Stránka 2 z 5

PříspěvekNapsal: úte led 29, 2008 5:29 pm
od j.v.
Jo tyhle stringy... Vzhledem k tomu že potřebuju pouze cz klávesnici tak jsem to nechal takhle, ale klidně můžu udělat ještě jeden přeložený .plist

(co se layoutu týče, hezčí verze bude až si vzpomenu kterým fontem jsem to tehdy psal :) )

PříspěvekNapsal: úte led 29, 2008 5:34 pm
od ert
a nestačilo by vzít ty starý obrázky bez plistu a dát do novýho?

PříspěvekNapsal: úte led 29, 2008 5:47 pm
od j.v.
Vzhledem k tomu že tady na iPhonu si zrovna nemůžu porovnat kolik tlačítek mají obě verze a jak jsou rozestavená, tak momentálně nevím...

PříspěvekNapsal: úte led 29, 2008 6:22 pm
od ert
uvidíme!!!

Ale mám problém,dyž se nainstaluje ruská klávesnice ,tak funguje pouze ,když je jazyk ENG.

Dyž je čeština místo frajiny,tak ruská kláveska nefachá!

Pomůže instalace český klávesky do toho umístění?

PříspěvekNapsal: úte led 29, 2008 6:30 pm
od j.v.
Nevím, tohle neřeším. Potřeboval jsem pouze cz klávesnici a tu mám, navíc jsem přepsal jen azbuku na češtinu ;)
Jestli něco nefunguje, nejspíš bude problém někde v ME. A do toho já nevidím.

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2008 12:05 am
od Moren
Hmm, dobra prace. O vikendu se na to podivam. :)

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2008 2:24 am
od rony
prepacte, tuto temu som nesledoval, bolo by mozne spravit nejaky FAQ navod na doinstalovanie ceskej klavesnice?

mam sancu prerobit ju na slovensku? ak ano, mohla by sa distribuovat spolocne s ceskou - kazdy si vyberie tu svoju.

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2008 5:00 am
od ert
počkej,až to zkusí Moren!
musíme otestovat je tam drobný problém

Ale pak neni problém a neni snad problém s integrací do češtiny,až to doupravíme.

Známé problémy - fr čeština,nechce naběhnout zdrojová ruská

testovat- čeština místo aj ,jestli pude ruská kláveska > pak pude i česká a slovenská

Obrat se na JV,tak to dělal - > a taky vylepšíme vzhled,si nevzpomíná na font

PříspěvekNapsal: stř led 30, 2008 11:32 am
od j.v.
Klávesa je v .plistu popsaná takhle:
Kód: Vybrat vše
      <dict>   
         <key>Flag1</key>
         <integer>5</integer>
         <key>Flag2</key>
         <integer>10</integer>
         <key>Flag3</key>
         <integer>1</integer>
         <key>LowercaseSymbol</key>
         <string>q</string>
         <key>PlacementTag</key>
         <string>_pop_left_</string>
         <key>Rect1</key>
         <string>{{0, 0}, {32, 64}}</string>
         <key>Rect2</key>
         <string>{{-24, 0}, {88, 128}}</string>
         <key>Rect3</key>
         <string>{{0, 0}, {43, 50}}</string>
         <key>Rect4</key>
         <string>{{0, 0}, {0, 0}}</string>
         <key>Rect5</key>
         <string>{{3, -5}, {8, -9}}</string>
         <key>UppercaseSymbol</key>
         <string>Q</string>
      </dict>

Jediné, co jsem u nich měnil, byl Upper/LowercaseSymbol.

Samotný soubor pak musí být kódovaný v UTF8 (jinak se jedná o obyčejné xml, na editaci je dobrý třeba notepad++), a v podstatě není problém zaměnit znaky za cokoliv jiného (ľ , ü, pravděpodobně by šly i víceznakové složeniny,...)

PříspěvekNapsal: sob úno 02, 2008 5:53 am
od ert
http://mujiphone.blogspot.com/ má člověk s přezdívkou Wity

PříspěvekNapsal: sob úno 02, 2008 1:33 pm
od maybe
ert píše:
<key>go</key>
<string>Go</string>
<key>google</key>
<string>Google</string>
<key>join</key>
<string>Join</string>
<key>next</key>
<string>Next</string>
<key>return</key>
<string>Return</string>
<key>route</key>
<string>Route</string>
<key>search</key>
<string>Search</string>
<key>send</key>
<string>Send</string>
<key>space</key>
<string>Space</string>
<key>yahoo</key>
<string>Yahoo!</string>


v kterym souboru je to schovany? docela rad bych si to prelozil:-P

PříspěvekNapsal: sob úno 02, 2008 1:46 pm
od j.v.
KeyboardDefinition.plist

PříspěvekNapsal: sob úno 02, 2008 4:45 pm
od ert
ale ten je tady /Library/MobileEnhancer/cyrillic-keyboard.men/ až po instalaci klávesnice.

BW- fachá tedy čj klávesnice u fj přepsanou na čj?

PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2008 5:08 pm
od Moren
Tak jsem prochazel fora abych nasel nejaky editor tech artworku, ale pro verzi 1.1.2 a 1.1.3 asi zadny verejny existuje. Neco ale existovat musi, jelikoz jsem nasel upravene soubory pro korejskou klavesnici na FW 1.1.3. Ale ja jsem ten editor nenasel. Takze zatim se musime spokojit s timto postupem. Pokud nekdo sezene editor, nemel by byt problem klavesnici nasadit do lokalizacniho balicku a vsichni by meli klavesnici hned po instalaci cestiny.


Tak jsem nainstaloval klavesnici dle tohoto navodu

http://mujiphone.blogspot.com/2008/02/e ... e-113.html

Zamenil jsem par souboru z tech co jsou tady, aby vypadala lepe.

Hraji si ted s implementovanim na francoustinu a prekladem nejakych tech textu jako mezernik a enter. Ale je to takove zmatecne. Nedokazu najit poradne ani nazvy klavesnic ve francoustine co tam jsou. Asi jsou uvnitr artworku ci co. Opravdu netusim. :( Navic kdyz mam telefon prepnut na anglictinu a na francoustinu, pokazde se klavesnice chova uplne jinak. Jina pismenka.

Ale pro ostatni, funkcni to je, takze klidne instalujte.

PříspěvekNapsal: ned úno 03, 2008 10:27 pm
od Moren
Takze pokud chcete ceskou klavesnici (funkcni snad na vsech FW, testovano na 1.1.2 a 1.1.3), zde je postup:

V installeru pridejte source - "http://repository.ripdev.com"
Nainstalujte Mobile Enhancer 2.0 a take ruskou klavesnici s nazvem "Русская клавиатура".

Stahnete si tento adresar na disk http://www.izera.cz/cyrillic-keyboard.men.zip a pote jej nahrejte do iPhonu do adresare na adrese /Library/MobileEnhancer/. Samozrejme rozbalit, ne zip soubor. :) Jiz na te adrese bude adresar cyrillic-keyboard.men. Tak ten smazte a dejte misto nej ten co jste si stahli.

V nastaveni General/Keyboard (Obecne/Klavesnice) nastavte ruskou klavesnici jako druhou klavesnici k anglicke.

Klavesnice prepinate ikonkou globusu.

Jakmile mate nainstalovanu onu ruskou klavesnici, neinstalujte jeji upgrade, jelikoz byste mohli prijit o podporu psani ceskymi znaky.


Navod na klavesnici je lehce modifikovanou verzi, kterou muzete nalest na adrese http://mujiphone.blogspot.com/2008/02/e ... e-113.html.

PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2008 7:20 am
od szoustal
Zkoušel jsem i na 1.1.1 a jelo mi to bez problémů.

PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2008 9:05 am
od rony
Ceska klavesnica - navod

citam ten navod, vie niekto spravit uz upraveny balik CZ/SK klavesnice tak, aby sa to dalo nainstalovat priamo z installer.app bez nutnosti to riesit tym, ze si najprv nainstalujem original a potom preplacnem ceskymi subormi?

otazka na drsny: vedel by si robit "cisto" CZ/SK repo?

PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2008 9:39 am
od drsny
odpovedel jsem ti tady, protoze to podle me neni jen o klavesnici

PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2008 1:26 pm
od Moren
Jak jeden uzivatel zjistil, nemusite jiz instalovat tu ruskou klavesnici. Postaci Mobile Enhancer 2.0 a pak aplikujte ty soubory co jsem nahral. Melo by to fungovat. Vyzkousejte to nekdo.

Takze pokud nekdo nekde uvidi MobileEnhancer 2.0 ke stazeni jako samostatnou aplikaci, tak sem s ni a zkusim to pridat do instalatoru cestiny. Jeste musime najit ten nazev Russe a zmenit to za Ceska. Pak to bude uz dokonale. :)

EDIT: Tak ted mi psal, ze pri zadani pismene s hackem vyskoci aplikace do springboardu. Takze asi bude treba tu ruskou klavesnici preci jen nainstalovat. :(

PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2008 1:56 pm
od Chrono Leggionaire
moc děkuji za českou klávesnici nejen uživatelům zde, ale samozřejmě dík letí i na http://mujiphone.blogspot.com/ . Tohle je věc, která se mně bude hodit (třeba narozdíl od lokalizace, kterou ale jinak využije drtivá většina uživatelů).

K dotazu, který již na foru zazněl- Nešlo by mít na displeji klasickou Qwerty klávesnici (tj. třeba typickou anglickou) a písmena s diakritickými znaménky by se zobrazili po podržení příslušné klávesy s písmenem v novém horním řádku?

PříspěvekNapsal: pon úno 04, 2008 9:52 pm
od Moren
Pro tohle zmenu by se musel editovat Artwork a editor pro 1.1.2 a 1.1.3 zatim neni. :(

PříspěvekNapsal: úte úno 05, 2008 11:22 pm
od sergi
Tak jsem to udělal podle návodu a valí to..ale občas mi to při psaní, resp. při přepínání klávesnice padne do spring boardu..
Ještě dvě otázky.. v menu keyboard mi tam naskočila nějaká volba, která je azbukou.. nevíte, co to je? Asi to nějak mění rozložení klávesnice..
Druhý dotaz.. chtěl bych používat německou klávesnici kvůli tomu z/y, ale vadí mě ten německý popisek mezerníku.. Nevíte, kde bych našel plist německé klávesnice, kde bych přepsal to slovo na Space?

PříspěvekNapsal: stř úno 06, 2008 7:53 am
od crusader
Jsem na tom přesně jako ty. Azbukou je napsaný text "používat písmeno..." . Ta hláška lze dle mně vyhodit, ale nějak mi tam nevadí. Německou klávesnici používám také, ale plist pro změnu německých klávesnic je ukrytý právě v artworku, takže až někdo vynalezne způsob, jak ho editovat, dostaneme se i k plistu.

PříspěvekNapsal: stř úno 06, 2008 10:09 am
od Moren
Tu hlasku uz jsem dokazal odstranit. Bude to soucasti verze installeru co bude na czech repo. To padani do springboardu je mi docela zahadou. Me to bezi i v SMS. Ale je pravda, ze to pouzivam na FW 1.1.2

PříspěvekNapsal: stř úno 06, 2008 11:32 am
od sergi
Hmm..tak se změnou té německé klávesnice je to pešek no.. Jako raději budu mít přehozený Z/Y, než abych tam měl německy nějakej blábol :)

PříspěvekNapsal: pát úno 15, 2008 1:26 am
od Moren
Bohuzel nemam ted na nejaky cas iPhone, tak nemuzu testovat. Potreboval bych nekoho, kdo by vyzkousel jen ten Mobile Enhancer 2 a ruskou klavesnici. Neprepisovat ceskymi soubory. Jestli funguje ta ruska. Pokud ano, je chyba nekde v souborech. Pokud nefunguje ani ta ruska, je chyba treba v tom Enhanceru.

PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2008 3:28 pm
od captainVax
ahoj, jsem po čerstvém upgrade na 1.1.3 .. český kalendář nainstalovaný mám a jede v pohodě ,ale ta klávesnice ne. nainstaluju ji, pak provedu restart a když chci zaškrtnout tu ruskou klavesnici v "mezinarodnich klavesnicich" tak tam ta ruska prostě neni... mam ji tam nějak přidat nebo co mam dělat?? myslel sem že ten balíček české klávesnice ji v sobě obsahuje. .

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2008 3:33 pm
od crusader
Je v telefonu nainstalovaný "mobile enhancer 2.0" ?

Re:

PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2008 3:50 pm
od drsny
captainVax píše:ahoj, jsem po čerstvém upgrade na 1.1.3 .. český kalendář nainstalovaný mám a jede v pohodě ,ale ta klávesnice ne. nainstaluju ji, pak provedu restart a když chci zaškrtnout tu ruskou klavesnici v "mezinarodnich klavesnicich" tak tam ta ruska prostě neni... mam ji tam nějak přidat nebo co mam dělat?? myslel sem že ten balíček české klávesnice ji v sobě obsahuje. .


bude to problem s pristupovymi pravy, pokud to mas instalovane z naseho repozitare. az budu mit chvili, udelam novou verzi balicku, kde budou ta prava poresena.

PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2008 4:57 pm
od captainVax
tak už sem to rozchodil. . .udělal jsem to podle navodu od Morena.

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2008 11:43 pm
od drsny
stahnul jsem z repozitare starou verzi klavesnice a nahodil novou. nova česká klávesnice 1.1.1-3 je urcena pouze pro verze firmware 1.1.1, 1.1.2 a 1.1.3

jelikoz je instalace teto nova klavesnice resena jinak, je nutno starsi verzi odinstalovat pred instalaci teto nove

pred instalaci nebo odinstalaci klavesnice si prectete more info a ridte se tam uvedenymi pokyny

pokud to nekdo bude instalovat, tak dejte vedet na jakem firmware a zda je vse v poradku nebo co konretne zlobi, at vim, ze byly problemy skutecne jen diky nenastavenym pravum nebo je problem nekde jinde. nemam moznost to zkouset na nicem jinem mimo me 1.1.1

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 11:14 am
od koralek
verze 1.1.3 8GB
nainstaloval jsem, ale zadna ruska klavesnice se neobevila.

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 11:45 am
od hacin
Mohu potvrdit, na 1.1.3 nefunguje ruská klávesnice.
Po odinstalaci jsem málem zkolaboval, springboard se nechtěl restartovat, kolečko se točilo asi 5 minut a nic, stále se točí...
Tak tvrdé vypnutí pomocí obou tlačítek na 10 sec... a naštěstí vše OK, ale čekal jsem jestli nebude jen jablíčko...

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 11:57 am
od Paly
Aj ja som testol tu klavesnicu, uz len koli tomu aby som drsnemu dal vediet, ze ci to ide. Sklamem ho, neide to.
1.1.3 fw, nefunguje. Nahodil som si Mobile Enhancer aj CS klavesnicu, vypol zapol tel, ale v nastaveniach ani chyru ani slychu po Ruskej klavesnici :).

Mozno bude chyba v niecom inom ako v pravach :)

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 12:34 pm
od szoustal
Stejná zkušenost. FW 1.1.3 odblok Ziphone 2.1

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 3:07 pm
od drsny
kruciz, asi to fakt asi bude v necem jinem :|

na 1.1.1 nebo 1.1.2 to nekdo testoval?

na tu 1.1.3 jste to instalovali az po mobile enhanceru? teoreticky by to melo byt jedno, protoze pokud uz je nainstalovan, tak se ta cast, kde je v mem scriptu jeho instalace, neprovadi. je tu nekdo kdo to zkousel na tu 1.1.3 bez enhanceru?

muze se nekdo na 1.1.3 mrknou zda ma v telefenu po instalaci tyto soubory?

Kód: Vybrat vše
/Applications/Preferences.app/Keyboard_11x.plist
/private/var/mobile/Library/Preferences/com.apple.preferences.plist

slozku /Library/MobileEnhancer/cyrillic-keyboard.men/ a v ni 21 souboru


a pripadne zda maji vsechny tyto uvedene soubory prava 644

je nekdo kdo to tam rval natvrdo (bez installeru) a funguje mu to na 1.1.3? pokud jo, co mimo techto 2 vyse uvedenych souboru a adresare tam jeste patri?

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 3:15 pm
od Paly
Skusal som to aj bez enhanceru a neslo to a potom som ho nainstaloval a neislo to tiez.

Tie subory co si pisal v iPhone neviem ci boli lebo som to odinstaloval vsetko, ale ak ma niekto nepredbehne tak skusim nainstalovat este raz a napisem, ze ako to s nimi vyzera ci tam su a ako :)

Tu zlozku /Library/MobileEnhancer/mam, ale nama v nej toto cyrillic-keyboard.men/ :?:
Neinstalvol som nic len Enhancer, trebalo este nieco? Cesku klavesnicu neinstalujem teraz idem do skoly tak ked sa vratim, tak potom :)

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 3:46 pm
od drsny
adresar cyrillic-keyboard.men se vytvori pri instalaci cestiny. teda mel by se vytvorit :-)

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 4:12 pm
od koralek
adresar cyrillic-keyboard.men tam mam, je plny souboru (vypadaji korektne), ale to je vsechno. zkousel jsem i instalovat ruskou klavesnici od RiP Dev a jejich soubory nahradit ceskou diakritikou, ale nic.

Re: ČS klávesnice

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 4:40 pm
od koralek
tak to vypada, ze jsem nasel cestu ;)
1. pridat do sources
repository.ripdev.com
2. nainstalovat jejich edhancer a russkaju klaviaturu
3. prepsat jejich soubory v adresari cyrillic-keyboard.men temi z ceske klavesnice
vse se zatim chova korektne a nic nepada
budu dal testovat a dam vedet