internet zdarma u O2 ?
-
- iPhone expert
Re: internet zdarma u O2 ?
Tak už mám tu službu nějakou dobu aktivovanou a zajímalo by mě: je internet zdarma i v zahraničí?
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015
Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
crafted by Glimsoft.com
odpoved je NE! V zahranicni se ua internet plati nehorazny palky i kdyz mas aktivovany tento balicek...
¨
P.S: Rada pro ty kteri maj internet zadarmo na 3 mesice. Po vyprseni si zavolejte na operatora at vam tento balicek aktivuje znovu a mate ho na dalsi 3 mesice zdarma. uz to mam takhle 7 mesic a spokojen
¨
P.S: Rada pro ty kteri maj internet zadarmo na 3 mesice. Po vyprseni si zavolejte na operatora at vam tento balicek aktivuje znovu a mate ho na dalsi 3 mesice zdarma. uz to mam takhle 7 mesic a spokojen

Chci se zeptat jedu mimo ČR (Chorvatsko) mužu pořá používat internet? Internet mam na od O2 na 3 měsíce grátis.
-
- Host
O příspěvek výš na to máš odpověď. V zahraničí nikoliv.
Chtěl jsem se ještě zeptat. Když pojedu do zahraníčí tak internet zdarma nefunguje ale Iphon přece potřebu GPRS. Podstatě je pořád připojen k internetu. Stahnul jsem si FakeAPN máte to někdo vyzkoušený ?
-
- Moderator fóra
Kdyz pojedes do zahranici, tak si v Nastaveni > obecne > sit vypni datovy roaming.
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan
-
- Sons of Jailbreak
jen tak na okraj
Internet v mobilu od O2za 150 Kč používám již cca půl roku a včera, když mně přišla faktura jsem se nestačil divit, když mně napočítali jak paušál, tak zvlášť data. Když jsem se konečně dovolal na tu jejich skvělou linku, dostal jsem asi 1000 omluv, s tím že to byla systémová chyba, a že mně to vylevují u příštích fakturách. (podle toho kolik mně naučtovali tak jich bude asi několik)
Ach jo!!!
Internet v mobilu od O2za 150 Kč používám již cca půl roku a včera, když mně přišla faktura jsem se nestačil divit, když mně napočítali jak paušál, tak zvlášť data. Když jsem se konečně dovolal na tu jejich skvělou linku, dostal jsem asi 1000 omluv, s tím že to byla systémová chyba, a že mně to vylevují u příštích fakturách. (podle toho kolik mně naučtovali tak jich bude asi několik)

Ach jo!!!
-
- Sons of Jailbreak
to je přesně ono, reklamuji tak 4 faktury do roka (z dvanácti je to celkem dost) a vždy dostannu odpověď "budeme vám to kompenzovat v příští faktuře)
čau potřeboval bych poradit. Když sem si ten net objednal v neděli 2.8 a nic mi neřekli, že mam čekat 5 dnů na SMS a ta mi prišla 4.8 a 5.8 uplně stejný byli a od tý doby to teprve mám proto bych se chtel zeptat jestli by se to dalo reklamovat z důvodu ze mi to nerekli a nebo počkat ješte 10 dnů do faktury?
Na jejich lince mi říkají abych posílal dopis ale to než se vyřídí tak asi bude dřív ta faktura.
Na jejich lince mi říkají abych posílal dopis ale to než se vyřídí tak asi bude dřív ta faktura.
-
- Host
Nemam čas to tu cele čitať tak sorry ak to tu už bolo.Mam momentalne T-mobile ale chcel by som ist do O2.Chcel by som odnich internet ale nechcem mať paušal a chcel by som odnich ten internet za 6?.Ak to bude možne tak pojde aj GPS a budem platiť stale rovnako?Ďakujem za odpoveď. Maťo
Apple iPhone 3G 16GB White
-
- Moderator fóra
GPS nemá nic společného s operátorem....
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
iPhone SE 2022
-
- Host
Ja viem ale keď budem mať ten internet tak či pojde aj GPS alebo sa to bude musieť priplatit zato.
Apple iPhone 3G 16GB White
-
- Moderator fóra
GPS nemá vliv ani na operátora ani na cenu. 

iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Host
-
- Moderator fóra
Ano na GPS to vliv nemá. Na cokoliv co jde pres gprs, EDGE nebo 3G na to potrebujes data. nelepe datovy tarif což je dnes pár korun.
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Host
Zjima mě jak tam pocitaj ten fup?za první den co sem si to aktivoval sem stáhnul tak 300mb a porad to šlape jak hodinky!jak to ze se to nezbrzdilo na menší rychlost?vadit to sice nevadí ale ať to pak neak nenauctujou!!!jinak liberec 100% 3g už týden!
-
- Moderator fóra
No prý FUP zatím nezohlednujou... 

iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Moderator fóra
Pájaa píše:GPS nemá vliv ani na operátora ani na cenu.
To neni tak zcela pravda. iP obsahuje tzv. A-GPS, ktera na prvni rychle nacteni pristupuje na internet. Pri spusteni po delsi dobe nebo mimo posledni lokaci se nejdrive stahnou z internetu lokace GSM vysilacu (stahuji se data pres internet), podle nich se urci priblizna poloha a teprve az potom se dopresnuje poloha dle satelitu. Toto je vyrazne rychlejsi.
Pokud si data vypnes a budes v jine lokaci nez posledne, ci po dlouhe dobe chces toto pouzit, tak urceni polohy bude trvat vyrazne delsi dobu.
vice treba - http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS
-
- iPhone expert
carllooss píše:odpoved je NE! V zahranicni se ua internet plati nehorazny palky i kdyz mas aktivovany tento balicek...
¨
Zkoušel to ještě někdo? Už mi ta 3 měsíční doba za 5 dní vyprší, tak bych to chtěl vyzkoušet

iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
crafted by Glimsoft.com
crafted by Glimsoft.com
Počítají už nějak to FUP? nemusím se tedy bát limitu?
myslim tohle http://www.cz.o2.com/osobni/internet-v- ... obilu.html
myslim tohle http://www.cz.o2.com/osobni/internet-v- ... obilu.html
-
- Mírně pokročilý
Sennpu:
Za listopad staženo 17,3GB a stále jedu plnou rychlostí, usuzuji z toho tedy, že FUP zatím stále neuplatňují. Minimálně na 3G ne a na GPRS se k FUP stejně nedostaneš snadno.
Za listopad staženo 17,3GB a stále jedu plnou rychlostí, usuzuji z toho tedy, že FUP zatím stále neuplatňují. Minimálně na 3G ne a na GPRS se k FUP stejně nedostaneš snadno.
Prispevok ktory je hned nad tvojim necitujeme! Porusujes s tym pravidla fora. dodo
Diky
Ted mi nic nebrani koukat na YT videa v iP bez koukani na FUP limit
Diky

Mam aktivovanej internet v mobilu od O2. Nedávno mi došel kredit a internet mi vypnuli. Tak jsem si druhej den dobil kredit a volam na operatora, jestli si musim net znova aktivovat. Operatorka mi rekla, ze ne ze ta sluzba jenom "spi" a ceka az budu mit kredit a ze se mi aktivuje po 24hodinach od toho vypnuti a zase pobezi. Takze jsem cekal do jedenacti vecer prisla mi SMS a sluzba bezela v pohode. Predvcerejskem mi dosel kredit (opet v 11 vecer), tak jsem si vcera dobil kredit a pockal jsem radsi do dnesniho rana. Zadna SMS neprisla, ale uz to bylo vice jak 24hodin, takze jsem se samozrejme pripojil na net. Za chvili 5 SMSek ze za sluzbu GPRS mi bylo odecteno 40 Kč. Je to na reklamaci?
Edit:
Tak jsem volal na operatora a prej se mi to aktivuje az po tydnu, ikdyz minule mi operatorka rikala po 24hodinach.. Takze zadna reklamace.. Nakonec mi to jeste beze slova polozil.
Edit:
Tak jsem volal na operatora a prej se mi to aktivuje az po tydnu, ikdyz minule mi operatorka rikala po 24hodinach.. Takze zadna reklamace.. Nakonec mi to jeste beze slova polozil.
-
- Moderator fóra
Právě jsem se dověděl od známé co jsem jí včera od O2 instaloval internet na nejnižší datový tarif (150MB FUP), že jí už včera došla SMS s upozornění na překročený limit a dnes jí to už jede pomalu.
Ještě si to ověřím osobně, ale vypadá to, že O2 začalo uplatňovat FUP.
(karta není iPhone, tarif aktivovaný tento měsíc)
Ještě si to ověřím osobně, ale vypadá to, že O2 začalo uplatňovat FUP.

(karta není iPhone, tarif aktivovaný tento měsíc)
-
- Moderator fóra
Ano, dyt je tu o tom celé vlákno. Nekomu volaji a lákají na novy tarif.
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Moderator fóra
Aktuální informace:
FUP se už počítá u nových aktivací
U starých zatím nikoliv. Také si dávejte bacha (ti co mají kredit) aby Vám nedošel a nedošlo k deaktivaci netu, poté se také už FUP počítá.
Další věcí je, že na infolince v tom jejich interním systému mají operátoři možnost FUP ručně vypnout, takže když začnete vyhrožovat přechodem ke konkurenci, třeba Vám to vypnou.
FUP se už počítá u nových aktivací
U starých zatím nikoliv. Také si dávejte bacha (ti co mají kredit) aby Vám nedošel a nedošlo k deaktivaci netu, poté se také už FUP počítá.
Další věcí je, že na infolince v tom jejich interním systému mají operátoři možnost FUP ručně vypnout, takže když začnete vyhrožovat přechodem ke konkurenci, třeba Vám to vypnou.

-
- Moderator fóra
Kde jsi zjistil že to je jen u novych aktivací? Máš možnost, odkazu na zdroj?
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Moderator fóra
Mám to od kamoše, kterej dělá přímo na Call centru O2 a tyto informace mám od něj. Dělá teda jen předplacenky, ale předpokládám, že u paušálů to bude stejný

-
- Moderator fóra
Tea Racer píše:Ano, dyt je tu o tom celé vlákno. Nekomu volaji a lákají na novy tarif.
Neni tu ani tam informace tom, ze uz se uplatnuje, pouze o tom, ze obvolavaji zakazniky, coz je dost podstatny rozdil. A xslide to upřesnil úplně.
EDIT: Dle upozornujici SMS je omezeni platne tyden, tak uvidim....
-
- Moderator fóra
iTukan píše:Právě jsem se dověděl od známé co jsem jí včera od O2 instaloval internet na nejnižší datový tarif (150MB FUP), že jí už včera došla SMS s upozornění na překročený limit a dnes jí to už jede pomalu.
A proč to tu teda sám píšeš?

Navíc tím jsem myslel že obvolávají že budou uplatnovat, ne že uplatnují. Snad si jim neveril že obvolavají jen tak z legrace...
Rád bych Xslide veril, ale nemám přílisnou důveru k informacím typu ( kamarad říkal... ) Tím nechci rici že nemusí mít pravdu.
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Moderator fóra
Já to také nemohu 100% potvrdit, ale psal jsem mu a napsal mě zcela jistě že to je tak, jak sem říkal.
Je ale pravdou, že na iPhonu stahuju gigabyty měsíčně a furt to jede. Kamoš si to aktivoval před pár dnama a FUP mu aplikovali, tak nevím.
Je ale pravdou, že na iPhonu stahuju gigabyty měsíčně a furt to jede. Kamoš si to aktivoval před pár dnama a FUP mu aplikovali, tak nevím.

-
- Mírně pokročilý
Tea Racer:
Tyhle informace podléhají v kyslíku standartní smlouvě o utajení. Kdokoliv by s tím vyšel oficiálně ven, měl by s personálním problémy. Takže u tohodle zdroj nehledej a prostě jen věř či nevěř.
Mimochodem, nedalo mi to a poprosil jsem tatíka ať to od svých oveček na na call centru vytáhne, jak to s tím FUP je. Zítra dám vědět. Mimochodem nebylo by to poprvé, kdy to tak, jak popisuje xslide, udělali.
Tyhle informace podléhají v kyslíku standartní smlouvě o utajení. Kdokoliv by s tím vyšel oficiálně ven, měl by s personálním problémy. Takže u tohodle zdroj nehledej a prostě jen věř či nevěř.
Mimochodem, nedalo mi to a poprosil jsem tatíka ať to od svých oveček na na call centru vytáhne, jak to s tím FUP je. Zítra dám vědět. Mimochodem nebylo by to poprvé, kdy to tak, jak popisuje xslide, udělali.
-
- Moderator fóra
Ale jo, já chci verit, jen když to ale neni oficiální tak to nema takovou váhu. Už jsem slyšel hodně takovych " důveryhodnych " informací.
To samé jako tethering, každému na infolince rekli neco jineho, mě dokonce slečna trvdila že tethering na iPhonu nikdy nefungoval 
Jeslti má xslide pravdu tím lépe pro mne.
2 cernakus: Ano napis, tohle me hodne zajíma.

Jeslti má xslide pravdu tím lépe pro mne.

2 cernakus: Ano napis, tohle me hodne zajíma.
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Moderator fóra
Tea Racer píše:A proč to tu teda sám píšeš?
Proč? Protože tu nikde není (nebyla do dnes) informace o tom, že se již FUP uplatňuje v reálu.

-
- Moderator fóra
No jo, tak se to bohuzel potvrdilo 
Take bych rad veril jak xslide psal ze se to tyka jen novejsich rgistrací. Ale odkdy nerekl, to muzeme jen hadat. Zrovna jsem vynulval u fakturovac ijo obdobi uctu, a vypda to ze ho prekrocim tak o 10-20%.

Take bych rad veril jak xslide psal ze se to tyka jen novejsich rgistrací. Ale odkdy nerekl, to muzeme jen hadat. Zrovna jsem vynulval u fakturovac ijo obdobi uctu, a vypda to ze ho prekrocim tak o 10-20%.
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
-
- Starý pes fóra :)
ja mam momentalne prekroceno o cca 1200% (1860MB) a stale nic, fakturacni obdobi mi zacina nekdy okolo 20teho
Life sucks. And then you die.
-
- Mírně pokročilý
Takže co jsem zjistil.
Systém aktivní FUP nastavuje sám u všech aktivací (= nová služba nebo znovuzapnutá služba) a je úplně jedno jestli jdete přes aktivaci po automatu, smskou nebo přes operátora.
Vypnutí FUP je součástí "retenčních nabídek", ale pozor, pouze u paušalů bez závazku a internet v mobilu plus (ten dražší) + mobilní internet (a iphoňácký tarify).
Jestli je vyčleněna část zaměstnanců v callcentrech na dohledávání velkých stahovačů se mi zvědět nepodařilo.
Takže bych tomu bohužel věřil, když to je potvrzeno ze dvou neoficiálních zdrojů z callcenter.
Docela blbý, protože doposavaď byl 150Kč mobilní internet solidní alternativa pro dočasný internet v oblasti 3G
Systém aktivní FUP nastavuje sám u všech aktivací (= nová služba nebo znovuzapnutá služba) a je úplně jedno jestli jdete přes aktivaci po automatu, smskou nebo přes operátora.
Vypnutí FUP je součástí "retenčních nabídek", ale pozor, pouze u paušalů bez závazku a internet v mobilu plus (ten dražší) + mobilní internet (a iphoňácký tarify).
Jestli je vyčleněna část zaměstnanců v callcentrech na dohledávání velkých stahovačů se mi zvědět nepodařilo.
Takže bych tomu bohužel věřil, když to je potvrzeno ze dvou neoficiálních zdrojů z callcenter.
Docela blbý, protože doposavaď byl 150Kč mobilní internet solidní alternativa pro dočasný internet v oblasti 3G

-
- Moderator fóra
Práve dnes odpoledne nám tu aktivovali EDGE, koukám jak blázen, ale použivam net v IP tak jako tak stále stejně. Ono práve kvuli chronickym stahovačům, tyhle opatreni jsou...
iPhone SE 2022
iPhone SE 2022
Konektivita se rozděluje podle toho kolik jednotlivej User stáhne.
Nebývalo to, jak ostatně ze starších (roky) příspěvků vyplívá, ale jelikož počet uživatelů stále stoupá tak se tato opatření zavedla.
Ona totiž síť není nafukovací a najdou se tací co po 3G jsou schopni stahovat 24 hodin denně a od toho mobilní broadband není.
Pokud budeš přetahovat nebo neúměrně zatěžovat síť kontaktují tě a nabídnou jiný datový produkt s přihlédnutím na to v jaké lokalitě se ten provoz uskutečňuje atd.
Nebývalo to, jak ostatně ze starších (roky) příspěvků vyplívá, ale jelikož počet uživatelů stále stoupá tak se tato opatření zavedla.
Ona totiž síť není nafukovací a najdou se tací co po 3G jsou schopni stahovat 24 hodin denně a od toho mobilní broadband není.
Pokud budeš přetahovat nebo neúměrně zatěžovat síť kontaktují tě a nabídnou jiný datový produkt s přihlédnutím na to v jaké lokalitě se ten provoz uskutečňuje atd.