[?] VLC Media player - format titulku
[?] VLC Media player - format titulku
Zdravim vsechny jablickove veterany. Potreboval bych poradit jak nastavit VLC tak aby spravne zobrazoval titulky s ceskou diakritikou. Nastaveni jsem zkousel ruzna, fonty, text encoding taky. Ale proste ne a ne aby se zobrazovala vse tak jak ma.
-
- Starý pes fóra :)
Re: [?] VLC Media player - format titulku
Preferences > Input/Codecs > Other codecs > Subtitles a tady Subtitles text encoding CP1250.
A jestli můžu ještě poradit, jako přehrávač používej Movist. Pro mě nejlepší přehrávač v OSX.
A jestli můžu ještě poradit, jako přehrávač používej Movist. Pro mě nejlepší přehrávač v OSX.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
Ok. Parada uz to pracuje jak ma. Dik
Movist jsem jednou zkousel a moc me nezaujal, ale zkusim jeste jednou mno.
Movist jsem jednou zkousel a moc me nezaujal, ale zkusim jeste jednou mno.

-
Má mnohem hezčí rozhraní a nastavení taky v OSX stylu, i když to už se pomalu snaží VLC Player napravovat. Navíc má lepší ovládání titulků, zvuku apod - časování.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
-
Pripadne kdo nechce instalovat dalsi prehravac (VLC, Mplayer, Movist,...), staci nainstalovat Perian, coz je balik kodeku pro QuickTime, lze s nim pak prehrat vicemene cokoliv vcetne titulku.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
Prosimte Terry mohl by jsi me to ohledne tech titulku vysvetlit jeste jednou a podrobneji moc jsem to nepobral jsem laik a hlavne nevim kde to mam nastavit.
viz:
(Preferences > Input/Codecs > Other codecs > Subtitles a tady Subtitles text encoding CP1250.)
viz:
(Preferences > Input/Codecs > Other codecs > Subtitles a tady Subtitles text encoding CP1250.)
-
Na Macu je to trošku jinde. Ve VLC stiskni kombinaci kláves CMD+, nebo z menu vyber VLC->Preferences. V horní nabídce klikni na Subtitles & OSD, volbu Default Encoding nastav na Eastern European (Windows-1250).

iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- iPhone expert
A nebo si stáhni Jubler a titulky si dej na UTF-8.
MacBook Pro (2008)
-
- Moderator fóra
to is8: prosim te, stahnul jsem si ten balik kodeku perian a quick time mi pekne bezi avi, diky za tip, jenom mi nejak nejdou spustit ty titulky v nem, pokud chci neco s titulky tam to musim spouste pres vlc player, jde to nejak i tedy v tom quick time?
pripadne kde najdu v nastaveni maca, aby se mi po stahnuti videa nezacalo v quick time prehravat ... diky
pripadne kde najdu v nastaveni maca, aby se mi po stahnuti videa nezacalo v quick time prehravat ... diky
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky
"
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Ja bych se chtel taky zeptat na titulky pro VLC ale na iOS 4.1 
Mam VLC ale titulky mi neprehral. Je nejaka alternativa ktera umi titulky? Nejlpeis by bylo kdyby umel divx xvid a titulky k tomu

Mam VLC ale titulky mi neprehral. Je nejaka alternativa ktera umi titulky? Nejlpeis by bylo kdyby umel divx xvid a titulky k tomu

-
- iPhone expert
OT: Tahle diskuse je o VLC na MAC OS X, ne na iOS. Mimo to, pokud vím, tak zatím na AppStore není žádný přehrávač s podporou .srt/.sub.
Pokud se mýlím, prosím opravte mě...
Pokud se mýlím, prosím opravte mě...
2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB