ČS klávesnice

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar crusader | ned úno 17, 2008 3:33 pm

Re: ČS klávesnice

Je v telefonu nainstalovaný "mobile enhancer 2.0" ?
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 433
Registrován:
úte pro 04, 2007 8:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar drsny | ned úno 17, 2008 3:50 pm

Re:

captainVax píše:ahoj, jsem po čerstvém upgrade na 1.1.3 .. český kalendář nainstalovaný mám a jede v pohodě ,ale ta klávesnice ne. nainstaluju ji, pak provedu restart a když chci zaškrtnout tu ruskou klavesnici v "mezinarodnich klavesnicich" tak tam ta ruska prostě neni... mam ji tam nějak přidat nebo co mam dělat?? myslel sem že ten balíček české klávesnice ji v sobě obsahuje. .


bude to problem s pristupovymi pravy, pokud to mas instalovane z naseho repozitare. az budu mit chvili, udelam novou verzi balicku, kde budou ta prava poresena.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

captainVax | ned úno 17, 2008 4:57 pm

tak už sem to rozchodil. . .udělal jsem to podle navodu od Morena.
 

Uživatelský avatar drsny | ned úno 17, 2008 11:43 pm

Re: ČS klávesnice

stahnul jsem z repozitare starou verzi klavesnice a nahodil novou. nova česká klávesnice 1.1.1-3 je urcena pouze pro verze firmware 1.1.1, 1.1.2 a 1.1.3

jelikoz je instalace teto nova klavesnice resena jinak, je nutno starsi verzi odinstalovat pred instalaci teto nove

pred instalaci nebo odinstalaci klavesnice si prectete more info a ridte se tam uvedenymi pokyny

pokud to nekdo bude instalovat, tak dejte vedet na jakem firmware a zda je vse v poradku nebo co konretne zlobi, at vim, ze byly problemy skutecne jen diky nenastavenym pravum nebo je problem nekde jinde. nemam moznost to zkouset na nicem jinem mimo me 1.1.1
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

koralek | pon úno 18, 2008 11:14 am

Re: ČS klávesnice

verze 1.1.3 8GB
nainstaloval jsem, ale zadna ruska klavesnice se neobevila.
 

hacin | pon úno 18, 2008 11:45 am

Re: ČS klávesnice

Mohu potvrdit, na 1.1.3 nefunguje ruská klávesnice.
Po odinstalaci jsem málem zkolaboval, springboard se nechtěl restartovat, kolečko se točilo asi 5 minut a nic, stále se točí...
Tak tvrdé vypnutí pomocí obou tlačítek na 10 sec... a naštěstí vše OK, ale čekal jsem jestli nebude jen jablíčko...
 

Paly | pon úno 18, 2008 11:57 am

Re: ČS klávesnice

Aj ja som testol tu klavesnicu, uz len koli tomu aby som drsnemu dal vediet, ze ci to ide. Sklamem ho, neide to.
1.1.3 fw, nefunguje. Nahodil som si Mobile Enhancer aj CS klavesnicu, vypol zapol tel, ale v nastaveniach ani chyru ani slychu po Ruskej klavesnici :).

Mozno bude chyba v niecom inom ako v pravach :)
iPhone 6 white iOS 8.1.2,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3976
Registrován:
pon říj 29, 2007 8:08 pm
Bydliště: Neďaleko od Košíc (SVK)

szoustal | pon úno 18, 2008 12:34 pm

Re: ČS klávesnice

Stejná zkušenost. FW 1.1.3 odblok Ziphone 2.1
iPhone 3GS 32G FW 3.1.2, Nokia 6303
Host
Host
 
Příspěvky: 135
Registrován:
úte říj 16, 2007 5:43 am

Uživatelský avatar drsny | pon úno 18, 2008 3:07 pm

Re: ČS klávesnice

kruciz, asi to fakt asi bude v necem jinem :|

na 1.1.1 nebo 1.1.2 to nekdo testoval?

na tu 1.1.3 jste to instalovali az po mobile enhanceru? teoreticky by to melo byt jedno, protoze pokud uz je nainstalovan, tak se ta cast, kde je v mem scriptu jeho instalace, neprovadi. je tu nekdo kdo to zkousel na tu 1.1.3 bez enhanceru?

muze se nekdo na 1.1.3 mrknou zda ma v telefenu po instalaci tyto soubory?

Kód: Vybrat vše
/Applications/Preferences.app/Keyboard_11x.plist
/private/var/mobile/Library/Preferences/com.apple.preferences.plist

slozku /Library/MobileEnhancer/cyrillic-keyboard.men/ a v ni 21 souboru


a pripadne zda maji vsechny tyto uvedene soubory prava 644

je nekdo kdo to tam rval natvrdo (bez installeru) a funguje mu to na 1.1.3? pokud jo, co mimo techto 2 vyse uvedenych souboru a adresare tam jeste patri?
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Paly | pon úno 18, 2008 3:15 pm

Re: ČS klávesnice

Skusal som to aj bez enhanceru a neslo to a potom som ho nainstaloval a neislo to tiez.

Tie subory co si pisal v iPhone neviem ci boli lebo som to odinstaloval vsetko, ale ak ma niekto nepredbehne tak skusim nainstalovat este raz a napisem, ze ako to s nimi vyzera ci tam su a ako :)

Tu zlozku /Library/MobileEnhancer/mam, ale nama v nej toto cyrillic-keyboard.men/ :?:
Neinstalvol som nic len Enhancer, trebalo este nieco? Cesku klavesnicu neinstalujem teraz idem do skoly tak ked sa vratim, tak potom :)
iPhone 6 white iOS 8.1.2,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 3976
Registrován:
pon říj 29, 2007 8:08 pm
Bydliště: Neďaleko od Košíc (SVK)

Uživatelský avatar drsny | pon úno 18, 2008 3:46 pm

Re: ČS klávesnice

adresar cyrillic-keyboard.men se vytvori pri instalaci cestiny. teda mel by se vytvorit :-)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

koralek | pon úno 18, 2008 4:12 pm

Re: ČS klávesnice

adresar cyrillic-keyboard.men tam mam, je plny souboru (vypadaji korektne), ale to je vsechno. zkousel jsem i instalovat ruskou klavesnici od RiP Dev a jejich soubory nahradit ceskou diakritikou, ale nic.
 

koralek | pon úno 18, 2008 4:40 pm

Re: ČS klávesnice

tak to vypada, ze jsem nasel cestu ;)
1. pridat do sources
repository.ripdev.com
2. nainstalovat jejich edhancer a russkaju klaviaturu
3. prepsat jejich soubory v adresari cyrillic-keyboard.men temi z ceske klavesnice
vse se zatim chova korektne a nic nepada
budu dal testovat a dam vedet
 

Uživatelský avatar drsny | úte úno 19, 2008 3:07 pm

Re: ČS klávesnice

prosel jsem instalaci ruske klavesnice a byla tam zmena proti tomu co delal muj instalacni script. vydal jsem tedy novou verzi balicku česká klávesnice 1.1.1-3 a doufam, ze uz ted bude konecne fungovat i na firmware 1.1.3

ikdyz nabidne installer update a domnivam se, ze by mel update problem poresit, doporucuji v pripade, ze mate nainstalovanou starsi verzi nasledujici postup:
- odinstalovat starou verzi
- restart telefonu
- install nove verze
- restrat telefonu
- nastaveni english a russian klavesnice v preferencich
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Wamer | úte úno 19, 2008 6:40 pm

Re: ČS klávesnice

Nejde to + kdyz se snazim to odinstalovat tak se to odinstaluje ale pak kdyz kliknu na home tak tam beha porad kolecko ale nic se nedeje takze semusi udelat restart ...
 

bome | úte úno 19, 2008 6:43 pm

Re: ČS klávesnice

Mam to same a iP se chova stejne
 

Uživatelský avatar drsny | úte úno 19, 2008 6:55 pm

Re: ČS klávesnice

a po tom pokusu o uninstall a restartu se to tvari porad jako nainstalovane?
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Wamer | úte úno 19, 2008 7:07 pm

Re: ČS klávesnice

ne, aspon v installeru to neni, jestli nejake soubory zustaly v iphonu nevim a ted se nepodivu jelikoz si s nim hraje otec ..
 

Uživatelský avatar drsny | úte úno 19, 2008 7:09 pm

Re: ČS klávesnice

pokud installer ohlasil, ze je odinstalovano a mas restartovat, tak byly soubory odstraneny
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Wamer | úte úno 19, 2008 7:10 pm

Re: ČS klávesnice

jj, tj, mno ale stejne to muzu delat stale dokola a nefunguje to, asi na to mrknu mým očkem ..
 

Uživatelský avatar drsny | úte úno 19, 2008 7:15 pm

Re: ČS klávesnice

bohuzel mam jen jeden iphone s jednou verzi firmware, takze jedine na cem to muzu testovat je on a jak se to bude chovat na jinych verzich se muzu jen domnivat
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Wamer | úte úno 19, 2008 7:22 pm

Re: ČS klávesnice

koralek píše:tak to vypada, ze jsem nasel cestu ;)
1. pridat do sources
repository.ripdev.com
2. nainstalovat jejich edhancer a russkaju klaviaturu
3. prepsat jejich soubory v adresari cyrillic-keyboard.men temi z ceske klavesnice
vse se zatim chova korektne a nic nepada
budu dal testovat a dam vedet


když parkrat přepnu klavesnice globusem tak to spadne ..
 

szoustal | úte úno 19, 2008 8:09 pm

Re: ČS klávesnice

Tak jsem to zkusil podle korálka. Klávesnice tam byla, ale padalo mi to. Pak jsem přes to přeinstaloval českou klávesnici od drsného a teď to je O.K. Takže je třeba zkoušet různé kombinace a výsledek se dostaví.
iPhone 3GS 32G FW 3.1.2, Nokia 6303
Host
Host
 
Příspěvky: 135
Registrován:
úte říj 16, 2007 5:43 am

Uživatelský avatar drsny | úte úno 19, 2008 8:12 pm

Re: ČS klávesnice

2 szoustal: to je hezke, jenze ja bych chtel aby to bylo cele funkcni jen po nainstalovani balicku z installeru :-(
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Uživatelský avatar crusader | stř úno 20, 2008 7:47 am

Re: ČS klávesnice

Já myslím, že to bude nadlidský úkol. Ta klávesnice totiž padá jak a kdy se jí zachce, takže pro stabilní verzi asi nepomůže nic :( Co je ale zajímavé, zkoušel jsem jak je ta klávesnice stabilní, pokud jí nechám v ruštině a tam mi šlapala v poho. Jakmile jsem přepsal soubory pro změnu na českou, začala padat. Tak nevím....
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 433
Registrován:
úte pro 04, 2007 8:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar Moren | čtv úno 21, 2008 1:06 pm

Re: ČS klávesnice

Hmm, jestli tam nekde nejaky souburek nechybi. Sakra uz at mi dojde muj iPhone. Nemuzu bez nej nic testovat. :(
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 425
Registrován:
pát říj 12, 2007 12:08 pm
Bydliště: Pardubice

Uživatelský avatar drsny | čtv úno 21, 2008 2:58 pm

Re: ČS klávesnice

uz aby to bylo, rad bych aby ten balicek byl 100% funkcni. dokud se nepodari dodelat ta klaviatura, nema smysl se poustet do cele cestiny. takze kruci dopravci pohnete, at uz ma moren iphonka na stole :-)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Uživatelský avatar Moren | čtv úno 21, 2008 11:58 pm

Re: ČS klávesnice

:) Pristi tyden uz dojde urcite.

Jinak ja bych vyzkousel na cistem FW 1.1.3 tu klasickou metodu, Enhancer, klaviaturu a pak prehrat ty soubory. A budu testovat. Kdyz to bude stabilni, nic chybet nebude. A musime hledat kde vznikla chyba pri instalaci pres repo.
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 425
Registrován:
pát říj 12, 2007 12:08 pm
Bydliště: Pardubice

Uživatelský avatar crusader | pát úno 22, 2008 11:06 am

Re: ČS klávesnice

Dneska vyšla nová verze ruské klaviatury, tak otázka, co je na ní stabilnějšího a jestli by to nezačalo chodil lépe po přehrání pouze grafiky a dvou plistů. Nezkoušel jsem....
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 433
Registrován:
úte pro 04, 2007 8:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar crusader | sob úno 23, 2008 9:32 am

Re: ČS klávesnice

Takže po kompletním vyčištění, opětovném nainstalování mobile enhanceru 2 a nové verze ruské klávesnice (verze 1.06), jsem po přepsání grafických souborů a dvou plistů shledal klávesnici zatím stabilní.

Edit: Tento testovací text píši z nově nainstalované klávesnice, protože předchozí verze zde padaly. Při psaní tohoto textu nezaznamenala klávesnice ani jeden pád.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 433
Registrován:
úte pro 04, 2007 8:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Vipous | sob úno 23, 2008 9:48 am

Re: ČS klávesnice

Bude tato stabilni klavesnice nekde ke stazeni..?? :)
 

Julek | sob úno 23, 2008 10:24 am

Re: ČS klávesnice

Samozřejmě ... vydrž


.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

www.danyi.cz

Obrázek
Administrator
Administrator
 
Příspěvky: 9782
Registrován:
pát říj 12, 2007 9:32 pm
Bydliště: Údlice

Vipous | sob úno 23, 2008 10:49 am

Re: ČS klávesnice

ja vydrzim :D Diky ;)
 

Uživatelský avatar drsny | sob úno 23, 2008 5:24 pm

Re: ČS klávesnice

na nasem repozitari jsem zverejnil balicek ceska klavesnice, ktery je zalozen na nove verzi ruske klavesnice, kterou tu reportoval crusader jako nepadavou.

pred instalaci odinstalujte starsi verzi ceske klavesnice a pokud mate nainstalovany mobile nehancer, tak i ten. pote nainstalujte mobile enhancer a az po nem ceskou klavesnici.

zatim jsem to testoval jen na me 1.1.1 a az do ted mi to nespadlo :-) je ten balicek udelan kompletne nove a jiz neobsahuje mobile enhancer, tak doufam, ze konecne bude chodit i na 1.1.3

testujte a referujte
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Uživatelský avatar j.v. | sob úno 23, 2008 5:47 pm

Re: ČS klávesnice

Není co testovat, protože balíček s cz klávesnicí není přítomen... Že by soudruzi na něco zapomněli? :)
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 11:01 am

Uživatelský avatar drsny | sob úno 23, 2008 5:52 pm

Re: ČS klávesnice

ups sorry zapomel jsem tam ostrou verzi nakopcit. uz je to v poradku

edit: tak mam potvrzeno od j.v., ze na 1.1.3 je instalace funkcni a zatim mu pry klavesnce nespadla :-)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Uživatelský avatar j.v. | sob úno 23, 2008 10:47 pm

Re: ČS klávesnice

...ale padá :D

Nicméně oproti minulým verzím je to nesrovnatelné - prozatím jsem zaznamenal pády dva, a nám podezření že za ně pořád ještě může nějaká kolize se Summerboardem.

Takže by to chtělo někoho s 1.1.3 nonSB přístrojem ;)
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 11:01 am

Uživatelský avatar crusader | ned úno 24, 2008 12:09 am

Re: ČS klávesnice

já jsem bez Summerboardu a zatím počet pádů=0 ;)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 433
Registrován:
úte pro 04, 2007 8:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar drsny | ned úno 24, 2008 1:08 am

Re: ČS klávesnice

co je summerboard? :-)) taky jsem bez padu
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Tomas84 | ned úno 24, 2008 2:14 am

Re: ČS klávesnice

Neviem, či to tu už niekde je. Ale ja som to nenašiel. Takže skúšali ste už niekto na 1.1.3 podržať klávesu dlhšie? Ja som dnes na to prišiel, ani neviem ako. Ked ma mojom Iphone podržím klávesu, tak sa mi zrazu objavia ďalšie možnosti písmen aj s diakritikou :) . A to som nič neinštaloval. Jediné, čo tam chýba, aby to bolo komplet (Teda aspon s pohladu Slovenskej klávesnice) je č.Všetky ostatné písmena, vrátene dĺžnou a mäkčenou sú tam :D
 

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na CZ a SK lokalizace iPhone

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé