Bluetooth tethering Macbook Pro -> iPhone 3G ? zlobí.)
Bluetooth tethering Macbook Pro -> iPhone 3G ? zlobí.)
Prosím o radu. V OS X 10.5.7 mi nejde zprovoznit sdílení internetu přes bluetooth. V menu Bluetooth MacBook s iPhonem spáruji. V menu Netvork -> modem -> u položky model jsem zkoušel všechny 4 nabízející se varianty.
A když se poté pomocí iPhonu chci připojit na net tak se mi to na vteřinu připojí a hned zase odpojí.
Tenhle problém mám pouze u Maca, na několika dalších počítačích s MS Windows je vše bez problémů.
A když se poté pomocí iPhonu chci připojit na net tak se mi to na vteřinu připojí a hned zase odpojí.
Tenhle problém mám pouze u Maca, na několika dalších počítačích s MS Windows je vše bez problémů.
-
- Moderator fóra
Re: Bluetooth tethering Macbook Pro -> iPhone 3G ? zlobí.)
Nevím jestli jsi tohle četl, ani nevím jestli ti to pomůže
Jen jsem na to narazil, tak to sem dávám
http://jaknaapple.info/?p=391
Jak se říká, lepší než drátem do oka.

Jak se říká, lepší než drátem do oka.

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Díky za tip!
Tenhle podcast mne přivedl na nápad připojit iPhone na Time Capsuli a internet sdílet z ní. Přes veekend všechny varianty ozkouším a kdyžtak sem hodím nějaké info.
Nevím, proč nefunguje sdílení internetu přes bluetooth. Na netu je spousta zkušeností podobných mým. Že by Apple nepodporovalo bluetooth konektivitu svých dvou produktů?

-
- Starý pes fóra :)
tiež som s tým trochu viac maturoval.
ale nakoniec to išlo.
potrebuješ vytvoriť spojenie ktoré sa volá Bluetooth PAN (v MACu)
vyskúšaj. mne to ide takto Ok
ale nakoniec to išlo.
potrebuješ vytvoriť spojenie ktoré sa volá Bluetooth PAN (v MACu)
vyskúšaj. mne to ide takto Ok
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
-
- Host
S MacBookem naprosto bezproblémově, v iP zapnout BT, v MB vpravo nahoře na ikonku BT, dále Browse Files, najít iP, zpárovat, pak jen vpravo nahoře BT-iP-Connect to Network. V Sys. Pref. jsem nic nenastavoval, spojení se vytvoří samo přes (již zmíněné) BT PAN
Almi, thera: Super! Funguje to! S nokií 6300 je sice připojení mnohem konfortnější, ale třeba na tom připojení přes iPhone v Apple ještě zapracují.
Díky moc.
Díky moc.
Ve světě MS Windows se mi zdá elegantnějším a praktičtějším připojení skrze bluetooth, protože na PC kvůli tomu nemusíš instalovat žádný extra SW.
V případě MAC tato výhoda odpadá, protože (zatím) jak pro USB tak i pro bluetooth (iPhone) tethering je třeba mít nainstalované iTunes (verzi, která sdílení internetu skrze IP podporuje).
V případě MAC tato výhoda odpadá, protože (zatím) jak pro USB tak i pro bluetooth (iPhone) tethering je třeba mít nainstalované iTunes (verzi, která sdílení internetu skrze IP podporuje).
Při používání sdílení internetu skrze bluetooth (na MAC i PC) jsem vypozoroval tento úkaz:
Pokud během připojení někam voláte, po uskutečnění hovoru se vám vypne sdílení internetu a po ukončení hovoru je třeba v menu Nastavení -> Obecně -> Síť -> Sdílení internetu, sdílení opět zapnout.
Zajímavé je, že pokud vám během modemování naopak někdo zavolá a vy hovor přijmete, sdílení se nejenom nevypne, ale funguje paralelně s hovorem.
Pokud během připojení někam voláte, po uskutečnění hovoru se vám vypne sdílení internetu a po ukončení hovoru je třeba v menu Nastavení -> Obecně -> Síť -> Sdílení internetu, sdílení opět zapnout.
Zajímavé je, že pokud vám během modemování naopak někdo zavolá a vy hovor přijmete, sdílení se nejenom nevypne, ale funguje paralelně s hovorem.
-
- iPhone expert
spojeni se nevypne pri 3G pripojeni. Pokud bude pripojeni pres GPRS, tak se vypne (aspon by to takto melo fungovat).
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
Nevím, jestli je to pouze záležitost operátora, ale u Vodafonu to funguje s EDGE.
Zahradník píše:Almi, thera: Super! Funguje to! S nokií 6300 je sice připojení mnohem konfortnější, ale třeba na tom připojení přes iPhone v Apple ještě zapracují.
Díky moc.
můžu se zeptat, jak si to připojení zprostředkoval? Mám nokii E50 a vůbec mi to nefunguje.. spojení v iSync jsem spustil, ale nasdílet připojení už nedokážu