigonu (výběr a plánování tras mě zde celkem sejří?) zase o něco lepší (třeba už jenom přímé přehlené porovnání profilů tras). Navigon zase umí průjezdní body, iGO ne?
Display při vlastní navigaci
Překvapivě pro mě má lepší grafiku Navigon, hlavně jemnější, kultivovanější a decentnější a ne tak nepříjemně barevnou (někomu může ale vyhovovat ta omalovánková verze). Navíc se zde projevuje u iGO zpoždění šipky/auta oproti Navigonu, což je nejzákladnější a nejneodpustitelnější nedostatek?
Display 3D
iGO má možnost změny měřítka mapy při navigaci (Navigon by to potřeboval jako sůl), ale nepřehlednou a zaplácanou obrazovku informacemi oproti Navigonu (zase to může někomu vyhovovat, ale při vlastním srovnání tomu moc nevěřím)
Display 2D
iGO nešikovné ovládání (zoomování dvěma prsty), vadí možnosti úpravy velikosti, kdy se o ty volby každou chvíli ?zavadí? a musím se vracet, Navigon oproti tomu naprostý luxus
Hlasové povely
Lépe zpracované u Navigonu, nejsou tam slyšet ?švy? (u iGo při hlasu z iP jsou dokonce chvíle, kdy to vypadá jakoby mluvily dvě osoby, při dodatku ?vpravo? to tak opravdu působí, z repro auta už ale to znát není). Navigon nenásilně ztlumí při povelu hudbu, iGO mluví přes ní (v Praze při velmi častém kecání navigace je to chvíli příjemnější, ale to bimbání před každým hlasovým povelem je ale časem na palici). Hlasitost vypadá lepší u iGO, ale nechat si dlouho kecat samotný iP mě dlouho nebavilo, je to při vyšších hlasitostech zkreslené (to samé Navigon), takže doporučuji repro auta, speciálně na delší navigování (a jak jsem psal jinde, tak opravdu zde chybí iPhonu rádio). Hlas jako takový je pro mě o dost příjemnější z Navigonu (zase individuální záležitost)
Radary a překročení rychlosti
Nevím, u iGO jsem radary zapnul a nic se nedělo? Navigon je sice nemá nejaktuálnější, ale jsou... Upozornění na překročení rychlosti je u Navigonu také lépe nastavitelné (o kolik, mimo město)...
Funkce
Ty už tady popsal pěkně kopis, ale iGO u mě ani náhodou nezvítězilo, pár fajn funkcí (šipka s tečkou, přímé porovnání profilů tras, volba zoomu při navigaci, mezi ně ale nepočítám změnu šipky v jakoukoliv kravinu) u mě nevyváží plno dost podstantých a pro mě důležitých základních nedostatků (zpoždění, nepřehlednost, mapové podklady?). Oproti verzi na WM je to hoooooodně očesaná verze (verzi AMIGO, ze které tato vychází, osobně neznám a ani nechci znát
)
Závěr
Je to moje doporučení na základě přímého porovnání, nikomu jej nevnucuji, ale jednoznačně pro nerozhodnuté doporučuji na iPhona Navigon (i přes jeho nedostatky, naprosto zaslouženě si podle všeho ukousnul z toho pomyslného koláče nejvíc
), navíc je teď o 10 euro levnější oproti iGO, verze Eastern Europe za 50. Jinak, nic není dokonalé, uvidíme co TT
