Zdravim, snazil jsem se googlit a vsemožně stim zapasit mám iMac druhy den a potreboval bych print screen jasne cmd shift 4 ale ten obrazek se uklada a navic se delá vyrez jakej vyberu, popripadě ofotit celou plochu ale nejde to nějakým způsobem ochočit abych udělal print screen a pak například v photoshopu cmd+v aby se to tam vlozilo ?
Tohle umim, udela mi to screen plochy a ulozi se na plochu a me zajimalo jesli jde nejak udelat aby se to ulozilo pod cmd+c a v photoshopu jsem dal cmd+v a bylo to tam. Tak jak je to na windowsech udela se printscreen pak otevres malovani a ctrl + v a je to tam.
Kazdopadne muj druhej dotaz smeruje na otvirani obrazku mam obrazek neco.psd a otvira se mi to defaulne v photoshopu a chtel bych aby se PSD soubory otvirali v nahledu. Kdyz to nastavim tak se to nastavi jen u jednoho souboru.
Jde to udelat takhle "jednoduse" ale jednodusi mi prijde kdyz se ten obrazek vubec nebude muset ukladat na plochu kdyz snim uz pak nikdy pracovat nebudu a budu ho pak muset jednoduse pretahnout jeste k tomu do kose.
Dekuju moc za ty nahledy pomohlo na tohle jsem neprisel
Ber to takhle - na Macu udelas printscreen a mas z toho jednoduse soubor na plose. Kdyz ho chytnes a pretahnes na ikonku Photoshopu, otevre se ti tam. Nebo si s nim muzes delat co chces, treba ho nekomu poslat. Ja jsem kolikrat chtel nekde ulozeny printscreen ve Windows, ale tahle jednoducha moznost tam nebyla - musel jsem otevrit treba to Malovani, tam ze schranky vlozit printscreen a ten pak teprve nekam ulozit. Dost me to otravovalo. Takze diky za to Mac reseni.
Ono to pretazeni souboru neni o nic vic prace nez otevreni samotneho PS a vlozeni obsahu schranky, spis naopak - je to min ukonu.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
Drahý Steve, naprosto souhlasím. ve windows jsem se maximálně vyhýbal tvorbě screenu, protože to bylo takto trapné... Teď naprostá pohoda a ať se na mě nikdo nezlobí, ale chytit soubor a hodit do koše je naopak zábava, než nějak složitá činnost
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM iPhone 6S space gray, 64GB
Zase na Woknech jsem ocenoval klavesu k porizeni printscreenu, tady bud pouziju widget z dashboardu (ktery pod Lionem zlobi) nebo zkusmo udelam klavesovou zkratku a bud se trefim nebo ne. Tech moznosti je vic a ja proste obcas neco zapomenu. Jeste bych na to mohl otevrit appku z utilit, ale klavesova zkratka je samozrejme rychla a jednoducha, jen si ji obcas neplest.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...