SPG shield vs. ZAGG (invisibleShield)
-
- Host
SPG shield vs. ZAGG (invisibleShield)
Našel jsem tu pár témat, ale žádné se přímo nezabývá srovnáním a když už, tak teoretickým.
Prosím o info ty, kteří mají zkušenost s některým z nich, nejlépe s oběma.
Zatím co sleduji, tak ZAGG zanechává pomerančové stopy, SPG je hladší a má lepší skluz.. Jenže SPG nemůžu najít v žádném eshopu, ZAGG je všude..
Díky!
Prosím o info ty, kteří mají zkušenost s některým z nich, nejlépe s oběma.
Zatím co sleduji, tak ZAGG zanechává pomerančové stopy, SPG je hladší a má lepší skluz.. Jenže SPG nemůžu najít v žádném eshopu, ZAGG je všude..
Díky!
-
- iPhone expert
Re: SPG shield vs. ZAGG (invisibleShield)
viewtopic.php?f=118&t=31193 Tady už se to řešilo, až budu mít iP4, tak bych tam chtěl radší SPG, jenže ta není v ČR ani SR k dostání a dá se poslat pouze z USA, co kdyby jsme s dalšíma lidma udělali hromadnou koupi 

- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
-
- Klub čistého iOS
prave som objednal ZAGG z ebay ked prijdem nieco napisem 

-
- Moderator fóra
Ano řešilo se to, viz přiložené téma.
Osobně jsem měl přes 2 roky ZAGG na svém iPhonu 2G a rozhodně si nemůžu stěžovat. Svůj účel splnil - chránil telefon proti škrábancům dokonale. Jinak se ztotožňuji s vlastnostmi ZAGG fólie, které jsou popsány v minulém tématu.
Tady je možné vidět, jak fólie vypadala po dvou letech používání. Zežloutnutí je opravdu znatelné, ovšem po 2 letech mi to až tak nevadí. Je ovšem pravda, že začla žloutnout mnohem dříve. Na přední fólii to není vidět a mám ji stále na iPhonu.

Nicméně bych rád vyzkoušel i něco jiného. SPG vypadá jako zajímavá alternativa. Jak již jsem zmiňoval, 2 kusy od každé fólie v jednom balení beru jako plus. Na mě aplikace fólie působí dokonce jednodušeji než v případě ZAGGu.
Co se týče zasílání k nám, tak na svém webu mají i info o zasílání do zahraničí. Ovšem nevím zda posílají i k nám. Zkoušeli jste to někdo? Nebo psali jste jim někdo? Přemýšlím, že možná od stejné firmy vezmu i pouzdro, takže bych to spojil do jedné objednávky..
Link na podmínky: http://www.sgpstore.com/policy.php
Jinak na ebay jsem také našel pár prodejců, kteří toto nabízí a zasílají i k nám.
Osobně jsem měl přes 2 roky ZAGG na svém iPhonu 2G a rozhodně si nemůžu stěžovat. Svůj účel splnil - chránil telefon proti škrábancům dokonale. Jinak se ztotožňuji s vlastnostmi ZAGG fólie, které jsou popsány v minulém tématu.
Tady je možné vidět, jak fólie vypadala po dvou letech používání. Zežloutnutí je opravdu znatelné, ovšem po 2 letech mi to až tak nevadí. Je ovšem pravda, že začla žloutnout mnohem dříve. Na přední fólii to není vidět a mám ji stále na iPhonu.

Nicméně bych rád vyzkoušel i něco jiného. SPG vypadá jako zajímavá alternativa. Jak již jsem zmiňoval, 2 kusy od každé fólie v jednom balení beru jako plus. Na mě aplikace fólie působí dokonce jednodušeji než v případě ZAGGu.
Co se týče zasílání k nám, tak na svém webu mají i info o zasílání do zahraničí. Ovšem nevím zda posílají i k nám. Zkoušeli jste to někdo? Nebo psali jste jim někdo? Přemýšlím, že možná od stejné firmy vezmu i pouzdro, takže bych to spojil do jedné objednávky..
Link na podmínky: http://www.sgpstore.com/policy.php
Jinak na ebay jsem také našel pár prodejců, kteří toto nabízí a zasílají i k nám.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
-
- iPhone expert
toncek: Můžu se Tě zeptat, jestli nekouříš, protože my jsme s otcem ještě na 3G měli ZAGG fólii stejně dlouhou dobu (asi 3/4 roku) a mu totálně zežloutla, jenže on hulí jak fabrika, mě vůbec nezežloutla a to jsem ho používal a ochmatával já jako student (hudba, hry, app, videa, net,...) časteji než on jako podnikatel (maily, poznámky, telefon
)
.

- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
- Apple Watch Series 4
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
-
- Moderator fóra
iphonik4: Nekouřím 

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Klub čistého iOS
to Toncek: V nedeli jsem si do CR objednal tu Carbonovou nalepku na zada telefonu, je k tomu i predni folie, postovne do CR 6 USD, placeno pres Paypal.
-
- Moderator fóra
hachetoeur:
Díky za info! V tom případě nic nebrání objednání přímo z jejich storu
EDIT: 31.8.2010
Koukám na review na jejich webu a spíše převažují negativní příspěvky. Když koukám na datum, tak jsou ve větším případě z července-čili relativně krátkou dobu po uvedení iPhonu do prodeje. Je tedy možné, že po nějaké době vychytali výrobní proces a nyní je to již lepší..
Reviews: http://www.sgpstore.com/product_reviews.php/cPath/21_28_89/products_id/1461
Ale stejně to asi prubnu, při nejhorším pak koupím ZAGG
Díky za info! V tom případě nic nebrání objednání přímo z jejich storu

EDIT: 31.8.2010
Koukám na review na jejich webu a spíše převažují negativní příspěvky. Když koukám na datum, tak jsou ve větším případě z července-čili relativně krátkou dobu po uvedení iPhonu do prodeje. Je tedy možné, že po nějaké době vychytali výrobní proces a nyní je to již lepší..
Reviews: http://www.sgpstore.com/product_reviews.php/cPath/21_28_89/products_id/1461
Ale stejně to asi prubnu, při nejhorším pak koupím ZAGG

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
nechysta sa niekto objednat? rad by som nejaku zobral...tak aby sme to dali na polovicu
-
- Senior uživatel
Jak jsem psal už v jiném vlákně.........tak jak jsem dříve chválil SGP fólie, musím uznat, že ZAGG jsou lepší. SGP má výhodu v tom, že je tvrdší, je hladší a více připomíná původní sklo. Je ale velmi náchylná na vznik "bublin" nebo spíše na odlepování v krajních polohách. Rovněž náchylnost k upatlání prsty je dosti vysoká a otisky se docela špatně odstraňují. Navíc se mi zdá, že díky své tloušťce, SGP dost zkresluje původní brilantní černou barvu displeje na spíše šedou. ZAGG, i když má své mouchy, tak musím v současné době pochválit a doporučit. Mrzí mě jen velká vůle folie kolem tlačítka home (na nalepení, vč.tlačítka jsem uspokojivě nedošel), měkkost fólie a náchylnost okrajů fólie k zachytávání špíny. Co ale musím vyzdvihnout je neklouzavost, lepší odolnost vůči "upatlání", skvělá přilnavost atd. Takže po nějakém čase tvrdím ZAGG je lepší nežli SGP ! A to jsem měl tu čest vyzkoušet obě, ale je to jen můj subjektivní názor.
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Ja mam opacnou zkusenost. Nejdrive jsem poridil Zagg. Material je kvalitni a potvrzuji, ze na nem nejsou skoro vubec zanechavany otisky prstu a osobne jsem ani nemel problem s odchlipovani v okoli home tlacitka. Vyhodou u teto folie je take, ze se da vicekrat aplikovat (ale osobne si myslim, ze s kazdym odlepeniam a nalepenim klesa adheze). Nicmene z uzivatelskeho pohledu mi nevyhovuje. Material folie je jakoby "gumovy" a prst po ni neklouze tak dobre jako prave s SGP folii. Ovladani her (zejmena FPS) mi z duvodu "gumove" struktury prijde obtiznejsi a nepresnejsi. Po te jsem objednal SGP (Ultra Crystal) a jsem s ni daleko spokojenejsi, hladky povrch, uvedenou zmenu displaye z cerne na sedou nepozoruji a barvy mi prijdou jasnejsi. Samozrejmne ma i nevyhodu, jako jiz drive uvedene otisky prstu. Podle meho nazoru je dobra kombinace - v predu SGP a v zadu ZAGG.
-
- Host
Přikláním se k názoru, který to přednesl sukez. Hlavně mi u Zagg vadí ta pomerančová struktura a poté zmiňovaný "gumový" pocit z iP. Mě osobně to například komplikuje hraní FlightControl. Ikdyž to může být pouze o zvyku.
V mém případě se mi navíc stalo, že po položení iP na povrch podobné struktury (obal od očkovacího průkazu dětí) se mi telefon tak "přilepil", že se zadní fólie odlepila, nicméně naštěstí jde aplikovat znova. To rozhodlo, že vyzkouším něco jiného.
Na předchozích zařízeních jsem měl fólie Boxwave, které se velmi podobají zde zmíněným SPG a s kterými jsem byl velmi spokojený.
Zde je možné dohledat bližší informace.
Mám ji nyní objendanou přímo z jejich stránek. Celkem i s poštovnym to vyšlo na $16.55. Jakmile dorazí budu referovat.
V mém případě se mi navíc stalo, že po položení iP na povrch podobné struktury (obal od očkovacího průkazu dětí) se mi telefon tak "přilepil", že se zadní fólie odlepila, nicméně naštěstí jde aplikovat znova. To rozhodlo, že vyzkouším něco jiného.
Na předchozích zařízeních jsem měl fólie Boxwave, které se velmi podobají zde zmíněným SPG a s kterými jsem byl velmi spokojený.
Zde je možné dohledat bližší informace.
Mám ji nyní objendanou přímo z jejich stránek. Celkem i s poštovnym to vyšlo na $16.55. Jakmile dorazí budu referovat.
-
- Starý pes fóra :)
Pouzivam zagg a jediny , ale opravdu vazny problem je , pokud IPHONE pouzijete do sportovniho obalu nebo obalu kde je i vrchni folie. ZAGG se proste prilepy a nejde pak z obalu ven. Pouzivam sportovni pouzdro na ruku na behani a tim padem je docela problem.
-
- Moderator fóra
Já nyní používám SGP Crystal Shield. V celku souhlasím s tím co tady již padlo. SGP v porovnání se ZAGGem nabízí povrch, který pocitově lépe připomíná sklo. Prsty mi po něm lépe kloužou. Jako nevýhodu však vidím otisky prstů - opravdu se to velice snadno upatlá. Což se mi se ZAGGem až tak nestávalo.
Navíc se mi líbí, že nabízí 2x fólie, jak na přední část, tak na zadní část v jednom balení. Přední folie mi trošku "utekla" v dolní polovině telefonu - cca o milimetr, ale prozatím to nechám tak. Až mě to bude štvát tak to sundám a dám tam tu druhou. Několik lidí také reportovalo odlepování folie v rozích a kolem home buttonu - ničím takovým prozatím u mě netrpí - aplikovanou ji mám týden. Uvidíme co to udělá do budoucna. Co se týče zkreslení barev, tak toto taky vůbec nepozoruji. Na webu jsou srovnávací videa iPhonu s aplikovanou fólii a iPhonu bez této folie. Já jsem žádný rozdíl na těch videích nezaznamenal.
Prozatím jsem s ní spokojen. V porovnání se Zaggem to u mě vypadá na remízu. Každá má něco do sebe a převyšuje tu druhou, ale naopak v něčem jiném zase ztrácí.
Navíc se mi líbí, že nabízí 2x fólie, jak na přední část, tak na zadní část v jednom balení. Přední folie mi trošku "utekla" v dolní polovině telefonu - cca o milimetr, ale prozatím to nechám tak. Až mě to bude štvát tak to sundám a dám tam tu druhou. Několik lidí také reportovalo odlepování folie v rozích a kolem home buttonu - ničím takovým prozatím u mě netrpí - aplikovanou ji mám týden. Uvidíme co to udělá do budoucna. Co se týče zkreslení barev, tak toto taky vůbec nepozoruji. Na webu jsou srovnávací videa iPhonu s aplikovanou fólii a iPhonu bez této folie. Já jsem žádný rozdíl na těch videích nezaznamenal.
Prozatím jsem s ní spokojen. V porovnání se Zaggem to u mě vypadá na remízu. Každá má něco do sebe a převyšuje tu druhou, ale naopak v něčem jiném zase ztrácí.

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- iPhone guru
haasteren píše:Pouzivam zagg a jediny , ale opravdu vazny problem je , pokud IPHONE pouzijete do sportovniho obalu nebo obalu kde je i vrchni folie. ZAGG se proste prilepy a nejde pak z obalu ven. Pouzivam sportovni pouzdro na ruku na behani a tim padem je docela problem.
Presne ako pises, mam ten isty problem. Ak nie som opatrny pri vytahovani, tak sa mi zacne odlepovat ci natahovat spodna cast folie, tam pod home tlacidkom, ten tenucky kusok. A to sa musim pochvalit ze raz som mal zagg z oboch stran na 3gs a napchal som este iPhone do umeleho slider case-u a to len bola sranda dostat ho von

-
- Klub čistého iOS
dá sa ZAGG použiť aj dvakrát? Myslím tým, že nalepím, po mesiaci odlepím a nalepím na iný mobil...??
-
- iPhone guru
No podla mna urcite nie... Ked ju odlepis, natiahne sa...