Osobně si co nejdříve udělám JB, eliminace množství map, přidání jiného hlasu a hlavně aktuální radary (až na to někdo přijde) bez toho nepůjdou
Mapy
Jednoznačně vede Navigon s Navteqem, iGO má mapové podklady východní Evropy od regionálního dodavatele (západní Evropa je ale Navteq), neaktuální, ale čas od času překvapí (Zlíchovský tunel směrem od Smíchova na Barranďák oproti Navigonu umí, akorát jej nepochopitelně ukazuje cca 150 m dopředu, Navigon chvíli tápá). Plánování tras má iGO oproti Navigonu (výběr a plánování tras mě zde celkem sejří?) zase o něco lepší (třeba už jenom přímé přehlené porovnání profilů tras). Navigon zase umí průjezdní body, iGO ne?
Display při vlastní navigaci
Překvapivě pro mě má lepší grafiku Navigon, hlavně jemnější, kultivovanější a decentnější a ne tak nepříjemně barevnou (někomu může ale vyhovovat ta omalovánková verze). Navíc se zde projevuje u iGO zpoždění šipky/auta oproti Navigonu, což je nejzákladnější a nejneodpustitelnější nedostatek?
Display 3D
iGO má možnost změny měřítka mapy při navigaci (Navigon by to potřeboval jako sůl), ale nepřehlednou a zaplácanou obrazovku informacemi oproti Navigonu (zase to může někomu vyhovovat, ale při vlastním srovnání tomu moc nevěřím)
Display 2D
iGO nešikovné ovládání (zoomování dvěma prsty), vadí možnosti úpravy velikosti, kdy se o ty volby každou chvíli ?zavadí? a musím se vracet, Navigon oproti tomu naprostý luxus
Hlasové povely
Lépe zpracované u Navigonu, nejsou tam slyšet ?švy? (u iGo při hlasu z iP jsou dokonce chvíle, kdy to vypadá jakoby mluvily dvě osoby, při dodatku ?vpravo? to tak opravdu působí, z repro auta už ale to znát není). Navigon nenásilně ztlumí při povelu hudbu, iGO mluví přes ní (v Praze při velmi častém kecání navigace je to chvíli příjemnější, ale to bimbání před každým hlasovým povelem je ale časem na palici). Hlasitost vypadá lepší u iGO, ale nechat si dlouho kecat samotný iP mě dlouho nebavilo, je to při vyšších hlasitostech zkreslené (to samé Navigon), takže doporučuji repro auta, speciálně na delší navigování (a jak jsem psal jinde, tak opravdu zde chybí iPhonu rádio). Hlas jako takový je pro mě o dost příjemnější z Navigonu (zase individuální záležitost)
Radary a překročení rychlosti
Nevím, u iGO jsem radary zapnul a nic se nedělo? Navigon je sice nemá nejaktuálnější, ale jsou... Upozornění na překročení rychlosti je u Navigonu také lépe nastavitelné (o kolik, mimo město)...
Funkce
Ty už tady popsal pěkně kopis, ale iGO u mě ani náhodou nezvítězilo, pár fajn funkcí (šipka s tečkou, přímé porovnání profilů tras, volba zoomu při navigaci, mezi ně ale nepočítám změnu šipky v jakoukoliv kravinu) u mě nevyváží plno dost podstantých a pro mě důležitých základních nedostatků (zpoždění, nepřehlednost, mapové podklady?). Oproti verzi na WM je to hoooooodně očesaná verze (verzi AMIGO, ze které tato vychází, osobně neznám a ani nechci znát

