Jak počeštit aplikaci?
-
- Host
Jak počeštit aplikaci?
Rád bych přeložil (počeštil) aplikaci "Pick&Choose" (nákupní seznam).
Mohl byste mi někdo poradit, pomocí jakého programu se překládají aplikace pro iPhone?
Díky. O výsledek se samozřejmě podělím.
Mohl byste mi někdo poradit, pomocí jakého programu se překládají aplikace pro iPhone?
Díky. O výsledek se samozřejmě podělím.
-
- patron iPhone.cz
Re: Jak počeštit aplikaci?
Žádný program na to neexistuje. Aplikaci otevřeš v počítači rarem, najdeš si příslušné soubory a můžeš překládat. Jednoduché, že? 

-
- Host
No jo, ale v adresáři jsou hlavně soubory s příponou PNG. V ničem kloudném je neotevřu. Obrázky to asi nejsou, i když mají tu příponu. Nevíte jak na to?
-
- Moderator fóra
A co v Total Commanderu použít tlačítko F4 Editovat? Nepomohlo by? Zkus to, třeba to půjde.
-
- Starý pes fóra :)
Ano su to obrazky... a otvoris ich v Photoshop-e alebo Gimp-e
To scorpi: Ano niekedy ti staci len Notepad ale povacsinou potrebujes aj nieco lepsie co ti zobrazuje subor v stromovej strukture a po ulozeni ti tu stromovu strukturu zanecha tak ako ma.
Dalej mozno budes potrebovat nejake konvertory napriklad pre konvert binary kodu do Xml.
To Beavers: Ak si dobre pamatam tak na nahlady pomocov F4 treba plugin.
dodo
To scorpi: Ano niekedy ti staci len Notepad ale povacsinou potrebujes aj nieco lepsie co ti zobrazuje subor v stromovej strukture a po ulozeni ti tu stromovu strukturu zanecha tak ako ma.
Dalej mozno budes potrebovat nejake konvertory napriklad pre konvert binary kodu do Xml.
To Beavers: Ak si dobre pamatam tak na nahlady pomocov F4 treba plugin.
dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse
-
- Moderator fóra
Pamatuješ si správně. Jedná se o plug-in T-PoT.
-
- Host
Pokud to otevřu v Notepadu nebo klávesou F4, tak uvidím asi toto:
To se přece nedá přeložit. Některé aplikace tady lidi překládají, tak to nějak musí jít.
Kód: Vybrat vše
?PNG
CgBI0 óD|
IHDR
UEe? ?iCCPICC Profile ?MKQ?ź;Iłq˘E(ĚBŇ,R ÉFA
&?Xě"?Iv??i'??ëG@?Á? Ąô
?Rş*]ćĄ
âB
Ýt-ÜŚ?kÉĆŹŤ/xÎ?9ç=Śľ-Ąo k
k??Uo4Ńc¤Ŕv"ąP>çFť! źŘRúÓ/ŢýËěvŢüú?^ţÔ¸]ɰŢh?0ł9 -Íó?ą?¤QL§c? \ ?ÔĘ ?T[ó{ ŐŇüHm8m˘ä??8f]/rŔČĘ?ˇă-0]o4-˝šZ?§Ź`dč5#řú&3C/űŇ?đł8ôË@LěG/? D˛??
To se přece nedá přeložit. Některé aplikace tady lidi překládají, tak to nějak musí jít.
-
To Beavers: Nie nie t-Pod je na prezeranie obsahu iPhone... ja som myslel plug-in na prezeranie obrazkov pomocou F3/F4.
Asi sme sa len nepochopili
To Kokoska: ty sa snazis otvorit obrazok a prelozit ho?? Musis tam mat subory jazyku alebo potom je aplikacia ktora ma jazyk priamo v sebe a do tej sa asi nedostanes pokial ju "nerozkodujes".
dodo
Asi sme sa len nepochopili

