Již jsem párkrát narazil v knihkupectvích na knihu od Mac OS X Leopard Kompletní průvodce
Cena je poměrně vysoká, nicméně nyní mám možnost 30% slevy, takže se cena stává zajímavější.
Ale stále si myslím, že to moc smysl nemá. Koukal jsem na obsah i ukázkovou kapitolu. Probírají se tam vesměs základní věci, na které lze přijít i metodou pokus omyl, či pouhým používáním nebo se dají dohledat na internetu..Samozřejmě dají se tam najít i tipy a triky, ale to mi asi nestojí za tu cenu..
I když se považuji za začátečníka v prostředí MAC OS, myslím že tato kniha mi nepřinese nic převratného.
Máte ji někdo?
[kniha] Mac OS X Leopard - má to smysl?
-
- Moderator fóra
[kniha] Mac OS X Leopard - má to smysl?
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
-
- Starý pes fóra :)
Re: [kniha] Mac OS X Leopard - má to smysl?
To je potiz vsech "kompletnich" pruvodcu. Pokud uz mas urcite znalosti a zkusenosti s Mac OS X, bude pro tebe trebas 50% obsahu knihy jen opakovani znamych veci, 30% veci se bude tykat veci ktere te nezajimaji a treba jen 20% bude pro tebe mit nejakou informacni hodnotu.
Doporucuji zajit nekam do knihkupectvi, prolistovat si ji a pak se rozhodnout. Urcite se jedna o kvalitni knihu, je to celosvetove nejprodavanejsi "navod" k Mac OS X, David Pogue je vynikajici autor.
Doporucuji zajit nekam do knihkupectvi, prolistovat si ji a pak se rozhodnout. Urcite se jedna o kvalitni knihu, je to celosvetove nejprodavanejsi "navod" k Mac OS X, David Pogue je vynikajici autor.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Starý pes fóra :)
Souhlasím. Mě tak kniha vesměs nic nepřinesla. Většinu základních věcí jsem věděl, věci co mě nezajímali jsem ani nečetl a bylo jen pár kapitol, které pro mě byly užitečné.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
Za sebe bych ti tu knihu doporučil. Místy by mohla být méně obecná a více praktičtější, ale i tak oceňuji že mám všechny zásadní informace o OS X na jednom místě a při ruce.
-
- Administrator
tak to jí koupím, já jen 1, když jsem po vzoru Windows, chtěl mít čistý MB.. já hlupák 

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.