Závěr
Je to moje doporučení na základě přímého porovnání, nikomu jej nevnucuji, ale jednoznačně pro nerozhodnuté doporučuji na iPhona Navigon (i přes jeho nedostatky, naprosto zaslouženě si podle všeho ukousnul z toho pomyslného koláče nejvíc

Osobně si co nejdříve udělám JB, eliminace množství map, přidání jiného hlasu a hlavně aktuální radary (až na to někdo přijde) bez toho nepůjdou

Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Host
Moje dnesne skusanie dopadlo na vybornu s Igo, citlivost na poziciu super,krasne ukazuje prejazdy pod cestami a mostami, prechod cez zeleznicu, presnost na cca 2 metre pred krizovatkou, na kruhovom objazde krasne zobrazi ktora je to odbocka a bol som prijemne prekvapeny, po zmene trasy napriek tomu ako povodne naplanoval cestu trva len chvilu a zareaguje do 3 sekund a urobi novy prepocet trasy.
Porovnaval som s Navigonom, ktory ma sice krajsiu grafiku ale ked soferujem tak mi je grafika nafigu.Co je vsak dolezite, pri ceste z Piestan smerom na Bratislavu ma nezmyselne hnal cez odbocku teda obkluku na dvoch objazdoch, to iste zopakoval pri dalsom. Pritom som bol na dialnici ktora ide najkratsou cestou smerom do Bratislavy. Stalo sa to aj niekomu inemu ze hnal nezmyselnou obklukou??
Znechuteny som nahodil Igo a bez problemu a zavahania. navigon uz nechcem.
Ja odporucam jednoznacne Igo, kazdemu ale sadne nieco ine, treba vyskusat a otestovat.
Porovnaval som s Navigonom, ktory ma sice krajsiu grafiku ale ked soferujem tak mi je grafika nafigu.Co je vsak dolezite, pri ceste z Piestan smerom na Bratislavu ma nezmyselne hnal cez odbocku teda obkluku na dvoch objazdoch, to iste zopakoval pri dalsom. Pritom som bol na dialnici ktora ide najkratsou cestou smerom do Bratislavy. Stalo sa to aj niekomu inemu ze hnal nezmyselnou obklukou??
Znechuteny som nahodil Igo a bez problemu a zavahania. navigon uz nechcem.
Ja odporucam jednoznacne Igo, kazdemu ale sadne nieco ine, treba vyskusat a otestovat.
iPhone 3G 8gb,fw 3.0 JB Sk
-
- Host
Taky jsem měl možnost vyzkoušet na dvou iphone 3GS jak iGO, tak navigon. Podle mě neni fér, dělat již teď srovnání iGO, které je v první verzi s navigonem, který už prošel aktualizací. Když bych to vzal zpětně iGO verze 1 s Navigonem rovněž ve verzi 1, tak iGO by byl rozhodně lepší.
U navigace je samozřejmě nejdůležitější s jakýma mapama pracuje a jak jsou podrobné. Na to jsem se taky zaměřil.
Co se týká mapových podkladů, tak tady iGO velmi zklamal. Používám ještě i WM zařízení, kde mám iGO8 a pro ČR iGO používá podklady od všech dodavatelů - regionální CEDA, Teleatlas a Navteq. Takže jsem mohl udělat srovnání.
CEDA používá nejhorší podklady a ty byly bohužel použity i v iphone
nevim, z jakých údajů vycházejí, ale zakraslené ulice ve většině případů se liší od reálu - někde jsou ulice, které nikdy neexistovaly a nebo tam ulice nejsou zakresleny a jsou v reálu už několik desítek let.
Navteq má pro verzi iGO stejné mapové podklady jako pro navigon. Takže mapa ČR je stejná jako v navigonu, ale, - má je tak podrobné, že jsou zakresleny i polní cesty, chodníky, cesty uvnitř podniků apod. Takže už jsem se setkal i s tím, že jsem byl naváděn i přes nemocnici
Navíc s takto podrobnou mapou se jaksi mění algoritmus výpočtu trasy, takže jak navigon, tak igo s těmito mapama vypočítává trasu, kterou bych logicky nikdy nejel.
Teleatlas má nejlepší mapu ČR pro navigaci. Neni sice tak podrobná jako mapa od Navteq, ale upřímně kdo potřebuje mít v mapě polní cesty apod. Co se týká výpočtu trasy, tak v této mapě jsou trasy opravdu takové, kterýma bych jel.
Takže pokud iGO nabídne volbu mapy od různých dodavatelů, jako tomu je u WM, tak nebude mít chybu. Navíc databáze POI je v iGO podstatně širší jako v Navigonu.
A teď ta hlavní věc, proč iGO. Je to jedna z mála navigací, která naviguje na čísla popisná i v těch nejmenších vesničkách. V tomto nemá konkurenci ani mezi jednoučelovýma navigacema. Snad jen garmin.
U navigace je samozřejmě nejdůležitější s jakýma mapama pracuje a jak jsou podrobné. Na to jsem se taky zaměřil.
Co se týká mapových podkladů, tak tady iGO velmi zklamal. Používám ještě i WM zařízení, kde mám iGO8 a pro ČR iGO používá podklady od všech dodavatelů - regionální CEDA, Teleatlas a Navteq. Takže jsem mohl udělat srovnání.
CEDA používá nejhorší podklady a ty byly bohužel použity i v iphone

Navteq má pro verzi iGO stejné mapové podklady jako pro navigon. Takže mapa ČR je stejná jako v navigonu, ale, - má je tak podrobné, že jsou zakresleny i polní cesty, chodníky, cesty uvnitř podniků apod. Takže už jsem se setkal i s tím, že jsem byl naváděn i přes nemocnici

Navíc s takto podrobnou mapou se jaksi mění algoritmus výpočtu trasy, takže jak navigon, tak igo s těmito mapama vypočítává trasu, kterou bych logicky nikdy nejel.
Teleatlas má nejlepší mapu ČR pro navigaci. Neni sice tak podrobná jako mapa od Navteq, ale upřímně kdo potřebuje mít v mapě polní cesty apod. Co se týká výpočtu trasy, tak v této mapě jsou trasy opravdu takové, kterýma bych jel.
Takže pokud iGO nabídne volbu mapy od různých dodavatelů, jako tomu je u WM, tak nebude mít chybu. Navíc databáze POI je v iGO podstatně širší jako v Navigonu.
A teď ta hlavní věc, proč iGO. Je to jedna z mála navigací, která naviguje na čísla popisná i v těch nejmenších vesničkách. V tomto nemá konkurenci ani mezi jednoučelovýma navigacema. Snad jen garmin.
To nevím, jak si přišel na to, že iGo naviguje na popisná čísla v malých vesnicích. Zrovna minulý týden jsem jel na Třebsko (Příbram) a vůbec žadný čísla. Stejně tak vesničky na Morave okolo Kyjova (600 - 2000) - žádný popisný čísla.
Jinak někdo tu zpětně řešil zobrazování aktuální rychlosti.
Pokud rozkliknu "menu" s časem příjezdu atd, tak pokud nemám nastavený cíl, objeví se tam možnost si vybrat aktuální rychlost a zobrazení omezení rychlosti.
Pokud však nastavím cíl, vypočítá se trasa, je v "menu" jen doba příjezdu, zývající kilometry a ještě jeden údaj, na který si teď nevzpomenu.
Pokud někdo ví, jak tak i při nastavení trasy dostat aktuální rychlost nebo rychlostní omezení, rád se poučím.
Jinak někdo tu zpětně řešil zobrazování aktuální rychlosti.
Pokud rozkliknu "menu" s časem příjezdu atd, tak pokud nemám nastavený cíl, objeví se tam možnost si vybrat aktuální rychlost a zobrazení omezení rychlosti.
Pokud však nastavím cíl, vypočítá se trasa, je v "menu" jen doba příjezdu, zývající kilometry a ještě jeden údaj, na který si teď nevzpomenu.
Pokud někdo ví, jak tak i při nastavení trasy dostat aktuální rychlost nebo rychlostní omezení, rád se poučím.
-
- Host
gawyss - přišel jsem na to tak, že jsem to prostě vyzkoušel
Je to trochu jinak řešeno, finta je v tom, že se při zvolení cíle nezvolí ,,najít adresu,, ale zvolí se ,,vyhledat místa,, následně ,,další místa,, no a pak už se zvolí ,,ve městě,, zvolí se město a v položce hledat podle názvu se napíše číslo popisné - a sme doma

Je to trochu jinak řešeno, finta je v tom, že se při zvolení cíle nezvolí ,,najít adresu,, ale zvolí se ,,vyhledat místa,, následně ,,další místa,, no a pak už se zvolí ,,ve městě,, zvolí se město a v položce hledat podle názvu se napíše číslo popisné - a sme doma

Hmm, super vychytávka 
Škoda, že to takhe není přímo v "najít adresu".
Tohle funguje dobře, jen je to teda o několik mačkaní navíc.

Škoda, že to takhe není přímo v "najít adresu".
Tohle funguje dobře, jen je to teda o několik mačkaní navíc.
-
- Mírně pokročilý
jozef píše:Ja som tiež včera konečne skúšal iGO, ale tiež ma dosť sklamal. Je nejaký dost spomalený. Už som dávno za zákrutou a on sa ešte ani nezačal otáčať. Pri Navigone s týmto nie je žiadny problém. Takže po skúsenostiach: Sygic, Navogon a iGO zatiaľ pre mňa víťazí Navigon. Sygic je dost pomalý, iGO je extra pomalý ... Navigon= skoro Real Time Navigation, síce ma raz poslal niekam, kde sa ani autom nedalo prejst...
Mam z toho podobny pocit, iGo mi pripada pri 3D navigacii taky trhanejsi (a to mam vypnute zobrazovanie budov) a niekedy oneskorene prekresluje. V Navigone mi to pride plynulejsie a aj grafika posobi akosi profesionalnejsie.
- iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
- Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
- Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme
-
- Host
Je to sice o pár kliků navíc, ale spolehlivě to funguje a to za to stojí. Zatím mě to dovedlo vždy přesně před dům.
-
gawyss > taky jsem nepřišel na to, jak při navigaci v iGO mít aktuální rychlost... Bez nastavené trasy ano, s ní se nezobrazuje, ale mě to už netrápí, iPhona s iGO už nemám
Džanek > nevím proč nesrovnávat iGO v první verzi s Navigonem ve druhé verzi, je to mimochodem o čase zveřejnění (všichni měli stejné výchozí podmínky), stejně to mohl udělat i iGO a vypustit "syrovou" verzi s tím, že bude update. A hodně a silně pochybuji, že bude na výběr z dodavatelů map, alespoň to nepůjde bez JB. Apple by to těžko akceptoval, to by musel nabízet přímo iGO dvě verze na AppStore, dost nelogické. A s touhle "aktuální" mapou od CEDY si dost uživatelů poštval proti sobě, alespoň podle reakcí co jsem zaznamenal. Jinak jsem u TomToma zmiňoval jednu (ne mojí) spekulaci, a to, že by aplikace jako taková byla zdarma, mapy by se kupovaly, pak by to ale bylo možné...

