Poznamky- ztrata

Odpovědět
cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Poznamky- ztrata

Příspěvek od cuting »

Jsem zmateny. Ted jsem si chtel zapsat poznamku na iPhonu. Otevru poznamky a najednou mi ty puvodni pred ocima zmizeli. Ale je zajimave, ze ne vsechny, dve mi zbyli....Diky provazani s iCloudem tedy zmizeli i tam a az zitra rano zapnu pocitac, zmizi i z pocitace. Nastesti mam automaticke zalohy na timemachine, takze se k nim dostanu, ale docela mne to rozhodilo. To nepamatuji. Proste jsem otevrel aplikaci, koukam na seznam poznamek a najednou blik a az na dve byli vsechy fuc. Netusite nekdo, kde je chyba? Na icloudu jsem nebyl a ani na materskem mac pocitaci jsem nemohl nic smazat, 3 dny nebyl zapnuty.
 Apple hračky 

SteveJSF
Starý pes fóra :)

Poznamky- ztrata

Příspěvek od SteveJSF »

Az budes rano zapinat pocitac, zapni ho nejdriv bez pristupu na net a poznamky si nekam poukladej. Uz jsem takhle jednou resil omylem smazany kalendar.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Poznamky- ztrata

Příspěvek od cuting »

Diky, to problem neni, nebojim se jejich uplne ztraty, diky Time Machine je mam vsechny na externim disku spolecne s jinymi zalohami, takze je vyzobu. Jen mne zarazilo, jak je to vubec mozne. Matersky pocitac byl vypnuty, na iCloudu jsem nebyl snad tyden a najednou mi poznamky doslova pred ocima zmizeli, kdyz jsem si chtel jednu pridat. Absolutne to nechapu. A kdyby zmizeli vsechny, ale dve z asi 30 tam zustali....
 Apple hračky 

SteveJSF

Poznamky- ztrata

Příspěvek od SteveJSF »

Nevim. Ale kdyztak popis, jak jsi se dostal k zaloze poznamek v TM, sam nevim kde bych to tam hledal. Vim, kde najit kompletni backup iPhonu a obnovit ho, ale samotne poznamky - to nevim. Jak uz jsem psal, ztraceny (blbosti smazany) kalendar jsem ziskal z Macbooku, ktery jsem vcas odpojil od internetu a provedl jsem export kalendare.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Poznamky- ztrata

Příspěvek od cuting »

Zapnes si emailovy klient, oznacis poznamky, pak si zapnes TM a v okne TM se ti objevi jen poznamky za x dnu a nebo mesicu dozadu. Nalistujes -vyberes datum, ze ktereho chces obnovit, oznacis poznamky, ktere chces obnovit a zmacknes "obnovit". Obnovene poznamky se ti pak objevi v nove automaticky vytvorene slozce time machine v e-mailovem klientovi . Je to snadne. Ale pozor ! Nespoustej-neotevirej TM z horni listy, ale jen z ikony v aplikacich. Kdyz spustis TM z horni listy, tak se ti objevi cele zalohy, ne jen vybrane, a musis slozite hledat. Takze jeste jednou- oznac v emailu poznamky, celou slozku, pak spust z aplikaci ikonou TM a objevi se ti v "kartotece" pro obnovu jen poznamky. Vyber a obnov. Stejne to funguje i u vseho ostatniho, co chces "vyzobat".
Jinak, docetl jsem se dnes na webu, ze se to stalo vice lidem a ze to byl nejaky bug na iCloud, za ktery se Apple jiz udajne omluvil.
 Apple hračky 

SteveJSF

Poznamky- ztrata

Příspěvek od SteveJSF »

Aha, diky za ten popis. Zkousel jsem to jak tou ikonou z aplikaci, tak i z horni listy, a podle me v tom neni rozdil. Aspon teda u me to vypada naprosto stejne a ani me nenapada, proc by to melo vypadat jinak. Funguje to, super. :-)

Odpovědět