Ahoj, už ste nahodili niekto? Ako sa to beží? Žiadne prekvapenia?
Ja sa k tomu dostanem až cez víkend no napadla mi jedna vec, či už v Safari je možné cez zdieľanie kopírovať link tak ako v iPhone/iPade. Pretože v nastaveniach zdieľania táto možnosť je, no neponúka sa medzi možnosťami zdieľať.
macOS 15
- rony
- Klub čistého iOS
Re: macOS 15
ja som ani nestihol skumat, co je nove. mam nejasne tusenie, ze sa budem musiet zzit s novym Photos ;-)
ja zdielam veci tak, ze oznacim text na iphone a pastnem na ipade. a funguje mi to aj na macOS, prave som to skusil.
Oznacim, Copy, prejdem na ine zariadenie Paste.
ja zdielam veci tak, ze oznacim text na iphone a pastnem na ipade. a funguje mi to aj na macOS, prave som to skusil.
Oznacim, Copy, prejdem na ine zariadenie Paste.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- iPhonefil
Jj, toto medzi zariadeniami bezne pouzivam aj ja. Ale nechapem preco v macu v safari nejde kopirovat link tak ako v iphone/ipade.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
- rony
- Klub čistého iOS
Pockat ale toto som si vyskusal, ako presne to robis? Cez button alebo v adresovom riadku oznacis ako text?
Ono… ak si v safari, tak tam naskakuje na inych zariaďiach v docku rovno ikona safari a otvori ti aktualnu stranku. To je ina moznost, ktora uz frci roky :)
edit:
1. na macos v safari kliknem do adresoveho riadka, oznacim adresu a skopirujem.
2. na iphone v safari kliknem do adresoveho riadka, pastnem. (iOS18 mi este zobrazi Vkladam z macu)
Ono… ak si v safari, tak tam naskakuje na inych zariaďiach v docku rovno ikona safari a otvori ti aktualnu stranku. To je ina moznost, ktora uz frci roky :)
edit:
1. na macos v safari kliknem do adresoveho riadka, oznacim adresu a skopirujem.
2. na iphone v safari kliknem do adresoveho riadka, pastnem. (iOS18 mi este zobrazi Vkladam z macu)
-
- iPhonefil
Riešim presne toto.
Tak to samozrejme robím tak, ako píšeš ty.
Lenže ja nechcem označiť link, a klikať cmd+C. Ja to chcem cez ikonku zdieľania. Pretože ak na ňu klikneš, tak tam máš správy, viber, airdrop... čo si povilíš. No a v "upraviť rozšírenia" je možnosť zaškrtnúť "kopírovať odkaz". A ja, aj keď to mám zaškrtnuté, v možnostiach zdieľania sa mi to neponúka. Všetko ostatné čo zaškrtnem sa potom ako možnosť zdieľania ponúkne, len možnosť kopírovať link nie.
Tak to samozrejme robím tak, ako píšeš ty.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
- rony
- Klub čistého iOS
Ak to tak je, priznam sa, ze casto mam podobny problem vo windows, ze mi povel z kontextoveho menu nekopiruje resp. V cielovom okne nepastuje,
Ale spet k veci, viem si dobre predstavit, ze programatori share menu nedostali task = pridat kopirovanie do cloudu do povelu kopirovat do schranky :-)
Omnoho viac mam radsej to, ze necham safari otvorene na ipade, sadnem k macu a kliknem na ikonku v docku.
Ale spet k veci, viem si dobre predstavit, ze programatori share menu nedostali task = pridat kopirovanie do cloudu do povelu kopirovat do schranky :-)
Omnoho viac mam radsej to, ze necham safari otvorene na ipade, sadnem k macu a kliknem na ikonku v docku.
-
- iPhonefil
Ja si myslim, ze tam bude nejaka ina zrada. Ta moznost, nastavit to medzi volby zdielania tam je, ale aj tak ju potom neponuka.rony píše:Ale spet k veci, viem si dobre predstavit, ze programatori share menu nedostali task = pridat kopirovanie do cloudu do povelu kopirovat do schranky