Džanek > nevím proč nesrovnávat iGO v první verzi s Navigonem ve druhé verzi, je to mimochodem o čase zveřejnění (všichni měli stejné výchozí podmínky), stejně to mohl udělat i iGO a vypustit "syrovou" verzi s tím, že bude update. A hodně a silně pochybuji, že bude na výběr z dodavatelů map, alespoň to nepůjde bez JB. Apple by to těžko akceptoval, to by musel nabízet přímo iGO dvě verze na AppStore, dost nelogické. A s touhle "aktuální" mapou od CEDY si dost uživatelů poštval proti sobě, alespoň podle reakcí co jsem zaznamenal. Jinak jsem u TomToma zmiňoval jednu (ne mojí) spekulaci, a to, že by aplikace jako taková byla zdarma, mapy by se kupovaly, pak by to ale bylo možné...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
Ahojte lidi, nevíte prosím někdo jestli existuje způsob jak vypnout to příšerný "ding" před každým povelem? Mám iGo8 v PDA a tam to jde nastavit v sys.txt. A ještě jeden dotaz, je nějaký způsob jak si sám aktualizovat jednotlivé mapy, nebo se bude muset čekat na aktualizaci a spoléhat, že mapové podklady budou časem lepší?
-
Vzhledem k absenci v nastavení v aplikaci a uzavřenosti systému iP se obávám, že to nejde, možná časem v JB iPhonech... A mapy, to samé...
Naposledy upravil(a) Golf dne úte srp 11, 2009 5:53 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
- rony
- Klub čistého iOS
sys.txt tam je - javi sa vsak prazdny (nemam ako otestovat jeho zmeny - mozno je to len hluchy subor), ludia, co maju jailbreak a su schopni pouzit WinSCP mozu eventuelne experimentovat. Ale experimenty nie su pre typy "help, nejdeee".
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
- Host
Niektory z Vas pisu, ze Igo je pomale, u mna ide uplne svizne....podla mna potrebuje mat Igo urcitu kapacitu pamete prazdnu, ktoru potrebuje na vypocty.Ja mam 2gb volne a ide uplne svizne.
Tym, ktory pisete ze ide pomaly skuste uvolnit viac miesta a skusit znova.
Co sa tyka doskakovania, robilo mi to tiez, lebo iphone som mal skoro pod palubovkou vedla riadiacej paky a teda ma zhorseny prijem satelitu, preto mierne doskakuje lebo sa snazi korigovat.Akonahle som dal iphone priamo na palubovku, doskakovanie dalsie 2 hodiny jazdy neboli ziadne, takze odporucam zakupit drziak s prisavkou a otestovat.
Tym, ktory pisete ze ide pomaly skuste uvolnit viac miesta a skusit znova.
Co sa tyka doskakovania, robilo mi to tiez, lebo iphone som mal skoro pod palubovkou vedla riadiacej paky a teda ma zhorseny prijem satelitu, preto mierne doskakuje lebo sa snazi korigovat.Akonahle som dal iphone priamo na palubovku, doskakovanie dalsie 2 hodiny jazdy neboli ziadne, takze odporucam zakupit drziak s prisavkou a otestovat.
-
Mam volne 10GB a spustanie iGo trva 15 sekund z toho 8 sekund iba kym sa objavi na uvodnej obrazovke ten progressbar ("teplomer"). Samotne ovladanie aplikacie ide uz lepsie ale spustanie trva tak ako pisem aspon teda u mna.
dodo
dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse
-
- Mírně pokročilý
Tiez si myslim, ze rychlost aplikacie nezavisi od toho kolko mate volnej storage pamate. Velkost volnej operacnej pamate je uz nieco ine. Ja som mal pri spustani iGo volnych cca 40MB (predtym som spustil cistenie pamate cez SBSettings) a islo to trhanejsie ako ked som spustil za rovnakych podmienok Navigon. Ten je dokonca menej narocny na operacnu pamat ako iGO. Koniec koncov zalezi na tom ako je samotna aplikacia naprogramovana a optimalizovana a teda ako dokaze vyuzivat systemove prostriedky. Z tohto pohladu sa mi javi, ze to lepsie zvladli chlapci od Navigonu.
- iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
- Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
- Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme
-
Dalej by som sa zameral na "vycistenie" aplikacie od bordelu... To znamena zbavit sa map ktore nepotrebujem, jazykov, nahovorenych jazykov a ostatneho balastu ktory najdeme v adresari aplikacie.
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Host
Tak po několika kilometrech s iGO jsem myslel, že z toho neustálého pípajícího zvuku před samotným hlasem zešílím
Nevydržel jsem to a provedl jsem úpravu v samotném programu. Nyní je hlasové navádění už bez toho šíleného doprovodu. Když už jsem byl v tom, tak jsem si tam ještě přidal příjemnější hlas z pevné navigace a nesmějí chybět kamery, na které mě teď iGO i upozorňuje
Ještě zkusím pořešit mapu ČR za mapu od jiného poskytovatele a bude to teprve NAVIGACE.
Všechny tyto zásahy jsou samozřejmě možné pouze na iphonu s JB!

Nevydržel jsem to a provedl jsem úpravu v samotném programu. Nyní je hlasové navádění už bez toho šíleného doprovodu. Když už jsem byl v tom, tak jsem si tam ještě přidal příjemnější hlas z pevné navigace a nesmějí chybět kamery, na které mě teď iGO i upozorňuje

Ještě zkusím pořešit mapu ČR za mapu od jiného poskytovatele a bude to teprve NAVIGACE.
Všechny tyto zásahy jsou samozřejmě možné pouze na iphonu s JB!
-
Mapy menit nejdou bohuzel. A TELEATLAS ma docela hodne aktualni mapy ( pokud pominu pro CR GARMIN kde mapa je aktualnejsi )
-
- Moderator fóra
v iGO pro iphone pokud vim nejsou pouzity mapy od teleatlas
jsou pouzity od nejakeho jinyeho vyrobce a jsou dost na bobek
takze az nekdo prijde na zmenu map, tak prejdu z navigonu

-
tvosi > a o to tu právě jde, pořád lepší Navteq než ty regionální dodavatelé (v tomto případě CEDA)
juramac > i v souvislosti s Navigonem a Navtqem (mapové podklady budiž, ale hlavně volba tras = někdy dost děs) a pod., TeleAtlas není samospasitený, ale tvrdit (zejména v ČR), že původ mapových podkladů je dnes vlastně šumafuk (na základě i výše uvedených příspěvků), je mírně řečeno scestné
A něco málo ještě k Tvé poznámce k lítosti nad tím, že jsem udělal JB. Dnes jsem měl na pozadí spuštěný GPSRecorder, běžela mi navigace (Navigon, ne iGO) a po příjezdu domů jsem měl všechny cesty pěkně zaznamenané (i včetně map), takže si jednou týdně projdu trasy v GPSRecorderu a jsem spokojený (nemusím dennodenně, možná časem budu dělat i měsíčně, zaznamenávat a hlídat kde a kdy jsem byl). Jasně, přehledně, bez násilností, bez zaškobrtnutí... Mimochodem, ten Backgrounder, funguje naprosto primitivně = geniálně jednoduše, takže se vůbec nemusím bát o to, co mi běží nebo neběží na pozadí
Džanek > také se chystám na úpravy v navigaci
, ale v Navigonu...
Tak se hned "necerti"
jen jsem si proste do tebe rejpnout musel
Je to jinak samozrejme Tva volba, ja na navigaci defacto nijak nelpim, v aute jiz mam velkou a plnohodnotnou pevnou iGo 8 a Navigon uz bude vzdy "jen" slusna doplnkova nouzovka , kdyz treba pojedu nekam autem manzelky...
Juramac
Ale jo, beru to
Faktem ale je, že se nějaká ta aplikace běžící na pozadí hodí, naštěstí push a všechny tyhle komunikační blbosti se mě moc netýkají, maily si stáhnu kdy já potřebuju 
juramac > i v souvislosti s Navigonem a Navtqem (mapové podklady budiž, ale hlavně volba tras = někdy dost děs) a pod., TeleAtlas není samospasitený, ale tvrdit (zejména v ČR), že původ mapových podkladů je dnes vlastně šumafuk (na základě i výše uvedených příspěvků), je mírně řečeno scestné

A něco málo ještě k Tvé poznámce k lítosti nad tím, že jsem udělal JB. Dnes jsem měl na pozadí spuštěný GPSRecorder, běžela mi navigace (Navigon, ne iGO) a po příjezdu domů jsem měl všechny cesty pěkně zaznamenané (i včetně map), takže si jednou týdně projdu trasy v GPSRecorderu a jsem spokojený (nemusím dennodenně, možná časem budu dělat i měsíčně, zaznamenávat a hlídat kde a kdy jsem byl). Jasně, přehledně, bez násilností, bez zaškobrtnutí... Mimochodem, ten Backgrounder, funguje naprosto primitivně = geniálně jednoduše, takže se vůbec nemusím bát o to, co mi běží nebo neběží na pozadí

Džanek > také se chystám na úpravy v navigaci

Tak se hned "necerti"

Je to jinak samozrejme Tva volba, ja na navigaci defacto nijak nelpim, v aute jiz mam velkou a plnohodnotnou pevnou iGo 8 a Navigon uz bude vzdy "jen" slusna doplnkova nouzovka , kdyz treba pojedu nekam autem manzelky...

Ale jo, beru to

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
-
- Moderator fóra
Golf píše:tvosi > a o to tu právě jde, pořád lepší Navteq než ty regionální dodavatelé (v tomto případě CEDA)
ja vim, reagoval jsem na Haasterna...proste pokud v iGO nebudou lepsi mapy tak to bude navigace pro CR naprd

-
Podle všeho si pořizuješ Sencora s navigací, a tam jsou mapy TeleAtlasu, je to tak?
Edit: OK, juramac, koukám že je to "dvoudinový", jsme OT...
Edit: OK, juramac, koukám že je to "dvoudinový", jsme OT...
Naposledy upravil(a) Golf dne stř srp 12, 2009 8:38 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
Takze kolega skusal iGo 2009 a sygic na iphone a Sygic je spolahlivejsi,flexibilnejsi a rychlejsi ako iGo.Ten vraj mal meskanie cca 10-20 metrov ale zas mal pusteny 3D mod tak ze skusi aj bez neho ako to pojde
Tak to s tym zobrazenim rychlosti je gol.
Ale co POI?
Ja len vidim ze sa zobrazuju na mape a nic viac.
Neda sa na ne navigovat, neda sa zapnut ich upozornenie a podobne.
V Sygic to ide.
Co robim zle?
Ale co POI?
Ja len vidim ze sa zobrazuju na mape a nic viac.
Neda sa na ne navigovat, neda sa zapnut ich upozornenie a podobne.
V Sygic to ide.
Co robim zle?
-
- Host
Na co se můžeme těšit v dalším update iGO :
New Features and Enhancements Coming
In the next update
* Navigating to iPhone contacts
* Controlling music playback
* Stopover support
* QWERTY keyboard
Also in the pipeline
* TTS (street names announced)
* Reduced battery consumption
* Startup time optimization
* Traffic
* Usage of light sensor
New Features and Enhancements Coming
In the next update
* Navigating to iPhone contacts
* Controlling music playback
* Stopover support
* QWERTY keyboard
Also in the pipeline
* TTS (street names announced)
* Reduced battery consumption
* Startup time optimization
* Traffic
* Usage of light sensor
-
to vyuzitie svetelneho cidla bude zaujimavou a myslim ze dobrou ficurkou
lebo momentalne mi prepina no nocne farby az okolo 23:00 tusim alebo tak nejak

iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
dodulo s tym cidlom suhlasim..aj ked igo este prepina na nocne farby ked vchadzas do podjazdu alebo do tunela..;)
inak suhlasim s tymi ktory hovoria ze Navigon je sviznejsi...aspon v Bratislave iGO moc nestiha...sa mi zopar krat stalo ze hlasil odbocenie uz za odbockou;) (aj ked mozno jazdim moc rychlo;)))
inak suhlasim s tymi ktory hovoria ze Navigon je sviznejsi...aspon v Bratislave iGO moc nestiha...sa mi zopar krat stalo ze hlasil odbocenie uz za odbockou;) (aj ked mozno jazdim moc rychlo;)))
-
Tak dnes jsem do iGO kolegovi házel hlasy a radary z poi.cz, oproti Navigonu určitý náskok
No a chvíli jsem si hrál (nedalo mi to
), nevím čím to je, ale pokud odbočím a navigace mi teprve hlásí že mám odbočit, to je tedy síla (o víkendu při testování se mi to nestalo, a to jsem jel pomaleji než předpisy předepisují
).
U Navigonu se mi to ještě nestalo za celou dobu jeho používání, zkušenost stará necelou hodinu, takže můžu potvrdit to hlášení až za odbočkou. Celkem nechápu tak diametrální rozdíly v praxi...

U Navigonu se mi to ještě nestalo za celou dobu jeho používání, zkušenost stará necelou hodinu, takže můžu potvrdit to hlášení až za odbočkou. Celkem nechápu tak diametrální rozdíly v praxi...
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021
tka som tiez vyskusal tuto navigaciu. Musaim povedat ze slovenska mapa je hodne nepresna, a to az o 20m na zadany ciel. Este am jesnu nevyhodu, hlas je aj na macimalnu hlasitost iphone v aute so zapnutym motorom strasne zle pocut.
-
- Mírně pokročilý
ale to čo píšeš nie sú chyby navigácie, ale nedostatky iphone-u 

No neviem krtek kedze Sygic ide presne.....a aj Navigon...

Dočetl jsem se zde že mají být v formátu *.KML nakopírovány do content\userdata\poi\
Já to mám defaultně content\poi\ - pokud vytvořím viz výše body zájmu se mi v iGo neukážou.
Díky za radu, chtěl bych si navigaci upravit k obrazu svému (sesekat především a doplnit o POI radary)
pozn.mod.rony: pitvanie iGo rieste v zalozenej teme o igo moddingu (prosim)
taka impertinetna otazka:
GPS navigacia potrebuje internet? alebo ako to bezi? Lebo v aute wifi nemam
Cize ked to pouzivam IP je na internete cez EDGE? alebo ako?
DAkujem
GPS navigacia potrebuje internet? alebo ako to bezi? Lebo v aute wifi nemam

Cize ked to pouzivam IP je na internete cez EDGE? alebo ako?

DAkujem
-
GPS v iphone funguje podobne ako na klasickej GPS auto navigacii, tam tiez nemas pripojenie k operatorovi a ani wifi
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
Cize pokial nepocitam ze zaplatim za GPS app. tak to ide zadarmo?
A je to normalne presne GPS? bez sekania a pod?
A je to normalne presne GPS? bez sekania a pod?
-
Ano zaplatis si iba za app. GPS navigacia je na 99% plnohodnotna navigacia k beznej navigacii.
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Host
Re: iGO My way [AppStore]
uz 2 dni skusam Sygic aby som zistil lepsie rozdiely medzi igo a nim....
Sygic mi pri prvom zapnuti hladal kde som 10 minut...ok pri prvom zapnuti to akceptujem, dnes som behal po centre peso,navolil som chodec, nenasiel ma vobec, restartoval som 4 krat a stale ma nevedel najst,cakal na gps signal.
Moj verdikt, vraciam sa ku Igo.
Este OT,ti co popisujete ze Igo hlasi povely neskoro, mne Igo pred kruhovym objazdom hlasi dopredu v predstihu ze treba pouzit 3 odbocku na pozadovany ciel trasy, to cloveka dost milo prekvapi...50 metrov pred objazdom sa aspon clovek dopredu pripravy co ho caka...
Sygic mi pri prvom zapnuti hladal kde som 10 minut...ok pri prvom zapnuti to akceptujem, dnes som behal po centre peso,navolil som chodec, nenasiel ma vobec, restartoval som 4 krat a stale ma nevedel najst,cakal na gps signal.
Moj verdikt, vraciam sa ku Igo.
Este OT,ti co popisujete ze Igo hlasi povely neskoro, mne Igo pred kruhovym objazdom hlasi dopredu v predstihu ze treba pouzit 3 odbocku na pozadovany ciel trasy, to cloveka dost milo prekvapi...50 metrov pred objazdom sa aspon clovek dopredu pripravy co ho caka...