iphone 5 funguje len EDGE

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

kamenek1002 | pon led 04, 2016 11:01 pm

iphone 5 funguje len EDGE

zdravim vsetkych!
nemam nejako skusenosti s iphonami mam asi mesiac iP5-iOS9.2(model 1429-global.GSM a CDMA)dostal som ho od znameho z usa...pouzivany v sieti verizon.
mobil nieje blokovany operatorom.
ja pouzivam kartu od telekomu Sk aj s datovou sluzbou a telefon sa nedokaze pripojit na ine mobilne data iba stale edge. aj ked prepnem v nastaveniach na 3G alebo 4G.(som v pokryti signalom 3G,4G-testovana sim v inom mobile)
skusal som to riesit:reset siete,restore-novy iphone,telefonatom na servis.centr-----vymena novej SIM,instalovanie cellular profilu zo stranky ulockit.co.nz a ziadna zmena.
prepokladal som ze telefon bude mat problem s frekvenciaami siete az pokial som vlozil manzelkinu sim od ORANGE tak nabehlo 3G-plny signal,,,potom som skusil aj O2 ale napriek slabemu pokrytiu len edge.
neviem teda ci je to vlastnost konkretne tohto daneho typu alebo bude zla antena,,ked operator mi akekolvek problemy z ich strany vyvratil.

neviem co mam este urobit.ako tak som googlil hladal na fore ale nepohol som sa nikde, ak by vas nieco napadlo co sa da este urobit(otestovat)napiste,,,vdaka
Host
Host
 
Příspěvky: 10
Registrován:
pon čer 15, 2015 8:49 pm

Uživatelský avatar cuting | pon led 04, 2016 11:31 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Problem je v tom, že iPhony vyraběné pro Verizon podporují jen EDGE a pozdější modely i americké sitě 3G. Ale jen v síti Verizon. Co vím, tak EDGE Verizon omezil (nezrušil) až v loňském červnu. Ale jestli i Apple udělal pro modely určené a extra dělané jen pro Verizon nějaké změny, to nevím. Verizon zkrátka nebrat.
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
 
Příspěvky: 2259
Registrován:
úte čer 07, 2011 8:45 pm
Bydliště: Praha

kamenek1002 | pon led 04, 2016 11:46 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

no mal som od neho viac mobilov a vsetky z verizon,,ci uz blackberry,htc,samsung na vsetkych islo u nas 3G
ale mne je divne ze orange karta bezi na 3G v pohode.,,,no co chces za litr slivky :)
Host
Host
 
Příspěvky: 10
Registrován:
pon čer 15, 2015 8:49 pm

Uživatelský avatar cuting | úte led 05, 2016 10:32 am

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Opakuji. Apple vyrábí pro Verizon EXTRA modely podle jejich požadavků. A mezi nimu bylo i to, že nebude podporovat jiné rychlé sítě 3G, než od Verizon. Takže na jiných sítích a v jiných zemích jede na Verizon iPhonech jen EDGE. Alespoň tak to platilo ještě před dvěma lety. Kamarád žijící v US právě z tohoto důvodu od Verizonu odešel. Jestli to platí i dnes, to nevím, nesleduji to.
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
 
Příspěvky: 2259
Registrován:
úte čer 07, 2011 8:45 pm
Bydliště: Praha

Clon | úte led 05, 2016 10:38 am

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Ale pokud ti přesto telefon s Orange funguje, nezbývá než přejít k Orange a máš po problému.
iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPad Mini 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China
iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB iPhone 6 Plus iOS 9.3.3 NO JB
iPhonefil
iPhonefil
 
Příspěvky: 2541
Registrován:
stř črc 11, 2012 4:29 pm

Uživatelský avatar Tony1 | stř led 06, 2016 2:43 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Když vložíš na stejném místě sim O2 do jiného iPhone nebo telefonu tak 3G máš?? Měl jsem několik iPhone od verizonu a vše OK i s 3G. Všechny byly oficiálně odblokováné ve verizonu. Verizon je ještě OK ale sprint nebrat. :).
Napadá mě ještě restore z DFU a nová aktivace s sim o2 ne jen aktivace s wifi bez karty. Co vím tak 4s od verizonu šlo běžně aktivovat bez sim a jen přes wifi.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3008
Registrován:
sob črc 12, 2008 6:18 pm
Bydliště: Jihomoravák

kamenek1002 | stř led 06, 2016 4:23 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Tony1: O2 som skusal od znameho ale tu je mizerne pokrytie jejich sietou iba edge. ja mam telekom.a vidim nejaky zadrhel od nich.lebo som mal aj blackberry net muset mat nastaveny od nich.to som sice zrusil uz minuly rok na jaro a pouzival som v samsungu mob.inernet...v pohode doma v sklepe na dedine 4G..no nedavno mi dal tento iphone ze ci nechcu pro deti,,nechal sem si ho a dal kartu... spravil vsetky ukony na fungovanie a zistil som az po 2 tyzdnoch ze vlastne aj ked mam zapnute 3G alebo 4G ide iba edge.
jedine 3G funguje na karte Orange...tam je este volba LTE no tu je na LTE slaby signal.
skusim DFU:-restore so SIM,,,myslim ze som to robil bez nej
Host
Host
 
Příspěvky: 10
Registrován:
pon čer 15, 2015 8:49 pm

Uživatelský avatar Tony1 | čtv led 07, 2016 10:46 am

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Jo tak, takže ty čekáš že ti pujde 4g (LTE) tak to je jasně to nepůjde iP5 má jen jednu podporovanou fregvenci (v ČR je to 1800MHz a je jen na dvou místech) zkus se podívat na stránky Telekomu SK zda tam nemají mapu pokrytí LTE s frekvencemi v ČR to třeba má tmobile. Tak že závěrem si myslím že máte obec dobře pokrytou 4g LTE, ale na fregvenci 800MHz, žádné 3G a slušné EDGE.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3008
Registrován:
sob črc 12, 2008 6:18 pm
Bydliště: Jihomoravák

kamenek1002 | čtv led 07, 2016 5:01 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

nepocitam ze pujde 4G/LTE.ale pokrytie tu je .podla mapy presne kde sa nachadzam je 4G-LTE do 75Mbit/s a to ide synovi na S4mini sice prevazne mu ide HSPAplus.-obcas ukazuje 4G
ja som skusal vcera este ten restore a nic.potom som dal Orange SIM a naskoci 3G ale problem je v tom ze nejde internet.otvorim safari a vypise nepodarilo sa aktivovat vasu datovu siet.
no bude to jak pise Cuting ,proste tento typ jede iba na Edge a nejde asi v tej frekvencii v ktorej vysielaju nase vysielace.takze s tym uz dalej nic neporiesim.
este ma ale zaujima ci je v Cydii nejaka utilitka co by dokazala tento problem odstranit.jailbreak nieje oficialne nikde vydany pre 9.2,
chlapi dakujem vam ale za vasu ochotu a rady,,,ja ten telefon(vlastne jeho system) zacinam spoznavat.
Host
Host
 
Příspěvky: 10
Registrován:
pon čer 15, 2015 8:49 pm

Uživatelský avatar Metalgirl | čtv led 07, 2016 5:36 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Jestli nepodporuje zdejší frekvence, tak to bude HW a ne SW, takže žádná utilitka nepomůže.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra
 
Příspěvky: 12895
Registrován:
pon úno 15, 2010 8:17 pm

Uživatelský avatar Tony1 | pát led 08, 2016 1:54 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Pokud to má 3G signál tak to musí jet,
- máš na sim povolený mobilní internet
- je v Nastavení-Mobilní data- Mobilní datová síť a tam do kolonky APN napiš internet, pokud tuto nabídku nemáš tak iP připoj k wifi a v Safari otevři odkaz http://m.apnchanger.org/ tam klikni na Manualli pak v políčku APN výplň internet a klikni instal profil, vše potvrď a zkus mobilní data.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3008
Registrován:
sob črc 12, 2008 6:18 pm
Bydliště: Jihomoravák

kamenek1002 | sob led 09, 2016 2:21 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

tak vyslo mi z toho ze u telekom sim stale to same podla prveho prispevku ale ako som pisal orange sim ukazuje 3G ale nejde internet ale ked prepnem na 2G tak ide.nastavenie APN sa so SIM Orange da aj nastavit-naskoci tam ta volba u telekomu nie.profil som skusal este aj instalovat jak pre telekom tak pre orange-bez zmeny.len pri istalacii vypisuje :sietove aktivity vasho iphonu su zrejme filtrovane alebo monitorovane mobil.konfiguraciu.
ako som tak listoval udaje o iPhone5- nasiel som model co mam ja A1429 a jak to spravne chapem, tak CDMA model ma zvladnut pracovat v tych istych sietach ako GSM model....plus CDMA pasmo samozrejme.

asi potom porucha hw.
GSM A1429
UMTS/HSPA+/DC-HSDPA: 850, 900, 1900, 2100 MHz
GSM/EDGE: 850, 900, 1800, 1900 MHz
LTE Bands: 1, 3, 5

CDMA A1429

CDMA EV-DO Rev. A and Rev. B: 800, 1900, 2100 MHz
UMTS/HSPA+/DC-HSDPA: 850, 900, 1900, 2100 MHz
GSM/EDGE: 850, 900, 1800, 1900 MHz
LTE Bands: 1, 3, 5, 13, 25


Obrázek

Obrázek

Obrázek
Host
Host
 
Příspěvky: 10
Registrován:
pon čer 15, 2015 8:49 pm

Uživatelský avatar Tony1 | pon led 11, 2016 10:06 am

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Ummm tak to je vážně zajímavé a asi bych s tebou souhlasil že to nakonec bude závada 3G obvodu prostě HW.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3008
Registrován:
sob črc 12, 2008 6:18 pm
Bydliště: Jihomoravák

kamenek1002 | pon led 11, 2016 2:57 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

tony1 a vies mi poradit ako svojpomocne nejako otestovat hw v mobile cez nejaku aplikaciu?popripade externe cez PC. nieco v tom style aby zistilo pasma ktore su dostupne a dalo by sa prepinat medzi nimi.to asi neni,ze? lebo to by taku utilitku ani nepodpisal apple nakolko by dost asi zasahovala do iOS.
Host
Host
 
Příspěvky: 10
Registrován:
pon čer 15, 2015 8:49 pm

Uživatelský avatar Tony1 | pon led 11, 2016 3:45 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Nic takového co já vím není v každém případě by bylo třeba do iP nahlédnout, Bůh ví jak to v něm vevnitř vypadá. Tak že:
- rozebrat překontrolovat zapojení antény, překontrolovat všechny cívky kolem anténních členů sledovat možnou oxidaci.
- nebo ještě zkusit jinou sim prověřenou se 100% funkcí na 3G a třeba na místě s lepším signálem než dvě až tři čárky (velké město).
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3008
Registrován:
sob črc 12, 2008 6:18 pm
Bydliště: Jihomoravák

kamenek1002 | úte led 12, 2016 12:19 am

Re: iphone 5 funguje len EDGE

tak ja sa priklonim k tej prvej moznosti,kladivo mam a sikovny maly majzlik sa najde. :)
musim preverit na nete ulozenie vnutornych organov.dam sa do toho este dnes.
druha moznost je potvrdena obe sim 100% funguju v 3G-sice v inych aparatoch ,,,aj pokrytie tu je dost dobre na 99% 3G/HSPA+(21Mb/s)
Host
Host
 
Příspěvky: 10
Registrován:
pon čer 15, 2015 8:49 pm

Uživatelský avatar Tony1 | úte led 12, 2016 10:29 am

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Rozumím :-) doporučím prostudovat www.iFixit.com
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3008
Registrován:
sob črc 12, 2008 6:18 pm
Bydliště: Jihomoravák

kamenek1002 | úte led 12, 2016 9:11 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

no tak čiňani sa dobre vybáznili.šrúbov do aleluja.ale šak rozobral som to celkom schopne. nenasiel som ziadnu oxidaciu zapojene boli vsetky tie coax.konektory.
tak reku to zmontujem-ale som si odfaklil jeden flex s očkom,,malo by to byt k gps.
lebo aj po zmontovani sa nic nezmenilo, wifi ide..a siet to same-enem edge.gps som neskusal-tu nepotrebujem.tak o tyden idem do Nitry a uvidim či sa tam chytne silnejšia vlna.
a len tak pre zaujimavost ako si mi poslal ten odkaz na ifixit tak tam som nasiel ten problem co mam ja...ale Bohužel bez odpovede.
a už s tym nebudem maturovat len by som chcel vymenit tu gsm antenu.snaď to niekde najdem.

diky!
Host
Host
 
Příspěvky: 10
Registrován:
pon čer 15, 2015 8:49 pm

kamenek1002 | ned led 31, 2016 9:42 am

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Tony1 ---spravu som cital az dnes.aj by som ti poslal SZ ale fakt neviem akym sposobom lebo ttam nemam policko odpovedat.a ked dam "napsat zpravu" nemam moznost pisat spravu ani pridat prijemcu.(win10,firefox43.0.4) asi budu potrebovat jailbreak aj na forum :)
Host
Host
 
Příspěvky: 10
Registrován:
pon čer 15, 2015 8:49 pm

Uživatelský avatar Tony1 | čtv úno 04, 2016 8:49 am

Re: iphone 5 funguje len EDGE

JB nebudeš potřebovat zde na fóru stačí kliknout na červenou hvězdu v právo dole napsat žádost o povolení zasílání zpráv a Rony ti to zaktivuje. :)
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3008
Registrován:
sob črc 12, 2008 6:18 pm
Bydliště: Jihomoravák

Fojta22 | stř úno 24, 2016 2:48 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Zdravim Te TONY1. Nahodou jsem se sem nejak dostal, protoze jsem si koupil R sim 10 na tel. dovezeny z Uk. A zkousim sehnat nejake info ohledne odblocku.
Podle toho co jsem si cetl, vidim, ze to budes mit asi v malicku :). Chtel jsem se te zeptat jaky je postup? Zvladne to obycejny smrtelnik? Nebo je potreba neco o tom vedet? Diky moc za info
Host
Host
 
Příspěvky: 1
Registrován:
stř úno 24, 2016 2:29 pm

Uživatelský avatar Tony1 | čtv úno 25, 2016 3:12 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

No nevím kam ses to dostal ale určitě ne do vlákna o odbloku a použití Rsim 10 :-). Mrkni se zde do tohoto vlákna Rsim 10 plus - problém
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3008
Registrován:
sob črc 12, 2008 6:18 pm
Bydliště: Jihomoravák

Onygzzer | ned srp 20, 2017 8:09 pm

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Čau...nebudu zakládat nové vlákno, tak oživím toto staré. Minulý rok jsem byl na dovolené kolem ČR, a kupodivu jsem zjistil, že kolem Jablonce nad Nisou mi fungovalo na iPhone5 (GSM A1429) LTE. Po návratu jsme to nějak přestal řešit, přepnul jsem mobilní data na 3G a fungoval normálně dále. Teď jsem se vrátil z obdobné cesty kolem ČR, kdy v Čechách jsem zkusil na haluz přepnout na LTE a zjistil jsem, že to jelo na mnoha místech. Dokonce i po příjezdu domů mi LTE jede.

Zjistil jsem ale "drobný" problémek. Když mám zaplé mobilní data na LTE, tak se telefon neskutečně zasekává. Seky při skrolování, seky při psaní, prostě telefon fakt skoro nepoužitelný :( Nevíte někdo čím by to mohlo být? Zkoušel jsem Hard reset, Reset síťových nastavení, ale je to pořád stejné. Snažil jsem se vygooglit, jestli nemá někdo obdobný problém, ale bez úspěchu.

Nemáte někdo se stejným telefonním dědečkem podobnou zkušenost, nebo nápad, čím by to mohlo být?

Díky
Historie: iP2G, iP3G, iP3GS, iP4, iP5, iP7.....
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz
 
Příspěvky: 494
Registrován:
sob led 10, 2009 3:48 pm

Uživatelský avatar Tony1 | pon srp 21, 2017 8:52 am

Re: iphone 5 funguje len EDGE

Ano jednou jsem funkčnost LTE u iP už zaznamenal ale iP jsem měl jen chvíli v ruce a vím jistě že byl z UK. To že se ti seká bych prve ověřil po restore zda je to taky tak a zda ti to nedělá systém. No a proč LTE jede je dle mě frekvencí sítě. Dost často na vesnicích operátor LTE pouští přes 900Mhz síť a myslím že je to pozůstatek z NMT.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3008
Registrován:
sob črc 12, 2008 6:18 pm
Bydliště: Jihomoravák

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na WiFi, EDGE, GPRS, 3G problematika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé