ČS klávesnice

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar terry | pon bře 24, 2008 6:32 pm

Re: ČS klávesnice

Tak urcite to je to, co vetsina lidi hleda, ale uplne nejlepsi by bylo, kdyby to to .com nahradilo uplne.. Kazdopadne nekomu to pomuze a nekdo to radsi bude psat rucne ;)
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1943
Registrován:
úte bře 04, 2008 11:11 am
Bydliště: Čelákovice

Uživatelský avatar hop | pon bře 24, 2008 7:10 pm

Re: ČS klávesnice

Podle toho, jak jsem to pochopil jde o to, že pro možnost zadání jiné koncovky než .com je zřejmě třeba se přepnout na tu lokalizovanou klávesnici. Což chvilku trvá... Tak si říkám, že je možná jednodušší (a rychlejší) tu koncovku napsat ručně... Nahrazení .com by to řešilo, ale zas např. já otevírám hodně webů na .com, takže je to využití trochu sporný :-)
iPhone 4S 32GB (bez JB) | New iPad 64GB WiFi (bez JB)
iPhone 2G 8GB, FW 1.1.1 -> 1.1.4 (ZiPhone 2.5) -> 2.1 (CZ/SK FW) -> 2.2.1 (CZ/SK FW) -> 3.0.1 (redsn0w)
iPod Mini 4GB Silver
MacBook Pro 13" 2.4 GHz
Host
Host
 
Příspěvky: 101
Registrován:
stř lis 07, 2007 12:39 pm
Bydliště: Praha

Uživatelský avatar j.v. | sob bře 29, 2008 6:43 pm

Re: ČS klávesnice

Cyrrylic Keyboard má novou verzi (1.08) - kdo udělá update cz klonu? ;)
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 11:01 am

Uživatelský avatar crusader | sob bře 29, 2008 8:11 pm

Re: ČS klávesnice

Již jsem to po obědě zkoušel, upravil a poslal nezbytné soubory Milanovi (drsný). Ten by je měl přidat brzy do repa. Mimochodem je v nové klávwsnici milé překvapení. Nejen, že je svižnější, ale nezapomeňte se potom podívat do nastavení klávesnice. Něco tam přibylo a pro mně je to třeba dost užitečné ;)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 433
Registrován:
úte pro 04, 2007 8:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

Uživatelský avatar drsny | ned bře 30, 2008 3:24 pm

Re: ČS klávesnice

update je v repoitari a to prekvapeni je fakt super :-)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

fajnman | ned bře 30, 2008 3:26 pm

Re: ČS klávesnice

Dekujem, ale divim se, ze nejede rss.
 

Uživatelský avatar hop | ned bře 30, 2008 3:56 pm

Re: ČS klávesnice

Překvapení zajímavé, ale asi si nezvyknu :-)

Co se týká funkce "tečka+mezera" - zjistil jsem, že to funguje jen v případě, kdy je zapnutý slovník T9. Jinak to udělá prostě dvě mezery. Nedá se to asi obejít, aby to dělalo ". " i bez zapnutého slovníku, co?
iPhone 4S 32GB (bez JB) | New iPad 64GB WiFi (bez JB)
iPhone 2G 8GB, FW 1.1.1 -> 1.1.4 (ZiPhone 2.5) -> 2.1 (CZ/SK FW) -> 2.2.1 (CZ/SK FW) -> 3.0.1 (redsn0w)
iPod Mini 4GB Silver
MacBook Pro 13" 2.4 GHz
Host
Host
 
Příspěvky: 101
Registrován:
stř lis 07, 2007 12:39 pm
Bydliště: Praha

Uživatelský avatar j.v. | ned bře 30, 2008 5:10 pm

Re: ČS klávesnice

Soudruzi z ruska rozhodně umějí... 8)

Vibrace je rozhodně bod k dobru - jako zpětná vazba mi to přijde mnohem přirozenější než pouhé "klapání" kláves z reproduktoru, protože takhle má člověk pocit že něco opravdu zmáčknul.
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 11:01 am

Uživatelský avatar spachal_tmp | ned bře 30, 2008 8:51 pm

Re: ČS klávesnice

Klobouk dolu, tohle je presne to co jsem chtel :). S vibracemi se mi v silent modu pise o poznani lepe, skvele :).
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1443
Registrován:
úte pro 11, 2007 4:54 pm

Uživatelský avatar Sprajtek | pon bře 31, 2008 10:01 pm

Re: ČS klávesnice

mam poznatek, kdyz si v SMSD prepnu na hacky a carky tak se to pak neda hodit zpatky, neni tam pak ten globus, musim do jiny aplikace....

pak jeste nemate nekdo zmenenou anglickou klavesnici abych tam mel prehozeny Y a Z? prosim?




edit drsny: pokjud chces neco doplnit ke svemu postu, na ktery jeste nikdo neodpovedel, pouzij tlacitko upravit ne odpovedet
Host
Host
 
Příspěvky: 67
Registrován:
pát bře 21, 2008 7:52 am

Uživatelský avatar drsny | pon bře 31, 2008 10:03 pm

Re: ČS klávesnice

zkus klepnout na misto kdy by ten globus normalne byl
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Iphone | úte dub 01, 2008 9:59 pm

Re: ČS klávesnice

Hej skvela prace to nastaveni vibrovani atd v keyboard settings ale mam iphone v anglictine slo by udelat jeste dodatecne aby misto Vibrace a jeste to dtuhy co tam je cesky to bylo vsechno anglicky ty popisky ?Precejen to tam nak neladi jinak ty vibrace sou supr ale nevybiji mco baterku ?diky...
iPhone 4
MacBook Pro 13' 2010
Host
Host
 
Příspěvky: 90
Registrován:
stř pro 05, 2007 7:41 pm

Uživatelský avatar parmin | stř dub 02, 2008 10:47 am

Re: ČS klávesnice

Všimli jste si, že u některých písmen stačí chvíli přidržet prst na displeji a rozbalí se další písmena s diakritikou. Škoda, že to nefunguje na 100%, nemusela by se potom vůbec přepínat klávesnice....
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 1284
Registrován:
pát bře 28, 2008 11:56 am
Bydliště: Liberec

fajnman | stř dub 02, 2008 10:54 am

Re: ČS klávesnice

Vsimli uz jsem to tu nekde zminil, se stejne opozdenym objevem jako ty. :-)
 

Julek | stř dub 02, 2008 12:37 pm

Re: ČS klávesnice

ano už od 1.1.1 to funguje :)


.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.


Obrázek
Administrator
Administrator
 
Příspěvky: 9799
Registrován:
pát říj 12, 2007 9:32 pm
Bydliště: Údlice

ViRe | ned dub 06, 2008 3:10 pm

Re: ČS klávesnice

parmin píše:Všimli jste si, že u některých písmen stačí chvíli přidržet prst na displeji a rozbalí se další písmena s diakritikou. Škoda, že to nefunguje na 100%, nemusela by se potom vůbec přepínat klávesnice....


no toby bylo super taky bych tohle odcenil a nejen smajlíkem ... co? drsny?
 

Uživatelský avatar drsny | ned dub 06, 2008 3:42 pm

Re: ČS klávesnice

uz se to tu resilo. ta dafaultni klavesnice upravit nejde. da se uptavit ta, kterou udelali rusove a ta uz upravena je a muzes si ji nainstalovat z naseho repozitare.

no a ohledne toho ocenovani nejan smajlikama, uz 10 lidi ocenilo cz/sk repository a celych 5 moje pxl info :lol:
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

Uživatelský avatar Moren | ned dub 06, 2008 3:44 pm

Re: ČS klávesnice

Uz jsme o tom uvazovali. Crusader objevil zpusob jak to teoreticky jde udelat, ale bude treba se poprat s hexa a na to si ani Crusader ani ja netroufame. Tedy pokud to bude mozne, tak jedine Drsny ci nekdo dalsi.
iPhone 3Gs 32GB + HTC Tatoo (Android)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 425
Registrován:
pát říj 12, 2007 12:08 pm
Bydliště: Pardubice

Uživatelský avatar drsny | ned dub 06, 2008 3:58 pm

Re: ČS klávesnice

v tom pripade by se s tim asi neco udelat dalo. hexeditor je muj kamarad ;-)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

rajce007 | stř dub 16, 2008 2:30 pm

Re: ČS klávesnice

ČS klávesnici mi nefunguje pokud otočím v Safari na ležato.
Přepiná se mi to sice globusem na English a Russian, ale pismena jsou pořád latinkou bez háčků.

Nevím jestli je to chybka, nebo jestli na tu ležatou zapomněli i Rusové, nebo je tam RUSKÁ I ČESKÁ ležatá klávesnice, ale jenom nejede?

:-)
Rajce007 - iPhone4 32GB (iOS 5)
bylo iPhone8 US (bylo 1.1.4 - nyni FW3.1.3 (JB-redsn0w))
Vodafone CZ
Host
Host
 
Příspěvky: 51
Registrován:
úte dub 15, 2008 10:28 am
Bydliště: Jižní morava

Uživatelský avatar whisky96 | stř dub 16, 2008 4:07 pm

Re: ČS klávesnice

chyba bude u teba, teraz ti odpovedam zo safari na ležato a sú tam i čárky i háčky
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 980
Registrován:
stř úno 13, 2008 9:47 pm
Bydliště: Bratislava

nene | sob dub 26, 2008 8:14 am

Re: ČS klávesnice

Nemám kompletní českou lokalizaci, jen českou klávesnici a když jsem ji nainstalovala a zjistila, že umí vibrovat, byla jsem nadšená. No a pak jsem si pár dní hrála s iP a při jedné delší SMSce jsem si uvědomila, že mi klávesy nevibrují. A v nabídce v Settings-Keyboards mi zmizela možnost nastavení vibrací a zůstaly jen tři možnosti volby.
Zpětně jsem si uvědomila, že jsem zmatkovala při instalaci vypínání T9 - nainstalovala jsem nejprve Kb2 a pak ještě Kb :oops: . Po odinstalaci Kb se mi nabídka v Settings zase rozšířila a klávesy vesele "bzučí", z čehož jsem šťastná :lol: .
Tož tak, jen pro informaci...
 

fajnman | sob dub 26, 2008 10:16 am

Re: ČS klávesnice

ot: mne se vibrace libi, ale nechtel bych si pokazit vibracni motorek, nevim, jestli to na nej ma blahy vliv, ono 160 znaku je 160 znaku, a kdyz pisete casto.. je tu nejaky odbornik na slovo vzaty?
 

nene | sob dub 26, 2008 10:21 am

Re: ČS klávesnice

Hmmm, to mě nenapadlo. To je fakt, dík za radu.
 

Uživatelský avatar drsny | sob dub 26, 2008 10:21 am

Re: ČS klávesnice

vibracni motorek je delany na to aby vibroval, takze by ho vibrovani znicit nemelo
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 1414
Registrován:
sob pro 08, 2007 8:38 pm
Bydliště: litomerice

fajnman | sob dub 26, 2008 10:28 am

Re: ČS klávesnice

to je, ale tak casto a jen tak kratce?
 

Uživatelský avatar rony | stř kvě 07, 2008 5:50 pm

Re: ČS klávesnice

Otazka:

rozbalil som si ZIP s balickom.

Su k niecomu pribalene PNG subory? Ak ano, potom sa teda klavesnica nesklada z "prazdnej" tlacitkovej mriezky s pridavanim pismenok?

Ako mam rozumiet: sk-cyrillic-keyboard-letters.png a sk-cyrillic-keyboard-letters-shift.png

Suvisi to nejako s KeyboardDefinition.plist ?

Su tie textove plist v UTF-8?

O co mi ide? Chybaju tam niektore SK pismena.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
 
Příspěvky: 18609
Registrován:
pát pro 14, 2007 12:37 am
Bydliště: mám

7luke.com | úte kvě 27, 2008 7:24 pm

Re: ČS klávesnice

fajnman píše:ot: mne se vibrace libi, ale nechtel bych si pokazit vibracni motorek, nevim, jestli to na nej ma blahy vliv, ono 160 znaku je 160 znaku, a kdyz pisete casto.. je tu nejaky odbornik na slovo vzaty?


OT
tak přesně tenhle příspěvek jsem hledal asi dva dny :!: :lol: přesně jsem si říkal, že to, jak jsi MĚKKEJ v dredu o mazec hlasitějším repro, že už jsem si toho někde všiml. Máš sice velký rank, ale v několika případech jsem viděl, že nerozumíš základním věcem.

No a k tématu: opět jsem se pobavil.... sakra přesně jak řekl drsny: vibrační motorek je na to, aby vibroval :roll: se kua divím, že nejsi podělanej (když si často hraješ pod peřinou s iphonem), že se Ti podělá displej od toho, jak pořád svítí :roll: :roll: Když už jsi podělaný Ty, nemusíš to cpát ostatním. A pro jistotu si vibrace u klávesnice vypni :wink:
 

Uživatelský avatar j.v. | úte kvě 27, 2008 7:37 pm

Re: ČS klávesnice

OT: Kdybych nebyl zcela vyčerpaný z dnešního dne, nejspíš bych tu napsal něco o poloinvektivech a boxu v parku;... Ale protože mě tyhle flame přeřstřelky v zásadě baví sledovat (a protože iPhone není na psaní traktátů to pravé), jdu si pro popcorn :D

(pro natvrdlé - to co tu předvádíte je trapas, a je jedno kdo ho začal)
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 487
Registrován:
pát říj 12, 2007 11:01 am

7luke.com | stř kvě 28, 2008 4:19 am

Re: ČS klávesnice

OT
...už budu ticho :oops: :wink: on mě točil ještě jiným způsobem. Mějte se hezky pánové (a dámy), je tam kráááásně :)
 

Julek | stř kvě 28, 2008 8:25 am

Re: ČS klávesnice

chtěl jsem zase prudit a promazat to ale zjistil jsem že se také při čtení pár posledních příspěvků usmívám 8)


.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.


Obrázek
Administrator
Administrator
 
Příspěvky: 9799
Registrován:
pát říj 12, 2007 9:32 pm
Bydliště: Údlice

fajnman | stř kvě 28, 2008 10:01 am

Re: ČS klávesnice

ja nedelam zadny flame, nic nepredvadim!!

to jen lukecosi neco ho stale zere. pokud chce prudit at si najde forum jeho kvalit. nejsem z niceho podelany, ale iPhone tuto fci sam nema, nemusi byt na to stavenej a kdyz jo stejne to zere baterii. pro ty co pisou treba 50 sms denne, tak si myslim, ze se stat klidne neco muze, nekdo uz tu motorek mel podelany a taky se mi to stalo se Siemensem, kde jsem si ho musel menit, byl oddelany z her, takze vibrovat muze, ale mne jen pri hovoru.

ot repro: sitku mam uz davno propichanou, dik. :-)

byl bych rad kdyby se mne julek nekdy zastal, kdyz do nekoho prudim ja, tak me zprdne i za voloviny tady mam varovani, mel jsem si to ulozit, za co jsi mi je asi udeloval, jinak kdyz pise lukecosi tak julek si nasadi bryle. asi takle 8) nebudu se k tomu dal vyjadrovat :roll: :evil:
 

Julek | stř kvě 28, 2008 2:45 pm

Re: ČS klávesnice

mega OT :

fajnmane :roll:

poslední dva příspěvky v tomto vlákně jsou z 95ti % určené pouze tobě
viewtopic.php?f=15&t=727


fajnman píše:pokud chce prudit at si najde forum jeho kvalit


doufám že se tak nestane ...


chápejte všichni jednu věc, mohli jsme zde striktně mazat všechno a prudit pořád a BANovat atd .. chtěli jsme aby tohle fórum bylo do pohody stejně tak je příjemný iPhone, je příjemné i fórum. Už několikrát jsem se fakt zasmál nahlas při čtení příspěvků na fóru protože to bylo vážně vtipné a tom si myslím že to je.

Proto i lidi jako ty nebo jako 7luke sem prostě patří, ty jsi příšerný spamer a on má otřesný podpis například.

človíčku jdi trochu do sebe, množství příspěvků neznamená kvalitu... viz třeba já 8) .. sniž počet OT na polovinu a uvidíš že dost lidí na tomto fóru se na tebe začne dívat jinak...fórum neumí rozlišit OT zprávy od těch které by z tebe toho opravdového guru udělali, protože ty jím nejsi ale ani já ne..

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.


Obrázek
Administrator
Administrator
 
Příspěvky: 9799
Registrován:
pát říj 12, 2007 9:32 pm
Bydliště: Údlice

Comic | pon zář 01, 2008 1:48 am

Re: ČS klávesnice

Ahojte, zdravím po delší odmlce,

tak po aktuálním upgrade na FW 2.0.2 jede i česká klávesnice viz česká lokalizace pro FW 2.0 - 2.0.2,

jen při podržení kláves jsou špatně přiřazená písmenka Ř,Ť,Ď která jsou :

Ř - pod klávesou E
Ť - pod klávesou Z
Ď - pod klávesou S

používám pro psaní německou klácesnici, takže mi to moc nevadí, páč jsou ty klávesy hned vedle že, jen u angl.kl. bych musel pro Ť sjíždět dolů.

Každopádně oproti původnímu FW 1.1.4 je to super, že nemusím přepínat glóbusem na háčky, kdy mi to často u zadávání kontaktů v adresáři padalo do hlavní obrazovky.

EDIT: už update i JB + čeština djlukas na FW2.1 :D FW2.0.2 je minulost
Naposledy upravil Comic dne pon zář 15, 2008 10:02 am, celkově upraveno 1
 

pacholek | pon zář 01, 2008 7:09 am

Re: ČS klávesnice

ani v 1.1.4 se nemusis prepinat globusem...
(staci podrzet prst na znaku a nahore se objevi jeho alternativy E - É,Ě)
 

Uživatelský avatar crusader | pon zář 01, 2008 8:59 am

Re: ČS klávesnice

Tak zkus u 1.1.4 napsat Ř bez přepnutí " globusem" ;)
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 433
Registrován:
úte pro 04, 2007 8:03 am
Bydliště: Rudná u Prahy

pacholek | pon zář 01, 2008 9:06 am

Re: ČS klávesnice

mlčim xD
 

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na CZ a SK lokalizace iPhone

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé