iPhone 5 rozbité sklo

WebScript
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Re: iPhone 5 rozbité sklo

Příspěvek od WebScript »

Dá sa vymeniť iba sklo (v obchode ti to neurobia lebo to nevedia, stačí si objednať UV lepidlo, UV lampu a sklo, maximálne po výmene ti odporúčam fóliu aby si nepoškrabal to sklo) alebo celý predný panel (riskuješ, že tam budeš mať nielen lacné sklo ale aj lacný display, na ktorom sa môžu skôr objaviť mŕtve pixely alebo žlté fľaky). Ak meníš iba sklo tak pôvodný originálny display ti ostáva aj s dotykom, iba krycie sklo sa mení. Ak meníš celý predný kus tak riskuješ nekvalitný display (ako som už písal mŕtve pixely, fľaky, zažltnutie).
Výmena displaya stojí dosť (okolo 150 - 180 eur), výmena skla stojí pár eur (od 30 do cca 50 - 60 podľa toho, čo všetko doma máš ale musíš si to vymeniť sám).
Rozhodni sa sám čo je pre teba prednejšie. :)
iPhone 5 32GB Black iOS7 | MacBook Pro 13,3" 2012 Intel Core i5 4GB RAM | iPhone 4 16GB White

holajs
Host
Host

Příspěvek od holajs »

mohl by mi nekdo prosim doporucit servis v Brne? hlavne aby servis menil za stejny displej co ve vyrobe a aby byla dobra cena Dekuji
iPhone 3G 16GB
iPhone 5 32GB
iPad 3th.
iPad mini

Lenost, je matka pokroku!

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

A může být Břeclav?

holajs
Host
Host

Příspěvek od holajs »

asi jsem se rozhodl pro exchange, vymenu displeje jsem nasel nejmin zhruba za 5000Kč a uz to bude poskladanej kockopes bez zaruky, takhle by mela pokracovat zaruka z prvniho kusu
iPhone 3G 16GB
iPhone 5 32GB
iPad 3th.
iPad mini

M29
Starý pes fóra :)

Příspěvek od M29 »

holajs - No, nevím, kde a jak jsi hledal, ale u nás to děláme cca za 4K.

holajs
Host
Host

Příspěvek od holajs »

jasny hledal jsem okoli ale uz proste ztratis zaruku a nevim neverim ze to bude retina z vyroby a hlavne jsem si kupoval mobil kvuli retine a na prvni miste kvuli ios, priplatim par tisic a mam mobil se zarukou kde starej skoncil a mam ho kratko, smula pro me :D chyba se uci posrany 3G mi spadlo tolikrat a nic a ted toto :D
iPhone 3G 16GB
iPhone 5 32GB
iPad 3th.
iPad mini

WebScript
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od WebScript »

Dobré rozhodnutie :) Ďaleko lepšie než zvoliť pozáručný servis, ktorý ti nakecá niečo a dajú ti tam lacnú kópiu :) Originál nieje možné zohnať, iba kópiu. A kópie majú svoju kvalitu, dopredu nikdy nevieš čo ti tam servis dá a máš po záruke :) Takto to máš so zárukou.
iPhone 5 32GB Black iOS7 | MacBook Pro 13,3" 2012 Intel Core i5 4GB RAM | iPhone 4 16GB White

sanoo
Host
Host

Příspěvek od sanoo »

