No já CleanMyMac používám na PowerMacu, dřív jsem ho měl i na MacBooku, a rozhodně nemůžu souhlasit s názorem, "že jsou ty programy k ničemu". Náhodou je to dost užitečné.
Dají se tím třeba "odinstalovat" aplikace (protože přetežením do koše ani zdaleka neodstraníš všechno a v Library zůstane hromada zbytečného nepořádku). A když ho dáš jednou za měsíc vyčistit, budeš se sám divit, kolik bordelu se ti v počítači za tu dobu nashromáždilo. Jsou to gigabyty ročně.
Jen si dávej bacha, a nedávej těm programům neomezený přístup, jednou mi to tak smazalo na 10.6 path ke keychainu a já se pak už nemohl přihlásit do systému

Ani nástroje na instalačním DVD to nedokázaly opravit a musel jsem to celé přeinstalovat. Od té doby žádný problém.
Ten fígl s repair disk permissions zkoušel, a stál mě na PowerMacu jeden disk - rozhodilo to synchronizaci RAID 1 svazku, boot time se prodloužil tak 4x (OS X Leopard Server) a jeden z disků se z toho nakonec po 2 restartech kompletně zcvoknul a musel jít na reklamaci (to byl prosím ani ne týden starý). Krom toho to trvá - obzvášť u velkých svazků - dost dlouho.
Takže s tímhle opatrně. A ještě opatrněji, pokud jedete v RAIDu.