OSX - vypadávající VGA připojení

Odpovědět
killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 188
Registrován: čtv lis 26, 2009 1:50 pm
Verze iOS: iOS 5
Jailbreak: ano
Kontaktovat uživatele:

OSX - vypadávající VGA připojení

Příspěvek od killerGBU »

Ahoj,

aktuálně mám osx 10.9 (ale dříve 10.8.5) na mac mini (late2011) a mám problém s rozpadávajícím připojením přes VGA. Připojenou TV mám přes redukci do thunderbolt portu (originál apple).

Někdy, zatím jsem nevysledoval, patern, se mi při zapnutí TV napíše "připojte kabel", pomůže jenom vypojední a znovuzapojení redukce do PC (vyndat kabel z TV nemá ten efekt)

Se starým kabelem se mi toto nestávalo (5m proti 7m), oboje jsou 15ti piny. Už nějak netuším co sledovat, abych našel příčinu.

Neřešil někdo něco podobného?

děkuji

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra
Příspěvky: 3019
Registrován: sob úno 07, 2009 5:54 pm
Verze iOS: iOS 13
Jailbreak: ne
Bydliště: Židlochovice

Re: OSX - vypadávající VGA připojení

Příspěvek od iTukan »

Problém bych viděl v tom delším kabelu. Prostě už taky může být moc dlouhý, vše má své limity.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 

Mertsoft
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz
Příspěvky: 348
Registrován: úte led 29, 2008 2:36 pm
Verze iOS: iOS 7
Jailbreak: ano
Bydliště: Na Míčánkách 4
Kontaktovat uživatele:

Re: OSX - vypadávající VGA připojení

Příspěvek od Mertsoft »

Je stineny? kdyztak zkus ten
1.1.2 OOB [Turbo SIM] -> 4.2.1 JB CZ 16GB contra Vario WM6
MacBook PRO, AIR, iPad -> Windows 7U -> Exchange 2010 -> Apple iPhone Developer -> Apple Product Professional 2010 = http://iPhone3G-Servis.cz
Apple Authorised Reseller + Servis iPhone v Praze

killerGBU
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 188
Registrován: čtv lis 26, 2009 1:50 pm
Verze iOS: iOS 5
Jailbreak: ano
Kontaktovat uživatele:

Re: OSX - vypadávající VGA připojení

Příspěvek od killerGBU »

ahoj,

oba kabely jsou stíněné a jdou stejnou cestou. Zatím se mi podařilo vysledovat, že to občas dělá, při vypnutí televize ze sítě (tlačítkem na rozdvojce), nebo při zapnutí settop boxu (přes scart).

Ještě zkusím redukci z hdmi na VGA (mám objednáno kvůli novému NB, tak uvidím.) Je to jako by se redukce (thunderbolt na vga) někdy "uspala" a je třeba jí restartovat vyndáním a zandáním do portu.

Odpovědět