Ztráta flash disku MB Air pomoc
-
- Host
Ztráta flash disku MB Air pomoc
Dobry den,chtel bych vas poprosit o radu jak mam postupovat.Potrebuju preinstalovat MBA ,ale nemam originalni flash disk.Byl jsem na Chodove se zeptat zda muzu koupit novy,ale rekli me ze to nemaji a rekli ze jedine koupit DVD.Ale cetl sem na internetu ze to take nepujde protoze prodavaji verzi 10.6.3 a v MBA je verze 10.6.4. Jenom dodam,ze se jedna o MBA 2010 posledni model.Nemate nekdo zkusenost jak to vyresit myslel jsem ,ze koupim Liona ,ale to ma byt upgrade a ja potrebuju komplet vse smazat a znovu nainstalova.Dekuji za rady.
-
- iPhone expert
Re: Ztráta flash disku MB Air pomoc
Na eBayi si můžeš za nějakých 40$ kupit origo flešku pro Air. Je úplně putna, jestli je to 10.6.3 nebo .4, protože tam stejně po instalaci systému nainstaluješ aktualizace až do .8
2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
-
- Mírně pokročilý
Ale jde to i s DVD prehodit na Flash .. v podstate jenom pomoci "Disk Utility", tusim funkce Restore na ty Flashce a jako zdroj vybrat DVD
V pripade ze bys nesehnal 10.6.4 tak asi stahnout. Pak je postup stejny, jenom jako zdroj das DMG
Kazdopadne mam na 8GB flashce Snow Leoparda (bohuzel asi jenom 10.6.3).

Kazdopadne mam na 8GB flashce Snow Leoparda (bohuzel asi jenom 10.6.3).
iPhone 4S 32GB - 6.0b1, MacBook 13" Alu (SSD + HHD) - 10.7.3
-
- Moderator fóra
jenomze kdyz nemam dvd mechaniku tak mu je prd platny, ze to dvd muze prehrat na flashku
-
- iPhone expert
tak pak asi zbývá jen koupit tu flashku...
Nebo stáhnout to DMG odněkud z internetu a pak ho nahrát na flash, jako poslední možnost.
S licencí by snad problém mít neměl, když vlastně právo na užívání toho softu máš už tím, že sis koupil toho Maca a když nemáš mechaniku, tak je ti origo DVDéčko k prdu...
Nebo stáhnout to DMG odněkud z internetu a pak ho nahrát na flash, jako poslední možnost.
S licencí by snad problém mít neměl, když vlastně právo na užívání toho softu máš už tím, že sis koupil toho Maca a když nemáš mechaniku, tak je ti origo DVDéčko k prdu...
2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
-
- Host
Diky za rady napisu co jsem vyzkousel a jak to dopadlo.
1. Pokusil jsem se pouzit funkci vzdaleny disk.Nasdilel jdem dvd mechaniku z pocitace s windows.Disk se ukazal normalne na plose.Po restartu a vyberu bootovani,ale disk nikde.Jde o prodejni retail.-neuspesne.
2.Vytvoril jsem iso toho DVD a podle navodu na netu vytvoril bootovaci usb flash disk.Restartoval pocitac vybral usb disk a zacala instalace koncici cernym obdelnikem s popisem vypnuti pocitace a zkusit to znovu.Takhle asi 6x a stale to stejny.Pry se tomu nejak rika,ale netusim jak je to neco ,ze neni verze urcena pro tento hardware.Pritom jde o prodejni verzi.Nejedna se o DVD k zadnemu jinemu hardwaru.-neuspesne.
3.Stahnul jsem z netu udajne retail verzi obsahujici v sobe aktualizace na verzi 10.6.7.Udelal jsem flash disk jako instalacni dvd.Tam sem se dostal nejdal.Umoznilo me to vybrat jazyk instalace a nasledne moznost obnovy ze zalohy nebo restart.Takze opet neuspesne.
Maj to nejak divne chraneny kdyz nejde ani koupit oficialne prodavany software a preinstalovat.Zkusim pockat na Liona koupim ho a uvidim zda to preinstaluju.Kdyz to nepujde tak posledni sance je koupit flash disk z ebay.Presto dekuju za rady a kdyby nekoho neco jeste napadlo budu rad.
1. Pokusil jsem se pouzit funkci vzdaleny disk.Nasdilel jdem dvd mechaniku z pocitace s windows.Disk se ukazal normalne na plose.Po restartu a vyberu bootovani,ale disk nikde.Jde o prodejni retail.-neuspesne.
2.Vytvoril jsem iso toho DVD a podle navodu na netu vytvoril bootovaci usb flash disk.Restartoval pocitac vybral usb disk a zacala instalace koncici cernym obdelnikem s popisem vypnuti pocitace a zkusit to znovu.Takhle asi 6x a stale to stejny.Pry se tomu nejak rika,ale netusim jak je to neco ,ze neni verze urcena pro tento hardware.Pritom jde o prodejni verzi.Nejedna se o DVD k zadnemu jinemu hardwaru.-neuspesne.
3.Stahnul jsem z netu udajne retail verzi obsahujici v sobe aktualizace na verzi 10.6.7.Udelal jsem flash disk jako instalacni dvd.Tam sem se dostal nejdal.Umoznilo me to vybrat jazyk instalace a nasledne moznost obnovy ze zalohy nebo restart.Takze opet neuspesne.
Maj to nejak divne chraneny kdyz nejde ani koupit oficialne prodavany software a preinstalovat.Zkusim pockat na Liona koupim ho a uvidim zda to preinstaluju.Kdyz to nepujde tak posledni sance je koupit flash disk z ebay.Presto dekuju za rady a kdyby nekoho neco jeste napadlo budu rad.