To Kokoska: ty sa snazis otvorit obrazok a prelozit ho?? Musis tam mat subory jazyku alebo potom je aplikacia ktora ma jazyk priamo v sebe a do tej sa asi nedostanes pokial ju "nerozkodujes".
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Host
To bude asi tento případ.
Do seznamu nákupů jde ale přidávat vlastní položky a ty se přece musí někam zapisovat. Žádné textové řetězce tam nikde nejsou (nevidím je).
Už jsem si nějaké drobné věci pomocí Reshackeru nebo Restoratoru přeložil, takže uplně tupej nejsem.
Aspoň doufám
Myslíte, že jako zdroje slouží ta hromada souborů PNG? To mi připadne divný.
Do seznamu nákupů jde ale přidávat vlastní položky a ty se přece musí někam zapisovat. Žádné textové řetězce tam nikde nejsou (nevidím je).
Už jsem si nějaké drobné věci pomocí Reshackeru nebo Restoratoru přeložil, takže uplně tupej nejsem.
Aspoň doufám

Myslíte, že jako zdroje slouží ta hromada souborů PNG? To mi připadne divný.
-
Uploadni tu aplikaciu (cely adresar) nikde na server zaves to sem a mozme sa na to kuknut spolocne...
PNG-cka su len obrazky napr. uvodna obrazovka rozne listy tlacitka apod. zasah do png ze nieco zeditujes v editore sa ti nepodari lebo je to obrazok. Mozes ho len prekreslit napr v Gimpe.
Ak si niekedy nieco skusal programovat tak vies ze aplikacia moze mat jazyk priamo v sebe ktory sa ti nepodari zeditovat a ani nijako rozlustit alebo mozes mat externe subory kde su jednotlive jazyky zapisane a app ti ich odtial natahuje ked sa spustaju. Napriklad v textovej forme alebo v xml kode.
Niekedy sa daju prelozit aj samotne subory ale povacsine su tak zakodovane ze sa ti to nepodari.
dodo
PNG-cka su len obrazky napr. uvodna obrazovka rozne listy tlacitka apod. zasah do png ze nieco zeditujes v editore sa ti nepodari lebo je to obrazok. Mozes ho len prekreslit napr v Gimpe.
Ak si niekedy nieco skusal programovat tak vies ze aplikacia moze mat jazyk priamo v sebe ktory sa ti nepodari zeditovat a ani nijako rozlustit alebo mozes mat externe subory kde su jednotlive jazyky zapisane a app ti ich odtial natahuje ked sa spustaju. Napriklad v textovej forme alebo v xml kode.
Niekedy sa daju prelozit aj samotne subory ale povacsine su tak zakodovane ze sa ti to nepodari.
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Host
Díky za zájem.
Je to tady :
heslo na rozbaleni je:
iPhone.cz
Napadlo mě, že bych přidal do aplikace Iphonem nějaké své položky a potom bych porovnal změny oproti původní složce. Mohl bych tak zjistit soubor, do kterého se zapisují nové položky. Možná jsou tam i ty původní.
Je to tady :
Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/files/148857192/nakupniseznam.app.rar
heslo na rozbaleni je:
iPhone.cz
Napadlo mě, že bych přidal do aplikace Iphonem nějaké své položky a potom bych porovnal změny oproti původní složce. Mohl bych tak zjistit soubor, do kterého se zapisují nové položky. Možná jsou tam i ty původní.
-
- Host
Nikdo nevíte jak na to počeštění?
-
Tak teda png jsou jen obrazky to mužu potvdit protože jsem snima pracoval při změně loga operatora. A jinak překlad by měl být dle mě v tomto sledu že soubor který otevřeš v TK F4 a vidíš ty nesmysly tak musíš prohnat přes drsneho plist konvertor https://brokolice.drsny.net/iphone/plutil/ a pak otevřeš a hlůedáš a překladaš. Ale je to jen má teorie.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
-
To Kokoska: neboj nezabudol som na teba len nemam momentalne cas
kuknem sa na to nejako o tyzden.
dodo

dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Host
Potřeboval bych jenom "nakopnout", abych mohl začít překládat. Až budeš mít čas, tak na to jukni. Díky předem.
Ten binární kód musíš nejdřív převést do čitelného xml terminálovou utilitou, která je součástí MacOS, na jméno si ale nevzpomenu.
Já jsem překládal jednu aplikaci ale spíš aplikace upravuji a k tomu vždy používám Adobe DreamWeaver CS3, který ten zdrojový většinou dokáže přečíst relativně dobře. Takže doporučuju editovat přes DreamWeaver pracuje se s nim perfektně.
Naposledy upravil(a) Diablo dne pát úno 13, 2009 11:21 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Host
Díky,
zkusím teda ten Adobe.
zkusím teda ten Adobe.
-
- Host
ahoj a nevedel bi tu niekto napisat nejaki podrobnejši navod na preloženie nejakej aplikacie.dik
rad by som prekladal aplikacie. cital som celu tuto diskusiu ale k zaveru som sa nedostal. neviem ako sa pracuje s adobe dreamweaver-om. staci mi aj free verzia?
-
pokud si otevrete slozku s tou aplikaci (př. YouTube.app) tak zjistite jestli jde app prelozit ci nikoliv... a to tak ze pokud je tam slozka english.lproj a nebo jine jazyky tak muzete vesele prekladat... ale pokud zjistite ze tam zadna takova slozka neni tak mate smulu protoze veskere texty jsou ulozene v samotnem kodu app a ten je zakodovany a neda se nijak pocestit... paklize tam teda nejaka slozka s priponou `.lproj` je tak si ji otevrete zkopirujete si ty vsechny soubory s priponou `.string` samotne soubory jsou v binarnim kodu ktery se da prevest na XML prevadec ma drsny na svych strankach... pak uz jen staci poznamkovy blok nebo neco podobneho.. pokud mate Mac s OSX muzete vyuzit aplikaci `Property List Editor` ten vam automaticky prevede binarni kod na XML
Macbook pro
iPhone 5S 16GB White iOS 9
skusal som ten konvertor(prevadec) hledat aj na drsnyho strankach aj inde ale nenasiel som nic pouzitelne. mohli by ste sem niekto hodit link na nejaky jednoduchy konvertor, co sa tyka instalacie aj pouzitia?
Prosim ta ak nemas co povedat k teme tak sa nevyjadruj! Vies na co si vlastne reagoval?! Vsak tu sa riesi absolutne uplne nieco ine ako si napisal ty! dodo
pharlap píše:Prosim ta ak nemas co povedat k teme tak sa nevyjadruj! Vies na co si vlastne reagoval?! Vsak tu sa riesi absolutne uplne nieco ine ako si napisal ty! dodo
to bolo pisane komu?
DODO: Mily DODO, to ze sis na mne jaksi zasednul.. a snazis se mne za kazdou cenu komandovat, co kde muzu a mel bych psat.. to asi neni novinka.
Abych te informoval o tom, proc jsem napsal svuj prispevek. Dotycny se ptal, na pocesteni aplikace.. Nabidnul jsem mu reseni s aplikaci ShopShop, ktera je pocestena.
To ze ses do toho vlozil jako Zorro mstitel, je doopravdy nepochopitelne. Nabidnul jsem reseni! tecka! to neoddiskutujes.. a nechapu co te na tom irituje?
Ty vzkazy a prispevky uplne mimo tema psat muzes, a tim padem jdes prikladem.
Takze za co si mi vlastne vymazal muj post? za to ze jsem chtek dotycnemu pomoci? Nebo mas jen zlou naladu?
Aijo: to bylo pro mne.. a reseni situace sem nabizel ve svem minulem postu.. ale pan Dodo ho jaksi vztekle promazal
Ak si si nevsimol na co sa dotycny pytal vo svojom uplne prvom poste vsak? On sa nepyta ako nahradit program za ten co pouziva on. On sa pyta ako pocestit aplikaciu a to je myslim rozdiel. Si v sekcii "Cestina v aplikaciach" navyse aj tema sa vola "Jak počeštit aplikaci?" nie "hladam podobnu aplikaciu ako moju ale v Ceskom jazyku". Tu tvoju spravu beriem ako zavadzanie navyse na dotycneho na ktoreho si reagoval tak ten tu svoj post hodil pomaly pred pol rokom... Nikto si na teba nezasadol nezmazal som tebe posty len ja ale aj iny moderator. dodo
Abych te informoval o tom, proc jsem napsal svuj prispevek. Dotycny se ptal, na pocesteni aplikace.. Nabidnul jsem mu reseni s aplikaci ShopShop, ktera je pocestena.
To ze ses do toho vlozil jako Zorro mstitel, je doopravdy nepochopitelne. Nabidnul jsem reseni! tecka! to neoddiskutujes.. a nechapu co te na tom irituje?
Ty vzkazy a prispevky uplne mimo tema psat muzes, a tim padem jdes prikladem.
Takze za co si mi vlastne vymazal muj post? za to ze jsem chtek dotycnemu pomoci? Nebo mas jen zlou naladu?

Aijo: to bylo pro mne.. a reseni situace sem nabizel ve svem minulem postu.. ale pan Dodo ho jaksi vztekle promazal

Ak si si nevsimol na co sa dotycny pytal vo svojom uplne prvom poste vsak? On sa nepyta ako nahradit program za ten co pouziva on. On sa pyta ako pocestit aplikaciu a to je myslim rozdiel. Si v sekcii "Cestina v aplikaciach" navyse aj tema sa vola "Jak počeštit aplikaci?" nie "hladam podobnu aplikaciu ako moju ale v Ceskom jazyku". Tu tvoju spravu beriem ako zavadzanie navyse na dotycneho na ktoreho si reagoval tak ten tu svoj post hodil pomaly pred pol rokom... Nikto si na teba nezasadol nezmazal som tebe posty len ja ale aj iny moderator. dodo
-
- Host
Musím se Doda zastat. Mně se líbí tato aplikace, jenom ji prostě chci mít v češtině. Myslím, že najít si nějaký nákupní seznam v češtině není problém pro nikoho. Problém je udělat někam češtinu, když nevím jak.
Btw. už jsem na to asi přišel. U této konkrétní aplikace jsou položky v databázi "grocery.db". To by mělo jít otevřít a přeložit v nějakém databázovém programu.
Btw. už jsem na to asi přišel. U této konkrétní aplikace jsou položky v databázi "grocery.db". To by mělo jít otevřít a přeložit v nějakém databázovém programu.
pharlap: ja som nemal problem s konkretnou aplikaciou, ale s prevedenim binarneho kodu na xml. v tomto mal dodo pravdu.
djlucas: mozes mi dat prosim link, kde na drsnyho strankach najdem ten "prevadec" ?
djlucas: mozes mi dat prosim link, kde na drsnyho strankach najdem ten "prevadec" ?
-
Konvertor najdes tu https://brokolice.drsny.net/iphone/plutil/ a dalsie podobne najdes pomocou google.com
dodo
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
A jak převedu výslednou složku obsahující jednotlivé soubory zpět do [zakázáno] formátu ??
-
ze by ZIP soubor prejmenovany na IPA ? 

Macbook pro
-
- Host
ahojte viete mi poradit nejaky konvertor ktory bi sa dal stiahnut z netu. nie stale je clovek pripojeny na net. aj bi som cez vykend nieco poprekladal ale nemam pripojenie tak neviem to prekonvertovat.
-
myslim ze pspad to dokaze je to aj editor.
dodo

dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Pokročilý uživatel
Zatím jsem nejspokojenější s tímto: http://www.ipodrobot.com/ dole na stránce je "Free plist Editor for Windows (Freeware)" string otevře tak, že dáš při otevírání zobrazit Soubory typu: all files. Práce s ním je fakt jednoduchá.

Kokoska píše:Musím se Doda zastat. Mně se líbí tato aplikace, jenom ji prostě chci mít v češtině. Myslím, že najít si nějaký nákupní seznam v češtině není problém pro nikoho. Problém je udělat někam češtinu, když nevím jak.
to nepujde otevrit v SQL ? je to Paradox Table (*.db)
na to skus treba : http://3d2f.com/programs/4-030-visual-open-db-download.shtml
a pak to ono pujde