Ahoj mel bych takovy dotaz. Mam macbook se snow leopardem 10.6.4 a iphone 3GS s FW4.0.2 a samo aktualni verzi iTunes.
Mam nastavenou v itunes slozku kam by se mi meli synchronizovat. NIcmene, kdyz dam pak na iphone restore, tak se mi fotky neprenesou .... a kdyz se podivam do te slozky tak tam nejsou, je tam jen nejaka databaze nebo co Nevite co s tim? Poradite? Vim, ze ve win se iphone otevrel jako foto zarizeni a tak sli fota nakopirovat. Nicmene mac mi tohle nenabizi, nebo alespon nevim jak. Jsem cerstvim uzivatelem apple.
dekuji za radu to by slo. Jenze ted jsem zjistil, ze kdyz dam obnovit zalohu tak asi nemam tu spravnou, protoze tam fotky nemam Daji se vzndat nejak s te databaze?
Fotky v Macu ukladej v iPhoto. Tam si udelej slozku s fotkami, ktere chces dat do iPhonu, nazvi ji treba "iPhone" a pak, v iTunes, v zalozce Photos zvol synchronizaci "s iPhoto" tam v nabidce zaskrtni onu slozku "iPhoto" a dej sync. Fotky , ktere jsi pretahal do teto slozky v iPhotu, se ti nactou do iPhonu. Opacnym smerem - program iPhoto , otevri predvolby - preferences - General-rozeviraci nabidka connecting camera opens a zvol iPhoto. Pak se ti vzdy pri pripojeni iPhonu, pokud v nem mas nove fotky a nebo video , otevre automaticky iPhoto a muzes fotky a nebo videa takto stahnout do pocitace.
nerozumim ti, jaka databaze ? Pokud mas ty fotky nekde v pocitaci ve formatu .jpeg , tak je proste pretahej do iPhoto , tam si je rozdel do slozek a ty ,co chces mit v iPhonu, tak je dej do slozky "iPhone", kterou pak synchronizujes v iTunes.
Edit. - jake RESTORE ? Ty mackas v iTunes restore ??? To se pak nediv. pro synchronizaci se v iTunes macka SYNC
ne ne ... zase tak natvrdly nejsem jde o to, ze jsem si vybral v itunes slozku, kam se meli synchronizovat fotky z iphone, ale je tam jen nejaka "photo database", ale zadny soubor v .jpg ... Coz nechapu kam se podeli. A kdyz jsem si dal obnovit predeslou zaluhu iphone, tak se mi tam taky neprevedli ty fotky .... coz fakt nechapu
aha. Tak jinak. V itunes se zadne fotky nikde neukladaji,tam se nastavuje cil. A ten cil je u macu jen iPhoto a nebo Apperture, (pokud je v macu instalovany) . Nikam jinam se fotky neukladaji. Pokud v programu iPhoto udelas nastaveni, jak jsem ti psal - program iPhoto , otevri predvolby - preferences - General-rozeviraci nabidka connecting camera opens a zvol iPhoto, tak se ti vzdy pri pripojeni iPhonu, pokud v nem mas nove fotky a nebo video , otevre automaticky iPhoto a muzes fotky a nebo videa takto stahnout do pocitace. Takze pokud jsi toto neudelal, tak fotky v pocitaci nikde nemas, jsou stale v iPhonu. Fotky se stahuji do macu prave jen pouzitim iPhoto, ale ne synchronizaci v iTunes.Ta se pouziva jen pro opacny smer z pocitace do iPhonu, jak jsem ti take psal.
No, obavam se, ze pokud jsi udelal restore, tak ty fotky , ktere jsi mel v iPhonu, jsou pryc...... I kdyz, pokud jsi udelal pred restorem backup, tak mozna nekde jsou, ale v tom ti neporadim, tak daleko jsem se jeste nedostal
nechapete ho co chce.. fotky v compu ve formatu: 1.jpg, 2.jpg nemas.. iphoto ma prave tu debilni (nebo genialni?) vlastnost ze ulozi vsechny fotky do jednoho souboru.. prave ty databaze o ktery mluvis.. ihoto nefunguje jako ve win.. kdy mas v slozce programu podslozky s jednotlivymi fotkami
Ale samozrejme, ze ho chapeme, ale on o ty fotky proste prisel tim, ze udelal reset bez backup a ne klasicky sync. Jinak, iPhoto take uklada do pod slozek, jen je potreba si ty slozky nejdrive vytvorit a pak je muzes syncovat, s cim chces. Je to tak prehlednejsi a vyrazne jednodussi. Ale chapu, ze lide zvykli na jinou strukturu a nebo jinou praci z win ,jsou pak trochu zmateni, a nadavaji, protoze jsou zvykli na neco jineho. Ze stejnych duvodu nadava spousta lidi i na iTunes...... Ale problem neni v iTunes a nebo v iPhotu , ale v tom, ze udelal reset bez backupu a ty fotky prost smazal.....
tak nějak, ale tak to už je fuk, fota jsou stejně v p****i, ale co se dá dělat_ Půl roku je v koši. Nicméně nejde nastavit, aby se v iPhoto automaticky prehravali nové fotky do předurčené složky? Musím je pořád sám přesouvat ručně?
To nejde, z jednoducheho duvodu, program nemuze vedet, ze zrovna ty fotky, ktere chces, chces umistit do te ci one podslozky. Slozky jsou prave proto, aby jsi z library, kde mas vsechny fotky umistene podle data, mohl do techto slozek dat rucne - tedy ty fotky rucne vytridil.Pak jsou fotky daleko prehlednejsi, nez kdyz je pozdeji hledas v library..... Ale nedavas je tam samozrejme ,jako kopie, do tech slozek si davas jen hlavicky-odkazy tech fotek z library...... Jeste mne napadlo , ty nemas nikde zadne zalohy disku treba z mesice a nebo dal ? Nedelas si zadne zalohy ? Pokud ano, tak tam by jsi krome jineho mel mit i ty fotky, pokud ale zalohy nedelas, pak mas bohuzel smolika.