Klávesové skratky na otváranie app
Klávesové skratky na otváranie app
Ahoj potreboval by som vedieť ako sa dajú nastaviť klávesové skratky na otváranie aplikácii. Napr.: Chcel by som aby sa mi otvoril Mail.app keď stlačím F5 a pod.
- rony
- Klub čistého iOS
Re: Klávesové skratky na otváranie app
bud na to mas klavesnicu ktorej ovladaci sw to vie alebo to nejde
tiez som myslel, ze ide priradit skratku programu,.
tiez som myslel, ze ide priradit skratku programu,.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Pokud ti de o to aby si nesundavala ruce z klavesnice, tak cmd+space ti otevre spotlight, staci zadat cast jmena app a otevrit.
Pokud chces opravdu klavesou zkratku. Co jsem se docetl, tak to defaultne nejde. Jde to ale s FREE programem Quicksilver, ktery rozsiruje moznost zkratek na MACu. Osobne nepouzivam, ale tady je nejaky tutorial jak na to.
Pokud chces opravdu klavesou zkratku. Co jsem se docetl, tak to defaultne nejde. Jde to ale s FREE programem Quicksilver, ktery rozsiruje moznost zkratek na MACu. Osobne nepouzivam, ale tady je nejaky tutorial jak na to.
-
- Starý pes fóra :)
Ved mas dock, staci 1x stlacit a mas to otvorene. Ja vsetky app zapinam len raz
potom su stale zapnute (Safari, iTunes, Mail, OpenOffice, Adium, CyberDuck,...) MacBook nevypinam len zatvorim.
Asi som velmi neporadil co?

Asi som velmi neporadil co?

iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
- rony
- Klub čistého iOS
Paly: ako stlacim v Docku bez mysi?
ked uz sa pytame:
ked mi pri mazani suborov vyskoci modalne okno a dava mi na vyber 2 moznosti a chcem jednu z nich vyvolat klavesnicou, ako na to?
ked uz sa pytame:
ked mi pri mazani suborov vyskoci modalne okno a dava mi na vyber 2 moznosti a chcem jednu z nich vyvolat klavesnicou, ako na to?

/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
nasel jsem toto, zkuste nekdo a dejte vedet, jestli to mam taky nastavovat :]
EDIT:
tak jsem to zkusil no, System preference -> keyboard shortcuts -> dole zaskrtnout ALL CONTROLS
pak uz lze menit v dialogovem okne volbu pomoci tabu, POZOR! pro zvoleni nove volby je nutno zmacknout SPACE
EDIT:
tak jsem to zkusil no, System preference -> keyboard shortcuts -> dole zaskrtnout ALL CONTROLS
pak uz lze menit v dialogovem okne volbu pomoci tabu, POZOR! pro zvoleni nove volby je nutno zmacknout SPACE
-
- Starý pes fóra :)
O klavesovych skratkach som sa vela docital na macblog.sk je tam toho celkom dost.
Da sa vyvolat dock aj bez pouzitia mysi. Zial neviem ako
zabudol som lebo to nepouzivam.
No a s tym prepinanim ti neporadim tiez lebo na to som neprisiel, netusim ako to, ze sa to neda prepnut sipkami. Preslo ma to hladanie
neriesil som to potom, pouzijem stale mysku.
Da sa vyvolat dock aj bez pouzitia mysi. Zial neviem ako

No a s tym prepinanim ti neporadim tiez lebo na to som neprisiel, netusim ako to, ze sa to neda prepnut sipkami. Preslo ma to hladanie

iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- patron iPhone.cz
"Option-Command-D" = Zobrazit/Skrývat Dock
Jinak prehledne usporadani klavesovych zkratek najdete treba (take) zde:
http://www.mujmac.cz/art/tt/klavesove-zkratky-os-x.html
Mozna trochu "mimo misu", ale nepomohl by treba Automator? Osobne jej nepouzivam
http://www.mujmac.cz/serial214.html
Jinak prehledne usporadani klavesovych zkratek najdete treba (take) zde:
http://www.mujmac.cz/art/tt/klavesove-zkratky-os-x.html
Mozna trochu "mimo misu", ale nepomohl by treba Automator? Osobne jej nepouzivam

http://www.mujmac.cz/serial214.html
Tak vyskúšal som Quicksilver. Podľa mňa je to len niečo ako Spotlight.
Išlo mi o to aby som nemusel pokaždé keď chcem vidieť mail (a iné app.) klikať do docku alebo používať Spotlight. Chcel som aby som ich mohol spustiť/zobraziť len jednou klávesou a preto ma napadlo, že na to môžem využiť klávesy F5,F6,.... ktoré inak nepoužívam.
Išlo mi o to aby som nemusel pokaždé keď chcem vidieť mail (a iné app.) klikať do docku alebo používať Spotlight. Chcel som aby som ich mohol spustiť/zobraziť len jednou klávesou a preto ma napadlo, že na to môžem využiť klávesy F5,F6,.... ktoré inak nepoužívam.
Cetl jsem, ze to jde. A jsem si jisty, ze to jde. Problem je nasledujici: Quicksilver je app, ktera se musi prostudovat a pochopit, pak musis umet trochu pracovat se scripty apod. Na jednom blogu se pise, ze Quicksilver nove uzivatele lehce odradi, protoze to neni typ app, ktery za vas udela vsechnu praci. Takze verim, ze kdyz prostudujes par tutorialu, tak se dopracujes k cili :]
Áno, už som to našiel. V Quicksilver-i sa dajú nastaviť "custom triggers". Takže stačí nastaviť klávesu a app. A spúštanie potom naozaj funguje jednou klávsesou. Ďakujem všetkým za rady.