TomTom [AppStore] - diskuze o aplikaci

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
ls8
Starý pes fóra :)

Re: TomTom [AppStore] - diskuze o aplikaci

Příspěvek od ls8 »

Diky. Predpokladam, ze (ne)moznost zvukoveho upozorneni na blizici se POI a chybejici import vlastnich POI zustava beze zmeny? :(
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Golf

Příspěvek od Golf »

Tak to jsem ještě "in natura" nezkoušel, ale myslim že nebude problém... V podvečer to ověřím.

Edit: tak mi to nedalo :wink: Vyzkoušeno, funkční stejně jako v minulé verzi...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

hercous

Příspěvek od hercous »

Zmizel stavový řádek? Chjo ... :(
A co HD traffic v ČR? :wink:

Golf

Příspěvek od Golf »

Live traffic by mě taky v ČR celkem zajímal, funkčost, cena. Ve volbách jsem ale nic nenašel, takže nevím, zatím jsem tedy nic moc nezkoušel hledat, jsem tak trochu mimo civilizaci...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

hercous

Příspěvek od hercous »

Tak v ČR traffic asi nebude, alespoň podle těchto informací:
http://www.tomtom.com/services/service.php?id=9&tab=28

Není to sice přímo info pro iPhone, ale podle mě máme smůlu ... :?

ls8

Příspěvek od ls8 »

Podle Engadgetu stoji predplatne na dopravu $19.99.
http://www.engadget.com/2010/03/13/tomt ... -google-l/

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

Predplatne? Ja to chapu jako jednorazovy nakup doplnku.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

ja tipujem, ze to bude predplatne na jeden rok alebo tak nejak
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

ls8

Příspěvek od ls8 »

TomTom Eastern Europe vubec funkci HD Trafic neobsahuje. Ani v popisu funkci na App Store neni Traffic u vychodoevropske verze TomTomu uvedeny.

Cena za dopravu je predplatne na rok.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

ano presne tak HD Traffic su dostupne len pre Western Europe, pre Eastern Europe tato sluzba dostupna nie je, ale co neznamena, ze casom byt nemoze

co je zatial zname?

- doplnok HD Traffic sa da dokupit na rok za 19.99$ v USA, vo Velkej Britanii sa vraj da zakupit HD Traffic na rok ( ?37.99 ), stvrtrok ( ?11.49 ), mesiac ( ?4.99 ) alebo aj den ( ?0.59 )

screen HD Traffic

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

dodulo

Příspěvek od dodulo »

Obrázek

TomTom Europe
Damy a pani som velmi pocteny, ze vam mozem predstavit aplikaciu TomTom Europe ( ano dobre citate, ziadnu western alebo eastern, je to spojena EUROPA!!! v TomTom asi dostali rozum )
to co obsahuje verzia 1.3 uz asi hovorit nemusime, najviac asi kazdeho bude zaujimat mapove pokrytie
COVERAGE: Andorra, Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Estonia, Germany, Great Britain, Italy, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Hungary, Malta, Monaco, Norway, Poland, Portugal, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, the Republic of Ireland, the Netherlands, the Canary Islands, the Vatican City, Russia up to the Ural mountains (33%), Bulgaria (54%), Latvia (63%) and Croatia (42%, including major cities and coastal areas).

info: AppShopper
iTunes: Download - price = 139.99$
( vyzera, ze zatial sa app nachadza iba v US store, zatial viem, ze v polskom sa nenachadza, predpokladana cena v ? 111.99, hadam to coskoro pridaju aj pre ostatne krajiny )
veľkost: 1.71GB

PS: ja som vedel preco pockat :D

ono je to v AppStore uz od 16.marca, no vsimol som si to az dnes :P
Naposledy upravil(a) dodulo dne čtv bře 18, 2010 11:10 am, celkem upraveno 1 x.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Že jim to ale trvalo...

V nemeckem App Storu je za 99.99?: http://itunes.apple.com/de/app/tomtom-e ... 80531?mt=8
V britskem za 79.99?: http://itunes.apple.com/gb/app/tomtom-e ... 80531?mt=8

V ceskem (zatim?) neni, ale muzeme si koupit Malajsiji, Thajsko nebo Mauricius :)

EARWIG

Příspěvek od EARWIG »

to je sice super, ale to pak zcela zahodím investici do východní Evropy? Nebo bude nějaký rozšiřující balíček?

dodulo

Příspěvek od dodulo »

nie nie :) ziadny rozsirujuci balicek sa nekona, v appstore su uplne 3 rozdielne app: eastern, western a Europe. Ak si si uz jedno z nich kupil mozes si kupit druhu, ale ziadny "update" sa spravit neda.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Poslal jsem konkrétní dotaz na TomTom i na Apple, oba mi potvrdili, že aktualizace aplikace i map budou stále zdarma. Texty obou emailů doplním.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

asi som to spatne napisal, myslel som to tak, ze on sa pytal, ze ked ma kupenu verziu Western Europe, ze ci sa neda dokupit daky rozsirujuci balicek na verziu Europe, v ktorom by mal celu Europu, ja som mu napisal, ze nie, ze by si musel kupit znova celu aplikaciu alebo som ta potom ja zle pochopil :)

inak nikde som zatial nenasiel video verzie 1.3 dost by ma zaujimalo ako funguje to HD traffic v praxi :(

EARWIG

Příspěvek od EARWIG »

Pochopil jsi mě dobře.
Docela bych uvítal, kdybych nemusel kupovat znovu TT s celou Evropou, nebo mít v mobilu dvě samostatné aplikace TT

ls8

Příspěvek od ls8 »

Ja jsem dotaz take pochopil, muj prispevek s jeho dotazem nijak nesouvisel.

Bohuzel je to tak, ze kdo si koupil verzi Eastern Europe, nema moznost zadneho zvyhodneneho upgradu na verzi Europe.

kosmonaut
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od kosmonaut »

sakra, že já nepočkal.. od Tomtoma je to teda pěkná sviňárna. aspoň rozšíření by udělat mohli, technicky by to prece nebyl problém:(

na truc bych si radši teď radši koupil navigon, protože chování tomtoma mi přijde dost nesolidní.
iPad Mini 32GB, iOS 7.0.3, iPhone 4 16GB, iOS 7.0.3, AppleTV 2, FW 5.0, iMac 27" 10.9

ls8

Příspěvek od ls8 »

Stejně se rozčilovali v USA, kde TomTom nejdřív vydal jenom verzi USA+Kanada za $70, koupili si to i američani, kteří nikdy Kanadu nebudou potřebovat, a teprve později TomTom vydal samotnou USA za $50. Žádná možnost downgradu a vrácení $20 samozřejmě nejde.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

@ls8: sorry som myslel ze si dako suvisi tvoj prispevok z otazkou, ale aj tak je to kupovanie tak trochu macky vo vreci lebo nikto konkretne nepovedal cas kolko dni garantuju upgrady map ( ani TT ani Navigon ) ked si to kupujes pre PNA tak je v tom jasno, myslim ze by to mali uvadzat v AppStore inak je to trosku zavadzanie zakaznika aspon podla mna. Jedine nDrive a iGO tusim uvadzaju, ze updaty budu na jeden rok ak sa nemylim
inak mozno dobry darcek k dnesnym mojim meninam :) len pockam kym to bude v polskom store

ls8

Příspěvek od ls8 »

Proto jsem poslal konkretni dotaz na TomTom, pak i na Apple, ted jsem jeste znovu psal na TomTom, chci jasne vyjadreni. Mam sice koupenou Eastern Europe, ale pokud mi oficialne potvrdi, ze updaty budou dlouhodobe, klidne koupim i Europe.

1. Dotaz na TomTom
Hello, I plan to buy TomTom Europe v1.3 for iPhone for $139.99 from the Apple App Store. My question is - for how long will I get _FREE_ application and maps updates? For a year? Untill application version 2.0 is released? Forever?

Thank you very much.

2. Odpoved od TomTom
This information is determined by Apple as that are the point of sale, I do not know the answer to this question so the best advice I could give would be to contact Apple and see if they can answer the question for you.

If I can help any further please let me know.

With Kind Regards
Richy
The TomTom Customer Care Team

3. Dotaz na Apple
Hello, I plan to purchase a TomTom Europe navigation application from the App Store for $139.99 (that's lots of money!). My question is - for how long would I be eligible for FREE app (and map) updates for this application? For a year? Until version 2.0 is released? Forever? I asked this very same question the TomTom support, but they replied that the free updates period is controlled by Apple, see bellow.
Thank you.

4. Odpoved od Apple
I understand that you would like to know about the availability of the updates for the application TomTom Europe navigation. I will do my best to help you with this issue.
Any updates of the app would be available for free, as long as that app is still being updated on the store.
Please let me know if you have any other questions or concerns. I will be more than happy to assist you further.

5. Dotaz na TomTom
Hello, I just asked Apple as you suggested, and their answer was

"I understand that you would like to know about the availability of the updates for the application TomTom Europe navigation. I will do my best to help you with this issue. Any updates of the app would be available for free, as long as that app is still being updated on the store."

So can you confirm that TomTom will not require any payments in future for app and map updates for the iPhone appliction? TomTom Map Update service for TomTom navigation devices costs ?39.80 per year, I still can't believe that the same updates would be free for iPhone users, and with no time limitations?

6. Odpoved od TomTom
I really cannot say as Apple are responsible for all sales and downloads, I would think that Applications are free but new maps would be chargeable as this is how we operate when you have a stand alone Tomtom Device.

Please let me know if I can help further.

With Kind Regards
Richy

7. Dotaz na TomTom
Hello,

unfortunatelly it is not true. Apple does not operate the pricing for applications sold via the iPhone App Store, the app developer (TomTom) does. ... Apple has no control over the apps developers sell via their App Store. They only charge 30%, developer (seller) gets 70%, but the developer does all decisions about pricing and updating.

If you cannot answer my question, please pass it to your supervisor or to someone who can.

My question is again: for how long will TomTom send ***FREE*** app and map updates to the App Store for users who buy the TomTom Europe application ($139.99)? Apple told me that the updates would be free as long as TomTom updates the app. My question is: how long would it be? Until next release, for a year, for two years, for lifetime, forever? I want a clear answer, I really want to know what service do I get for my money.

8. Odpoved od TomTom
At the moment all updates are free but I cannot say for how long this will last, no one has this information. I presume when things change then this information will be advertised via the app store and on the tomtom web site.

Please let me know if I can assist you further.

With Kind Regards
Richy

Jak je vidět, podpora TomToma buď neví, nebo nechce říct, jako to je.

dodulo

Příspěvek od dodulo »

tak to sa mi velmi nepaci, ked bud teda nevedia alebo nechcu povedat, lebo to je pomerne dost dolezite vec ( napr. iGO je lacnejsie, ale tam tusim pisu, ze updaty su na jeden rok, ak by bol TomTom na 2 roky tak sa skor oplati ten ) zase zalezi aj na tom ci budu nejak uz zvyhodneni ti ludia co si teraz kupia iGO a o rok budu mat plateny update ( mozno bude lacnejsi ako komplet nova aplikacia, ktovie ), prirovnal by som to k autu, ked kupujete nove, ako keby vam nechceli resp. nevedeli povedat ako dlho ho budete mat v zaruke ( samozrejme toto berte s "nadsazkou" :) )

tiez by som chcel vidiet HD realtime traffic aspon na videu ako to vyzera, a ako to funguje, ale doteraz sa mi nic nepodarilo najst :(

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od killerGBU »

tak uvidíme kdy se dočkáme mapshare a vlastních POI (ne přes mapsettings). zatím mi přijde, že jenom dohání ostatní výrobce (google local serach, ovládání ipodu,...)

snad ve verzi 1.4 :)

Docela potěšila optimalizace kodu, na 3G je teď TT znatelně rychlejší

nově ve v1.3:

- nový informační řádek (místo standardního)
- automatické noční schéma
- spodní informační panel rozdělený na 2 části
- přidána doprava (nefunguje v CZ)
- google local search
- ... (ještě něco?)

Dava

Příspěvek od Dava »

Ahoj. Jsem tady totalni novacek. Mozna se budu ptat hloupe... dopredu pardon 8)

Na svuj iPhone 3GS cekam a zvazuji jestli Navigon nebo Tom Tom. Cetl jsem porovnavaci tema i tabulky co dal do kupy "Golf" - moc pomohlo, dik :!: Ale zajimaji me jeste dve veci u Tom Toma:

1. Jak to bude s temi aktualizacemi? Vidim vyse uvedenou korespondenci, ale nevladnu EN. Je, stejne jako u Navigonu, aktualizace zdarma neomezene pres AppStore?

2. Navigace na cisla popisna je pro me hodne dulezita vec, protoze treba ve Zline je tr. T.Bati ktera ma cca 15 km - tzn. pak je mi navigace uplne na nic. Muj prastary Sygic v Symbian mobilu toto resi zadanim SOURANIC... podle tabulky TOM TOM souradnice neumi, ale neni tam uvedena posledni verze. Vim, ze navigon to umi, ale stejne to nebude 100% jako souradnice :( Cili:
- Umi verze 1.3 navigovat na souradnice?
- Jde pripadne souradnice zadat ke kontaktu jednou provzdy a pak navigovat na kontakt v iPhone?

ls8

Příspěvek od ls8 »

A kde jsi zjistil, ze na Navigon jsou aktualizace "neomezene zdarma"? :shock: Aktualizace jsou zatim zdarma, nikdo ale nevi, jak jeste dlouho. Stejne jako u TomToma.

TomTom neumi cisla popisna, jenom cisla orientacni. Ovsem i to jenom v urcitych obcich. Ve Zline zrovna ne, pokud je mi znamo.

Ani posledni verze TomToma pro iPhone nema moznost zadani souradnic jako cil navigace, moc nechapu proc, protoze software TomTomu pro jina zarizeni to samozrejme umi.

Dava

Příspěvek od Dava »

No o tom free upgrade jsem cetl nekde na foru jako o vyhode Navigonu... kde to uz ti ale nepovim :oops:

To s tim TOM TOMem je teda hodne spatenka! Nechapu k cemu to pak je? Vzdyt primou adresu tam nijak jinak dat nejde! GPS souradnice jsou prece zakladem jakekoli navigace :(

Bez toho je Tom Tom pro me bohuzel nepouzitelny...

Jezdit nekde po ulici a hledat dane cislo je kolikrat i nemozne... nezridka totiz nekdo ma cislo na dome tak uzasne dane, nebo nema vubec.

Takze vsechny plus body za prijemne navigovani popisovane Golfem jsou potom k nicemu, kdyz to neni schopne navigovat cloveka na misto urceni! :(

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od killerGBU »

tak jsem se podíval a opravdu ve zlině nemá čísla orientační. Jenom křižovatky, není jich málo, ale vzhledem k délce ulice to také není ideální.

Ještě je tu možnost navigovat na bod v mapě,což je docela pakárna, když přesně nevíš kam jedeš, což je s navigací vždy :))

Předpokládám, že se to objeví v dalších updatech. Já osobně jsem zkoušl přejít několikrát na něco jiného a stejně jsem se vrátil k TT. U Navigonu mi neseděla grafika (a na 3G je pomalý), Sygic je takový klon TT, ale zkrátka to není originál. Garmin je pro mě naprosto tragický a Igo na iPhone nestojí za nic.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Idealni by bylo, kdyby se dala adresa najit v google maps a nalezenou polohu nejak snadno predat TomTomovi jako destinaci. Navigon ohlasil, ze takovouto funkci prinese verze 1.5 jejich aplikace, viz. prislusne vlakno. Snad i TomTom neco takoveho bude jednou umet.

Navigon ma temer bezchybnou databazi adres vcetne vesnic s par stavenimi, ale zase te nekdy zene po polnich cestach :(

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

ls8 píše:A kde jsi zjistil, ze na Navigon jsou aktualizace "neomezene zdarma"? :shock: Aktualizace jsou zatim zdarma, nikdo ale nevi, jak jeste dlouho. Stejne jako u TomToma.

Kupoval jsem NAVIGON asi 14 dní po tom, co se objevil v AppStore (tuším, že někdy na jaře 2009). Přímo v AppStore bylo u této aplikace uvedeno "obchodní sdělení", že aktualizace budou do 31.12.2010 zdarma. Nevím, jak je to u zákazníků, kteří si koupili aplikaci později, jestli se jim nějak prodlužuje doba aktualizací zdarma apod.

Dava

Příspěvek od Dava »

Jak jsem psal driv, jsem na mapy TA zvyknuty ze Sygic, ale tam tato vec (navigace na souradnice) jede uplne v poho a vzdy stojim pred spravnym domem *- 10m.

Tem cislum popisnym resp. orientacnim moc neverim, protoze to tu v te nasi zemicce mame hodne blbe udelane... ale vzhledem k tomu, ze mi asi nic jineho nezbyde, brzo se presvedcim osobne jak to Navigon zvlada :)

Golf

Příspěvek od Golf »

Tak vám pánové nevím, ale speciálně o aktualizacích je tu extra vlákno, pak to má podle něčeho vypadat a být přehledné :evil: . Mimochodem jsem tam dal i odkaz, ze kterého jasně plyne, že téměř všichni v tomhle mlží a asi čekají na chování konkurence...

Dava > TomTom má ty plusové body především za naprosto jednoduché a intuitivní ovládání, nejpřehlednější a až pro někoho primitivní grafiku (viz srovnání zde, ani Navigon se svými "slitými" pruhy a pěknou grafikou zde nemá šanci). Pokud sis dal ty kritéria, tak TomTom do toho výběru ani nemá smysl zařazovat, to splní jenom Navigon.
A jak zde bylo zmíněno, i já jsem se po používání jiných navigací několikrát vrátil k TT, a rád, pokud bys zažil např. to co já, tak bys možná pochopil, že méně je kolikrát u navigace více. Pokud jsi byl zvyklý na mapy TA, tak jsem zvědavý na to, co tomu řekneš, až tě navigace s NT provede třeba skrz továrnu nebo polní cestou tak pro trekové kolo, či udělá naprosto nesmyslnou "smyčku" :wink: Souřadnice jsem za 10 let potřeboval snad jen dvakrát, takže také pro každého to není kritériem (a existuje na to finta, ale to by se muselo hledat a nebo číst). A těm popisným či orientačním číslům Navigonu můžeš téměř ale věřit...
A od dnešní půlnoci jsou tabulky a popisy aktuální, takže to už také není pravda, že to tam dnes není :wink:

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Dava

Příspěvek od Dava »

Golfe, pravda pravda - je to aktualizovane... dnes jsem jeste F5 nedaval ;)

Myslim ze tato finta by zajimala spoustu uzivatelu :oops: Prozrad jak se da navigovat v TT na presny bod, ktery si najdes predem na nejake mape - Google, seznam, ...

Take mam rad jednoduse vypadajici intuitivni, ale mocny nastroj = = = VZDYT PROTO JDU DO IPHONE !!!! :D 8)

Golf

Příspěvek od Golf »

Tahle finta tu byla popsána loni v létě i s obrázky od Juramaca v návodech (bylo to pro Navigon, když to ještě neuměl, ale nic nebrání použití i jinde), nějak to tam ale už není :? ...

Není to až tak elegantní a jednoduché, ale funguje to. Na mapách Seznam.cz či jinde si najdi přesnou adresu, podle ní i přesné souřadnice a poznamenej si je. Pak se ty souřadnice vloží do programu Coordinate Converter (AppStore za 0,79 Eur, umí i více formátů souřadnic), zmáčkni "Show On Map" a v GoogleMaps se z označeného bodu špendlíkem přes šipečku toto přidá do kontaktů. V navigaci se pak naviguje na tento kontakt (a pak se případně smaže).
Ten samý postup funguje i bez toho hledání adresy přímo zadáním souřadnic do Coordinate Converteru, jako navigace na souřadnice.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dodulo

Příspěvek od dodulo »

imho ako mysleli toto? dost by ma to zaujimalo, ci a ako sa to da vyuzit

What's new v1.3
- ADD LOCATIONS from other applications and websites on your iPhone to your TomTom app and instantly navigate to them or store them as favorites for future use.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Taky jsem na to koukal, ale není mi známo, že by to šlo. Myslím si, že se jedná o funkci, kterou musí nejdřív podporovat systém. Třeba je to něco, co má přinést nějaká další aktualizace firmwaru?

Navigon už také oznámil, že jeho další verze to bude umět.

Dava

Příspěvek od Dava »

pro GOLF/ Nemam moznost to vyzkouset. Chapu to spravne, ze kdyz najdes v IPhone pres Googlemaps adresu, oznacis spendlickem, tak ji jde pridat do kontaktu a na dany kontakt v Tom Tom navigovat?

Golf

Příspěvek od Golf »

Je to tak...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

ls8

Příspěvek od ls8 »

To sice ano, ale TomTom stejně bude hledat podle své databáze, ne podle GPS souřadnic. Takže pokud si přidáš adresu ve městě, ke kterému TT nemá čísla domů, tak tě to stejně nenavede na přesné místo. Nebo to jenom neumim?

Dava

Příspěvek od Dava »

Pokud je to takto jednoduche, tak pak neni co resit! :D 8)

Jen staci pouzit Googlemaps na vyhledani adresy misto vyhledavani v Tom Tomu. Sice malinko pochybuju o tom ulozeni do kontaku a nasledne moznosti navigovat, ale pockam az dorazi iPhone a vyzkousim, alespon to pridani do kontaktu.

V tom pripade muzu koupit TomToma. Dik Golfe ;)

Edit: Tak jak chlapi... domluvte se :D Jde to, nebo nejde?
...idealne by to nekdo mohl prosim vyzkouset - co!? 8)

Odpovědět