Tak som to skusil, ale fiasko neskutocne :D vsetko by mozno aj vyslo, ak by som sa nerozhodol vynechat niektore kroky z toho videa. Po tom, ako som ocistil displej, som ho uz dalej nerozoberal a snazil som sa priamo nalepit sklo. Stale tam boli bubliny a nevedel som ich ani za toho pana vytlacit, tak som sklo odlepil a chcel som dat znovu lepidlo, le uz to bolo vsade roztecene, nevidel som poriadne ci tam dalsie bubliny su alebo nie, no robil som to na 4xa nakoniec som uz bol rad, ze to tam vobec je, bubliny hore dole. Len ked som to dal zapiect pod uv lampu,neskoro som si vsimol, ze sklo som dal trochu krivo,ale uz to neslo odlepit. Citil som sa ako pat a mat :D a este predtym pocas odlepovania displeja (robil som to zubnou nitou) som zrejme nahrial displej viac ako bolo treba, tak som tou nitou z neho v pravom dolnom rohu zacal stahovat i dotykovu vrstvu, to je len taka folia tenka. Kazdopadne vtedy este displej fungoval, ale po tych maturitach s lepidlom tym, ze som displej este dalej nerozoberal, nieco zatieklo medzi displej a zadny podklad a uz tam bol flak, ktory nesiel vycistit.
No a potom, ako uv lepidlo vytvrdlo (s displejom kusok nakrivo) som to skusil pripojit a displej uz bol poskodeny, isli cezen ciary a dotykova vrstva vobec nefungovala. Videl som sice kto mi vola, ale dvihnut sa nedalo. Tak som si to dnes dal opravit v nitre v mlynoch za 188€, som spokojny, vymena bola za 20 minut, displej je na pohlad retina a kvalitu skla neviem posudit, ci je to gorila alebo nie.
Ale nevadi, skusil som a keby som trochu opatrnejsi, snad by to aj vyslo. Ak by niekto chcel, mam este z toho uv lepidla.

thiefik
Host
Host

Příspěvek od thiefik »

já jsem zkoušel tenhle experiment na 4s white sklu který bylo stejně na odpis, zkoušel jsem jak dobře pude dolů sklo. a nešlo to teda vůbec, místo skla se rozlámalo lcd.. nicméně dělal jsem jsem to fénem a ten má prostě nízkou teplotu takže to lepidlo nepovolí a 4s má tvrdší lepidlo než 5

sanoo: které lepidlo jsi použil? to lepidlo od toho týpka vypadá že nemá moc bublinek.. já mám v plánu koupit loclite uv čiřé až budu dělat 5ku

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Výměna samotného skla je neskutečná prasárna - pokud se zadaří, tak se za pár týdnů stejně toto dobytčí fušerství projeví.
Ale je to jen mobil - nejde o život. I když je to jako pustit do opravy luxusního Mercedesa ožralého dobytka s kleštěmi a letlampou. :evil: :evil: :evil:
Být nešťastníkem, co mobil po takové "opravě" koupí, tak ho otřískám původnímu majiteli o hubu. :bad: :bad:
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

sanoo
Host
Host

Příspěvek od sanoo »

M29

Příspěvek od M29 »

thiefik - Naprosto stejná zkušenost našeho technika :-(

Kdyby někdo chtěl, tak tu mám tak 2-3 kousky iP4 LCD s prasklým sklem a dokonce i jedno iP5 na odzkoušení, že to není taková trivka :-))

PS: Jestli má nějaký Ferda Mravenec zájem, stačí za ně něco nabídnout...

mork4
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od mork4 »

Tak ja som dnes dokoncil "opravu" displaya na iphone 5. Sklo bolo rozlamane na male casti ale display fungoval. Najskor som ho nahrial teplovzdusnov pistolov a potom som za pomoci naradia jemne daval kazdu jednu crepinu von, az som sa cudoval ako to islo dobre. Cele som ho vycistil toluenom od stareho lepidla. Potom som na sklo z ebayu, nalepil pomocov 3M obojstranej pasky, tu hornu cast pre kameru, boky na ten pliesok co je na displayi a spodok na home button. Zatial vsetko bez problemu az som sa cudoval. No a teraz prislo na rad lepenie samotneho displaya. Nevedel som kolo lepu tam mam dat, tak som spravil odoka takeho hadika po celom skle a svacol som tam display. Zacal som vytlacat bubliny vsade to slo pekne vytlacit az na vrch, pri ktorom sa mi dial taky jav ze ked som display drzal pritalecny ku sklu tak tam bublina nebola, ale akonahle som ho pustil tak asi do 10 sek sa zacali tvorit. Napadlo ma ze tam je asi malo lepidla, tak som to este odlepil trochu tam strekol a spravil znovu to iste. Bubliny uz neboli vyzeralo to paradne, sice som bol celi zalepeny, ale s radostou som to vlozil do UV lampy (na nechty) na 2 180 sekundove intervali. Po tom ako som to vytiahol bol display neuveritelny pevny a vsetko drzalo. Bol som v uzase. Ale teraz prisla ta smutnejsia chvila. Ked som zapol display isiel, ale spominany vrch s ktorym boli problemy vyzera ako na fotke co prikladam. Neviem coho to moze byt nasledok, ci toho ze je tam tenka vrstva lepidla medzi sklom a disp. alebo naopak hruba fakt neviem. No nato ze som to robil prvy krat, a vobec sa nepovazujem za sikovneho som spokojny, a myslim si ze dalsi disp by bol lepsi. Mam doma este jedno sklo, tak skusim nieco vydrazit na ebayi a snad to bude lepsie :) tolko moja skusenost s opravou len skla na rozbitom displayi.

Foto: http://imageshack.us/g/1/10320326/
“Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.” Albert Einstein

 Macbook Pro 15 late 2013
 iPhone 6 64GB
† iPhone 5 16GB
† iPhone 4 16GB
† iPod Touch 2G 8GB

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

A taký dotaz. Mal si to niečím zaťažené keď si to mal pod tou lampou?

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

mork4
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od mork4 »

Nie nebolo to zatazene.
“Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.” Albert Einstein

 iPhone 6 64GB
† iPhone 5 16GB
† iPhone 4 16GB
† iPod Touch 2G 8GB

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Tak to bude asi týmto. Písal si, že keď si po zlepení pustil tak že sa ti vytvárala bublina alebo čo. Tak to bude tým, že aj keď si tam dal viac lepu tak že to nevyriešilo tvoj problém. Ja by som v tvojom prípade dal všade dokola štipce (kolíčky na prádlo) a tak by to zostalo všade pritlačené a rovnomerne. Tebe to jak schlo tak sa to pomaly oddeľovalo a preto tam vznikli tie čiary a na rohoch tie svetlé miesta.
Môj názor.

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

mork4
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od mork4 »

Moze byt. Ale preco mi to nespravilo v strede potom ? A to s tymy stipcami dobry napad neviem preco ma to nenapadlo :D...idem to zanovu rozlepit a zalepit zase snad bude dost lepidla.

 iPhone 6 64GB
† iPhone 5 16GB
† iPhone 4 16GB
† iPod Touch 2G 8GB

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

To že prečo to neurobilo aj v strede, tak to ani srnka netuší a ani ja. Ale tie štipce fakt vyskúšaj a daj vedieť jak to dopadlo :)

iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Tony1

Příspěvek od Tony1 »

Pánové toto je zapatlaný osvit od toluenu, jde i plochu pod LCD která vše osvicuje a v podstatě můžeme vidět to co zobrazí LCD. Jde o toto http://www.ebay.com/itm/LCD-Display-Bac ... 2c71613990
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

mork4 keď chceš, môžem ti poslať, mám jeden kus celého displaju aj s popukaným sklom, za nejaké drobné ti ho hodím a môžeš to skúsiť znova.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

fobi
Host
Host

Příspěvek od fobi »

Někdo na to nadává, někdo to řeší, ty videa s těma kartáčkama sou fakt hnus :) Opravy telefonů mám jako hobby a iphone 5 dělám s transaprentním podlepem a jde to, je to sice mikropráce do vybavení jsem dal dost peněz, ale reálné to je místo videí na youtube bych volil spíše postupy šikmookejch.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 366%2C2048

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 366%2C2048

fobi
Host
Host

Příspěvek od fobi »

Někdo píše že výměna není možná, někdo píše o kartáčcích což určitě nedoporučuji používat. Nejlepší je mít vybavení ke stržení sklíčka.
1) V 80% zůstane nějaký jemný škrábanec na LCD neboť iphone nepoužívá přeci jen plastové kompozity pro skla a čím déle se používá prasklé sklíčko, tím pro LCD horší.
2) Je třeba užít transparentního lepidla a pojistit zadní lampu proti protečení
3) Po vytvrdnutí důkladně očistit
4) Pokud je lampa poškozená, nahradit novou a přepájet na flexkabelu, o5 očistit ISP plochu
5) Uzavřít a připravit pro výměnu :) fotky prací dokládám

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

hoji
Host
Host

Příspěvek od hoji »

Ahoj.
Sestre dnes spadl iP5 a rozbilo se predni sklo. Bydli v Praze. Mate tip kam zajit kde to udelaji dobre a za rozumny peniz? Popr nejste to schopny nekdo udelat?
Diky za tip a pomoc
Iphone 6s 64GB White + Iphone 5s 32GB Grey
Macbook Pro 2012 13"
ATV 2 + XBMC
Airport Extreme 5th
Iphone 5 16BG WHITE

Odpovědět